Stelute de ianuarie februarie 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

mai fetelor o intrebare... cum vreti voi sa tineti pe culcate un copil pana la 6 luni.... deci pentru mine chiar e un semn de intrebare, pentru ca la mine fata sta destul de mult culcata si nu se cere in brate, cere doar sa vorbesti cu ea si ea sta cumintica, dar are 3 luni... si cand luati copilul in brate cum il luati? culcat? pe pozitia culcat ca un bb de 2 saptamani, sau popotz in pozitie verticala? pai daca pe verticala (ca la mine doar asa sta copilul in brate) tot tii o mana sub fundulet - si asta deja e pozitia sezut! Deci eu real nu imi dau seama cum poti sa nu pui copilul pe sezut pana la 6 luni.... numai culcat nu imi sta fata inca 3 luni nici daca o leg. bine altceva e ca acum un 90 % din timp sa stea culcata, 10% in alte pozitii, cu timpul proportia se va schimba, dar oricum nu e real sa incepi sa asezi copilul dupa 6 luni. O fi el scris asa la carte dar nu cred ca e posibil, la mine cel putin. Si sincer - acum daca macar pe una dintre noi ne-au tinut parintii pana la 6 luni culcat.... nu cred, eu sigur nu, si nu am nimic la spate....

Mergi la inceput

mai fetelor o intrebare... cum vreti voi sa tineti pe culcate un copil pana la 6 luni.... deci pentru mine chiar e un semn de intrebare, pentru ca la mine fata sta destul de mult culcata si nu se cere in brate, cere doar sa vorbesti cu ea si ea sta cumintica, dar are 3 luni... si cand luati copilul in brate cum il luati? culcat? pe pozitia culcat ca un bb de 2 saptamani, sau popotz in pozitie verticala? pai daca pe verticala (ca la mine doar asa sta copilul in brate) tot tii o mana sub fundulet - si asta deja e pozitia sezut! Deci eu real nu imi dau seama cum poti sa nu pui copilul pe sezut pana la 6 luni.... numai culcat nu imi sta fata inca 3 luni nici daca o leg. bine altceva e ca acum un 90 % din timp sa stea culcata, 10% in alte pozitii, cu timpul proportia se va schimba, dar oricum nu e real sa incepi sa asezi copilul dupa 6 luni. O fi el scris asa la carte dar nu cred ca e posibil, la mine cel putin. Si sincer - acum daca macar pe una dintre noi ne-au tinut parintii pana la 6 luni culcat.... nu cred, eu sigur nu, si nu am nimic la spate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

bai si eu stiu ca cel mai bine e sa mearga bbii desculti, prin iarba, pe nisip, asa se formeaza bine labutele...sau incaltari cu taloneta.

aelita bine ai reaparut fata draga si multam de urari.

mady cred ca e bine sa plecati in vizite dar mai mult sa vina lumea la voi si sa discute cu bb dar fara voi in preajma prea mult. emmi sta si cu omul de serviciu daca vorbeste cu ea...

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

azi netul si-a facut de cap si cu greu am intrat pe forum, dar asta e, mai sant si zile proaste, am plecat, va pupacesc si va doresc multa sanatate voua si la bb, poate mai apar mai tarziu. Ma duc sa inebunesc copilul cu bibele dupa mine, ca iar nu avem pofta de mancare, de ingrasat - se ingrasa dar nu stiu din ce ca de mancat mananca cat o vrabiuta, nici nu va zic cat ca sa nu sariti pe mine ca nu e bine.... dar avem mari frectii la mancare, da din cap cu o viteza maxima si eu dupa ea cu biberonul, nu stiu cum o sa facem, dar asta e unul din motive sa merg mai departe cu diversificarea si apoi la mancaruri de alt gen, ca numai cu lapte nu crestem noi mari.... Mai stau o saptamana, apoi daca nu incepe sa manance - iar la dr, nu stiu ce sa-i fac sa o vad mancand cu pofta, mananca numai fortat si putin.... in rest e vioaie, vesela si creste - cu aer cred, ca nu e de la mancare sigur.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady23 spune:

Marina ,sa-ti mai spun ca dupa ce scrisei mesajul anterior veni o matusaa sotului pe la noi si se puse iar fi-mea pe un urlat de nu mai avea aer.Deci ,ma dispera ...sincer cred ca o sa-mi fie foarte greu sa o dezvat de obiceiul asta.Si inainte radea cu tanti asta de nu se putea.
De plecat cu ea tot am mai plecat iar unde mergem noi afara sunt numai mamici si copii si acolo nu zice nimic.Nu pot sa zic ca am tinut-o numai in casa .Dar chiar nu stiu ce are Sunt foarte suparata.Inseamna ca trebuie sa o tin numai dupa nmine si sa nu vada si sa nu auda pe nimeni.Ma gandesc ca o fi si obosita ca nu prea dormi azi si mai avu si episodul de mai devreme cand veni maica-mea.Oricum nu e prima data cand face chestia asta.Imi vine sa-mi dau pumni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

marybell, am citit, dar eu prefer cunostinte... adica cineva recomandat, fata unei prietene a prietenei cutare, de exemplu... si vreau neaparat sa fie de 17-20 de ani, o pustoaica dezghetata si cu rabdarea varstei, cand faci tot ce faci si cu grija dar si cu entuziasm... nu vreau vreun babone harshit de viatza sau vreo tushica sfatoasa, ca dau cu ele de podea in doi timpi si trei miscari.

Iar 10 RON/ ora nu mi se pare mult, pentru ca, repet, nu vreau bona, eu imi iau gupilu' cam peste tot cu mine, si pe la clienti chiar. Avand in vedere ca in sistemul asta as da maxim 3-4 milioane pe luna, chiar nu e bai si sa fie si fata aia multumita, sa-si ia o poseta, un adidas, o bluzica si sa-i ramana si de un suc, nu?

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

cine sa tina copilul culcat pana la 6 luni ca a mea face bricege de acu 2 sapt?!?! cred ca face cel putin 100 de abdomene pe zi! si acum , cand sta in brate sta in semiecher ca eu incerc sa o tin culcata.. daca as face si eu ca ea, sigur as scapa de burta!!!

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delfinuta spune:

Am fost afara, am venit, am gatit, am hranit copilul, am lucr ceva pt serv si iata-ma..

E asa cuminte uneori puiul ca mi-e mila de el, ca-l las acolo in patut singur si se joaca cu manutele si se zgaieste la pozele de pe pereti si la jucarii si nu zice nimik cu orele..dar cateodata urla si e isteric de isi ia revansa si uit de toata cumintenia..offf

In legatura cu bona eu chiar nu stiu ce si cum voi face si pe cine voi angaja, ca daca ma duc la serv voi fi plecata de dim pana seara..si nu stiu pe nimeni cu care as indrazni sa-mi las copilul atatea ore..O sa mai stau acasa o vreme si o sa vedem atunci...eu oricum lucrez de acasa, insa nu stiu cat vor mai vrea astia asa. Desi...e foarte rentabila treaba asta si pt ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

MULTUMESC fetelor pentru raspunsuri si pentru incurajari!!!!
LAURA imi pare rau ca bebe a avut reactii urite de la vaccin ,poate la urmatorul nu o sa mai aibe ,dar nu uita sa-i spui doctorului cum s-a purtat bebe dupa primil vaccin ,este important....noi am facut primul vaccin la 4 luni ca l-am tot aminat ....
Dariuca e bine ,nu a facut febra ,acum e un pic agitata ca in fiecare seara ....

NU AM REUSIT SA CITESC DECIT PE SARITE ,TOATA ZIUA AM FOST PLECATE LA NASII...
PUPICI!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele,ne-am intors si noi acasa, plecati de la 11 jumate dimineata. Si bebe e rupt dar si noi insa a fost o zi excelenta, multumesc lui Dumnezeu.
Desi ma asteptam sa fie mai trist, la munca a fost super ok, chiar surprinzator de placut. Mi-a facut placere sa imi revad colegii si toata lumea i-a facut o gramada de complimente lui Matei care la un moment dat a picat pur si simplu lat ca nu mai putea de atatea fete si oameni la care sa le scuipe cum stie el mai bine.
In fine, ca sa ajung mai repede la concluzie, am intrat pe la 2 in sedinta cu directorul si impreuna cu el si seful meu direct am ajuns la concluzia ca nu vor sa plec si ma vor astepta pana in ianuarie cu postul, daca imi iau angajamentul ca atunci vin full time. Tre sa le dau un raspuns saptamana viitoare. Am vb cu Cornel si cu mama si cred ca voi zice da. Ne gandim sa angajam pe cineva 3 zile pe saptamana si in restul sa stea mama si soacra-mea sau asa ceva si pana atunci imi propun sa fac incercari sa il mai las pe Matei la ai mei si la socrii asa de proba. Mi-a fost extrem de greu si in sedinta sa stau fara el, mai ales ca la un moment dat il auzeam ca plange. Nici nu mai stiam sa vorbesc engleza ... . In orice caz, ideea e ca la un an cred ca voi avea mai mult tupeu sa il las cu mama sau cu soacra-mea (mai ales dupa ce fac exercitii).
Oricum, mai avem nitel timp de gandire.
Acu sa trecem la trebi importante. :)

Kate, am luat Infanrix Ipv Hib de la Dona de vis-a-vis de Policlinica Titan si ne-a costat 270 RON.

Cristiana, cred ca una dintre cele mai mari LUPTE este cea cu mama, cu soacra si in general cu cei din jur, care toti stiu mai bine ce e super ok pt copilul altora ... .

Irina, da, si mie imi pare rau ca nu l-am prins pe Radoi. Asta e, next time. Daca tu ai facut Pentaxim la copil cred ca cu ala mergi inainte, noi am facut Infanrix primul. Tu?

Messa, nu cred ca era pb ca sa fie neaparat in ciorapei ci sa nu fie in pantofi. Cred ca e super ok in labutele goale, atata timp cat nu ii e frig.
Cum zice Oana, pe nisip ... eeeee .... ce super bine ar fi. Sa vedeti cum o sa fim toate bronzate doar pe curuletzele noastre mici de atata tinut plozii sa mearga prin nisip.
Oana, daca gasesti firma aia zi-ne si noua. Dar asa de pamplezir ca io de cand am vazut la Chicco in Brasov weekendul trecut pantofi masura lui MAtei la 80 si 120 de RON am zis ca dau in balbaiala.

Liuda, vreau al doilea copil, nu chiar acuma, am folosit preze dar ma gandeam ca poate cine stie, vreun accident. Oricum, daca e, nici nu ma gandesc sa nu il las. Dar nu cred ca e ... cred ca pur si simplu mi-am revenit la "normalul" meu cu ciclul. Adica, asa cum va ziceam, din an in Paste.

Laura, mai zi o data. Matei e leit Cornel. Ce sa mai ... io am dat pe acolo fugitiv cand a fost conceput. Ca tot zici matale: ce mai faci mai de mancare? Ca io capitulez la cap idei.

Oau, deja avem bebei de 4 lunite! Sa traiasca si sa infloreasca!

Fetelor cu botezul pe vine, multa rabdare, sa fie intr-un ceas bun si distractie placuta.

Marybell, deci cum ziceam mai sus INFANRIX IPV HIB. Sa stii ca si eu il tin pe Matei nitel in fundulet zilnic. Dra de la CMU mi-a zis cate 5 min in fiecare zi. Adica asa, sa il lasi in fund, f putin sprijinit.

Mai Monu, dar le-ai adunat pe toate mai? Spuneam ca si la MAtei la fel tot de suflu sistolic e suspect. Dra de la CMU mi-a zis ca atunci cand doarme se aude cel mai bine deci vezi poate prinzi sa o ausculte asa. Noi luni mergem la cardiolog pt o opinie specializata dar ambii pediatrii la care am fost noi au zis ca e fiziologic si ca trece (si Cornel a avut si la 14 ani i-a trecut).

Mady, io nu zisei mama nimic de cercei, cred ca ma scufundashi, vorba lu doamna Marinar a carei prezenta intarziata o salut calduros. Pupici Marina. Si sa stii ca nici Matei nu mai sta singur. Sunt insa norocoasa ca nu ii trebuie neaparat io ci doar cineva cu care sa converseze. Are dreptate Marina, du-l sa faca baie de multime ... doar vezi ca se poarta. A si mai e o chestie, nepoata noastra cand era mica urla de nu mai putea cand aparea Cornel (care mai tot timpul purta tricouri de culoare inchisa). Pot sa va spun ca a venit vara si s-a mai dat si el pe albe astea, si n-a mai urlat cupilu. O fi si asta ceva ...

Liuda, ai dreptate cu statul in fund.

Bai, hai sa va zic ca io spal biberoanele cu malai si le face luna. Adica pun malai in ele si le agit tare tare si le face bec. Mi-a zis prietena mea care l-a botezat pe Matei si am zis sa va spun si voua.

Irina, cand vei merge la munca?

Gata, tre sa pregatim baia. Mai vorbim si maine.

Noapte usoara la toti

Mergi la inceput