***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

OFF!!!iar am ramas in urma cu cititul.....
interesant subiectul cu tarifele.

ELTEKA, LA MULTI ANI!

ma apuc sa citesc din urma...

pup cristina 32+ BIANCA MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

mULTUMESC FETELOR CA M-ATI TRECUT PE LISTUTA!PUPICI LA BURTICI 30S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

FELICITARI CRISTALINA!
SA TI TRAIASCA FETITZA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Mihamora, multumesc pentru mesaj!

Eu dorm si pe stanga si pe dreapta si pe spate! Parca mai comod imi e pe drepta, dar ma invart oricum caci amortesc foarte tare! Inainte de sarcina, pozitia mea favorita era pe burta!

De cand am ramas insarcinata eram convinsa ca voi naste cu cezariana din cauza miopiei -4. Acum ... pe masura ce ma apropii de momentul cheie ... parca mi-as face curaj (daca mi se permite, fara sa imi afecteze ochii acest curaj) sa nasc natural. Vad si ce mi se spune maine la eco si ce ma mai sfatuieste dr. mea. Sa vad si cat cantareste scumpa mea! La nastere eu am avut 4,600 kg (balenuta) si se zice ca pot naste copii la fel (sper totusi sa nu fie prea mare!). Liliana ... e chiar culmea ca te compatimeste lumea pentru nasterea prin cezariana! La mine e invers ... aproape prea muti imi spun sa nu ma gandesc sa nasc natural ... cred ca e un fel de moda la noi! Cele care au nascut deja prin cezariana se simt mai "doamne". Eu ma gandesc doar la binele Teodorei si la refacerea mea de dupa!

Cristalina, sa-ti traiasca Ioana Adriana! Sa fiti sanatoase si sa aveti numai bucurii!

Cristinamaria, mult succes si multa sanatate! Nastere usoara!

Alyna, nu fi trista! Mai ai atat de putin ... cum sa fii grasa ... esti burtica! Hai ca scapi mai repede decat multe dintre noi! Fruntea sus!

Alina, si eu am DPN pe 22 mai si imi numesc fetita Teodora, dar multi imi spun sa-i dau si numele Elena (ca cica "vine cu numele ei"). Voi vorbi si cu preotul. Imi place mult Elena, dar diminutivele pe care le poate avea (si mai ales bascalia "Leana") ma fac sa-l ocolesc.

Alina-Maria, sa-ti traisca flacaul! Ce e Siraj? Un magazin? Pe unde? Nu prea cunosc multe locuri in Iasi. Daca am timp poate vad mai multe locuri, caci cam asta e ultima deplasare. Incep sa ma culcusesc (adica sa stau pe acasa la cuibusor).

Doxinu, trebuie sa fii optimista! E limpede ca toate suntem mai sensibile acum si ca experimentam tot felul de sentimente contradictorii. Dupa ce ne tinem bebelusii in brate sigur uitam gandurile negre! Vad ca lucrezi in invatamant ... tu cum vei proceda cu banii pentru concediul de odihna? Sunt mai multi decat CIC sau materitate, dar se pare ca nu beneficiem de ei, desi am lucrat aproape tot anul scolar!

Ioana, multa sanatate!

Noapte buna tuturor! Iar merg ultima la somnic!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 35+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

CRISTALINA: felicitari, mi-aduc aminte cu nostalgie de cand am nascut prima data! Am fost amandoua in aceeasi "grupa" si cu aproximativ aceleasi probleme si stresuri. Felicitrai pentru cea de-a doua fetita, sa va traiasca si sa fie cumintica!
Mie mi s-a spus ca daca bebe ajunge la 7 luni pot sa-i multumesc lui dumnezeu, si uite cum s-a nascut exact la data lui probbaila, la exact 40 de saptamani. Sa vedem ce se intampla acum, am 35 saptamnai + 1 zi!

NU ESTE NIMENI DIN UK? Ma simt singura, mai ales cand discutati despre cum decurg lucrurile in Romania!!! Se pare ca "sistemul" tot complicat a ramas! Totul e asa greu de obtinut, pana si drepturile pe care le ai. Pacat!

DidiAlex: Primul baietel l-am numit Andreas-Stefan. Imi placea la nebuni Andre Agassi, insa Andrea se putea confunda cu numele de fetita. am cautat intr-un dictionar German de nume si mi-a placut ft mult Andreas. Am aflat dupa aceea ca este si un nume comun Grecesc. Cel de-al doilea o sa se cheme Thomas. Ghici cine i-a dat numele???? Andreas! Dupa personajul lui preferat, Thomas the Tank engine. Oricum, pe Andreas il strigam Andy, iar bebe 2 o sa fie "Tomy".

CristinaMaria: in UK totul e calm si bine, Regina tot la locul ei. :-))

Androix: merci pentru optimismul insuflat!

Ibelciug: tot sper ca se intampla o minune si nasc usor, dar eu stiu???? Mi-e teama sa nu cer epidurala cand e prea tarziu! Acum sunt si mai stresata ca prima data, pentru ca prima data a fost groaznic si nu prea m-am asteptat!!!!!!!!! M-am ales cu 7 copci. Dar, oricum, m-am refacut foarte repede si durerea a disparut imediat ce l-am vazut pe bebe. Merita!

Ancamari: mentionezi la un moment dat patutul marca IKEA. S-au deschis magazine Ikea in Romania Scuze, dar nu mai sunt la curent!
Eu sunt fan Ikea si am carnet de membru . Insa pentru nimic in lume nu as lua patutul de la ei. Am fost pornita data trecuta sa cumpar patutul acela ieftin, si cand l-am vazut in realitate mi s- aparut silfid rau de tot. Am cumparat unul care era mult mai zdravan, si tot am sfarsit cu zabrelele rupte. Plus, saltelutele de burete sunt de tot rasul, ramane gaura unde doarme beeb si nu stiu daca e asa de sanatos pentru osciorele lor.

Nici patuturile acelea tip tzarc nu sunt indicate pentru dormitul zi cu zi. Am observat ca in Romania se folosesc pe scara larga, ca patut permanent. Nu sunt expert, dar am citi pe ici, pe colo, nu stiu daca mi-a scapat vreun model neexaminat. de data asta o sa investesc intr-un cot-bed, din acela care se face pat de pici, i se scot partle laterale de tot.

Pentru inceput, am cumparat asta, este un patut revolutionar, dar cred ca se gaseste si in variante mai ieftine:

http://www.armsreach.com/mini_cosleeper.php

Am luat chiar varianta "natural". vreau sa spun ca este extraordinar, iar informatiile de pe websitul sunt foarte folositoare.

de pe la vreo 3 luni o sa iau un cot bed, ceva de genul asta:

http://www.mamasandpapas.co.uk/product_details.php?id=P703P0900&type=I

experienta m-a invatat ca daca se poate (financiar vorbind) produsele ieftine si luat pentru scurta durata nu sunt cele mai bune, si intr-un final cheltuiesti si mai mult de cat ai crzut, pentru ca trebuie sa le inlocuiesti!


V-ati pus serios pe cumparaturi! eu astept de data asta, ca data trecuta m-am trezit cu de 10 ori mai multe lucruri de cat imi trebuiau!

Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

Baby ticker

Poze recente cu Andy, Mamy si Ady
Andreas mic mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Pentru ca m-ati starnit cu lucrusoarele de bebe,
la inceput nu tineam cont, cumparam de unde apucam in orice masura si culoare. Acum am devenit mai selectiva. E un fenomen nou in UK, tzoalele de firma sunt reduse asa de mult in sezonul de reduceri, incat nu se merita sa mai cumperi lucruri ieftine.
Cand am vizitat Romania in Ianuarie ptr o saptamna, am ramas socata la vederea preturilor. Plus ca mi s-au parut cele mai multe lucruri foarte foarte urate si de proaste calitate. In Ploiesti nu exista nici un magazin mai acatarii. Mi se pare ridicol. Daca este, intr-adevar, ceva frumos si calitativ, pretul sare orice limita.

Pentru a va clati ochii si daca sunteti shop-achoolice
va recomand sa surfati pe

www.okaidi.com (cu varianta pentru bebi www.obaibi.com)

Gap Kids

www.zara.com (varianta zara kids). Asta stiu ca e la Mall, dar sunt mai scumpe de cat in Anglia

www.next.co.uk (au deschis in Romania Next????? M-as mira sa nu fi deschis, ca majoritatea lucrurilor sunt fabricate pe la noi!)

www.vertbaudet.co.uk (cred ca fac delivery si in Romania, plus ca au multe oferte pentru first order, cum ar fi free delivery, £10 reducere, sau un cadou pentru copil, cum ar fi un Cd player de jucarie, etc)

www.pumpkinpatch.co.uk

si... www.jojomamanbebe.co.uk

Ah, ce frumoase sunt!

Imi este greu sa ma abtin de la cumparat, mai ales cand au 75% reducere si reducerile sunt adevarate, adica pe bune!

Important, pana la urma, este sa fie bebe bine.
doamne ajuta, si va tzin pumnii la toate sa aveti o nastere usoara!


Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

Baby ticker

Poze recente cu Andy, Mamy si Ady
Andreas mic mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

buna dimineta,

am fost si noi ieri la echografie si per ansamblu suntem bine: avem in jur de 1650 de grame si suntem cu o saptamana mai maricei fata de DPN. Colul e inchis si lung. Avem si ceva probleme: circulara simpla de cordon, capul mare (cat pentru 32 sapt) si picioruse mai mici (cat pentru 29 - 30 sapt). Probabil pentru ca seamana cu mine care sunt mai scunda si-mi plac mult esarfele .

ne-am dus cu datele la doctora, amabila si draguta ca de fiecare data - imi place tare mult de ea. Ne punem pe vorbit, tranca - fleanca .... si l-a sfarsit dupa control imi arunca vorba " bebele e cam marisor, aveti bazinul mic sa incepem sa ne gandim la cezariana daca creste in ritmul asta", m-a cam lasat fara cuvinte.

apropo de discutiile cu cezariana vs normal: mi-e frica de nasterea normala dar mi-e de doua ori mai frica de cezariana: de taietura pe burtica, de anestezie, de faptul ca probabil o sa ma refac greu, ca nu o sa am putere sa ma ocup de copilas cum trebuie in primele zile. eu dupa o amarata de apendicita nu am fost "om" o saptamana, d'apoi acum!

asa ca sunt cam deprimata, plus ca sunt si singura cateva zile, probabil o sa bantui prin oras.



Andreea 30+ Vladut
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna dimineata,tuturor!
Motannel,secretara aia a ta e dusa rau cu pluta!Si eu lucrez in invatamant si stiu ca n-o sa-mi fie usor sa scot de la ei anumite drepturi:ma refer la salariu bonus pt.nastere dar gogamanie mai mare ca asta cu ori maternitate ori odihna n-am mai pomenit.
Eu am lucrat din septembrie si pana in martie inclusiv lunile integral(minus cele cateva zile de Craciun)adica 7 luni drept pt.care imi va da in vara banii pe concediu.Noi avem dreptul la 6,5 zile de concediu pe luna integral lucrata deci imi voi primi banii pe 45,5 zile -concediu luat(5-7 zile).
De pe 2 aprilie sunt in concediu prenatal care face parte din cele 126 zile legale si primesc o indemnizatie de 85%din sal.dar de fapt
banii sunt aproape toti ca nu se mai plateste o contributiecatre stat.
BAFTA CU NEBUNA AIA DE SECRETARA!DU-TE LA INSPECTORAT LA RESURSE UMANE!TREBUIE SA GASESTI UN OM CU SCAUN LA CAP!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Sobi, e bine ca e bebe bine Nu trebuie sa fii deprimata, fii optimista ;)

Pentru chestia cu capul mare - m-ai speriat si pe mine. Si fetita mea avea la 32+3 capul ca la 33+5 parca, si nu am ajuns de atunci la doctor sa se uite pe ecografie. Luni vreau sa vorbesc despre nastere. Cine stie ce imi zice si mie... Dar poate in timp se schimba proportiile? Nu se poate? O sa fie 2sapt si 1/2 de la ecografie, sunt curioasa daca o sa masoare si el...

In rest, eu sunt tot foarte bine. Aseara a fost mai nasol ca am mancat ceva mai dulce, ca de obicei cat am mancat nu am avut nimic, dupa 1/2 de ora am platit...

Am si eu o intrebare - ziua nu am nimic, nu ma doare nimic. Noaptea, cand ma mai trezesc sa ma duc la baie, simt ca ma doare burtica (ori jos, ori ca si cand as fi deranjata la stomac). Dar nu rau. Astea sunt contractiile?
Si cateodata - ziua sau noaptea - amortesc total jos. Nu mai simt nimic, doar niste furnicaturi. Nu e deranjant, dar ma intreb ce o fi? Ati avut si voi asa ceva?

Irinuca, ma omori cu site-urile alea! Ce frumoase sunt Eu am facut greseala cu Zara din barcelona, erau preturi super ok, nu stiam preturile de aici si am zis lasa ca imi iau de acasa, si aici am facut soc cand am vazut x3 (vroiam o geaca). Daca nu stiam pretul din Spania, poate imi luam, dar asa nu am vrut

S-a terminat zugravitul! Dar casa mea arata... intr-un hal... zici ca a plouat cu praf. Si al meu sot mi-a dat interdictie la facut curat, cica face el

Vreau si eu in oras sa colind... Dar poate tot ajung la farmacie sa iau si ultimele lucruri si poate pe la mothercare :D

Si inca ceva - o sa vedeti ce usor o sa nastem toate (prin orice metoda)! Imediat o sa ne revenim, o sa avem bebei grasunei, mancaciosi si jucausi (care o sa doarma noaptea) si o sa vorbim la clubul de scutece! Gata, m-am facut mama omida

Anca 34+

poze
bebelusa


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna dimineata burtici!

Felicitari Cristalina pentru bebelina! Sa fie sanatoasa, norocoasa si mancacioasa!

quote:
Originally posted by Sobi
apropo de discutiile cu cezariana vs normal: mi-e frica de nasterea normala dar mi-e de doua ori mai frica de cezariana: de taietura pe burtica, de anestezie, de faptul ca probabil o sa ma refac greu, ca nu o sa am putere sa ma ocup de copilas cum trebuie in primele zile. eu dupa o amarata de apendicita nu am fost "om" o saptamana, d'apoi acum!



Sobi voiam sa iti spun ca nu e regula ca daca te-ai simtit rau dupa apendicita, asa va fi si dupa cezariana. Eu am un exemplu intr-o colega de serviciu, care a nascut anul trecut cu cezariana pentru ca nu s-a dilatat si mi-a spus ca i s-a parut operatia de cezariana mai usoara decat cea de apendicita. La doua ore dupa oepratie se daduse deja jos din pat. Asa ca trebuie sa fi optimista!!

Zic eu...care deja nu mai pot de frica oricum ar fi nasterea

Madi 37+ si
Asa creste bebe

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput