Parlamentul rusinii !
Raspunsuri - Pagina 20
copiloi spune:
Am dat www.adevarulonline.ro/2006-12-20/Dosar/numele-lui-basescu-in-dosarul-revolutiei-de-la-constanta_211151.html" target="_blank">aici de un articol, in care scrie:
Este vorba de documente care atesta fara putinta de tagada prezenta lui Traian Basescu în Frontul Salvarii Nationale (FSN), care a luat fiinta, la Constanta, chiar în sediul Securitatii.
(e vorba de decembrie 1989)
Intrebare: ce cauta Basescu in sediul Securitatii? (mai reamintesc un episod: a sunat Basescu, la un moment dat, la o emisiune si a spus ca el nu a fost in decembrie in sediul Securitatii, apoi au aparut niste documente, la care apare Adriana Saftoiu si declara ca Traian Basescu "a uitat" )
Oare oricine putea intra in sediul Securitatii si semna tabele de prezenta ?
Nu-i singurul securist din politica romaneasca, dar el A MINTIT POPORUL, si asta dupa ce a fost ales!!!
Si el minte, ca stie ca sunt multi care pun botul!
Alina
escu spune:
Eu nu stiu ce a fost Basescu si nici nu ma intereseaza. Sigur nu a fost un sfant, ca daca era nu ajungea presedinte.
Ce apreciez la el este ca odata ajuns pe postul asta, a incercat sa scuture copacul de uscaturi, sa faca ceva impotriva coruptiei care guverneaza Romania. Si asta-i rezultatul.
Concluzia: nu incerca sa te atingi de mafie ca te duci de-a dura pe scari. Asta-i Romania, asta este de secole si asta va ramane in veci cu sau fara voia noastra.
Basescu, sau altii ca el nu au nici o sansa. Mas media nu ia vacanta si are grija sa intoxice tot, ca marile afaceri sa se deruleze in liniste.
Si asta afecteaza si va afecta in mare masura populatia. Uzinele se inchid (vezi Brasov) se vand pe spagi grase, impozitele pe casa, masini si toate bunurile populatiei vor creste, ca doar parlamentul are nevoie de salarii. Asta e, oricum nu depinde de noi, rezultatul alegerilor sau referendumurilor se trag asa usor din condei (computer) sa fie cel programat, fara emotii.
Nu vad alta posibilitate a omului simplu de a nu mai cotribui la bunastarea guvernantilor romaniei, decat emigrarea.
Macar asa impozitele mele ajung la un guvern care imi ofera ceva in caz de incapacitate de munca. Batranetea nu iarta pe nimeni. Toti ajungem acolo intr-o zi.
doinabita spune:
Asa este PARLAMENTUL RUSINII!!!o mana de 330 oameni isi bat joc de milioane de romani!!!nu le pasa ca viata este asa de grea pentru cei mai multi dintre noi...joaca murdar...nu tin cont de ceea ce este primordial in aceste momente pentru ROMANIA!cine nu e cu "EI"il elimina in mod josnic...CUM SCAPAM FRATILOR RAMANI DE "ACEST PARLAMENT AL RUSINII"????????ca mai au pana vom alege din nou altii...
Redati-mi viata!
Putin cu putin se aduna marea...
escu spune:
Votul uninominal ar fi o solutie, numai sa reusim sa ne informam si din alte surse decat masmedia. Dar eu nu cred ca parlamanetul isi va taia singur craca de sub picioare, va lasa ciolanul platit cu bani grei la dispozitia publicului, doar daca mizeaza pe fraudarea alegerilor. La urma urmei cine-i poate verifica?
aquariusrpro spune:
Merg in Piata Constitutiei la miting dar nu pentru a-l sprijini pe Basescu ci pentru a manifesta impotriva parlamentarilor din actualul parlament. Atentie: nu impotriva Parlamentului ca institutie! O tara in care institutia legiuitoare produce legi pentru furt cu acte in regula .. este o tara in care fata mea nu vreau sa traiasca.
PARLAMENTARII FAC LEGI PENTRU HOTI
Sa nu ne amagim ; cu sau fara Basescu, sistemul ramane acelasi care a fost in ultimii 17 ani. In acest sistem, se fura cu legea in mana, cu complicitatea tuturor institutiilor statului.
In ultimii 2 ani, in afara de Justitie, celelalte institutii ale statului (Parlamentul, administratia, etc) au ramas asa cum erau pe vremea lui Iliescu, care recunoaste senin, dupa ce nu mai este presedinte, existenta grupurilor de interese din PSD si modul in care opereaza acestea :
Ion Iliescu, ziarul Averea, 13 Septembrie 2005, descrie povestea complicitatii sale cu Jaful Partidului-Stat
quote:
Exista, intr-adevar, grupuri de interese in interiorul partidului (PSD), dar ma abtin sa le numesc. Multumiti-va doar cu atat - ca impotriva mea s-au coalizat oameni care de altfel nu au teluri politice comune.
Este vorba despre GRUPURI DE INTERESE ECONOMICE, CARE SUNT MAI PUTERNICE DECAT POLITICA SI CARE SUNT CAPABILE SA DIRIJEZE LEGISLATIA ECONOMICA FARA PROBLEME POTRIVIT SCOPURILOR LOR. Asa s-a putut intampla ca Geoana si Nastase, care erau oponenti, sa se coalizeze impotriva mea si asa s-a reusit numirea lui Geoana la congres, prin masinatii subversive, in functia de presedinte.
PARLAMENTARII ROMANI LEGIFEREAZA HOTIA
Dupa realizarea intelegerii intre PSD si PNL apare prima lege cu dedicatie pentru salvarea marilor devalizatori de banci din perioada 1990-1996, LEGEA 67 / 2007
In 15 ianuarie 2007, presedintele a refuzat sa promulge legea si a retrimis-o in parlament. Pe 18 ianuarie a inceput procedura de suspendare a presedintelui. Dar legea a ajuns sa existe, pentru ca nu poate fi refuzata la promulgare decat o singura data ! Legiferarea hotiei : LEGEA 67 / 2007.
Inculpatii din 50 de dosare trimise in instanta de procurorii anticoruptie in ultimii 5 ani vor fi achitati. In 29 aprilie intra in vigoare modificarile legii privind combaterea coruptiei si a infractunilor asociate, care dezincrimineaza acordarea ilegal#259; de credite. Modific#259;rile aduse legii elimina din articolul 10, alineatul B, notiunea de acordare ilegala de credite, fapta care pana acum era pedepsita cu închisoarea de la 5 la 15 ani.
quote:
"Pentru o parte din aceste infractiuni au fost deja date in instan#355;#259; condamnari. Ce se va întâmpla cu ele? Pentru toate aceste infractiuni vor exista achitari pentru ca asa se intampla cand politicienii scot infractiunile din legi", a declarat Daniel Morar, procuror sef DNA, intr-un interviu pentru BBC.
CINE SCAPA :
Exista doua categorii de tepe bancare. Prima presupune golirea bancilor de stat, dupa modelul Bancorex (devalizata de circa doua miliarde de dolari). De fondurile fostei banci de comert exterior a Romåniei au beneficiat fratii Paunescu (circa 200 de milioane de dolari), Adrian Costea („ambasadorul itinerant” al lui Ion Iliescu), Sever Muresan, ofiteri ai serviciilor secrete, ai politiei, ai MApN etc.
A doua categorie de tunuri bancare a urmarit infiintarea de banci private capitalizate cu banii statului sau ai cetatenilor si apoi golirea lor. E cazul Bankcoop (capitalizata cu patrimoniul a 6,5 milioane de cooperatisti), Columna Bank (capitalizata cu banii FPS, RENEL, CEC) sau BID-BRS (capitalizata, intre altele, cu banii Postei). Bancile importante, in ordinea cronologica a golirii lor, ar fi: Bancorex, Credit Bank, Bankcoop, Columna Bank, Dacia Felix, Banca Internationala a Religiilor, Banca Populara Romåna, Banca de Investitii si Dezvoltare, Banca Romåna de Scont.
CINE PLATESTE :
Potrivit unor estimari neoficiale, coruptia a costat Romånia circa 25 de miliarde de euro.
Sau, altfel spus, fiecare cetatean roman a facut cadou din propriul buzunar devalizatorilor de banci si infractorilor circa 1.150 de euro, pentru nepasarea guvernantilor si ineficienta Justitiei.
CE URMEAZA :
· Parlamentarii romani pregatesc o modificare a Codului Penal astfel incat, daca procurorii nu finalizeaza cercetarea unui dosar in termen de 6 luni, atunci dosarul se inchide cu NUP = Neinceperea Cercetarii Penale, CHIAR DACA EXISTA PROBE, DOVEZI. Romania are mai putin de jumatate din procurorii de care ar avea nevoie.
· Parlamentarii romani pregatesc inlocuirea Procurorului General al Romaniei, Codruta Kovesi si a Procurorului general al DNA, Daniel Morar. Comisarul european pentru justitie Franco Frattini a avertizat deja guvernul roman sa evite schimbarea acestor persoane, insa deja Geoana il ameninta pe Tariceanu cu motiunea de cenzura, iar santajul vizeaza evident schimbarea procurorilor si probabil si fraudarea rezulataelor referendumului.
· Parlamentarii romani BLOCHEAZA aprobarea unei ordonante de urgenta pentru a include si infractiunile contra intereselor financiare ale Comunitatilor Europene. Adica liber la furat din banii UE.
· Parlamentarii romani BLOCHEAZA dreptul populatiei de a-si exprima optiunile asupra votului uninominal prin referendum, intarziind cu peste 70 de zile raspunsul datorat Presedintelui Romaniei
· Parlamentarii romani taraganeaza adoptarea si ciuntesc Legea ANI subordonand-o Parlamentului, in ciuda avertismentelor Uniunii Europene.
· Parlamentarii PSD discuta deja demiterea guvernului Tariceanu in maxim 2 saptamani.
CONCLUZIE : SISTEMUL TREBUIE SCHIMBAT, ALTFEL NICIODATA NU SE REZOLVA NIMIC !
Acest sistem trebuie schimbat. Ce spun unii:
Joan Hoey, Economist Intelligence Unit: ''Basescu a fost suspendat tocmai pentru ca aplica promisiunile din 2004'' Asa pare, daca cititi ce promitea alianta, dar cel mai important din tot acest scandal este ca se vede cat de mari sunt gaurile din legislatia romaneasca, gauri cat Europa, sa treaca interesele cui le-a scris.
Avem ghinionul unei manipulari a masei de populatie facuta la marea arta. Toti s-au bucurat sau suparat pe motivatiile CCR care aratau ca Basescu NU a incalcat Constitutia ... DAR mai putini si-au dat seama ca modul in care este scrisa Constitutia, modul in care a fost ea interpretata de CCR ne-a adus in situatia de a fi republica parlamentara, fara sa fim intrebati daca vrem republica parlamentara cu actualii parlamentari.
Mai mult: s-a creat un precedent si un presedinte ales NOMINAL de populatie va fi suspendat chiar daca nu a incalcat Constitutia, dar nu convine unor grupuri de interese ( acelea de care vorbea Iliescu in 2005).
Avem nevoie de Democratie si Justitie, iar la ele nu mai exista alternativa. Singura alternativa posibila nu este decat odiosul Regim nastase sau aberantul regim PSD-PNL.
Avem nevoie de Vot Uninominal, pentru ca sa putem cere socoteala celor care doresc votul nostru pentru fiecare lege pe care au votat-o. De acum inainte VOTUL in parlament sa fie cartea de vizita a candidatilor la votul nostru.
Avem nevoie de Reforma in Justitie care sa continue pentru cel putin 20 de ani neintrerupt in Romania, pana cand se va ajunge ca fiecare cetatean sa fie egal in drepturi si la fel de indreptatit sa fie aparat de Lege precum Nastase.
Avem nevoie de un CSM care sa isi indeplineasca atributiile prevazute in Constitutie, adica : sa sanctioneze judecatorii corupti, sau sa ia masuri in instantele sau cazurile in care procesele se amana nejustificat.
Avem nevoie de un DNA independent
Avem nevoie de un CNSAS independent, cu o conducere care sa nu fie subordonata Parlamentului.
Avem nevoie de o Agentie de integritate independenta, care sa nu fie subordonata precum CNSAS si Curtea de Conturi parlamentului, si deci sa se afle in conflict de interese chiar cu cei pe care ii verifica.
Elvetia nu este un mit. Constiinta civica nu a aterizat in capul elvetienilor brusc .. din neant. Ei au inteles ca democratia inseamna exercitarea vointei populatiei prin alesii ei, dar alesii trebuie sa tina seama de vointa populatiei SI DUPA ce au fost alesi. Democratia exista atata vreme cat ambele parti implicate ( alegatori si alesi) isi exercita si drepturile si responsabilitatile in acelasi timp.
ACEASTA ESTE PROBLEMA NOASTRA , acest sistem a aparut din blazarea si neimplicarea populatiei, pe principiul “lasa ca fac politicienii”. Si avem ce-am lasat sa se intample .. fara noi.
SISTEMUL VA FI SCHIMBAT atunci cand oamenii vor intelege ca nimeni nu poate face ceva in locul lor. Parlamentarii si ministri trebuie sa raspunda toti in fata NOASTRA, pentru ca NOI LE DAM PUTEREA.
Roxana&Ruxandra