Mamici de martie-aprilie 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 12
ddana spune:
n-am mai intrat de o mie de ani, dar poate mamicile inteleg si nu se supara... Toata stima pentru cele care reusesc sa tina pasul! Dragos are aproape 5 sapt., 5360 grame si 62 cm. Scurt, doar despre doua probleme despre care s-a vorbit. Neonatologul mi-a spus asa:
Colici: Sab simplex 1 mililitru (masurat cu o seringa, nu cu picatura, ca nu e relevant), in felul urmator: jumatate de mililitru inainte de supt - cam cu 15 minute ideal, eu ii dau chiar inainte de a-l pune la san, si cealalta jumatate pe la mijlocul suptului. Wu ii dau inaite de a-l pune la celalalt san. Se repeta la fiecare supt, chiar si de 8 ori pe zi. Surplusul se elimina prin scaun, nu-i face nici un rau.
Dermatita de contact: Dragos are nbiste bubite pe fata si pe gat. Se spala cu ceai de galbenene si se aplica kanamicina sulfat H (neaparat "H", e cu hidrocortizon) - e un unguent oftalmic, deci daca accidental intra in ochisori, nu e nici o problema.
Succes mamicilor care nasc!!!
Dana
karra80 spune:

Pentru toate fetele care urmeaza sa nasca.....ghaideti fetelor ca mai e umpic si ne mutam toate la scutece.......
Si vorba adinei...odihniti-va cat de mult puteti....ca dupa o sa vedeti voi.......
.....
In rest noi suntem bine am trecut deja de 6 saptamani dar se pare ca acum se accentueaza colicile......la noi de vreo sapt in fiecare seara la ora 21 sau 20 ne apuca.....si ne tin cam o ora cel mult o ora jumate in care biata fata urla cat o tin plamanii si nici o poziti nu ne ajuta ...doar pe umara asa ca la ragait,,,,dar dupa ce ii trec se linisteste si manaca ca e moarat de foame si dupa aia somnic de voie....se mai trez dupa 5 ore papa dar putin cam 60 ml ca e moarta de somn si iar doarme inca 4 ore...pana dimineata.....e linistita in timpul zilei chiar am zis doamne ajuta sa raman tot asa si dupa botez...ca nu am treaba cu ea....daca e mancata si nu o daore nimik sta cuminte in patutz nu plane nu vrea in brate sta cumintre si-mi pot face linistita traeba prin casa.....am obisnuit-o sa o duc ziua de pe la 13-14 afara cate 2-3 ore timp in care doarme dusa.....si e tare bine asa.....saraca plange doar alea 2 ore cat o doare burtika.....seara...sau daca peste zi nu doarme macar 2 ore legete...atunci cand nu putem iesi afara...seraa e fff obosita si se vede ca abia reusesc sa o adorm...evident ca tot in patutz...dar treb sa stau cu o mana deasupra ei si sa-i tinem suzeta ca daca o sacpa se trezeste...AM incercat sa o invatam asa fara brate si bad ca pana acum am avut sucess....
I-am cumparat si un sac de dormit si acuma asa dormim ca o sarmalutza....ca intr-o dimineata ne-am trezit cu ea saracutza acoperita cu paturica peste cap si ne-am speriat asa ca acuma numai in saculet vom dormi......
eri a facut si KK singurica pana acuma la 2 zile ii punem un vf de supozitor...dar acuma am zis sa o las sa vad cand face si ieri dupa 3 zile s-a tot scremut si am ajutat-o dar cu gimnastca cand vedeam ca se screme ii ridicam piciorusele spre burtik si asa a reusit sa faca...neu eraa constipata ca a facut moale dar a zis doctora ca e colonul mai puturos....
Azi astept sa vina un fotograf sa ne faca pozici profi sa putem face si invitatiile pt botez...care va fi in 12.05.07 la ora 12 am reusit sa gasim loc liber la Catedrala tare m-am bucurat......
Tot azi am programare la controlul de 6 sapt sa vedem ce zice doctorul daca ne da unda verde la
ca deja isi cam fac hormonii de cap si noaptea am numai vise erotice
....si sa si vb cu el ca as vrea sa optez pt sterilet.....ca daca mai facem inca un bebe va fi peste vreo 4-5 ani si pastile nu as vrea sa iau ca mi-e groaza de ingrasat....si de ore fixe....asa ca astept sa vedem ce zice......
Cam atat ca v-am plictisit destul....multa bafta fetelor care urmeaza sa nasca si multi
....
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
pozici
elpower spune:
Bafta multa fetelor care nasc zilele astea!
Pun si eu galeria la treaba pt ele!

Noi nu mai avem prea mult timp, asa ca preferam sa citim cand avem o fereastra. Si nu ne mai ramane timp sa si raspundem
Noi suntem binisor. Suntem rasfatata si vrem numai la mami in brate, iar mami nu are taria sa ne refuze. Incearca sa ma lase sa plang, dar in doua minuta incepe si ea sa planga cu mine.
Fetelor, nu vcredeam ca va fi asa. Nu pot sa o las deloc sa planga. Mi se rupe sufletul cand o aud. Incerc sa o invat sa stea singura in patut, dar nu imi reuseste deloc. Nu credeam ca va fi asa. Imi inchipuiam ca voi fi ferma pe pozitii si o voi "educa cum trebuie" de la inceput. Dar cand o vad o mana de om care plange din toate puterile si stiu ca o pot linisti luand-o in brate, nu ma rabda inima sa o las asa. Voi cum procedati? Va aud ca plang copii cate 2 ore, iar eu innebunesc cand o las sa planga cateva minute. La mine se linisteste si cu colicii in brate si cantandu-i. A inceput sa ma doara gura si gatul de cat ii cant si vorbesc cu ea. Dar asa am obisnuit-o din burtica si acum nu ma lasa sa tac. Mai pun cantecele pt copii si mai ingan si eu cate un vers pe ici pe colo sama odihnesc, dar in rest.
Ma duc ca s-a trezit!
Pupici!
Ela, mamica de Thea-Ioana
Poze cu MINUNEA MEA in prima luna de viata
gabi78 spune:
Fetelor ce tip de marsupiu imi recomandati?
Incerc sa imi cumpar unul pentru ca sigur imi va fi mai usor sa ma duc la piata sau asa la repezeala pina unde am nevoie.
Voi ce stiti despre asta? Dauneaza oare copiilor? Am vazut ca sunt unele speciale pt bebelusi care nu isi tin capul inca.
Eu sa stiti ca ma gasit cea mai buna metoda de a-mi linisti copilul: il scot in balcon, la aer. Acum sta deciteva ore deja si i-a trecut si ora de masa dar nici nu vrea sa "auda" de masa. Sa vedem cit tine si chestia asta. Ca de cind am tot citit despre fetita Tzunei vad ca s-a cal luat si la Tudor
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor
Andreea20 spune:
Buna fetele![]()
Va citesc mesajele aproape in fiecare zi.....dar e mai greu cu raspunsul
Felicitari proaspetelor mamici
Bebe Rianna maine face 2 luni....tot maine facem si vaccinul si ne cantarim si masuram, vaccinul este cel standard....am vb cu doctorita si am rugat-o sa-mi spuna sincer care vaccin e mai bun si ce ma sfatuieste sa fac ca nu se pune problema de bani, ea mi-a spus ca nu are rost sa-l fac pe cel frantuzesc pt ca si celalalt este la fel de bun....mergem pe mana ei....
Bubulina e bine mersi....doarme noaptea foarte bine se trezeste sa manance si dupa 6 ore, ziua sta foarte mult treaza....a atenta la orice, rade si gangureste mai mereu. Probleme cu colicii nu avem deloc (folosim sab simplex si baby calm intre mese).....ne supara doar constipatia....se cam chinuie sa faca caca dar am rezolvat cu sucul de morcov.....chiar am dat-o in extrema cealalta ![]()
De mancat mananca intre 90 si 130 ml, dar niciodata nu a sarit de 130....ceea ce ma cam ingrijoreaza, mi-e ca mananca cam putin.
mai citesc din urma si incerc sa mai raspund si eu la problemele cu care va confruntati
Bafta multa gravidutelor care sunt pe ultima suta de metri

http://community.webshots.com/user/AndreeaMady
Andreea
de
Rianna (24.02.2007)
tzuna spune:
Buna mamicilor si restul gravidutelor!
In primul rand imi pare rau ca avem gavidute care au depasit dpn si nu pt ca nu putem trece la clubul scutecelor ci pentru ca tb sa fie foarte stresate saracutele. Curaj insa ca va fi bine pana la urma si veti avea si voi acasa cate un bebe mai plangacios sau mai cumintel.
Imi pare rau si ca mai sunt mamici care trec prin ce trec eu. E greu sa ai un bebe asa mic si sa planga pana nu mai poate. Stiu ca teoretic sunt multe de facut dar va spun eu ca practic nu prea ai ce face.Azi Maria a plans pana i s-a oprit respiratia la mine in brate deci ce sa fac mai mult de atat?
Cu mesele stam la fel de prost. Bilantul pe saptamana asta: doar 130g in plus, destul de putin zic eu. Ea nu mananca mai nicodata mai mult de 80ml (reusesc destul de greu sa-i fac proba suptului). Sunt asa suparata ca a luat putin in greutate ca sunt tentata sa-i dau din nou lapticul meu la biberon. Credeti ca ar fi mai bine? Cu colicii e la fel, iar cu agitatia uneori si mai si. Ieri a plans din nou aproape continuu de la ora 18.45 la 23.00. A adormit intr-un final obosita si la masa de la ora 0.00 nu a mancat prea bine ca era moarta de somn. Apoi s-a mai trezit tocmai la 4.30 (de fapt mai mult am trezit-o eu) sa pape. Nu stiu ce sa spun. Logic ar fi sa manance cand ii e foame. Eu ii dau oricand, oricum am alaptat la cerere de la inceput. Ea singura si-a facut programul asta. programul n-ar fi rau - sa manance la 3-4 ore ziua si sa sara o masa noaptea dar sa manance bine. Doar 130g intr-o saptamana nu e putin? S-a nascut cu 3.350, a scazut la 3.150 si acum are 4.610. Face 2 luni pe 28. Bilantul final n-ar fi tocami jalnic mai ales ca nu-i dau nici un suplimet nimic dar ma ingrijoreaza ca in ultima vreme ia din ce in ce mai putin in greutate. Laptic am o grmada si curge bine, dar ea mai mult de 5-7 minute nu mananca.
LORADIN- tot ce ai gasit tu in cartea aia e logic. Asta credeam si eu ca are Maria. Mai rau e cu pediatrii care desi le spuneam ca e f agitata si ca nu cred ca-i doar de la colici nu ma credeau. Maria la fel doarme f bine noaptea (cu mici exceptii cand plansul ei tine pana la 12-2 noaptea). Seara insa si uneori chiar de pe la ora 14 incepe nebunia. Si eii ii trece in mare daca o scot la plimbare dar cand ne intoarcem tot plange cat are ea de plans. Adica am scos-o intr-o seara afara pana la ora 21 apoi baita, papa si ziceam eu ca s-a linistit dar de unde ca a plans pana la 2.30. Ultimul pediatru mi-a dar PERITOL sa-i dau cand e ff agitata dar nu i-am dat niciodata ca pe prospect scrie ca nu s eda copiilor sub 2 ani. Mi-a spus sa-i dau f putin ce-i drept dar tot mi-e frica. Poate fac rau, nu stiu ce sa zic....Nici nu mai stiu ce sa incerc si cum sa fac. Sunt zile cand sunt f obosita. Azi nu eram in stare sa ma dau jos din pat dimineata asa ca am alaptat-o , ea a plans iar dupa si am adormit-o pe burta mea. Stiu ca nu procedez bine, ca ar tb pusa in patut dar nu mai am putere sa o pun, ea sa tipe continuu, eu sa o ridic de nenumarate ori si apoi sa se agite mai rau si sa nu mai reuseasca sa doarma nicicum.
Draga LORADIN, in cartea aia in care e f bine descris ce se intampla cu bebeii nostri sunt date si niste solutii macar asa sa amelioreze?
Sa vedem ce parere are medicul ei maine ca ne ducem la vaccin. Sincer imi este f frica de acest vaccin. Nu stiu la ce sa ma astept. Cine stie ce reactii i-o da ei la cate ne-a facut pana acum? Banuiesc ca nu afacut nimeni vaccinul pana acum, nu?
La noi scosul pe balcon nu functioneaza. Am scos-o azi in scaunul de masina cu gandul sa strang macar rufele dar n-am reusit sa o fac sa taca, asa ca le las pe maine ca tot e sarbatoare azi.
In rest ce sa va mai spun? Abia astept sa treaca si luna a 3-a poate se mai linisteste. Ieri am fost iar la impartasit. Macar asta ii place. A fost f cuminte. Am stat la toata slujba.
Va urez o zi buna tututor.
cria_bv spune:
Tzuna imi pare rau ca te chinui atat cu Maria. Stii ce ma gandeam da sa nu te superi pe mine, daca fetita ta nu se satura cu lapticul tau, chiar daca tu ai lapte suficient poate nu este destul de satios. Soacra mea imi povestea ca avea lapte cat sa hraneasca doi copii da al meu sot tot plangea, pana i-a spus un dr ca de fapt copilul plange pt ca nu se satura si atunci a trecut si pe supliment. Eu nu zic ca e si cazul tau, da cine stie.
Cria
39+ cu
Vlad
ralualexandrei spune:
Buna si de la mine!
La multi ani Ana sa fii sanatoasa si sa ai parte doar de bucurii!

pt fetele care sunt pe ultima suta de metri ,stiti cum se zice urma scapa turma
.
Tzuna reactiile la vaccin pot fi febra stare de iritatie si agitatie,se aplica comprese cu apa rece pe piciorus pt ca zona vaccinului se poate inrosi si umfla usor.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Claudi@ spune:
Buna mamici si inca burtici.
N-am mai intrat de o carutza de timp, pur si simplu nu am cand cu toata ca bebe e un cumintel
Eu nici nu simt ca am bebe in casa asa cumintel este, papa si doarme si cand e treaz nici nu-l auzi, se uita pe pereti si zambeste.
Fetelor eu una nu m-m gandit niciodata sa masor cat papa sau sa vad cate grame ia in fiecare sapt, fac o greseala?
La mine vine moasa acasa ii pove cum au fost noptile cum papa cum e caca si il cantareste si gata
ea zice ca e bine si o cred pe cuvant.
Si tot ea m-a invatat sa fac cum cred eu de cuviinta si sa nu ascult de nimeni, daca aud sfaturi sa le pun in aplicare doar pe cele care cred eu ca ar fi bune.
Bebe doarme cu noi in pat, si mi-am facut griji ca o sa rada lumea sau ca va zice moasa ceva.Lumea a ras dar moasa a zis ca fac cum vreau eu si ca va veni ziua in care eu de la sine voi zice ca acu gata, bebe trece in patutz, si de azi va trece la patutz ca asa simt eu.
A si sa nu uit, bebe papa la 3, 4 ore cateodata chiar si mai mult, cel mai mult am atins 7 ore.Cand papa la 4 ore papa doar un san si asta in 10 min si cand e satul il scoate din guritza, mi-am facut griji dar moasa zice ca se trage din fam si intradevar sotul meu mananca f repede, iar dupa baitza papam amandoi sanii si dormim mai mult.
Asta fuse rezumatul cum decurge la noi ziua si povestea nasterii o sa scriu putin mai incolo.
Facem putina galerie la fetele care mai urmeaza

nastere usoara si bebei cat mai cumintei
si mamicilor, la cat mai putine nopti nedormite si fara colici.
de Tony Leon
Rebiana27 spune:
LA MULTI ANI SARBATORITELOR SI SARBATORITILOR DE ASTAZI! 
Cand citesc ca bebeii vostri dorm noaptea cate 4-5 ore... va invidiez, ca al meu se trezeste sa pape chiar si din ora in ora. Vad ca incepe sa manance din ce in ce mai mult dar de dormit doarme tot atat cat s-a obisnuit. Sunt rupta de oboseala. Acum i-am bagat suzeta in gura de vreo ora si vad ca l-am potolit ca n-a mai cerut sa pape, nu de alta dar mancase cu doar o ora inainte sa-l apuce ca vrea iar. Si mi s-a parut prea devreme, iar faza cu ceaiul n-a mers. Dupa 60 de ml de ceai vroia si lapte...
Tzuna te felicit pentru rabdarea de care dai dovada! Ca pe mine una ma distruge cate o repriza de plans razleata. Luca nu plange de colici, acestia nu-i dau voie sa manance si in timpul mesei se strange din burtica, se screme, plange si ajunge la a refuza sa manance de durere. Altfel nu face crize, insa pe mine ma nelinisteste ca nu mananca suficient cat sa doarma bine.
pentru viitoarele mamici! 
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)