contractii nedureroase

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Fetelor, din pacate intru si eu in clubul vostru de gravidutze cu contractii nedureroase+dureroase. Pana acum o saptamana ma simteam excelent, si brusc m-au apucat contractiile, in special cele dureroase, care au devenit din ce in ce mai dese.
Concluzia: de o saptamana stau aproape numai in pat si iau gynipral, cite jumatate de pastiluta la fiecare 3 ore. No-spa-ul e apa de ploaie in cazul meu. Doar gynipralul asta e intr-adevar eficient.
Myral, daca iei doar jumatate de pastiluta odata, efectele nu sunt atit de nasoale, eu m-am obisnuit si nu le mai simt deloc. Crede-ma ca merita, nu stiu de ce nu ti-a recomandat doctorita ta. E adevarat ca are si efecte secundare, dar decit sa se scurteze colul, mai bine rezisti si stai putin in pat pana iti revii dupa ce il iei.
Nu stiu ce altceva as mai putea face. Acum o saptamana colul meu era inchis, dar moale, si mi-a zis doctorul ca se poate deschide foarte usor, asa ca trebuie sa fac tot posibilul sa stapinesc contractiile.

Cristina, 26+ si bebe scump

POZE
POZE BURTICA SI BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Si inca ceva: eu iau si utrogestan 6/zi. Mi-a zis doctorul ca are ca efect relaxarea uterului, asa ca mi-a recomandat sa-l iau pana in saptamana 32.

Cristina, 26+ si bebe scump

POZE
POZE BURTICA SI BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Cristina si eu iau utrogestan si intradevar no spa e apa de ploaie mie mi-a dat mai degraba diazepam doctora dar eu am luat cate un sfert. Am luat sa am in casa si gynipral in caz de urgenta dar mi-a fost frica sa il iau ca m-a speriat doctora dar cred ca o sa-l incerc din proprie initiativa cate un sfert de pastila asa sa vad cum ma simt.Myral21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Myral si eu iau gynipral, cate o jumatate de pastiluta la 6 ore si aveam intr-adevar palpitatii si tremurici. Dar in ultima vreme m-am prins de figura - iau pastiluta dupa ce mananc bine si apoi fuga in patut. Poate nu au nicio legatura una cu alta, dar la mine merge asa. Iti doresc multa sanatate

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Fetelor, o fi posibil sa ai contractii si totusi uterul sa fie relaxat la fiecare control ginecologic??
Pupici

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Aylin, documentata ca intotdeauna! Noi am avut cateva zile bune in ce priveste contractiile, in sensul ca ne-au mai lasat si am inlocuit injectiile cu litic cu pasrile de No-spa, de 3 ori pe zi. Am facut si-o plimbarica mica zilele trecute, fara urmari negative. (Cu moralul e oleaca mai rau, sunt cam tuflita zilele astea. Si eu ma mir de mine, doar ar trebuie sa ma bucur ca nu ma mai doare burtica, dar nu pot iesi nicicum din butoiul cu melancolie! )

Acuma inapoi la contractii:
myral, eu una n-as lua nimic fara acordul ginecologului, numai fiindca si alte gravidutze iau. Cred ca medicul care te monitorizeaza stie mai bine ce e de facut in cazul tau si n-ar fi rau sa-l asculti. Si eu eram cat pe ce sa iau Gynipral, insa gine a spus ca e mai bine sa mai asteptam, fiindca mai e inca mult din sarcina de dus, si n-ar vrea sa recurgem de pe acum la metode forte. Si bine am facut ca am asteptat, acum situatia s-a mai calmat. myral, poate n-ar fi rau sa iei no-spa cu scobutil (sau scopantil am vazut ca se mai cheama), atunci efectul e mai intens. Sau, daca medicul iti da ok, fa o "cura" de No-spa+scobutil injectabil. O sa vezi ca nu dor mai deloc (numa intepatura )si te vei simti mai bine si vei putea pastra Gynipralul pentru sarcina va fi mai mare si va trebui sa intervii mai in forta. Oricum, decizia iti apartine. Cumva, cumva le vii tu de hac contractiilor astea.

violetan, cred ca e foarte posibil! Contractiile nu tin oricum decat foarte putin (eu n-am avut mai lumgi de 1 minut, cred). Iar eu una, desi "in timpul liber" am avut destule contractii, n-am avut nici una in timpul controlului.

Lia S27 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Lavinia, Lia intradevar la mine e cam devreme pt metode forte dar am zis mai bine mai devreme decat sa fie prea tarziu. Acum iau no spa si cu scobutil pastile ma cam sperie sa incep cu injectii de la 22 saptamani si chiar or fi mai bune injectiile decat pastilele ca doar sunt aceleasi substante nu? Eu ma tot gandesc ca nu cred sa scap de contractii macar sa le tin in frau cat se poate deja imi fac planul pana la cate saptamani sa ajung ca sa se nasca bebe ok (nu prematur).Myral21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

wow fetelor, ce nu mai scria nimeni, iaca cat ati scris in timp asa de scurt. am retinut ideea generala, dar nimic exact. o iau de la cap cu cititul, ca sa si raspund.

myral, nici eu nu vreau sa renunt la vitamine ca stau prost cu mancarea si m-ajuta psihic sa stiu ca ii dau un minim necesar lui bb. nu cred ca dauneaza Ca din vitamine, ca altfel nu l-ar baga acolo. cred ca dauneaza alte suplimente.
scobutil/no spa injectabile sunt mai eficiente deact pastilele. intra mai repede in organism, se absorb mai repede si mai bine. si deci si efectele sunt altele.

despre gynipral: fiecare organism reactioneaza altfel. eu am facut doar perfuzii cu gynipral, cate 2 fiole la 12 ore sarcina trecuta, si nu mi s-a facut rau la catamai doza bagam in mine. incercati si voi cu juma de pastiluta, sfert...nu stiu, ceva de genul asta. nu pot sa zic sa nu luati pentru ca si la mine no-spa e apa de ploaie, si mai bine cu gynipral decat cu col deschis (Doamne fereste!).
scopantilul e scobutil supozitoare si e mai eficient pentru ca e absorbit foarte usor de organsim. no-spa + scopantil merita incercat.

cristina-ana, ultrogestanul e foarte bun! e pentru risc de nastere prematura/amenintare de avort! si relaxeaza si musculatura uterina

violetan si eu am contractii, dar la fiecare control uterul e relaxat! cred ca rade de noi!

lia daca ai sti azi de cate ori m-am intrebat unde esti!!! si eu am avut cateva zile mai bune, azi iar a fost rau

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by myral

Lavinia, Lia intradevar la mine e cam devreme pt metode forte dar am zis mai bine mai devreme decat sa fie prea tarziu. Acum iau no spa si cu scobutil pastile ma cam sperie sa incep cu injectii de la 22 saptamani si chiar or fi mai bune injectiile decat pastilele ca doar sunt aceleasi substante nu? Eu ma tot gandesc ca nu cred sa scap de contractii macar sa le tin in frau cat se poate deja imi fac planul pana la cate saptamani sa ajung ca sa se nasca bebe ok (nu prematur).

Myral21+

myral, o sa fie bine! Eu am facut o intelegere cu bebelina sa nu ne intalnim decat la sfarsitul lui iulie. Cat despre injectabil, eu l-am inceput la 18 saptamani. Si e sigur mai eficient, fiindca administrate intramuscular, substantele active din no-spa, scobutil sunt absorbite mai repede si mai eficient de organism. Vezi ce spune si medicul tau, nu e nevoie sa faci permanent injectii, dar daca tu crezi ca e nevoie sa linistesti un pic contractiile astea, incearca doar cateva zile, o sa simti imediat diferenta pe termen mai lung si o sa poti reveni la pastile sau pastile+supozitor.

Inca o data, sanatate multa tie si bebelusului tau! Iar in caz de forta majora, vorba lui Aylin, mai bine cu Gynipral decat cu colul deschis, Doamne fereste! Ideea e ca avem optiuni, sunt scheme de tratament la care se poate recurge si cu multa odihna, o scoatem noi la capat!

Aylin, sunt pe aici, un fic mai "ciufulita" decat de obicei, dar sunt atenta la ce scrieti voi!

Lia S27 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

fetele, pentru calciu - susanul e cel mai bogat in calciu. io care stau prost cu calciul si laptele sa nu il vad in fata ochilor...cred ca o sa cumpar susan si il pun la orice mancare. ma gandesc ca merge si la salata de salata verde. ba chiar si cu seminte de floarea soarelui, pentru potasiu. si iaca cum n-o sa mai avem noi contractii deloc
si semintele de floarea soarelui au si acizi grasi (omega3) care imbunatateste circulatia si bb papa mai bine.

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput