Mamici de martie-aprilie 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nickol_f spune:

Buna,
Nu am mai intrat pe forum de f mult timp, insa acum trebuia sa o fac pentru ca pe 19.04.2007 a venit pe lume comoara mea de 3000 gr, la ora 09.20, Apgar 9, nastere naturala, fara peridurala (nu ca eu nu as fi vrut ) dar asa a fost sa fie. Vreau sa spun ca an nascut la Polizu, despre care citisem pe net mai mult lucruri urate decat frumoase, in ceea ce priveste curatenia si asistentele, insa in ceea ce ma priveste lucrurile nu au stat asa mie mi s-a parut ca asistentele atat in timpul nasterii cat si dupa s-au purtat frumos, si intr-adevar le-am dat bani dar intodeauna dupa........ma scuzati acum.ma cheama datoria .
E super sa fii mamica!!!!!!!!!

Apropo uitasem comoara se numeste Andreea Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna mamici si burtici care mai sunt!

Felicitari proaspetelor mamici! Sa va traiasca puiutii si sa va bucurati de ei! Sa fiti sanatosi si sa va reveniti repede!

Diana sa-ti traiasca micuta Raisa si sa fie sanatoasa, papacioasa si cumintica! La cat mai multe saptamani, lunite si ani! Voi oficial faceti luna pe 29, nu-i asa? Ce rau imi pare ca nu am stiut una de alta in spital... Tu pe unde te plimbi cu cea mica? Nici nu mai stiu unde stai, dar banuiesc ca nu in apropiere de Parcul Romanescu, altfel ne-am fi intalnit pe-acolo. Ca eu o plimb singura cate o ora, 2 sau trei in fiecare zi si cateodata turbez ca nu am cu cine schimba o vorba ca ea doarme tot timpul. Si alte mamici cu puiuti asa mici nu prea vad. Si mi-ar fi aiurea sa le abordez. Poate ne intalnim in vreo sambata sau duminica prin parc, daca in alte zile nu ajungeti. Poate vorbim pe YM. Pupici!

Bine ai revenit acasa Loina_ln! Dumnezeu sa va dea multa sanatate si putere sa aveti grija de pui!

Felicitari Florin_a! Sa va bucurati si sa fiti impliniti alaturi de micut!

Noi azi am facut oficial o luna, ca patru saptamani aveam de inca de luni. Suntem un pic agitate, nu stiu de ce. Ea e foarte sperioasa. In somn se sperie usor de orice zgomot mai tare. Si cateodata incepe sa planga.
Am vorbit cu pediatra si a zis ca ne va vedea dupa 1. Sunt curioasa cat a crescut in inaltime fiindca mie mi se pare ca s-a lungit destul de mult.
Azi am papat la taca aproape toata ziua, dar spre seara, dupa ce papase de 2 ori cate o jumatate de ora la san, dupa vreo ora jumate a inceput sa planga de foame. Prima oara i-am dat tot san, dar a doua oara nu mai era lapte si i-am facut biberon. Si spre surprinderea mea a papat 130 ml. Si nu e ca n-ar fi mancat la san, pt ca o auzeam cum inghite. Eu de pusee de crestere la 4 saptamani nu am auzit. Dar ce altceva sa fie?
Si puiuca mea are "sarutul ingerului", pata rosie, pe pleoapa dreapta. Dar, din pacate, la acelasi ochisor are si canalul lacrimar infundat. Are o secretie si se lipeste ochisorul dimineata. Dupa incercari cu Nettacin, recomandat din spital pt conjunctivita acuta, care evident ca nu a daat rezultate, am ajuns la sters ochisorii cu ceai de galbenele sau ser fiziologic, pus laptic de mama in ochisori si masaj al ochisorului. Pare mai bine cu acest "tratament". Sper sa se desfunde de la sine canalul asta afurisit si sa nu ajungem la interventie, desi nici prea mult nu e bine sa asteptam, dupa cate mi s-a spus. Vom vedea!

Acum sa raspund si eu la ce stiu.
Madybulancea numai tu poti hotari asta. In fond e vorba de tine si de puiutul tau. Daca chiar simti ca e mai bine sa vina pe lume "ajutat", atunci fa asa, daca nu, nu. Stiu ca nu te ajuta prea mult, dar eu sunt convinsa ca vei simti ce trebuie sa faci pt a fi bine pt tine si puiul tau. Noi suntem alaturi de tine in orice situatie.

Flopici in legatura cu tremuratul barbitei, pe mine chiar m-a intrebat matusa mea, medic de familie, daca nu ii tremura. Ca e semn ca se matureaza sistemul nervos sau ceva de genul asta. Asta si ridicatul brusc al manutelor in sus prin somn simultan. Asa ca nu e nici pe departe motiv de ingrijorare.

Phili fii binevenita acasa. In legatura cu supuratul operatiei, mie doctora mi-a spus sa sterg cu spirt si sa pun gheata acolo. Asa am facut, dar, in plus, am dat si cu spray de propolis direct pe rana. Am pulverizat pur si simplu acolo dupa ce stergeam cu spirt. Si in doua zile nu a mai supurat si s-a inchis nesperat de bine. Sprayul l-am gasit la farmacia Donna, dar sa intrebi unde iti e mai usor sa ajungi. Bafta!

Uitati un site cu midi-uri si cantecele pt copii. http://www.karaoke.3x.ro/Cantece.htm. Poate va e util.

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA in prima luna de viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

am mai intrat putin ca a adormit , dupa vreo trei ore de plans din cauza burticii...

Amma, multumim pt pupic, chiar ma gandeam ce mai faceti, si de la noi pt Lucas;

Mady , parerea mea este ca ar mai fi inca timp pana la 40 sapt, lasa copilul sa vina pe lume atunci cand e el pregatit nu doctorul care e de garda, eu am nascut la 40 +4 si doar daca ajungeam la 41 sapt mi se facea inducerea; bafta!!!

Flopici, si la Timeea am observat ca ii mai tremura barbita cand suge, dar nu m-am gandit sa fie ceva rau

pe mine moasa m-a sfatuit sa o sterg la pasa chiar si in interior, si asa fac de la inceput, dupa baie at cand are secretie, pt ca nu e tot timpul o sterg cu un betigas de urechi si cu FIRST de la Aloe, daca stiti produsul

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Phili, si a mea vomita la inceput dupa fiecare masa acum mai rar doar cand mananca f mult, sa stii ca e normal daca e branzit inseamna ca e satula iar daca nu probabil la avut in gurita si nu la inghitit, numai daca vomita in jet e o problema, probabil doar se prelinge din gurita, sa o pui cu capul pe o parte ca at cand ii vine inapoi sa nu se inece
Cu mult calm si rabdare si sa vezi cum va descurcati!!! pt ca doar cand se naste un copil se naste si o MAMA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

loina_ln, felicitari pentru bebe! ma bucur ca ai ajuns acasa cu bine.

eu n-am mai intrat pentru ca de o saptamana ma chinui ca pe hotii de cai. am facut un panaritiu la o unghie si a inceput circul...mers la urgente, scos unghia, noapte de cosmar, mers si schimbat pansamentul care se lipise, alt chin, cu tot ce implica, apa oxigenata pe rana etc...apoi alt schimbat de pansament plus curatat pe acolo, plus pus acid boric praf pentru uscare si dezinfectare...aproape lesinat pe acolo de durere...si noaptea urmatoare iad din cauza acidului boric care ardea si ustura.... azi ma duc din nou la pansat...mi-e pur si simplu groaza...vreau si eu doua zile la rand in care sa pot spune ca nu ma doare nimic...
cea mica nu da semne inca...la ultimul control mi s-a spus ca e colul moale si deschis de poate baga dr. doua degete, dar ma rog de ea sa mai stea putin pana mai trece si degetul asta... mi-e asa de groaza ca n-am sa pot sa ma descurc, ca n-am sa pot sa fac nimic pentru ea, sunt psihic la pamant de nesomn si durere... Dr. chirurg este la judetean si eu voi naste la maternitate..as fi vrut sa trec de ce e mai greu cu el, caci a avut o rabdare si o grija cu mine cum nu cred ca mai poate avea un alt doctor. imi scotea pansamentul lipit doar dupa inia o pauzare in apa oxigenata, si atunci fir cu fir, sa nu ma doara chiar asa de rau...dar... nu mai stiu, nu mai pot.... In plus, dupa controlul la ginecolog, am avut niste scurgeri in care se strecurau si niste firicele sangerii. am sunat pe dr, mi-a zis ca nu e nimic in neregula, se mai intampla, si o sa se diminueze. Ei bine, nu mai curge cu sange, insa scurgerea pe care o aveam eu in mod normal, care era usor vascoasa si albicioasa, acum e la fel de vascoasa, insa opalescenta-portocalie, fara firicele de sange....sper sa fie in ordine...

http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Ela multumim si pupici si voua....noi stam in Rovine la Posta veche si avem parculetul ala micut chiar in fata blocului....iar tati a fost foarte ocupat cu aranjamentele de botez cu invitatiile cu iesitul sa dea de baut...uite asa terce rau de tot timpul...cand ajungem in Parcul Romanescu te sunam ca sa ne intalnim sa vorbim....si pe aici sunt grupuri de mamici dar eu de una singura pustica...oricum pediatra mi-a zis sa nu stau pe unde sunt copii multi

Da Ela pe 29 facem o luna de fapt...ieri am facut 4 saptamani ...gata de acum o sa sarbatorim doar pe 29 ale lunii

Noi suntm bine azi vine pediatra la noi sa vedem ce zice...crestem bine ...sunt curioasa sa vedem cum creste avand in vedere ca mancam doar tzitzi

Poze Raisa Maria

Diana proaspata mamica de RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna!Am avut o noapte buna dupa circul de seara.
ieri am scos-o cu sotul in plimbare in marsupiu. Ne-am plimbat prin cartier prin aropiere de casa vreo ora. La inceput a plans in marsupiu ca de obicei. Chiar ne gandeam sa nu o mai punem cand am ajuns insa la lift a tacut. Afara insa vreo 1/2 de ora a fost f mirata.Avea niste ochi mari si privea peste tot.Nu zambea, nu plangea.... era doar mirata. Apoi i se facuse somn si nu vroia sa adoarma. Intr-un final a lasat capul mai pe spate si a adormit. Tot carutul va fi de baza pt plimbari dar vreau sa se invete putin si in marsupiu.

PHILI - nu mai fi asa suparata.Daca citesti din urma vezi ca toate am trecut prin multe asa ca tine.Ai incredere ca esti o mama buna indiferent daca plange bebele. De varsat si Maria mai varsa.a avut zile cand a varsat si de doua ori in jet. Nu ai ce face. Motive sunt o gramada: pozitia in care sta cand papa, aerul din stomac, ca mananca lacom sau chinuit de colici... important e sa nu se intample de multe ori pe zi si sa nu fie de fiecare data in jet.

Despre petele rosii pe ochi si ceafa. Exact asa are si Maria. Una pe pleoapa ochiului stang si alta mai mare pe ceafa. Eu credeam ca nu mai dispar dar daca voi spuneti ca dispar e si mai bine.

ELPOWER- si Maria are canalul lacrimal infundat la ochiul stang. Si am adus-o si cu o infectie din maternitate. Initial i-am pus garasone dar fara succes.Apoi m-am dus cu ea 3 zile la IOMC si i-au facut acolo un tratament. Ei ii ziceau nitratare. Apoi am continuat cu Nettacin acasa si i-a trecut.Canalul tot infundat este dar ni s-a spus sa mai asteptam vreo 2 luni.Cica se poate desfunda singur cu masaj si daca plange tare. Maria de plans plange asa ca ii fac si masaj si vom vedea.

Mai fetelor eu intrasem asa promt pe forum sa vad daca nu s-a stabilit nici o intalnire azi pentru parcul Titan. Se pare ca tot singurele ne plimbam.

Maria-Teodora- 2 luni fara o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buna fetelor! Nu am primit nici o veste de la Dallina cu toate ca i-am trimis un mesaj,e posibil sa-i fi facut cezariana si sa nu fie inca in stare sa ne dea de stire.

Phili stai linistita si ai incredere in tine instinctul iti va spune ce si cum sa faci.

Florin -a sa-ti traiasca puiul si sa te refaci repede!

De Cria ce se aude?

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

Buna ziua la toata lumea si felicitari pt proaspetele mamici!

Am fot ieri la pediatra pt bubitele alea urate.. si m-a pus in fund.. e o infectie de toata frumusetea luata cel mai probabil de la contactul cu vre-o mana murdara ca de pupat nu am lasat pe nimeni sa o pupe. CUlmea, ca nici de atins nu prea am lasat pe nimeni deci cel mai probabil unul din noi*(eu/sotul) am comiso... imi vine sa turbez. Acum ii dau cu rivanol si baneocin pudra, ceea ce e destul de dificil pt ca e f aproape de ochisori si ma rog sa ii treaca repede pt ca vad ca tot ii mai apar 2-3 bubite noi in fiecare zi. Luni ma duc din nou cu ea sa vedem cum mai arata. Doctorita zicea ca s-ar putea sa fie foliculita... A mai patit cineva asa ceva? Desi sper ca raspunsul sa fie NU!

Acum sa suflu si in iaurt: niciodata sa nu considerati ca sunteti exagerate in ceea ce priveste igiena si nu lasati garda jos. TOATA lumea care pune mana pe bebe sa se spele cu apa si sapun .. cui nu-i convine treaba lui!

A, si inca o chestie, i-am zis doctoritei ca bebe are probleme cu kk si se chinuie rau pana face.. si mi-a zis sa ii fac unul din biberoane cu ceai de musetel si urmatorul cu apa (noi papam numai formula). Asta daca mai are cineva pb asta , se pare ca e voie sa se faac lapticul cu ceai.

Sanatate la bebici si mamici si un pup pe burtica pt gravidutele ramase!

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Cu mii de scuze pentru intarziere,felicit noile mamici Nikol,Laura,Diana,Ellamiss,Florin-a,Crina,Val,Dianiana,sa va traiasca bebelusii si sa aiba o viata cat mai lunga si mai frumoasa!

Carl e bine in mare,un ochisor face probleme dar de cand am pus picaturi e mai bine si azi am primit rezultatul cum ca nu e nimik grav si m-am linistit.Ieri a facut 3 saptamani si are 58cm si 4200g,deci mananca bine cu toate ca uneori sta la san 10min dar doar 5min. suge infocat.Si noi avem probleme cu colicii dar el face parturi asa ca mai elimina aerul si asa.Mananca din 2in 2 ore,astept sa vina perioada sa manance din 4 in 4 ore sa dorm si eu mai mult.Inca doarme cu mine pt ca mi-e teama ca atunci cand da laptic afara sa nu se innece si plus de asta se trezeste des si mai mare oboseala sa ma duc la patut mereu.Sper ca sotul sa inteleaga!
Dimineata zambeste,se joaca,scoate diverse sunete Nu l-am auzit pana acum plangand,doar scancete dar adevarul ca atunci cand incepe nu-l lasam,nu stiu daca e bine sau nu dar nu ma lasa inima si la urma urmei unu am
Afara ii place mult,daca nu plimbam si 3 ore doarme si asta e bine.Am invatat sa facem si baita,cum sa-l tinem asa ca e o placere acum,nimik nu zice.Prima data la baita am zis ca mor,nu stiam cum sa-l tin,cata apa,dar de cand ne-a invatat asistenta cum si ce fel nu mai sunt probleme.
Eu am un noroc ca e singurul nepot in familia sotului si primi lucrusoare tot timpul,eu cumpar uneori doar ca sa-mi fac placerea pt ca deja avem 3 saptamani,nu mai avem loc in dulapiorul baiatului.Asa ca imi ocup timpul cu asta si mai uit ca sunt departe de familia mea.Imi vars si eu of-ul aici ca mi-e asa dor de ai mei,e greu departe dar in mai vine mama,in iulie sora mea si mai trece.Cand vad ca faceti intalniri intre voi sunt geloasa,ce asi vrea si eu...ofofof Astept sa faca bebe cateva luni sa fug si eu acasa si poate facem intalnire Mady ca tot esti din oras cu mine.
Cred ca ma opresc aici,va urez numai bine si la cat mai putine probleme cu bebeii!

Cami,Mady nastere usoara!

Stefania mami de Carl 3saptamani

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput