Mamici de martie-aprilie 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

La multi ani Dani7asi!

Crina sa-ti traiasca printesa si sa fiti sanatoase amandoua!

Pt fetele care au ramas tinem pumnii si le uram nastere usoara!

Tzuna, imi pare asa de rau de tine! Prin ce trebuie sa treci! Eu numai cand o las singurica in patut si se pune pe plans si mi se rupe sufletul, dar daca nu s-ar linisti la mine in brate... Nici nu stiu ce as face. Ma credeam puternica, dar cand o apuca plansul simt ca ma sfasie pe dinauntru si ma pun si eu pe plans odata cu ea daca nu reusesc sa o potolesc. Poate o fi si oleaca de depresie postnatala combinata cu astenia de primavara, nu stiu, dar chiar ma credeam mai tare.

Tzuna ai incercat sa-i dai Sab Simplex odata la inceputul mesei si odata cand schimbi sanul, cum zicea cineva pe aici? Ca la mine a functionat cand am alaptat-o. Nu s-a mai strans de burtica si a dormit linistita noaptea, fara sa se mai sprie asa mult.
Eu la mesele de san am inceput sa-i dau sab si la cele de formula Bonisan si cred ca functioneaza. Oricum te admir pt ca ii dai numai san! Eu nu am avut puterea asta. Voiam sa stiu cat mananca, pt ca nu putea sa suga si mai mult se chinuia si cerea din ora in ora. Nu avea cum sa se sature, plus ca ma stresam asa tare ca nu papa suficient ca nici laptele nu mai urca.

In rest, ce sa spun. Suntem bine. Suntem tare cumintica. Papam cam aiurea. Cand 80, cand 50. cand 100. Odata sau de doua ori am ajuns si la 130, dar au fost exceptii cred.

Ieri am implinit si noi patru saptamani, iar joi vom face oficial luna. Ma miram ca ea fiind nascuta luni, pe 26 amrtie de ce nu face o luna tot luni si face joi, dar apoi am realizat ca luna are 30-31 zile pe cand 4 saptamani sunt 28 zile.

Ultima oara cand am cantarit-o, acum vreo trei zile avea 3780g de la 3260 cu cat am iesit din spital. Nu e prea mult, dar nu are sens sa ma mai stresez si cu asta. Ideal ar fi fost sa fi avut cantarul asta de acasa cand am iesit din spital sa o cantarim cu el, dar am facut rost de el mai tarziu.

Ea parca a crescut mai mult in lungime decat in greutate. Cand am adus-o acasa incapea pe o perna din aceea ortopedica, din burete, facuta special sa-ti intre intre gat si umar, iar acum e cu picioarele de la genunchi afara de pe ea. Am renuntat sa o mai pun pe ea. Aproape ca nu mai incape nici in cadita. Trebuie sa luam alta. Cred ca o sa avem o lungana, manca-o-ar mama! Si talpitele mi se par lungute. O sa purtam 41 :)!

Pe la noi mai vine mama mea si ma mai ajuta ca am constatat ca si un bebe cuminte iti ocupa tot timpul. Nu stiu ce m-as face daca nu ar mai sta dansa cu bebe cate o noapte pe saptamana cand eu nu mai pot.
Imi pare asa rau de cele care nu au niciun ajutor... Sotul vine prea tarziu si nu are cand sa ma ajute. Uneori imi pare asa rau de el cand se uita cu regret la ea si zice ca ar vrea sa stea mai mult cu ea. Dar daca tati nu munceste, de unde sa ne vina banii pt laptic si altele.

Eu o mai alaptez o masa da una nu sau o zi da una nu ca are gurita asa de mica incat nu imi cuprinde tot mamelonul si la stangul am pe o jumatate de mamelone ca o taietura, iar pe dreptul, la care a supt mai mult ca il poate apuca mai bine, am rani pt ca am impresia ca, in momentul in care ii da mai putin laptic, il molfaie. Asa ca fac pauza de cate un alaptat sau de cate o zi, depinde cat e de grav.
Am observat ca la mine cel mai bine se vindeca sanii cu spray cu propolis luat initial pt epiziotomie, dar folosit pt operatie si acum pt sani. Face minuni! Ustura putin la inceput, dar in cateva ore trece. Si nici nu mai doare asa tare. Daca va intereseaza, eu l-am luat de la farmacia Donna.

Hai ca m-am intins si ma bucur ca m-a lasat piticuta sa o fac. Acum ma duc la ea ca nu mai dadu niciun semn de cam mult timp. Pupici multi si bebelusi cat mai papaciosi si cumintei si fara durerile astea de burtici prea mari pt niste puiuti atat de mici!

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA in prima luna de viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

a nascut si Ellamiss; mesajul de la ea:
"am nascut aseara la 1, un baietel eduard andrei, 3800, 57cm, apgar 10, nastere cu peridurala la 40 sapt"

Felicitari Ellamiss, te asteptam acasa cu bondarelul si cu impresii.
Mult noroc si sanatate lui Eduard

Hai Val!!! maine e ziua cea mare

si ptr restul de bondarei si floricele sau albinute

roxana, mamica de Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Intru si eu repede, sa mai dau un semn de viata.

In primul rand, Felictari mamicilor! Sa fiti sa fiti sanatoase si voi si puiutii vostri!

La multi ani, Ancris! (pt. ziua de ieri... cu intarziere
si tot pt. ieri...
La multi ani celor care si-au sperbat ziua de nume!

Si pt. gravidutele care mai au un pic. si tinem pumnii.

Promit ca o sa scriu mai mult data viitoare. Acum trebuie sa ne pregatim de plimbare. Mai nou stam pe afara cate 3-4 ore... dimineata si seara, cate 1,5-2 ore. Dimineata doar cu baietii, seara si cu mandra... Asa ca nu mai apuc sa mai scriu ceva, daor va citesc mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Buna fetelor,

Scriu repede cat doarme bebe...ieri am fost la controlul de 2 luni si am facut si vaccinul.Am facut Engerix - B si Pentaxim,amandoua in cate un piciorus.M-a durut sufletul ca a plans la al doilea,dar asta e.Bebe are 7,210 kg si 64 de cm.Stiu ca pare mult,dar nu e gras deloc...abia daca a facut 2 cute la picioruse.
In rest bebe rade cand vorbesti cu el,sta cuminte si te asculta.A inceput de o saptamana sa gangureasca si spune 'nghe'.
Eu ii dau Sab Simplex pentru colici,dar cateodata tot il mai doare burtica.Sa speram ca scapam peste o luna.

La multi ani fetelor care si-au serbat ziua onomastica.

Hai gravidutzelor...sa trecem la scutece...bafta multa

Pupici,
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)

PS.Punem si noi cateva poze sa vedeti ce falcute am facut.

http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna dimineata fetelor!

Eu nu stiu ce sa mai cred despre Tudor! De vreo citeva zile a mincat extrem de prost si cu chinuri extraordinare. Minca 30 max 60 ml dupa care incepea sa plinga si de abia se linistea in 45 de min sau chiar o ora si isi contiunua masa cu mari interventii si rabdare din partea mea. Aseara deja am intrat in panica si am sunat pediatra, care mi-a spus ca de la laptele Humana nu ar trebui sa aibe colici!!! Asta in conditii le in care maninca la cel mai devreme 2 ore si jumatate ( el manica la 3 ore si jumate chiar 4), biberoanele si tetinele sunt sterilizate dupa fiecare utilizare, tetina biberonului curge cu picatura. Si cu toate astea el cind plingea se chircea de buritca. Ce e drept a avut si momete de plins pur si simplu fara nici un semn de colici sau altceva.
Ei bine si dupa ce am vorbit aseara cu doctora programul a fost urmatorul: Masa de aseara s-a desfasurat in intervalul 7 - 8.30 dupa ritualul cunoscut: mincat, plins, mincat, si apoi pe la 9 si jumatate i-am facut baita, a adormit, s-a trezit la 2 a mincat 120 de ml, s-a culcat din nou, s-a trezit la 6 si a mincat 130 de ml si din nou s-a culcat. S-a trezit la 9 si jumatate a mincat 100 ml si ghiciti ce face inca si acum...da:.. doarme!!!! Toate mesele le-a mincat fara probleme, fara ca macar sa dea semne ca nu ii convine ceva, fara graba, dar cu pofta.

Ce sa mai zic? Cred ca stabilesc cu docotra ca asa la citeva zile sa o sun si sa stabilesc cu ea intilnire pt a doua zi! Poate ca aseara a auzit ca il duc azi la ea si ce isi zice: maninc mami numai la doctor nu ma duce. Dar dupa amiaza ma duc sa il cintareasca si tot tacimul pentru ca vaccinul il face de abia dupa 20 mai cind o sa aibe 2 luni si 3 sapt. La medicul la care este el inscris se pare ca asa vin vaccinurile si atunci o sa il faca si el.
Eu optez pt cel de la stat.

Andreea20 te rog sa-mi spui cit suc de morcovi ii dai bebelusului. Eu i-am dat acum vreo 2 zile o lingurita asa de incercare si prima data a scuipat si apoi a fost tare incintat si ar mai fi vrut. De atunci nu i-am mai dat. Azi in sa vb cu doctora si despre asta.
Karra80 multumesc pt sfat. Eu tare as vrea sa cumpar unul, dar sotul meu nu este de acord. Eu sustin ca m-as descurca mult mai usor sa plec si prin oras, pentru ca daca stau numai in cartierul asta aici, si numai parc parc si iar parc o sa o iau razna!
Eu eram tare plimbareata si acum parca m-am prostit. Nu prea am nici cine stie ce magazine in jur si simt nevoia sa mai iau si o gura de aer aglomerat de prin centrul orasului. sotul sustine ca o sa imi rupa mijlocul si ca dau banii degeaba pe el. Nu stiu ce sa zic.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua la burtici si la proaspete mamici!

Cu intirziere va anunt ca ieri pe 23.04, a nascut Diana_Jors, cezariana, bebe Mihai-Alexandru, 3300 kg, 52 cm, Apgar 10

Noi suntem bine, ieri am fost de mi-a scos firele si cu ocazia asta am dat o tura si pe la Ikea....a fost prima zi de cind e bebe cind plec de acasa....sincer a fost tare bine sa stau un pic deoparte...
bebelina e cuminte, noi suntem mai stresati si obositi, da` asa e normal nu?
Acum ne agitam cu botezul sa vedem unde il facem...

MAjorete la treaba

Va pupic
Roxygo + Bebe Teodora Maria 11 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Buna dimineata mamici!
Tzuna- m-as bucura nespus sa stiu ca am reusit sa te mai linistesc un pic.Stiu prin ce treci si nu este usor deloc!(experienta bat-o vina).Ieri nu am avut cum sa-ti raspund caci fetita mea draga a avut program artistic! Pe "invitatie scria:
-plans usor
-plans ceva mai tare
-urlete
si pe final -racnete cu tremurat de barba. Intrarea a fost gratuita! Am inceput sa fac haz de necaz(de teama sa nu o iau razna)Cantareata de opereta o face mama!Talent avem,prezentarea scenica este desavarsita, asa ca....Taticul are cea mai disperata fata de la o zi la alta.Ce inseamna sa fi mama.Eu nu ma sperii asa usor.Basca ca trebuie sa-mi sustin si sotul moral care are senzatia ca se sfarsete pamantul ca plange fisa.Sper ca am reusit sa te mai inveselesc un pic.Pana la urma o sa se termine si perioada asta.Este adevarat ca eu una nu garantez ca voi mai fi tocmai normala dar bafta mea este ca detin din nastere un soi de nebunie asa ca singurul lucru care s-ar putea intampla este sa avanseze boala.hi hi hi hi!Gata Sa trecem la lucruri serioase.
1.Metode de calmare a colicilor si plansului iritabil(Dr. Spock)
-trebuie sa doarma intr-o camera fara zgomote,linistita
-trebuie manevrati usor si delicat si sa li se vorbeasca cu voci incete si catifelate
-se evita vizitatorii galagiosi,nu sunt gadilati sau saltati in brate
-plimbarea sa se faca in locuri linistite
-fetzele parintilor trebuie sa fie zambitoare si trebuie sa fie o companie destinsa. Acum important pentru tara!!!!
-sugarii cu colici abdominale se simt bine daca sunt pusi pe burta in patut,pe genunchii parintilor sau in patut cu o sticla cu apa calda pe burtica.Pe perioada colicilor copilul trebuie luat in brate,plimbat si nu in ultimul rand sa i se puna muzica(de preferat simfonica).
El mai spune ca daca realizezi ca ceea ce are copilul tau nu este grav si nu are urmari pe mai tarziu batalia este pe jumatate castigata.Adica,in concluzie, conteaza extraordinar starea ta de spirit .
Eu , sincera sa fiu am incercat metoda plimbatului prin casa si tinerea pe genunchii putin ridicati.Pentru noi aceste metode au avut un real succes.Am incercat sa o pun pe burta in patut insa am pazit-o.
Mi-a fost teama sa o las mult! Singurul mod prin care oprim concertul este plimbatul prin casa.Mai rau este cu ,cantatul.Parca am inebunit! Nu stiu nici un cantecel.Asa ca iata-ma la 34 de ani compunand.Bine ca nu intelege! Scot niste combinatii de ma umfla pe mine rasul.Sotul meu se sparge de ras(ma aude in aparat)AAAAAA Stai !Mi-am amintit! Ii cant melodia aia cu elefantii care se leagana pe o panza.Deeee!
Draga mea Tzuna, este foarte important sa ne autoeducam ca daca noi suntem nelinistite si ele sunt la fel!Poate tu esti linistita insa eu recunosc ca am momente cand regret ca m-am nascut!Insa nu dureaza mult caci are grija Ana sa traga un zambet de uit ca putin mai devreme imi venea sa plec de acasa.Chiar...nu iti vine uneori sa te imbraci sa iesi din casa?
Vaccinul pe care il voi cumpara(la indicatiile pediatrei) este infarix hexa..Pe langa faptul ca nu da reactii(febra,plans agitatie)mi-a spus ca este impotriva meningitei care este o boala destul de frecventa la cei mici.

Mai era ceva ce voiam sa-ti spun.De ce o trezesti noaptea pe micuta?Asa faceam si eu si sti ce mi-a zis doctora? "Doamna daca d-stra ati fi obosita si v-ati culca si sotul ar veni sa va trezeasca sa mancati v-ar place? In momentul ala am inteles ca zicala ce tie nu-ti place altuia nu-i face e valabila si pentru Ana.Deci, te sfatuiesc sa o lasi sa doarma noaptea iar ziua ,doar daca depaseste patru ore de la ultima masa sa o trezesti.Copii cand sunt adormiti sug mult mai prost decat cei care sunt lasati sa li se faca foame.Nici Ana nu suge mai mult de 130g.Insa pe mine nu ma intereseaza cat sug altii.Nu fac comparatie cu alti micuti.Important este ca ea sa imi ia in greutate nu sa dea inapoi.
Inchei ca s-a trezit mandra.Nu stiu de ce, ca mai are pana la masa.Oare incepe repetitiile pentru programul artistic de seara? Sau poate ii este teama ca m-am plictisit si mi s-a facut dor de ea!!!!
Cam atat! Daca te pot ajuta cu ceva nu evita sa trimiti mesaj.Oricum am promis ca daca dupa trei luni scapam de colici,am luat fata si ma duc cu ea la restaurant sa sarbatorim "Decesul celor mai ticalosi colici"

loradin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

oau! am primit o steluta!!!!!

loradin ce carte ai de dr Spock? eu o am pe aia groasa pina la 12 ani parca

scuze sunt cu tudor in brate ca se trezi: orice minune tine 3 ore?
dar e cuminte se uita si el in jur. e curios mama mama

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

Buna ziua mamici,buritici si pitici!

In primul rand felicitari proaspetelor mamici, sa fiti sanatosi si sa va bucurati unii de altii!

Am si eu o problemuta: fetitei mele i-au aparut pe frunte un soi de cosulete dar sunt foarte multe, grupate asa, parca ar fi mai mult o iritatie ..habar nu am ce sa fac. am sunat-o pe doctorita si din ce i-am explicat eu acolo nu stiu cat a inteles, a zis ceva ca ar fi normal... ca apar astfel de cosuri si sa ii dau cu "neofreol". Acum.. 2 probleme mari: a) cred ca am inteles eu prost numele medicamentului sau nu a mai auzit nimeni de el.. ca am dat o cautare pe net si nu apare pe nicaieri, mi-e ca ma duc la farmacie si ma da tanti aia afara :D
be) ieri aratau mai mult a cosulete, azi arata mai mult a iritatie, e rosie zona aia iar bubitele alea au ceva in ele... si mi-e teama sa ii dau cu ceva . Aseara am clatit-o cu ceai de musetel si galbenele si atat. Joi mergem pt prima data la pediatru si sper sa ma lamureasca..
A mai patit vre-una din voi asa ceva cu bebe? Ma gandesc ca daca era o alergie apareau bubite si in alta parte nu tocmai pe frunte,nu?

Sunt suparata tare ca nu ii mai trec alea ca trebuia sa facem foto pt invitatiile de botez si acu saracuta zici ca e la pubertate

Offff.... greu tare.. dar merita!

Pupam pe toate mamicile, burticile si bebeii si imediat ce aflam cum se pun majorete.. o sa facem si treaba asta pt cine a mai ramas sa nasca! pana atunci...

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Diana jors si Elamiss sa va traiasca puiutii si sa va bucurati de ei!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput