Mamici de martie-aprilie 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 25
martutza spune:
Pata rosieare si al meu si pe ochiul drept si pe ceafa.
Sper sa-i treaca deoarece nu-mi plac deloc iar mama zicea ca e semn ca am furat ceva.Eu sper sa nu fie decat temporara cum ziceti voi
Bubitele la noi s-au atenuat ff mult de cand am scazut temperatura in camera.Pentru orice eventualitate il clatesc zilnic la baie cu ceai de galbenele ca avea si pe spate (el asa doarme)si ziua ii mai dau cate odata cu Baneocin.
Indemnizatia de nou nascut=204, trusou=150 si alocatie lunara=200 se depun actele dupa ce ai nascut fara termen.Eu am depus inainte de Paste si am primit biletel ca le voi primi pe 29-31 mai pe rpimele doua si alocatia vine lunar acasa. Indemnizatia de crestere copil =600 se primeste acasa si tre depus dosar dupa ce inceteaza perioada de postnatal..
Despre noi: ieri a fost o zi mizerabila pentru ca nu a dormit decat 2 ture a cate 40 min de la 7 dimineata pan al 11 seara.Seara a adormit cu greu dupa baie, masajm masa si suzeta si a dormit pana la 5 dimineata.
Acum de l aora 13 iar are ceva ca nu-i intru dewloc in voie asa ca ma duc la el.Va citesc in continuare si raspund cand pot.
FLORIN_A FELICITARI ! SA-TI TRAIASCA PUIUL SI SA FIE SANATOS.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
loina_ln spune:
AM AJUNS ACASA!!!!
ROBERT-GABRIEL s-a nascut prin operatie cezariana, pe 19 aprilie la ora 8.20. apgar 8; 4,300gr.
de marti suntem acasa, incercam sa ne acomodam, sunt un bebitza ff cuminte, pap numai laptic de la mamica mea si dorm.
deocamdata suntem obositi dar vom intra sa povestim cum am venit pe lume 
cu 
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"
karla32 spune:
Fetelor, ce acte trebuie depuse pentru indemnizatia de nou nascut si alocatie, ca imi iesise complet din minte ca mai am niste bani de luat!![]()
Astazi a venit pediatrul acasa. M-a ametit de tot cu sfaturile! Bine, omu era bine intentionat. Mi-a aratat pe indelete cum sa-i curat ochisorii, nasucul, urechile si gurita, cum sa fac decalotatul, masajul zilnic etc.
Mi-a zis sa-i dau 4 picaturi de vigantol pe zi ptr ca are fontanela cam mare si sirop natural de calciu sau gluconat de calciu.
Luca are o pata vinetie, nu foarte pronuntata, pe poponet. Eu am crezut ca e de la stat in uter intr-o anumita pozitie. Doctorul mi-a zis ca e o pata mongoloida si ca nu va disparea niciodata si inseamna ca am eu sau sotul, un stramos din neamul mongol!!!!!!Poate intr-o alta viata! Oricum m-a lasat cu gura cascata! N-am mai auzit de asa ceva!
Felicitari Florin_a!
Sa-ti traiasca bebelina, sa fie sanatoasa, frumoasa si norocoasa!

Raluca si bb Luca
ghibuadina spune:
Fetelor,
Maine facem vaccinul.Am un pic emotii.Dc mi-a zis sa-i pun inainte un supozitor de paracetamol.Oricum il fac pe ala din comert care se spune ca nu da nici o reactie.
Eu am luat azi 204 ron , banii pt prema de nastere.TRusou la noi nu s-a dat.Nu e in toata tare la fel oare?
FLORIN_a felicitari, sa-ti traiasca!!!
Fug..Alexia are o criza de colici!!!!
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA
roxanici spune:
Am ramas in urma cu cititu...da recuperez...
Cria nu a nascut sta si asteapta. Dr vroia initial sa o lase acasa azi dar au monitorizat-o iar azi si chiar atunci avea niste contractii mai puternice din cauza carora aceeasi dr a zis ca nu o poate lasa acasa. Dupa monitorizare contractiile s-au potolit si uite asa inca mai asteapta Cria. Inca nu ii provoaca nimeni nimic pana pe 28 cand era termenul.
Felicitari Florin_a !!!!sa ai un bebe sanatos si voios si norocos si asa cum ti l-ai dorit. Tare curajoasa ai fost 
bine ai revenit loina_ln
roxana, mamica de Rares Teodor
madybulancea spune:
Fetele....am si eu o dilema....am fost azi la doc si bb este f bine,are 3300,iar placenta grad II de maturatie,iar bb dupa masuratori are 39 si 2 zile,iar eu abia samb fac 39...si mi-a propu dak vreau sa incerc sambata sa induca nasterea,k e si de garda,dar mai e si marti de garda...si chiar nu stiu ce sa fac...voi ce credeti???VA ROG SA MA SFATUITI!!!!
ASTEPT OPINII....
Mady
38+
flopici spune:
Buna fetelor!
Felicitari Florin_a! Sa-ti traiasca copilasul si sa fie sanatos.
Pata rosie avem si noi pe pleoapa dreapta si pe ceafa. Dr a zis ca vor disparea si asa ca nu imi fac griji.
Bubitzele de pe fata au trecut la noi cu ceai de musetel. Dar iarasi, dr a zis ca este normal sa apara.
La pasarica o sterg in fiecare seara cu compresa sterila inmuiata in musetel caldut. Asa mi-a recomandat dr. Si e OK.
Cu scremutul...nu am scapat inca...dar nu o mai stimulez cu supozitorul, pentru ca kk face singura. Ea se screme doar cand trage partzuri.
Ca metoda de linistire am descoperit RADIOUL. Il las suficient de tare sa il auda, pe radio romantic. Si sta cu ochii deschisi si apoi adoarme singurica.
Eu ma joc cu ea cu jucariile muzicale. Ii plac foarte mult. A inceput sa reactioneze si la caruselul de la patutz. Chiar se intinde dupa ratustele care se invart. Avem o jucarie cu o albinutza care intra in stup. Dureaza cam un minut jumate pana intra. Cand intra, tipa la ea...ca sa iasa la loc... :) E foarte haios ce mutritze face.
Iar faza cu incalzitul unui scutexc seara, inaite sa o culcam e geniala. Eu ii incalzesc scutecul pe care pune capul si sacul in care doarme.Si cand o pun in patuz, adormita bineinteles, deschide ochisorii, si apoi ii inchide la loc. Chiar a tinut la noi.
Cand e foarte agitata, o iau in brate si ii vorbesc - 5 sau zece minute. Apoi o pun la loc in patutzul ei si sta linistita.
Iar eu sunt o fericita...copilul meu nu prea plange. Tipa...ii bag suzeta si tace...
Am si eu o problema : uneori, cand o iau in brate, ii tremura buza de jos. Ce-o fi? Dr a zis ca e nervoasa...dar uneori o iau cand e foarte linistita, mancata si schimbata...
Cam atat despre noi...
Florina
phili spune:
fetelor,am ajuns si eu in sfarsit acasa....e foarte greu,am impresia ca nu voi face fata...plag si eu cu el impreuna sotul nu stie ce sa ne mai faca,in plus de asta nu sant foarte bine cu operatia de cezariana supureaza destul de mult,mi-a fost foarte dor de voi....nu am citit din urma dar voi citi.Vrreau sa va intreb ceva...mai vomita copilul vostru din cand in cand?Sunt disperata ca nu voi sti ce trebuie sa fac cu el....i plus de asta sunt tare obosita...crestere mare la copii va doresc si sanatate!!!mai vorbim!!
arissa spune:
phili, linisteste-te si ia-o usor, ca nimeni nu s-a nascut invatat. Ai putina rabdare sa iti cunosti copilul, observa-l, in timp te vei obisnui cu el si el cu tine. Daca are cine sa te ajute cu treburile casei, este perfect, nu refuza nici un ajutor de la nimeni. Tu trebuie sa te concentrezi acum pe copil si pe refacerea ta. Cu cat te vei simti mai bine, cu atat va fi mai usor si mai placut sa te ocupi de copil.
Toti copii vomita, este normal, doar sa nu se intample dupa fiecare masa si cantitativ. Pune-l sa eructeze dupa alaptat, manevreaza-l cu blandete si pune-l cu capul intr-o parte. Insa unii copii mai regurgiteaza si surplusul de lapte.
Foarte important: odihneste-te odata cu bebe, pe cat posibil.
Pupici, o sa fie bine!
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007
sherbi spune:
KARLA32- draga mea, sa stii ca si fiul meu are aceeasi pata vinetie ca si puiul tau, in schimb aceasta pata se regaseste si la mine.
aceeasi explicatie am primit si eu de la dr., am si citit intr-o carte de aceste pete mongoloide si am vazut chiar si un documentar pe discovery.
deci tot ce e posibil sa ne tragem din neam mongoloid.
violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album