Mamici de martie-aprilie 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Fetelor,
vin si eu cu niste intrebari. A inceput si la noi chinul cu scremutul, nu stiu daca sunt chiar colici, da' ne-am pierdut somnul adanc din cauza scremetelor de caca sau partzuri. Asa sunt colicile, ca de plans nu plange.Da ziua nu mai doarme aproape deloc, doar la mine in brate, cate 20-30 de minute si cum il pun in pat cum se trezeste.O fi si rasfat?
Care aveti umidificator de aer, face copilul mucisori de la el, ca Lucas se trezeste formaind si masa de dimineazta e un chin din cauza mucisorilor.Dupa aia ii trec.si daca nu pun umidificatorul are gurita uscata dimineatza.Nici nu mai stiu, o fi din cauza lui?
Putzuca noi nu o spalam cu nimic special, doar cu apa si gelul de dus cu care-l spal peste tot, asa ne-a zis la spital.Chiar ma intrebam si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Hello fetili

eu dosarul de indemnizatie l-am depus dupa 42 de zile calendaristice de la nastere, nu mai conteaza zilele de prenatal, trebuie sa mearga si tatal sa dea o declaratie, si tot atunci si pt alocatie care mi s-a spus ca numai dupa trei luni intra banii, si mi-a mai spus sa merg la sf lunii mai la primarie pt inca 205 lei probabil trusoul, vad ca asta depinde de fiacare oras, cand le intra banii

am inceput si eu s-o sterg pe fata cu ceai de galbenele, pt bubitele care ma dispera, azi i-au iesit pe obraji aproape de gura bubite rosii mai multe , si care arata asa de raaaaauuuu, sa fie de la caldura???nu stiu eu as imbraca-o mai subtire dar si in casa stranuta si am 23 - 24 grade; si mai are si puncte albe de grasime alea sa fie de la lapte??? asa am mai auzit ca e laptele gras; cu ce s-o mai dau???

si inca ceva de vreo doua zile mananca parca asa de putin , oricum nu depasea ea 110 la o masa dar acum si mai putin, dar nici nu plange ; o pun la san , trage o data si isi intoarce capul spre lumina , sau adoarme

revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Kmi, si Lucas mai stranuta,dar daca se obisnuieste cu temperatura e ok, nu mai stranuta..Eu il tin in body si niste pantalonasi subtiri sau fara pantalonasi.
Asa face si el cind maninca cateodata, se opreste si se uita pe pereti.Imi zicea moasa, ca acum maninca mai mult in mai putin timp.
Am vazut pozele, faina printesuca ta , ca si mami, seamana cu tine bine.
Tot ma plangeam sa nu mai doarme copilu' bine, acum doarme dus de vreo ora..ca tre sa mergem la cantarit.
Bubitele are si Lucas , pe barbita dar dr a zis ca nu de la lapte.De la caldura.

Gata se trezeste...mare smecher, niciodata nu e cum zic eu, face tot pe invers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Roxanici ceva vesti de la Cria???

Mady 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna!
A doua noapte dupa vaccin nu a mai fost asa linistita. A facut si putina febra(37.6) si i-am dat eferalgan pediatric. A si plans.. o apucase si scremutul pe la ora 1 noaptea si cu tipetele de rigoare. Desi ea nu e constipata (are 2 scaune pe zi).

Iar azi m-am "amuzat" mergand de urgenta la directia de asstenta sociala. ca initial trebuia sa iau prima de nastere incepand cu 27 si sun azi sa intreb si de dosarul de indemnizatie si-mi zice desteapta caia ca azi e ultima zi cand pot lua banii. Era ora 11.20. Maria abia mancase. Si cum mi-a zis ca tb sa ajung pana in ora 13 ma imbrac repede si fug cu copilul acolo. Macar am depus si dosarul pt indemnizatie. oricum e o porcarie. asa ca la noi.

Legat de alaptatul Mariei. Nu sunt absurda. O alaptez pentru ca asa e mai bine pentru ea, pentru ca am f mult lapte (120-130 ml la un singur san), pentru ca nu am canalele infundate si curge f usor, uneori chiar prea repede. Si oricum daca vad ca nu a mancat bine ca au apucat-o fie crizele de plans fie colicii in timpul mesei apoi incerc sa-i dau laptic si cu biberonul sau cu lingurita. Dar nu prea vrea. Iar laptele nu poate fi rau deoarece din saptamana a treia pana in saptamana a6-a cand a mancat mai binisor(desi nu atat cat trebuia pentru varsta si greutatea ei) a luat f bine in greutate. ba mai recuperase si din urma. Acum de cand se agita asa tare si mananca si mai prost nu a mai luat asa bine. Medicii imi tot spun ca nu-i grav, ca asa au copii perioade mai ales cand au colici. Dar daca va ramane mult in urma? Iar legat de suplimentarea cu lapte praf chiar cred ca nu are rost. la ce colici rebele are ea ii pot face mai mult rau. Plus ca nu ar manca mai bine. Deci nu vad de ce s-ar ingrasa mai mult.

Legat de spalatul fetitelor. Si eu o spal mai la interior cand are scun si la baita . ca mai ajunge si crema de fundulet pe acolo, si kk.

Nu stiu cine intreba de plimbat. Eu o plimb pe Maria in fiecare zi fie prin parculetele mici de pe Th. Pallady(daca e agitata si vreu sa fiu langa casa) fie in parcul de la policlinica Titan. In IOR merg doar in week-end cu sotul ca e destul de departe de mine si fac mult pana acolo. Deci astept propuneri pentru plimbat bebeii impreuna. Eu pot iesi mai oricand dar nu inainte de ora 11 ca Maria mai doarme dimineata si fie ma mai odihnesc si eu dc am avut o noapte proasta fie mai fac ceva in casa. Dar apoi cand doriti. Bine va fi si putin in fct de ora de alaptat. Putem stabili o intalnire chiar pt maine. Azi nu mai merg in parc ca si asa am mers mult pe jos pana pe 1 dec la asist sociala si inapoi si in timp record.

Ce fac noile mamici? Cred ca-i mai bine de ele ca vad deja prin ce am trecut noi si nu se vor mai speria din orice. Daca Maria s-a nascut printre primii bebei nu prea am avut de la cine sa aflam despre marile probleme(plansul de nestapanit, mancatul anapoda>..).

Cam asta e tot pentru azi. Aveti grija de voi si de bebei. Vine un week-end prelungit pentru multi (cu 1 Mai). Faceti ceva special? Noi eram pe punctul de a pleca la munte la parinti dar ne-am razgandit. Ma gandesc ca poate o agit si mai mult pe maimutica mea. Deci stam acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Dallina mi-a dat mesaj este la spital si asteapta ,are contractii la 10 minute ina nu are dilatatie,s-ar putea sa-i faca cezariana,cum aflu ceva va spun,a zis sa va transmit pupici.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Si acum sa raspund si eu cu ce ma pricep:

Spalatul zonei intime la baieti: il spal la baita cu apa si incerc incet incet sa decalotez pt ca altfel face fimoza si nu vreau sa ajunga la macelar,asa ca prefer sa o fac eu incet si sigur,cunosc cazuri cand in urma decalotarii violente facute de vreun destept de doctor s-a ajuns la infectii sau la operatie lucru pe care nu ni-l dorim.Fara sa mai vorbim de trauma pe care o are copilul,un urma procedeului.

la fetite tot cu apa spalam ceva mai atent imi era mai usor sa o spal cand era deja afara din cadita ,pe prosop ,o spalam cu un tifon steril inmuiat in apa.

Indemnizatia de nastere si contravaloarea trusoului le-am luat astazi,cand a depus sotul actele i s-a dat un biletel pe care era precizata data si orele intre care trebuia sa ma prezint pt a le ridica,am avut nevoie de buletinul meu si certificatul baiatului in original pt a putea intra in posessia banilor.

Indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului am optat sa-mi vina prin posta,dosarul il voi depune pe 2 mai data la care au trecut deja cele 42 de zil;e obligatorii de postnatal.Am luat o cerere de la ei precum si o lista cu actele care imi trebuiesc si mi s-a dat si o declaratie pe care trebuie sa o completeze sotul in care spune ca el nu beneficiaza de aceasta indemnizatie.

In sfarsit am descoperit cum sa le vin de hac nenorocitilor de colici,aseara am cumparat Debridat si de atunci e liniste in casa si sunt si eu ceva ,mai putin ingrijorata ,ca mi se rupea sufletul cand il vedeam cum se chinuie.

pt Dallina

pt Cria

hai fetelor ca sunteti aproape de finish si gata sa incepeti cursa vietii voastre

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Amma23 - noi folosim umidificatorul de vreo saptamina, dar pina acum n-a avut niciodata mucisori.

kmi78 - temperatura la care stau bebeii trebuie sa fie de 22-24 de grade, io am fost terminata cind a inceputt a mea sa stranute...ca am zis gata am imbolnavit copilu`...dar mi-a explicat dr. ca e normal sa stranute, sa sughita, uneori sa tuseasca pentru ca ei nu sunt inca dezvoltati complet neuro-vegetativ. Verifici daca ii e frig pe nasuc, manute,si picioruse. Io o tin in body + pantalonasi si invelita cu o paturica, mai subtire sau mai groasa depine. cum i-am mai pus un costumas s-a umplut de bubite...

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Veste buna! A nascut florin-a!
fetita, 3500kg, nastere normala, nota 8, suntem bine ambele
Nu zice cand si cum o cheama, dar sper sa vorbesc cu ea mai tarziu.

Bine ai venit pe lume, bebe de florin-a!

www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Pentru fetele ce intrebau de dosarul pt indemnizatie: se depune la minim 42 de zile dupa nastere indiferent de cate v-au ramas. Si va tb cerere tip, sdeverinta tip completata la locul de munca,copii dupa buletinele parintilor si dupa certificatul de nastere al copilului. Cel putin asa e la sect. 3

Mergi la inceput