Mamici de martie-aprilie 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Sori, nu o tii nemancata, daca ea mananca atat de bine la o masa este normal sa nu ii mai fie foame o perioada mai lunga de timp.
In legatura cu pasarica, se va curata in timp, intr-adevar, la noi asa s-a intamplat, acum la 5 saptamani nu mai are substanta aia si doar la baie insistam putin cu apa simpla. Trebuie sa o cureti foarte bine de kk la intrarea in vagin pentru a evita infectiile.

Mihaela cu Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

si noi curatam pasarica si mai in interior putin dar doar de kk, pediatra a insistat sa facem foarte bine toaleta sa stergem bine sa nu faca infectie

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Buna seara fetele

FELICITARI VAL, sa te refaci repede si sa ai un bebe sanatos
BAFTA MULTA CRIA SI FETELOR CARE AU MAI RAMAS CU BEBE LA PURTATOR

Bebe Rianna a facut azi vaccinul....nu a plans foarte rau, dar greul a inceput acasa cand a fost foarte agitata si a plans mai toata ziua, abia acum s-a linistit si doarme, mi-a zis doc ca o sa fie agitata si ca o sa planga, posibil sa faca si febra dar nu a facut. I-am pus comprese cu apa rece pe piciorus si un supozitor cu novacalmin la indicatiile doctoritei.
Are 5250 g si 55 cm si niste falcute....
Noaptea trecuta a dormit 9 ore....m-am si speriat, am crezut ca are ceva...nu stiu ce sa fac sa o las atat de mult nemancata???

aaa mi-a zis doc. sa maresc doza de vigantol la 5 pic ca cica are fontanela cam mare....m-am speriat atat de rau incat am amutit si nu am putut sa o mai intreb nimic. Voi stiti de ce??? e grav?? se poate intampla ceva???

Azi am fost si eu la doc pt controlul de dupa nastere....totul e bine, mi-a dat pilule anticonceptionale sa iau

Fetelor care stati in zona Pantelimon-Titan (Tzuna, Paxela, Elyanne de voi stiu sigur ca stati in zona) haide-ti sa ne intalnim cu bebeii la plimbare

http://community.webshots.com/user/AndreeaMady

AndreeadeRianna (24.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Iunita, nu am folosit neopreol, dar doctorita mi l-a dat pe lista cu necesarul pentru bebe. Si pe mine ma dispera bubitele alea, ca Maya a facut pe toata fetisoara si nu par sa-i treaca deloc.

Sori, pe mine m-a invatat doctorita ca la baie sa o curat la pasa cu o compresa sterila inmuiata in rivanol, pentru ca depozitul respectiv o deranjeaza. Asa am facut si fetita e in regula.

www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

felicitari VAL, ELLAMISS!
bafta multa CRIA! sa nasti repede si usor un bb frumos si sanatos!

am si eu intrebari pt. mamicile de baietei: cum curatati zona intima? dr. neonatolg a spus ca nu e necesara decalotare, la fel si pediatrul, insa absolut toate mamicile pe care le cunosc mi-au spus ca fac o mare greseala. si au avut si argumente. baietzeii lor au avut probleme, unii au facut chiar fimoza si au fost operati, altii doar au avut o inflamatie urata in zona. e drept ca trebuie mai intai de toate sa ascultam medicii, dar am prins teama si chiar nu vreau ca puiul meu sa treaca prin chinuri mai tarziu, din neglijenta mea. eu preventiv ii dau o data pe zi cu rivanol pe varful penisului, dar nu am curaj sa decalotez prea tare.
dati-mi si mie un sfat, daca stiti cum e mai bine, mai ales cele care aveti si baietzei mai mari, si ati trecut deja de varsta cu probleme.

referitor la programul de papa al piticilor, eu nu ma consider tocmai o norocoasa. david papa la max 2 ore, san, fie ca e zi sau noapte. parca are ceas la mana, pt. ca cere la fix 2 ore. ziua il supara colicii si cere chiar mai des de 2 ore. se linisteste cand il pun la san. stiu ca nu e bine asa, ca-i dau burtica peste cap, dar plange clar de foame si nu din alte motive. isi baga manutzele in gura si cauta sanul. si toate ca toate, dar cand e vorba de papa, zbiara ca din gura de sarpe, cu sughituri, ii tremura barbitza, face foarte urat. nu am cum sa-l pacalesc cu cantecele, jucarii etc.

violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

legat de bubitze: si david a avut timpe de vreo saptamana, fatza plina de bube rosii cu o pustula alba pe mijloc, si chiar i se intinsesera pe gat si un pic pe piept. eu la inceput incercam sa i le sparg cu o compresa sterila umezita cu spirt, ca sa nu i se intinda. nu a dat vreun rezultat si i-am cumparat de la MUSTELA o crema speciala pt. iritatii. acum nu mai are, insa tenul nu este fin, ia-u ramas ca niste brobonele de la bubitzele pe care le-a avut. cred ca i s-au uscat si in timp sper sa-i dispara. mai apare cate una razletz cand se incinge. deci e foarte posibil sa fie si din cauza caldurii. dr. spun ca este o forma de piodermatita, daca nu ma insel. e reactia organismului la contactul cu mediul inconjurator dupa iesirea din burtica.

violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza fetelor....cum va mai simtiti?bebeii ce mai fac???...noi suntem bine...asteptam!Camitu,Dallina ce faceti???

Va pup!

Mady 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Neata fetelor,

In legatura cu petele rosii, Alexia are una sg la ochisorul drept.Asa s-a nascut, a avut si o secretie acolo, care a trecut, insa roseata tot mai are.

Curatarea zonei intime, pe bune ca eu nu stiam de substanta cremoasa de la pasa, desi am vazut-o de multe ori ca se formeaza.Dc mi-a zis sa o curat acolo usor cu apa calduta insa nu mi-a explicat concret ce si cum.Am incercat , ce-i drept insa n-am insistat prea mult caci mi-e teama de vreo infectie.Totusi kk nu e bine sa ramana acolo.

VB cineva de vigantol, 5 picaturi, eu n-am mai auzit.Cert este ca am o prietena care i-a dat 3
(la indicatiile medicului) si i s-a spus ca i s-a inchis fontanela prea repede.Si nici asa nu e bine.Majoritatea medicilor recomanda 2 cel mult 3.Eu ii dau 2.

Noi suntem tot cu alaptatul la cerere, desi de multe ori mananca la interval de 3 ore.Ideea este ca ea respecta programul asta si noaptea(nu ma iarta cu nici o masa), de multe ori mananca mai des decat ziua.In fine , eu sunt multumita ca a luat in luna a 2-a 1,300kg, numai cu lapticul meu.

Intrebare cum procedati voi cd bebe-ii nu pot face kk si ii vedeti cum se screm si se chinuie???In afara de metoda cu termometru.

Mai am inca o intrebare!!!De la cat tp introduceti voi diversificarea.ma refer la suculet, de morcov, mar.In cartile astea mai vechi scrie ca poti incepe de la 1,5- 2 luni cu cate o lingurita, in chimb in mom de fata ei incurajeaza alaptatul exclusiv la san pana la 4-6 luni.N-am vb cu dc ce-i drept, oricum mai asteptam.Dar am prietene care mi-au zis ca diversificarea le-a ajutat la eliminarea colicilor.!!!

Inca ceva.Voi ii dati pe copii cu ceva pe fatuca cd iesiti cu ei afara, la soare??Cu ce?

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Buna dimineata fetelor

Noi suntem bne, papam numai tzitzi dar tot o ora stam la san, adevarul este ca este foarte lenesa...suge mai sta si iar asa s-a invatat poate se va dezobisnui si va mai micsora timpul cand se va mai mari....suntem mari am facut azi 4 saptamani...de acum in colo o sa ne sarbatorim la luna gata cu sapatamanile

O intrebare...dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului voi cand l-ati depus?...cand se depune?...in conditiile in care mi-au mai ramas din prenatal vreo 80 zile???? ca pe aici numai tampenii am auzit...iar alea de la ghiseu sunt tamaie

pentru fetele noastre pe care nu le-am uitat ...Haideti fetelor ca mai aveti foarte putin

A mea are cornometru in fund..la 3 ore fix se trezeste si urla...gata a batut gongul ...va las

Diana proaspata mamica de RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

buna dimineata fetelor!

Am descoperit un site care poate pe multe dintre noi o sa ne ajute: askdrsears.com
Eu tocmai am citit citeva tips-uri despre cum sa linistesti un copil si am constatat ca sunt citeva chestii pe care le-am aplicat cu succes si sunt recomandate si de ei.

Poate ca il stiti, poate ca nu. Eu am scos la imprimanta o gramada de foi de aici pt ca sa le iau in parc si sa le citesc. In casa nu am timp suficient.
ghibuadina eu i-am dat lui Tudor o lingurita de suc de morcovi dar de la mine putere, ni ci eu nu am vb cu pediatra despre asta. Probabil ca imi va spuna dupa 4 luni. Dar eu as vrea mai devreme. Nu prea cred in chestii de genul: nu are stomacul suficent de matur pt asa ceva. Si noi am crescut cu mincarica de pe la 6 sapt zicea mama si nu avem nimic. Obezitatea si alte probleme care zic ei ca pot sa apara nu cred ca isi au originea in diverisficarea mai devreme de 4 luni, ci cred ca se datoreaza unui regim alimentar nesanatos mai tirziu de genul McDonald sau mai stiu si eu ce prostii.

O zi buna tuturor !

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

Mergi la inceput