contractii nedureroase

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu-ti face rau
eu iau magneziu forte cu vit. b6 de la 20 de saptamani, cate 4 pastile pe zi. E corespondentul romanesc al magne b6. Doza din prospect e de o pastila pe zi, deci eu iau de 4x mai mult. Oricum nu ma stresez cu calcule ceea ce te sfatuiesc calduros si pe tine. Iau si materna si mai are si ala ceva magneziu.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Ainia felicitari pt copilasi, sunt f reusiti . Eu iau jumatate de pastiluta de gynipral si am palpitatii si tremurici, daca luam una intreaga cred ca ma luau cu salvarea , ma bucur in schimb ca nu o afecteaza pe bebelina.

Aylin bafta la dr luni. Eu am programare abia joi, dar o sa intreb si eu de aspacardin si magneziu, ca mi-ar fi mai usor decat cu gynipralul.

Lia stai cumincioara si relaxeaza-te (uite cine vorbeste , dar tu nu te iei dupa mine, nu? ) poate nu e necesar sa te internezi, ca tare urat mi se pare in spital

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by lorinaoo1

Lia stai cumincioara si relaxeaza-te (uite cine vorbeste , dar tu nu te iei dupa mine, nu? ) poate nu e necesar sa te internezi, ca tare urat mi se pare in spital

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 29+

O sa spui ca-s cu capul, dar eu m-am simtit super bine in spital... E drept ca n-am avut experiente asa de urate ca tine, saloanele erau cat de cat ok si am dormit singura in pat. Asistenetele s-au comportat decent, dar ce-i mai important, abia daca mai aveam vreo contractie toata ziua! Am stat atunci 5 zile si sincer, s-a simtit clar diferenta, desi aceleasi injectii le faceam si acasa. Acum, mai vedem noi... Ma gandesc ca va fi mai greu pentru familie sa fiu in spital, toata lumeas e agita sa vina si pe la mine, sa-si vada si de treburile de zi cu zi si e cam aiurea. Nu vreau sa dau programul tuturor peste cap.

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by nikol31

fetelor, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba asta cu magneziul. saptamana trecuta mi-am facut analizele de sange si mi-a iesit magneziu putin mai scazut fata de valoarea normala, adica, valori normale 160-250 si mie mi-a iesit 159. si mi-a prescris medicul de familie magnerot de 500 mg de 3 ori pe zi. dar eu iau si elevit. i-am spus si a zis sa le iau asa ca daca iau si vitamine s-ar putea ca valoarea magneziului sa fie si mai mica, ca influenteaza testul de sange. eu le iau deja de 5 zile, dar cand am vazut ce valori ati scris m-am speriat. daca fac un calcul eu iau 1500 mg + elevitul. va rog sa-mi spuneti daca e ok
acum chiar m-am speriat. dar ma gandesc ca nu e nebuna sa-mi faca rau!!!!!. multumesc

nicol mie mi se pare enorma doza. noi ne facem griji la mai putin.
si mie mi-a iesit la limita inferioara magneziul. parerea mea e sa nu te iei dupa doctorul de familie. intreaba ginecologul, ca el stie mai bine. o sa intreb si eu luni de doza. mai stai pana pe marti, ca nu e asa grav. pana atunci poti lua niste magne b6. o sa scriu ce mi-a zis ginecoloaga. ca in functie de asta ma hotarasc si eu ce magneziu sa iau

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix

Nu-ti face rau
eu iau magneziu forte cu vit. b6 de la 20 de saptamani, cate 4 pastile pe zi. E corespondentul romanesc al magne b6. Doza din prospect e de o pastila pe zi, deci eu iau de 4x mai mult. Oricum nu ma stresez cu calcule ceea ce te sfatuiesc calduros si pe tine. Iau si materna si mai are si ala ceva magneziu.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

magne b6 romanesc are cred aceeasi doza cu magne b6 ala normal. si eu luam 4tb/zi, adica 200mg. plus elevit care mai are 100. mi se pare mult insa cat i-a zis dr de fam. poate are dreptate, dar eu tot intreb si dupa aia iau

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

lia eu anul trecut am stat ceva vreme in spital. si intr-adevar nu a fost rau deloc. insa saracii, cat trebuiau sa vina la mine, si sa care mancare...plus ca sotul meu termina serviciu seara tarziu, si mai venea si la mine seara, ajungea la 11 noaptea acasa...

oricum, as prefera sa aman momentul spitalului cat pot de mult.

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

dragele mele!

iaca fusei la doctor, si intrebai de aspacardinul ala. de fapt, nici nu am apucat sa intreb, ca mi-a zis doctorita cand a auzit ca ii zic de magneziu si potasiu. si mi-a zis asa: ca sa iau aspacardin, si anume: sa iau unul dimineata unul seara, si la pranz un magne b6. plus elevitul (care si el are magneziu). aspacardinul contine mai mult potasiu (si mai putin magneziu), dar potasiul de asemenea previne contractiile musculare/uterine si trebuie intrerupt la nastere pentru ca duce la relaxarea musculaturii uterine.
asa, puteti manca banane (cele care nu au probleme cu "tranzitul intestinal lent"). si alimente bogate in magneziu ca nuci, mazare, broccoli, migdale, stafide, seminte de floarea soarelui...

a mai zis (ce stim si noi dar nu prea credem) ca daca nu dor, contractiile sunt ok. dar eu continui sa ma framant in ceea ce le priveste.

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

uitati aici ceva info despre Mg si K

http://www.pravaliata.ro/24-de-alimente-minune.htm

Necesarul zilnic: femei: 350mg (450mg la femeile insarcinate)

Surse naturale de magneziu: cerealele integrale si fulgii de cereale integrale (porumb, grau, ovaz, orz, secara), nucile, alunele, smochinele, migdalele, merele, legumele verzi, laptele, ouale, ciocolata, crustaceele.

Surse naturale de potasiu: cartofi, rosii, seminte de floarea-soarelui, boabe de cereale, fructele proaspete - grapefruit, portocale, mere, struguri, banane -, lapte, cafea, ceai.

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

am citit ceva foarte interesant. ia cititi:

Avand colul scurtat la 33-34 saptamani se numeste "amenintare de nastere prematura". Se mai poate numi la fel chiar si la 36 saptamani, cat ai acum, desi in mod normal fatul ar trebui sa fie aproape complet maturat la o asemena varsta.

In asemenea conditii, trebuie facut tot posibilul de a reduce tensiunea uterina si a evita contractiile uterine (acestea sunt cele doua fenomene mecanice care determina initial scurtarea, apoi stergerea si finalmente dilatarea colului). Acesta este motivul pt care ginecologul ti-a prescris No-Spa (un fel de papaverina mai puternica, adica un spasmolitic, substanta ce reduce tonusul uterin) si Gynipral (un simpatomimetic creat special pentru starile de amenintare de nastere prematura, adica o substanta ce stimuleaza musculatura uterina similar sistemului nervos vegetativ simpatic, respectiv determina relaxarea acesteia).

Tratamentul cu Ca, Fe si supliment prenatal a fost indicat probabil de medicul de familie. Din punctul lui de vedere, si acesta si-a facut datoria, Ca si Fe fiind elemente deficitare in organismul aproape oricarei gravide, iar suplimentul prenatal s-a impus drept element sine-qua-non in intretinerea sarcinilor.

Problema este ca Ca reprezinta un element esential in contractilitatea musculara (proprietatea fibrelor musculare de a-si scurta lungimea cand sunt stimulate). La o gravida fara probleme adaosul unor cantitati mici de Ca este benefica, in vederea asigurarii necesarului pentru momentul nasterii. La o gravida cu amenintare de nastere prematura insa problema se pune cu totul si cu totul altfel. Administrarea de Ca acestor paciente poate avea drept urmare cresterea contractilitatii uterine, oricum exagerata, si aparitia CUD (contractiilor uterine dureroase). Eu elimin intotdeauna orice urma de Ca din terpaia de intretinere a gravidelor cu amenintari/iminente de avort/nastere prematura.

Deci nu este vorba de faptul ca Gynipralul ar fi "incompatibil" cu suplimentul de Ca, ci cele doua au actiuni contrarii pe muschiul uterin (miometru). Evident trebuie mentinut doar medicamentul util in cazul tau, si anume Gynipral; vei renunta la suplimentul de Ca.

Administrarea No-Spa si Gynipral timp indelungat poate avea doar unele efecte minore si tranzitorii pe fat, care pentru tine vor trece neobservate. Ele vor fi corectate, daca apar, in timpul si imediat dupa nastere. Deci nu-ti face griji din punctul asta de vedere.

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Aylin merci mult pt atatea informatii chiar am citit cu interes si mi-ar place sa mai scrieti din cand in cand la subiectul asta mai prind si eu curaj desi contractiile nu prea ma lasa cu tot tratamentul luat dar ma bucur ca am fost la doctor si colul e inchis bebe e bine deci ar trebui sa fiu mai increzatoare.Si apropo stiam si eu ca Ca poate produce contractii dar luat din prenatale cred ca e ok ca nu as vrea sa renunt la vitamine eu fiind mai slabuta.Si inca o intrebare voi luati si gynipral ca mie doctora nu a vrut sa-mi dea ca am oricum pulsul marit si asta cica l-ar mari voi va simtiti bine de la el?Myral21+

Mergi la inceput