Copiluti de mai-iunie 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 16
mygirl spune:
Cam tarziu, dar va urez si eu LA MULTI ANI DE SF. GHEORGHE!
Azi a fost o zi grea, inca nu mi-am revenit si nu imi vine sa cred ca fata mea merge la gradinita. Dupa o noapte aproape nedormita, cu greu m-am mobilizat la prima ora sa o pregatesc pe Alex pentru ziua cea mare. Noroc cu ea, mititica, s-a trezit cum a auzit alarma la tel, era vesela, vioaie si parea dornica sa mearga la copii. Acolo a comentat un pic cand am lasat-o, dar stia ca mami tb sa mearga la "vici"(servici) sa castige bani ca sa-i aduca "oua"(de ciocolata). Am plecat cu inima stransa, cu ghemotocul in stomac si m-am oprit la serviciu unde m-am plans si vaicarit din birou in birou pana la ora 12. Am mai dat o tura pe la gradi, Alex manca frumos in clasa, ajuata de educatoare. Cred ca m-a simtit sau m-a vazut, ca mi-au spus ingrijitoarele ca dp ce am plecat a inceput sa tipe si sa planga, dar n-a durat mult si a adormit usor, ca era obosita. La oara 3 eram la poarta gradinitei, puiul meu dormea cuminte in patut. Cand s-a trezit si a venit la mine era fericita, si-a luat gustarea dp masuta (o eugenie si un mar) si a spus ca vrea si maine sa mai vina. Personalul se poarta frumos cu copiii, educatoarele sunt tare dragute si sper sa se acomodeze usor. Nu e tocmai ce imi doream eu ptr Alex (ca baza materiala, curatenie, etc), dar imp e sa fie ingrijita si sa se simta bine acolo. Dupa gradi am mers in parc, ne-am jucat, a fost plina de energie, vesela, parca mi-a mai venit inima la loc. Si la 8.30 a vrut ticul(lapticul) si nani, ceea ce se intampla de obicei dp ora 22.
Nu am reusit sa citesc ce-ati scris azi dar maine o sa stau mai mult acasa si o sa ma delectez cu muult timp pe net. Acum merg la culcare ca sunt franta si maine iar suna ceasul la 6.30 (va tb sa ma obisnuiesc
)
Noapte buna!
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
elisor spune:
'Neatza buna!
Multumesc pentru vizionarea pozelor si pentru raspunsurile legate de scaunul de masina.
Oare sa iau unul pana la 36 kg? Acum are 12 kg, daca iau unul pana la 18 probabil ar trebui sa-l mai schimb o data, nici nu stiu ce sa fac. Ca la defuncta masina (apropo, saraca o asteapta distrugerea prin presare, ieri a dus-o Dan si cand mi-a povestit c-a lasat-o acolo singurica si fara numere parca mi s-a pus un gol in stomac, ma simteam parca vinovata ca nu mi-am luat ramas bun de la ea, asa o ultima tura de adio, of) am avut unul intre 0-13 kg, dar cum n-am mai iesit din oras cu ea de vreo 2 ani chiar n-a fost cazul sa cumpar altul. Dar acum o vom face si vreau sa fie in conditii maxime de siguranta. Imi place mult cel de la Chicco linkuit de Gabitza, dar eu nu vad nici o diferenta intre asta de 18 kg si altul de 36 kg. Mai am timp sa caut ca masina vine pe la sfarsitul lui mai, dureaza cam 3 saptamani sa ajunga la dealer. Grea asteptare!
Oana asa as vrea sa decurga si la noi prima zi de gradi,
Alexandrei, ai o fetita foarte cuminte si intelegatoare, a fost curajoasa, ce mai. Conteaza foarte mult cata atentie i se da si cum e ingriita mai mult decat orice dotari ale gradinitei si se pare ca voi ati nimerit foarte bine d.p.asta.d.v.
Ma bucur ca totul a iesit bine, cu emotiile aferente, normal.
Am primit ieri plicul cu filmulete, iti multumesc, chiar am ramas surprinsa cand mi-a sunat postasita la usa sa-mi spuna ca are ceva pentru mine, ai fost operativa. Inca nu le-am vazut, am fost mai mult pe drumuri ieri si oricum trebuie sa recuperam unul din CD-uri dintre carcasele DVD si CD ale Pc-ului, ca s-a chinuit pana le-a bagat cumva si acum trebuie sa demonteze PC-ul.
Ma intorc la citit ca mai mult am spicuit si nu vreau sa uit pe nimeni.
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
gabitzam spune:
Elisor, nu vine vreu BabyExpo sau asa ceva prin Brasov? Acolo ai avea ocazia sa vezi mai multe scaune la un loc. Du-te si la Carrefour, Metro, vezi care e oferta. Uita-te si pe siturile pentru copii, la bblusultau si altele.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
elisor spune:
Ioana am inteles ca in Bucuresti nu e asa nebunie sa-ti pui centrala individuala, ca merge destul de bine radetul, asa e?
Cristina chiar nu vad logica de ce ar fi interzis foto la zoo, eu am fost la Artis in Amsterdam si nici vorba de asa ceva, iar comparatia e iuntila, si noi cand mergem la zoo stam cel putin o ora la ierbivore sa le hraneasca Andreas pe indelete. Botanica e langa Cotroceni?
Gusta daca iti fac teste pentru anestezie eu zic ca e foarte bine, aici nu prea am auzit de asa ceva, doar la cele private eventual, normal ca ti-e teama, dar va fi bine, ai sa vezi ce fericita vei fi dupa.
Anky sarumana de urari, la fel si tie daca tot suntem in "familie" cu chevy. Dau, sigur, un semn cand voi veni, cel mai sigur august, undeva in partea a doua a lunii. Am numarul tau daca mai e valabil, in ce zona/oras stai?
Stii cumva vreo companie lowcost convenabila ca rute?
Simona nu inteleg cum naiba azi iti spune una si maine alta, ce-i cu jocul asta? Cred si eu ca esti stresata cu intorsul la servici, mai mult pentru ca nu ai ceva sigur in privinta lui Dragos, departe nu sunt nici eu, dar ma incurajez singura ca tin situatia sub control
sau ca inca mai e timp.
Cu analizelele ti-as spune sa le repeti la un lab. mai bun, mai scump, dar mai sigur, dar avand in vedere experienta anterioara nu stiu daca-ti mai vine. La noi toate lab. sunt particulare, dar si astea sunt bune si mai putin bune. Eu prefer sa merg la cele mai putin vizitate din cauza preturilor, dar suntem tratati de parca am fi singurii oameni de pe planeta. Nu neglija nici analizele tale. Sanatate si bafta in demersurile ce urmeaza. Ai rezolvat ceva cu jobul de la banca?
Regimul merge neasteptat de bine, dar sunt si foarte corecta cu el, nu m-am abatut cu nimic.
Cornelia cred ca pe langa banii pe mobila vei plati dublu transportul ca ma indoiesc sa fie gratis. Te-ai gandit si la varianta pe comanda? Eu mi-am facut asa la bucatarie si a iesit mai bine decat speram. Ma tenta si pe mine o vizita la Ikea ca tot vom avea masina, dar mi-a deschis Dan ochii cu transportul, eventual voi lua accesorii ca alea vor incapea sigur in masina.
Gabitza Babyexpo a fost in decembrie nu cred ca mai vine unul prea curand, dar trebuie sa incep cautarile si live ca pe net am tot studiat, mi-e atat de greu sa ma hotarasc la ceva, nici nu stiu de fapt exact ce vreau, asta-i problema.
Nelia te-ai hotarat pentru
in listuta?
Florentina imi place poza de la avatrul de pe mess, e atat de evident ca ai pereche, roz si bleu. Ce mai faceti? Ce-ati mai hotarat cu mutatul? mai este Maya fan teletubbies? Bianca e nedezlipita de ei, face toate schemele lor, se pune pe jos si da din picioruse, se invarte, sta ciuciu, deodata cu ei, tare dragalasa mai e, exact la fel facea si Andreas, vad ca prinde tare bine la ei.
Onixone cum mai este nasucul lui Alex? Cum te mai simti?
Fran multumesc
! Ai luat in calcul si varianta trenului? Nu stiu cum e din Bucuresti, dar inspre stiu ca sunt multicele trenurile dimineata si din astea bune, IC, sageata si fac destul de putin 30-40 minute. Cand ziceati ca plecati la munte?
Laura cum stai cu emotiile? Cat faci pana in Bucuresti pe autostrada?
Iar am scris un kilometru...ce sa fac daca nu pot spune in doua vorbe tot ce vreau, ma scuzati, da?
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
gabitzam spune:
Elisor, las' ca mie imi plac mesajele tale la kilometru ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gusta spune:
Si mie imi plac Elisor.
Fetele am o lene si am treaba o gramada ,da se pare ca lenea e mai importanta.
Marilena si Mara Augusta
tora97 spune:
fetele, am ris asearaaa de anaaa.. sa va povestesc
ii dadeam sa pape..
eu soriceam un copan, al carui os mi l cere ana si eu il dau
ioana se duce sa o dragaleasca si o intreaba ceva in legatura cu puiul de l maninca
ana ramine uitindu se luuuung la os spunins "pu,pu"(puiu)
eu ii confirm
si dupa ff scurt timp ana incepe sa plinga, sa jeleasca, tinind osul la vedere, aratindu mi l si spunind printre suspine "cocoooo" (cocos, gaina, pretenarii ei de la tara)
si cind am pus o in pat la culcare imi pomenea cu o voce jalnica despre coco
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
onixone spune:
fetelor multumesc pt sfaturi in legatura cu nasul lui Alex.Acum este bine, cred ca l-am tratat gresit ca nu avea nici o raceala ci a fost o alergie de primavara desi nici acum nu vreau sa cred ca am avut asa ceva toti trei mai ales ca englezii sunt o natie de alergici primavara.Eu am fost singura din casa care am luat Claritine si m-am vindecat in 2 zile.
Elisor: ai primit dvd-ul?
omustata:unul dintre mesaje era de la mine si nu este secret.Iti multumeam pt sfat pe care l-am urmat.Nu am mai dat nimic copulului decat ser fiziologic.
Mai zicea dintre fete de el dar cu scuzele de rigoare nu mai stiu cine ca am avut de citit cateva pagini bune.
monu:multa sanatate fetelor si voua putere ca sa treceti cu bine!
Alex este bine, vorbeste pe limba lui dar rupe cuvinte multe.Ii place muzica"muzicu" cum zice el, si mai zice dans si danseaza.
Acum cateva zile intr-o parcare la un supermarket a vazut fosta masina a lui taica-su( un van- ca o dacie papuc numai ca e alta marca) pe care o vandu-se cu o saptamana in urma.M-a uimit cand s-a dus la ea si striga taty, taty...si tragea de portiera.Nici nu am stiut ca am vandut masina cuiva care sta prin zona.Dar m-a uitmit alex ce memorie are.
Ma striga de dimineata pana aseara mamy, mamy, dar fetelor...cand zic ca striga mereu, sa stiti ca mereu.Vine ma pupa ,pleaca de langa mine, ma striga si iar vine si ma pupa...gaseste tricouri de a lui taica-su prin casa le ia le miroase si zice taty si ce le mai pupa....de nu ati mai pomenit.E inebunit dupa trenuri si avioane.
Am fsot la un targ de vechituri unde alex se juca pe iarba cu un avion prapadit de jucarie, si a stat 5minute jucandu-se pana am strigat la sotz sa il cumpere si sa plecam.In momentul cand alex a auzit ca i-am spus sa il cumpere a ineput sa strige de bucurie, s-a ridicat si a plecat de acolo de la taraba omului cu tot cu avion.
Sunt tare simpatici la varsta asta cand rup cuvinte.
Cand ii se face foame striga:"A masaaaa" ca asa strig eu cand il chem la maasa: la masaaa.... si el vine repede si se pune in scaunelul e masa.
Inrest toate bune si frumoase...numai ca mie mi-a venit un dor de a ma muta.Simt nevoia sa impachetez tot ce am si sa despachetez in alta casa.Chiar caut pe internet o alta casa.E drept ca dorinta asta vine de la dorinta de a avea gradina.Desi toata viata am trait la bloc simt nevoia de gradina.Poate e stilul de viata de aici nu stiu ce sa zic.Acum stam intr-un apartament deasupra unui shop de masini.Deci este o casa transformata...concluzie....nu gradina.Mi-ar fi mult mai usor cu Alex plus ca vrem si noi petreceri cu BBQ in gradina noastra.
CAm atat de la noi.
Multa santate copilasilor bolnavi, succes celor care au inceput gradinitza.
Va pupa
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
anky spune:
Elisor,vreti sa veniti cu avionul?.Incearca aici:
http://www2.skyeurope.com
http://www.volagratis.com
http://www.across.ro/t_lowcost.php
Noi zburam de obicei de la Frankfurt direct la Cluj.
E bine ca trebuie sa asteptati doar pina in mai pentru masina,eu tre sa astept pina in iunie,nici eu nu mai am rabdare.
In legatura cu scaunele de masina pentru Cris avem scaunul asta
http://www.bebeconfort.com/UK/voiture_iseos_ss.htm Asta este foarte bun pentru ca copilul poate sa doarma in el numai ca e pina la 18 kile,pe urma va trebui sa ii cumpar unul pina la 36 de kile ca si al Biancai.
Pentru Bianca avem asta de la Maxi Cosi
http://www.kinderstoeltje.nl/kinderstoeltje/html/p/1204/Maxi-Cosi_Rodi_XP_Penguin.htm
Nu mi se par deloc bune astea pina la 36 de kile pentru ca copiii nu se pot intinde in ele,nu sint comfortabile.
Daca vi in august aici este vacanta,inca nu stiu daca vom fi acasa,credeam ca vi prin iulie.Noi stam in Almere,nu departe de Amsterdam.Mama ta pe unde locuieste?.Mai ai numarul meu de tel?
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 
"Happyness is the key to your heart"
Androix spune:
Helou la fete. Pupici la copilasi care inca sunt bolnaviori. Snantate multa, sa va faceti bine repede! 
Eu sunt in continuare cu examenele pe mine. Ieri a fost ok, ca a fost la engleza si mi s-a parut mai usor, aici ma ajuta si urekea muzicala
Adik daca nu stiu zic dupa ureche si sunt sanse s-o nimeresc bine.
Elisor, ma intrebai ce mai ramane in sesiune. Nu mai ramane nimic ce dreq sa mai ramana
Deci partiale se dau la toate materiile fara exceptie, cam cu o luna inainte de sesiune. Partialul se da din ce s-a predat inainte de partial, iar sesiunea depinde de profesor dar majoritatea nu au mai bagat decat materia de dupa partial, adik 3-4 maxim 5 cursuri. Rezulta ca examenele din sesiune sunt mult mai usoare. De-asta trag acum tare ca stiu ca atunci va fi relativ usor si chiar sunt sanse sa scap integralista.
Scaun noi avem tot de la chicco, zenith ii zice, l-am luat din cora la o promotie, cu 1 milion mai ieftin decat in magazinul lor propriu de desfacere. Il avem si inca e bun, nu intentionez sa-l schimb. Probabil inca un an o sa-l mai foloseasca Filip si apoi il ia Georgia si el trece direct pe bancheta ca e deja mare la 3 ani. Desi astia cu legislatia lor europeana cica sa-i tii in scaun sepcial pana la 4 ani, dar i-oi lua un inaltator.
AM fost aseara la Eric si la Andreea. Era saraca cu piciorul in pioneze, cazuse pe scari la scoala ca isi da ultimele examene si termina facultatea si facuse o entorsa. Eric cica merge la gradinita de cateva saptamani deja, e mare hot si acum de curand a inceput sa planga cand ajunge acolo, dar cica imediat dupa ce pleaca ei uita complet si se joaca, e super incantat. Are si o gagica deja, Pati, pe care mai deunazi a pus-o la pamant si a inceput s-o pupe. E super haios, s-a schimbat mult. A avut si un episod tare nasol cu un virus acum vreo luna. Febra, voma si diaree dar cica atat de nasol incat s-au speriat foarte foarte tare, la un moment dat varsa si facea diaree fara oprire in acelasi timp. A fost cu el la spital, i-au trimis la matei bals cica la infecioase si i-au dat tratament gresit si=i mergea tot mai rau, pana i-au iesit analizele si au stiut ce este. Si in ciuda faptului ca stiau ca nu merge antibioticul la virusul asta, care am uitat cum ii zice, ei mergeau mai departe pe aceeasi schema de tratament. A scapat pana la urma dar au fost cateva zile de groaza. Joi seara sau vineri am planuit o intalnire si cu Ipi, adik Filip si probabil atunci o sa facem si poze cu ei.
Greu mai merge Dc-ul...
Cam atat de la noi, va citesc in continuare dar nu prea mai reusesc sa tin pasul si la scris.
Monu, sper ca sunteti mai bine! 
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia