contractii nedureroase

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

quote:
Originally posted by liadorian

Cand am fost internata, gine a pomenit la un moment dat de Gynipral (sper ca am scris corect), daca liticele nu reusesc sa ma calmeze. (N-a fost nevoie de el si nici n-am mai intrebat atunci ce e.) A luat cineva medicamentul asta? Ce efect are asupra mea si asupra bebelinei?

Lia S26 Miruna Demetra

Nu, gynipralul nu are efecte negative asupra copilului. Se ia jumatate sau un sfert, cum s-a mai mentionat, pentru ca daca se ia o pastiluta intreaga inima ti-o ia la galop, iti creste tensiunea. Noi am luat o jumatate la 6 ore, insa cand am avut contratii mai puternice, medicul mi-a recomandat o jumatate la 4 ore si s-au linistit. Tot medicul e cel care trebuie sa va spuna ce sa luati. Si eu am facut litice cand am fost internata; erau fete care faceau perfuzii cu gynipral. Toate aceste maedicamente pe care le-am luat nu au avut efecte negative, ele sunt acceptate in timpul sarcinii. Copiii mei s-au nascut la 38 saptamani si 3 zile cu greutatile 3,500kg si 3,100kg- gemeni, scorul Apgar 10. E foarte important medicul, parerea mea.
Aveti grija! Va pupam!

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

lavinia, eu in momentul asta iau elevit care are 100mg de Mg si 2 Magne B6 (adica in total 200mg). Ieri cand am ajuns acasa ma apucasera oarecum niste contractii. si am luat magne b6 (ca citisem ca magneziul previne contractiile) desi nu speram la nicio ameliorare. si surpriza mare! insa vreau sa renunt la magne b6 si sa iau magneziu simplu. insa nu am gasit inca magneziu de 100 (desi soacra-mea e farmacista). exista insa unul de 150 (de la ozone, efervescent la care ma gandeam). plus elevitul ar veni 250 mg. eu insa nu stiu cat magneziu pe zi pot lua. ala pliculete are mai mult. nu mai stiu cat. dar luni merg la doctor si cu siguranta intreb. mai ales ca la analize mi-a iesit magneziu la limita minima. si in functie de ce aflu luni, voi vedea ce iau in continuare. pana luni, iau tot magnele ala.

mai stiu ca si potasiul previne contractiile. insa din cate am inteles era pe vremuri ceva cu magneziu si potasiu aditivate care insa se pare ca nu mai exsita. iar la alte combinatii de magneziu cu calciu sau alte cele nu ma bag.

dar sper sa aflu luni ceva despre asta.

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Aylin exista ASPACARDIN o combinatie intre magneziu si potasiu si este f bun (nu te speria nu e un medicament pt inima asa am crezut si eu dar nu contine decat mag si potasiu) dar e bun si pt inima mai ales daca iei si gynipral.Si eu ma plang de contractii care cateodata nu trec cu nimic dar am si zile bune cand imi vine sa renunt la tratament dar imi trece repede ca binenteles ca revin contractiile(cateodata e doar burtica tare cateodata e ca un bolovan iar cateodata e tare cu o presiune accentuata jos de asta mi-e frica desi e doar o indispozitie nu e chiar durere.Eu le simt de la 14 sapt contractiile si tot imi fac planuri oare cat rezista bebicul meu acolo sper cat mai mult si sper ca si la mine sa nu fi avut efect asupra colului si sa fie inchis.Myral20+

Mergi la inceput

myral

stiu de aspacardin, mi-a zis si soacra-mea ca e potasiu cu magneziu. si la inima face ce face si la uter. previne contractiile. dar m-am gandit sa intreb mai intai un doctor daca pot lua. mai ales impreuna cu elevit. sa vedem cum e cu concentratiile. nu am mai auzit gravide sa ia, dar eu m-am gandit sa iau. nu stiu de ce nu recomanda doctorii. aflu eu luni dar mie mi se pare ceva foarte bun de luat contra contractiilor, si nu face nimic rau.

si la mine contractiile sunt de la burtica tare la burtica pietroi. si contractiile astea vad ca sunt de intensitati diferite. cateodata nu simt presiune, alta data simt presiune.

va zic si voua dupa ce aflu de aspacardin.

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

myral am uitat ca nu terminasem de zis si am dat send....greu cu memoria asta...

mai vroiam sa spun ca si eu m-am lasat de meseria de a ma lasa de antispastice. cum imi era mai bine, cum ma lasam, si normal ca reveneau. asa ca iau constiincioasa si cu asta basta.

eu pe la 17 sapt am simtit contractiile prima data. dar precis am avut si inainte, insa probabil ca mai slabe si nu le simteam. ca sa nu zic (poate ca ma veti crede nebuna) dar cand inca nu stiam ca sunt insarcinata (nu aveam 5 sapt) am simtit asa, ca o contractie la burta, ca o incordare a muschilor abdominali si m-am gandit "sa vezi ca sunt insarcinata!!!!"

si desi stau prost cu magneziul, carcei nu am....sa mai inteleaga cineva ceva

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Aylin, de-abia astept sa vad ce-ti spune medicul! Mai stau acasa cateva zile si daca burtica nu mi se relaxeaza, ma internez. Mi-a intrat o spaima in oase de nu va pot explica... (Sper ca nu e molipsitoare! ) Bine, eu am si alte motive sa ma sperii, nu doar contractiile. Daca dr. tau iti da unda verde la Aspacardin, imi intreb si eu medicul daca pot sa iau. Sincer, mi-e frica sa ma "tratez" singura...

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

lia burtica ta nu e relaxata deloc? e in permanenta tare? pana la aspacardin sau alte cele, poti sa iei cu incredere magne b6. 4/zi daca nu iei elevit, 2/zi daca iei elevit

mai vreau sa spun ca si mie mi s-a intamplat sa mi se para ca e tare tot timpul. dar era de la balonare.

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Aylin, burtica nu e chiar asa de tare ca la contractii. Dar e tensionata, incordata. Abia acum s-a relaxat complet. Sa stii ca nu-i rea ideea cu Magne B6. Nu iau Elevit, iau Materna. Cred ca e cam acelasi lucru, nu?

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

ar trebui sa fie acelasi lucru aproximativ. daca vrei sa fii mai catolica decat Papa, vezi cat magneziu are materna. cum ziceam, eu iau 200mg de magneziu /zi in total. dar am citit un articol al unei doctorite gine ca gravida tb sa ia supliment de 400mg/zi....asa ca, poti lua linistita 2/zi. pana luni cand sper sa mai aflu eu una alta

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

fetelor, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba asta cu magneziul. saptamana trecuta mi-am facut analizele de sange si mi-a iesit magneziu putin mai scazut fata de valoarea normala, adica, valori normale 160-250 si mie mi-a iesit 159. si mi-a prescris medicul de familie magnerot de 500 mg de 3 ori pe zi. dar eu iau si elevit. i-am spus si a zis sa le iau asa ca daca iau si vitamine s-ar putea ca valoarea magneziului sa fie si mai mica, ca influenteaza testul de sange. eu le iau deja de 5 zile, dar cand am vazut ce valori ati scris m-am speriat. daca fac un calcul eu iau 1500 mg + elevitul. va rog sa-mi spuneti daca e ok
acum chiar m-am speriat. dar ma gandesc ca nu e nebuna sa-mi faca rau!!!!!. multumesc

Mergi la inceput