Copiluti de mai-iunie 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 20
Danelutza spune:
... am revenit si eu in rindurile voastre, asta dupa o viroza stomacala, sora buna cu buda, noroc ca restul familiei a scapat, numai eu am avut de suferit. In seara asta am mincat si pentru ultimele zile, ca abia ma tineam pe picioare.
Elisor foarte frumoase pozele din excursie, iar Bianca, incet dar sigur, calca pe urmele Isabellei, cataratoare le facem. ![]()
Cit despre scaunul de masina, eu zic sa iei unul din ala pentru mai multi ani, ca peste citva timp sa nu trebuiasca sa-l schimbi din nou.
Oana C felicitari pentru plecarea soacrei din teritoriu. De-acum s-o mai inviti la voi, cind o merge Eva la scoala, asta ca sa ai timp sa uiti de fata ei ![]()
Raluca multumesc pentru mesajul de pe mess. Ce zici, o inveti pe Iulia si italiana, ca sa se inteleaga cu Isabella ? Eu nu stiu cind o sa vorbeasca Isabella clar, sa ma inteleg cu ea, deocamdata a intrat puternic in chineza, ce-i drept eu vorbesc romana, sotul italiana, mai am vecinii cu ai caror copii se joaca Isabella, aia vorbesc germana si portugheza
, asa ca a aparut ploada mea intr-o seara acasa si ma innebunea cu ia, ia, ia (in germana) ![]()
Ioana sanatate sotului.
Andutzy foarte frumoase pozele, dar si soacra arata bine. Ups, nu da 
![]()
ChrisDun scaunul de masina pe care il avem pentru Isabella, nu mai stiu pentru citi ani e, dar cind mai creste ploada, putem lua asa zisul spatar si ramine cu sezutul. Moama, ce m-am exprimat
, sper c-ai priceput ce-am vrut sa spun.
Gusta bafta multa pentru vineri. Sa dea Doamne-doamne, sa-ti iasa analizele bune, sa te programeze repejor la operatie, ca-ti ajunge cita durere ai tras.
Cuscra ce-ai mai rezolvat cu gradinita lui Dragos ? Nu poti gasi o femeie care sa stea cu el ?
Mygirl felicitari Alexandrei pentru mersul la gradinita.
Tora
-ici Anei plingarete. Tura viitoare sa-i spui ca-i iepure, sau alt animal ![]()
Adriana Dumnezeu sa-l ajute pe copilasul cumnatei tale.
Dau drumul la mesaj, ca altfel dupa cum merge DC-ul, s-ar putea sa-l pierd.

Tdi spune:
Buna seara fetele!
am cam chiulit din motive tehnice, netul mergea cand si cum (am pierdut un mesaj luuuung si stufos, si acum mai plang dupa el
) iar cu telefonul fix e comedie unplugged, destul sa ridic receptorul si vorbesc gratis cu cine se nimereste pe fir ca se suprapun mai multe convorbiri deodata, din toata italia, depinde cu cine se combina "firul" nostru in centrala scurt-circuitata a telecomului!![]()
Adriana, am ramas fara cuvinte...cum e posibil??? mi se rupe sufletul cand ma gandesc la biata fetita si la familia ei, Doamne grea incercare le-a fost dat sa suporte! Ma rog pentru voi sa fie bine si operatia sa rezolve problema, poate nu e nevoie de chimioterapie si sunt tumori benigne, mi-e greu sa cred ca un copil abia nascut poate sa aiba asa ceva.
Gusta, eu am facut vizita ptr. anestezie inainte sa nasc, poate ai facut-o deja si tu ca tot cu cezariana ai nascut. A fost ceva banal: mi-au luat cateva eprubete de sange (au refacut HepB, Hiv, hemoleucograma, fierul, etc plus timpii de coagulare a sangelui - asta e f. important), m-au intrebat cate kile am, de ce boli sufar, ce operatii am mai facut si s-a decis ce fel de anestezie imi vor face (in cazul meu nu se poate decat generala). Mult succes si curaj, o sa fie bine!
Nelia, una din amintirile mele din copilarie e durerea in partea stanga!
...acolo e splina, stanga sus, putin sub coaste...ma durea intotdeauna la alergat si de multe ori si la mers. Apendicele e in dreapta-jos si doare la palpat sau daca sta culcata si-i ridici piciorul drept inspre abdomen...la 6 ani se poate, din pacate. Daca o doare in stanga mai jos poate fi intestinul, e o curbura importanta si destul de sensibila a intestinului gros (are probleme cu constipatia?). Mai poate fi rinichiul, durerea radiaza, totusi e prea mica s-o doara rinichii (stiu ca aveai tu ceva fix cu ei). La mine problema s-a rezolvat de la sine, doctorii nu stiau ce am, cica sunt in crestere si de aia ma doare splina. Apendicele l-am scos la 21 de ani.
Va dorim sanatate pe linie la toata familia! Ps. Felicitari ptr examene!
Simona, la fel si voua sanatate, imi pare rau ca ai vesti proaste cu analizele si gradinita.
Ioana, sper sa nu faca si Mogo varsatul! Sotzului scarpinare placuta si sa se faca bine repede!
Elisor, felictari pentru excursie si excursionisti!
vreau sa vad pozele pe indelete in seara asta dupa ce culc atomica.
Danelutza, nu mai zici nimic?
Album Alyssa
Danelutza spune:
Nelia sanatate multa la fete.
Androix ce-mi faci tu la ora asta cu salamuri
si eu care tocmai am bagat o bucata de ciocolata in mine, ca deh, am devenit cam anemica, poate imi revin ![]()
Teddy
sint pe aici, dar cu boli, calduri si alte plimbari in aer liber.
Va tuc si va zic noapte buna 

Tdi spune:
Scaunel de masina: noi il avem pe www.bebeconfort.com/IT/voiture_iseos_ss.htm" target="_blank">asta de la bebe confort. per total sunt multumita de el ca e robust, protejeaza bine si lateral si poate sa doarma cupilul in el ca se inclina destul de mult (in comparatie cu altele). nu-mi place ca are baza inalta, deci si scaunelul e la inaltime si e greu de bagat si scos copilul fara sa-l umplem de cucuie la portiera masinii.
revin...
Album Alyssa
Tdi spune:
Daniela, am scris in acelasi timp!
...imi pare rau ca te-ai imbolnavit, sper sa nu ia si Isa daca e virus...
Cuscra, voi cum sunteti? cand vin socrii sa-i pui la treaba sa se simta ca acasa!![]()
Loreen, ai inceput numaratoarea inversa cu aniversarea Deliei, nu?
Album Alyssa
elisor spune:
Faine scaunele mi-ati aratat...ca sa ma incurcati si mai mult
, glumesc.
Ioana ma refeream la faptul ca in capitala nu e asa nebunie sa-ti pui centrala cum e la Brasov, par examplu, unde daca n-ai platesti de-ti sar capacele cu tot cu repratitoare. Noi ne-am scos foarte bine anul asta cu niste facturi nesimtit de mici, datorita termoizolatiei.
Cum se mai simte Ionut?
P.S. Mobilier pentru camera copilului, oare e prea putin
? O jucarie de-asta smecheroasa si scumpaaaaaaaaa.
Daniela de-asta erai lipsa pe-aici din motive numa' de tine stiute, bine, fie, nu-ti pun absenta
.
Sanatate multa stomacului tau!
Teddy, hm, se pare ca si tu ai avut un motiv bun, sa zicem, treaca de la mine, dar numai de data asta ![]()
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Cornelia spune:
Adriana, multa sanatate micutei! Doamne ajuta sa se faca bine!
Fetelor multumesc pt. sfaturi ref. Ikea. La faza cu "nu au in stoc" nu ma gandisem. Asa ca nu mai sunt asa hotarata sa vizitez Ikea. Intre timp nu am gasit nimic pe aici, dar nici nu am cautat
, ca iar stau zi lumina la birou
. La comanda nu prea am incredere, ca iti iau si carut ad ebani si prea putini sunt in stare sa faca ceva care sa arate in final cum ai vrut. Pe varianta asta am vrut sa mergem anul trecut, dar la cei cu care vorbisem ne ajungea mobilierul destul de aproape d epreturile de la Neoset
.
Oana, mult succes in continuare la gradi! Ce fetita mare ai!
Elisor, ma trezesc si eu. Noi avem scaunel Graco (Maria) care se prinde cu centura masinii si de curand are si Stefan acelasi tip (e de la Volkswagen). Partea proasta e ca Stefan isi scoate centura
, iar in celelalt (aveam un Chicco) nu mai sta/nu mai are loc nici picat cu ceara. Si partea si mai proasta
e ca scaunelele astea, care stateau f. bine in Polo, nu mai se aseaza deloc in noua masina. Asa ca, eu te sfatuiesc sa probezi scaunelul si sa vezi daca se potriveste pe bancheta din spate a masinii. Si ca tot mi-am adus aminte: felicitari pt. masinuta!!!
Danelutza, multa sanatate!
Gusta, iti tin pumnii sa iasa totul bine! Curaj!
Stefan nu mai e baiatul cuminte. Minunea a durat fix trei zile. D eieri o terorizeaza pe mama si cand nu ii convine cum e tratat
se pune pe bocit: cand vine mami? Dupa ce ajung eu, ma chinuie pe mine si vrea la buni.
Cu toate ca sunt f. stresata in a lua o decizie cu gradinita, nu sunt hotarata. Nu il simt pregatit. Boceste dupa mine si daca il las singur jumatate de minut in locuri straine. Cu olita nu e prieten deloc. Plus ca mi-a spus f. categoric "Niciodata nu meg a gaitza"
, asta ca sa imi iau gandul.
Daca tot m-am intins atat, sa vedeti ce conversatie avem intr-o seara: "Mami, ai sutien?" "Da" "Scoate-l!"
"De ce?" "nu pot sa fac nani" (in incursiunile lui nocturne prin toate paturile, se aseaza frecvent cu capul pe pieptul meu
iar atunci il incomodau pe baiat sarmele
).
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
ralwka spune:
Sunt la a 3-a masina de spalat si e deja ora 1... E o invalmaseala in capul meu ... am citit tot, ca de obicei, dar nu stiu ce-mi amintesc acum. Se vedem:
Elisor - saru'mana, ai vazut si pozele, ne-ai complimentat iar... ma faci sa ma simt atat de prost pentru ca eu nu reusesc sa scriu macar 2 randuri... Esti o fericita ca ai oricand ocazia sa iesi in natura cu copiii! Sa te bucuri de monitor, eu am unul varza... in seara asta incerca sa ma convinga Costin ca a vazut o super oferta in Cora la un sistem si ca ne-ar sta si noua bine cu unul, dar i-am taiat macaroana amintindu-i de ratele pe la banci si datoria la sefa mea pe care voi incepe s-o achit cand incep serviciul (vreo 1000 $). Masina noastra s-a stricat si nici ganduri de reparat nu mai am, e un Fiat vechi... o mai tin un pic si cred ca voi lua bani frumusei pe ea, o voi vinde ca masina de epoca
. Abia astept sa ne povestesti despre masinuta voastra. Despre Andreas ce sa zic, te cred pe cuvant cand zici ca nu e asa cumintel cum pare, de fapt ai zis ca e hiperactiv, nu ca nu e cumintel... Bia, ti-am zis, m-a fermecat.. Am o vecina care are o fetita mai mare cu vreo 2-3 saptamani decat Iulia, e blonduta cu ochii albastri si de cate ori o vad ma gandesc imediat la Biencuta ta. 
Gabitza, azi m-am gandit deseori la cat de mica e lumea. Ma bucur ca am vorbit azi si am descoperit ca avem amandoua cunostinte in aceeasi comuna. Andreiutul tau ce face?
Clara, multumesc mult pentru complimentele la adresa Iuliei. Mai, o invat si eu pe Iulia atat cat stiu si eu, sa numar in limbile respective
. Azi i-am numarat in japoneza (amintiri de pe vremea adolescentei cand faceam karate) si in seara asta, la masajul de dupa baita, m-a socat cand mi-a zis "numaa mami zaponeza, ici, haci, giu" - am scris exact cum se pronunta si, din cate imi amintesc, sunt cifrele 1, 8 si 10. Prinde foarte repede si ii place sa invete, sper sa fie asa si mai departe, sa invete de placere. Ma amuza uneori cand vrea sa spuna ceva, un cuvant nou, si isi da seama ca nu-i corect cum spune, parca de teama ca nu o voi intelege, murmura ceva, cam cum faceam noi prin liceu cand ne asculta, ne sopteau colegii si nu prea intelegeam si murmuram ceva, lasand sa deduca profesorul ce am vrut sa spunem. Voi ce mai faceti, ce face scumpa domnisoara Teodora? Am admirat-o in parcul Carol, e atat de delicata... o floare printre flori! 
A, am uitat sa va spun... Saptamana trecuta parca am fost pe aceeasi lungime de unda cu multe dintre voi. A fost telepatie, simpla coincidenta... nu stiu. Am inceput cu Gabitza care era in concediu si pe care am vrut s-o sun dar m-am abtinut, nu stiam cand e nimerit s-o fac, sa nu deranjez. Asa, si cum ma gandeam eu la ea, daca o fi ajuns in Bucuresti, deschid DC-ul si hop, postase Gabitza. Citesc zilnic, cum v-am mai spus, intr-o seara ma gandesc la Fran iar a doua zi vad ca posteaza. Alta data, cand citeam, ma gandeam daca o fi scris ceva OanaC, ca nu mai scrisese de ceva timp. M-am bucurat cand am vazut ca "mintea" mea le-a adus pe fete pe forum. Acum vad ca nu-mi mai iese, de ceva timp ma gandesc la lucas, n-a mai postat de ceva timp, insa am observat ca nu are importanta daca sunt mai mult sau mai putin active fetele la care ma gandesc...
Laura, 2...1... Sper ca singurul motiv pentru care ai absentat sunt pregatirile pentru ziua cea mare, asa-i?
Mai, nu ne-ai spus (sau ai scris si n-am vazut eu?!) ce a facut Bianca la Cangur (fir-ar sa fie de cangur ca numai dinozaur imi venea in cap
). Delia cum mai e cu "musafirii"? Eu sunt la a doua saptamana de tratament homeopat si remediu naturist si se vad rezultatele... super. A luat 1 kg in greutate in 2 saptamani, recupereaza ce-a pierdut in perioada de greva, mananca foarte bine si are somnul linistit noaptea. Are si ea bujori in obrajori ca tare palida si incercanata era.
Andutzy, n-am apucat sa-ti spun, ai fost o nasica traznet! Sa-ti traiasca frumoasa finuta! Simfonia lalelelor m-a imbolnavit, sunt bolnava dupa flori... Sa-ti complimentez si eu soacra? Lasa, eu te complimentez pe tine, arati asa de bine... e vreun emoticon pe aici care ofteaza, ca asta am facut acum...?
Adriana, vai, imi pare atat de rau ca trebuie sa treaca proaspata mamica prin asa ceva. Ma rog pentru sanatatea micutei! Iar noi d-aia suntem pe aici... si cu bune, si cu rele... 
Beatrice, mai, nu stii cat te invidiez pentru calatoriile voastre. Superbe poze! A, si nu numai pentru asta... Cum poti, mai, sa mananci atatea chestii absolut delicioase si sa arati asa? Hmmm!
Miki, si mie imi pare rau ca am ratat momentul cu intalnirea din Ploiesti, dar vine vremea frumoasa si sunt mai multe sanse pentru intalniri. Si eu am stresul inceperii serviciului... al naibii de mare!
Monu, ce ati facut, ati reusit ceva pana la urma la Diagnosis? Imi pare atat de rau ca nu te-am putut ajuta, n-am stiut ce s-a schimbat in cei 2 ani de lipsa de la serviciu... Am inteles ca si in conducere s-au schimbat unele, altfel apelam la cunostintele vechi. Sper ca totul este bine! 
Tina, voi ce faceti?
Trimit asta ca s-a oprit masina si sper sa revin...
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

www.dropshots.com/new.php?userid=278833&cdate=20070419&cimg=3" target="_blank">
nelia spune:
Adriana, doamne, dar cum a fost posibil sa nu se vada asa ceva la ecografiile facute!?! Ce rau imi pare, saracul puiut, ce intrare in viata a avut... Nici nu stiu ce sa-i doresc, pentru ca in cazuri din astea nu stii care e cea mai buna solutie. Dar e pacat, mare pacat! Sper ca cineva acolo, sus, va alege solutia cea mai buna pentru puiut si pentru parintii ei. Stai linistita, ca eu sint gravida, dar mai paranoica decit sint cind e vorba de sarcini si de copii nu am cum sa devin (stai, ca n-am inceput inca scenariile legate de cea de-a treia), asa ca nu m-a afectat personal vestea, decit gindindu-ma la cei care sufera.
Multumesc celor care mi-au raspuns in legatura cu durerea Agatei, astazi nu s-a mai plins deloc, nici nu am vazut-o prin curte tinindu-se cum mina de burtica. La durerea n tot abdomenul ma refeream cind spuneam de apendice, pentru ca imi arata cind jos, cind sus, cind spre mijloc... Sora mea a avut asa pe la 13 ani si vreun an a durut-o tot abdomenul si nimeni nu stia ce are, pina cind a explodat. O sa o urmaresc si daca o mai vad, ma duc la doctor cu ea. Se pare ca e o alergie la ceva, nu cred ca mai poate fi vorba de varsat de vint. Tudora e racita rau, tuseste, ii curge nasul, are ochisorii rosii... nu are febra, pare doar o raceala. E si normal, la vremea asta, ieri au fost 23 de grade, dupa-amiaza a plouat si astazi au fost 10-13 si un vint de te lua pe sus.
Ma duc sa mai citesc ce ati scris...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Oana C spune:
Adriana, cuscra, am vrut sa iti dau telefon azi, dar m-am luat cu iesitul afara, pregatit mincarea pt Eva, am si dormit putin cu ea la prinz ... si s-a facut ora 4:30pm la noi cind mi-am amintit ca nu te-am sunat. Asa ca o sa incerc sa te sun miine; sper sa imi amintesc la timp.
Imi pare foarte rau pentru cumnata ta, copilasul ei si familia sotului. Ce sa spun? Stii si tu cit de greu este sa iti vezi copilasul bolnav. Ai da orice sa se faca bine. Sper, din tot sufletul, sa ii reuseasca operatiile si sa se faca bine.
Chiar ma gindeam zilele astea cum era cind nu o aveam pe Eva. Imi imaginam ca toti copilasii sint sanatosi, nu au probleme, daca se imbolnavesc e doar o mica raceala. Si tot asa, in sarcina, am crezut ca daca iau vitaminele, maninc sanatos, stau linistita, fericita si relaxata, copilasul va fi bine si sanatos. Apoi, dupa ce s-a nascut Eva, am vazut ca nu e chiar totul perfect, ca da, sint o gramada de probleme cu care se confrunta copilasii si mamele lor. Totul e sa te informezi, sa nu iti pierzi capul si sa crezi din tot sufletul ca pentru orice situatie se poate face ceva pentru mai bine. Si sa te rogi, da, asta ajuta de multe ori, fie doar si pentru a-ti pastra ultima picatura de speranta.
O sa fie bine, ai sa vezi. E greu acum, dar bebelusii sint mult mai puternici decit ii vedem noi. O sa treaca bine peste operatii si o sa se faca bine.
Incerc sa te sun miine.
Pupici multi.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva