Mamici de septembrie - octombrie 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
kriss79 spune:
Buna dimineata
Am primit si eu ieri restul de analize si sunt ok..desi prima data cand am vazut inrosit anti rubella -IgG am cam intrat in panica..Am sunat repede pe doctor si mi-a zis ca e ok, important e ca IgM e absent.
L-am intrebat de vitamine..mi-a zis ca din sapt. 15-16 sa inlocuiesc acidul folic cu Elevit, 1 comprimat/zi, cate 2 sapt/luna.
Asa luati si voi, 2 sapt da, 2 ba?
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina13+
Annisia spune:
Kriss, cred ca sunt singura pe frecventa. Eu iau zilnic, lunar, toata sarcina si cat voi alapta. Cel putina asa am vazut ca scrie si pe ele. Nu stiu ce sa iti spun, decat sa ai incredere in doctorul tau. Stie el mai bine de ce ti-a dat 2 da, 2 ba. Poate ca esti ok, ti-au iesit bine vitaminele si nu ai nevoie de mai mult. Cred... Oricum, ia exact cum ti-a spus doctorul tau. Nu ne mai intreba pe noi, pentru ca fiecare avem alt organism, alta sarcina, analizele ne-au iesit diferit si nu te-am consultat noi ca sa vedem cum evolueaza sarcina ta si cum se dezvolta bebelinul tau. Succes si multa sanatate!
Cand aveam 18 ani îmi doream sa am totul, acum îmi doresc sa am 18 ani...
Yannis la 20 saptamani, in marsupiu la mami
kriss79 spune:
Annisia, ai dreptate
Ti-am vazut pozele mai inainte..sunt superbe! esti foarte frumoasa! si burtica e pe masura..foarte scumpica!
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina13+
Gabriela77 spune:
Ripley, eu chiar daca inca nu am copii, te inteleg perfect. Parintii si socrii mei nu locuiesc in Cluj, asa ca si eu ma gandesc cu groaza ca va trebui sa trec prin asta. Si intr-adevar, cred ca e tare greu sa gasesti pe cineva de incredere. Tin pumnii sa fie cu success cautarea. Si incearca san u te mai necajesti. Stiai ca s-a mai deschis un magazine de gravide la Cluj, pe Iuliu Maniu?
Alinus, am inteles, dar vezi tu, incearca sa ai grija si sa te menajezi. Pt bebele tau!
Annisia, m-am linistit. Deci Yannis ramane. Pai desigur, cum sa-I tai craca taticului care e asa de incantat???
Fetele, vad ca liniste pe forum…eu iar am uitat de mine si am carat ditai suportul de uscat haine. Ups! Asa ma supar pe mine cand fac prostioare!!! Ce zi frumoasa! Cred ca ies afara si eu. Singura in weekend, sotul in Germania. Nasol!
Pup toate fetele. Distractie frumoasa!
Gabriela, 18 +
anca78 spune:
'Neata fetelor...
Danielle, ti-am vazut burtica si e foarte frumoasa...a mea e cam mare dupa cum o vad si toata lumea are impresia ca sunt prin luna a 7-a...mie mi-ar placea sa o am ca si a ta...
Eu cred ca tine si de inaltimea si greutatea fiecareia...eu am 1,62 inaltime si greutatea mea inainte sa raman insarcinata era 48 kg.Acum am 53 (nu e mult) dar burtica e mare...ma dau cu foarte multe creme si sper sa nu raman cu vergeturi sau cu mai cine stie ce...nu imi fac prea multe probleme pentru ca am un mare avantaj...mi-am deschis un salon de infrumusetare unde am tot felul de aparate care ma vor ajuta dupa nastere sa revin la "formele initiale"...
Myral, mie doctorul mi-a recomandat sa beau cafea dimineata pe stomacul gol (fara zahar)...eu am probleme cu constipatia de cand ma stiu, iar de cand cu sarcina e groaznic...ma apuca disperarea de fiecare data cand ma duceam la baie...acum ma duc in fiecare zi
In plus, eu am tensiunea mica si cafeaua e buna si pentru asta
Aeperju, felicitari pentru primele miscari ale lui bebe
Andreea, iti doresc sa ai parte de un concediu minunat
Kris79, eu nu iau decat fier si acid folic, atat mi-a dat medicul meu...dar cred ca e in functie de rezultatul analizelor.Am vazut ca aproape toate fetele iau Materna sau Elevit...mie mi-a spus ca nu e cazul...
Annisia si eu imi doream foarte mult o fetita...stiam si cum o s-o cheme - Alexandra-dar n-a fost sa fie...sotul meu sustine ca el nu are preferinte, dar am simtit ca parca si el vroia fetita (de fapt ma tot intreba prin luna a 4-a daca nu sunt gemeni).Oricum, important este sa fie sanatos!
Raluca spune:
Buna dimineat si de la noi....
Ripley-succes in cautarea bonei-stiu insa ca va fi tare greu...prietena mea cauta bona ptr. un bb de trei luni si de o luna...nimic!
Gabriella, unde pe Iuliu Maniu?-magazinul de mamici
Anca 78 unde ai salonul-are si compartiment de cosmetica- mie mi-a plecat cosmeticiana in State si nu stiu incotro sa o iau-ma ajuti?
O zi faina-trebuie sa fug, fiica mea are o petrecere de pitici si trebuie sa plecam, revin
Raluca (DPN 20.10.2007) si mama Ilincai de 5 ani
danangie spune:
Buna dimineata,
Sunt o mamica de noiembrie - decembrie........scuzati ca dau buzna asa..........problema nu sunt eu ci a mea cumnata care e in 6 saptamani si 3 zile. Nu stie cand a ovulat.....un ciclu destul de regulat. De la 28 la 32 de zile.....De 5 zile .....adica pana ieri a avut mici pierderi de sange. Erau pete de sange foarte sterse ca la ultima zi de ciclu. Azi a 5-a zi a avut 2 picaturi un pic mai accentuate. S-a dus la urgente si acolo iau facut eco....unde s-a vazut doar sacul gestational. Fara embrion. A bagat-o in sperieti ca a avut avort intern, ca nu se vede embrionul, etc. Eu cand am facut eco la 6 saptamani la fel mi-a zis si mie. Exact aceleasi lucruri. Atunci se vazuse doar sacul fara embrion. Am stat 2 saptamani foarte stresata si nervoasa, etc ....ma rog s-a dovedit ca sunt cu o spatamana mai putin decat stiam eu. Acum am un embrion de 12 mm ptiu sa nu fie deochi. In fine, ceea ce vreau sa spun.....e posibil ca si la cumnata mea sa fie o gravidantza prea tanara adica sa fi ovulat tarziu si sa fie prea devreme sa se vada embrionul. Cum mi s-a intamplat mie. Dar nu inteleg de ce are scurgerile astea. De doctorita ei nu reuseste sa dea. Nu o gaseste. Si intrebarea mea este: poate sa ia utrogestan??? Am vazut ca pentyru iminenta de avort doctorii vostri va da sa luati utrogestan. Cat sa ia? Ma refer cate ovule? De cate ori?? Poate sa le ia asa fara sa astepte parere medicului? Poate afecta in vreun fel ? Va rog daca imi piteti raspunde.....e destul de urgent.....plange incontinuu si alaltaieri si-a pierdut bunica ca ii era ca o mama.....
DANA 7 +
BEBICA
POZELE MELE
mandarinutza spune:
Neata fetelor
Danielle, pupici la burtica ta frumoasa care a crescut
Annsia, si sotul meu tot fetita vrea.Noi nu stim inca ce este, sper sa aflam pe 1 mai la urmatoarea eco. Eu tot i-am zis ca s-ar putea sa fie baiat(ca sa-l pregatesc in caz de), dar el o tine pe a lui, ca am o fetita in burtica. La celelalte eco mi s-a zis ca ar fi fata dar ca nu e sigur, nu statea intr-o pozitie din care sa se vada clar.
Dana, cred ca ar fi bine cumnata ta sa stea linistita o perioada, mai ales si dupa pierderea suferita, moartea bunicii. Despre utrogestan, intr-adevar in Romania se prescrie pentru imineta de avort, in caz de sangerari in primul trimestru.Eu am luat 4/zi din saptamana a 5 a de sarcina(2 dimineta , 2 seara)iar acum iau doar 2/zi, nu am avut sangerari dar am avut anul trecut o sarcina oprita in evolutie si mi-a dat preventiv.
La prima eco, la 5 saptamani si jumatate si la mine s-a vazut doar sacul, dar doctorita mi-a zis ca e prea devreme sa vedem embrionul si mi-a dat sa iau acid folic, utrogestan, iar peste o saptamana la urmatoarea eco se vedea si embrionul. Acum, eu cred ca depinde si de ecograf, la un ecograf mai performant mai mult ca sigur ca s-ar vedea de la 5,6 saptamani.
Din cate am mai auzit daca ai sangerari, se ia utrogestan pe gura, nu vaginal. Poate gasiti un alt medic, care sa-i dea tratamentul adecvat. succes si sanatate
Mandarinutza 20+
Andries spune:
quote:
Originally posted by Ripley
Neata fetele,
Scuze ca v-am frecat creierii cu povestea mea, insa pt viitor va va prinde bine in alegerea bonei sa tineti cont de varsta unei bone (desi a mea are 57, dar uite!) pt un copil de sub 2 ani, care cred ca e fix in perioada cea mai grea pt ca nu intelege inca tot, mai ales nu constientizeaza pericolele de aceea e mult mai expus....
Ripley 14+ mazarica (DPN 17.10.2007) si Ana Ecaterina(10.11.2005)
eu te inteleg perfect, am avut pentru Victor 3 bone si am avut ca sa spun ca la carti "mana proasta" la fiecare, prima a avut in familie o pb grava si a renuntat, a doua imi lua din casa si am dat-o afara, a treia si-a gasit un iubit de 60 de ani din Olanda si dusa a fost, oricum nici una nu era prea sanatoasa la cap, l-am mai dus si la gradi de la 1 an la 1 an jumate, apoi pauza cu cea de a treia bona, acum e la gradi din 1 dec si slava domnului, in sfarsit e bine.
dar nu stiu ce o sa fac la al doilea, cand ma gandesc ca incepe iar epopeaa bonelor, mi se ridica parul in cap!!!
Andries
danangie spune:
MANDARINUTZA multumesc de raspuns......pana luni nu poate face nimic....trebuie sa astepte pana luni sa dea de docotrita ei. I-am zis sa stea numai in pat si cu D-zeu inainte....
DANA 7 +
BEBICA
POZELE MELE