The best of aug-sept-oct 2004 (124)
Raspunsuri - Pagina 19
lorena_andreianu spune:
Pupici fetele!
N-am mai scris, dar v-am tot citit.
Noi suntem bine, eu cu d'ale mele, fiu-meu cu prostioarele...
Nu cred ca mai venim in Ro anul asta caci dr mi-a intrezis sa merg atat drum cu masina si cu avionul e iar aiurea... caci din Bucuresti... descurcati-va! Asa ca, am rezervat la mare aici pentru o saptamana. Acum imi fac griji ca poate o sa fie vremea aiurea, dar mai e pana in iulie!
In rest, al nostru Tzontzonel e bine. Creste, vorbeste... Raluca, Ana, ca vb de cuvinte aiurea. De obicei fiu-meu intreaba ceva si insista cu aceeasi intrebare pana capata raspunsul care-l vrea
Intr-o seara ma intreba "t'es contente, maman?" eu, "non", el repeta si insista cu aceeasi intrebare, asteptand "oui-ul" si la care eu am intrebat pocind tot, iesind ceva de genul "tocoto?!" A murit de ras! Apoi sa-mi explice el ca nu asa se zice... si, la fel ca Alma, a Danycei, ma cearta f tare cand nu pronunt un cuvant frantzuzesc asa cum pronunta el...![]()
Sau se mai amuza f tare la expresii de genul: e sub nasul tau! sau cu burta goala! eu olteanca fiind, folosesc f multe expesii si el rade de nu mai poate!
In ultimul timp e f mofturici la mancare. Dimineata nu avem treaba, insa la pranz abia ciugule... gustarea iar ok si cina. Ma streseaza ca nu vrea deloc legume la pranz! Eu mai ales in momentul acesta fac mai multa atentie la ce mananc si imi dau silinta sa pregatesc... si el...
Cat privesc pampersii... la acelasi stadiu suntem. Pipi la wc, kk in pampersi... noaptea inca ii pun. La somnul de dupa-masa (ca amandoi dormim de acum) iar nu-i pun si nu a mai avut accidente.
Spre dimineata, mai in fiecare zi, are cosmare!
Ba ca vine un crocodil si-l musca, ba ca a cazut, ba ca l-a lovit nu-stiu-ce copil... sau a dat o masina peste el...
numai grozavii!
Despre "burta" nu am mai insistat. Stie ca mami nu-l mai poate lua in brate, nu-l mai ridica, nu mai poate sa stea pe mine. Si mai ales sa nu ma supere! zice ca se uita bebe urat la el
Patrice, te inteleg! si merci de sfaturi! Intr-adevar am incercat sa-i spunem, sa nu se simta chiar exclus, dar nici sa vb toata ziua de asta...
Abia in 3 sapt fac eco de 12 sapt. Ma stresez deja! apoi am triplu test... si iar am o strangere de inima.
Sunt mult mai stresata ca cu prima sarcina, poate e si faptul ca stiu mult mai multe... si am trecut deja pe aici... Sper din toata inima sa fie bine si sa fie sanatos.
Va pup, pe toate! Chiar daca nu scriu, eu va citesc mai toata ziua si verific mereu daca a mai scris vreuna din voi.
O zi buna va doresc si un we deosebit!
Mitza
cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
danina spune:
Va salut si eu un pic din fuga, ca doar la ore de astea mai am timp de net. Eu cu Dia sunt in continuare la munte la ai mei si ei ii este ff bine, mananca de rupe, chiar ma si sperii uneori sa nu i se faca rau. De replici si poezii e sefa pe aici mai ales ca ea si vb ca in Bucuresti iar aici se mai vb cu ceva accente si toti mi-o tocaiesc toata ziua de imi vine sa o spal non stop pe fata
.
Ana incearca sa vb cu doamnele de acolo sa il intrebe mai des daca face desi eu cred ca e doar o perioada trecatoare, daca ele au tipat la el si lui acum ii este frica sa le mai spuna, nu stiu spun si eu asa e o posibilitate????
Lorena ce o zice piticul ia uite si la mami.... Eu una mi-as dori sa stiu cam ce gandeste Dia.
Patrice vacanta placuta in continuare si la Vatra Dornei e tare frumos acolo noi mergem mai mult iarna dar mi-ar placea sa fac o escapada si in vara asta.
Incet ne pregatim si noi de vacanta pe 28 plecam in Bulgaria, desi eu nu am fost de acord, cumnata mea a insistat si am cedat. Sincer imi este un pic teama e prima iesire cu Dia inafara tarii si tocmai la bulgari ne-am gasit si noi sa o scoatem. Asa ca vreau sa treaca repede, sa vin aici la noi mai bine in tara, parca ma apuca patriotismul
. O sa mai plecam la sfarsitul lui august doar noi porumbeii 10 zile cu finii in Turcia, cred ca anul asta o sa exploram imprejurimile ca e aici nu am fost.
Eu va pupicesc si chiar daca nu va scriu zilnic va cites...
Danina si
Diana - strengarita familiei
Poze 2006
DIDIUTZA
aissa spune:
Si noi o lasam pe Ale de cateva zile la pranz fara pampers si nu face pipi in somn. Dar daca acum 3 zile m-am bucurat nespus ca dupa 1000 de ani, din proprie initiativa s-a dezbracat si a facut de 2 ori pipi la olita, acum suntem in regres. Acum 2 seri mi-a facut pipi pe perna in pat, ieri a facut de 2 ori pe ea si in oala doar o picatura, azi a batut recordul. De la ora 13 era fara pampers (daca nu si mai devreme). Nu a facut nici in somn, la 4 si ceva s-a trezit, a baut o gramada de apa. Am tot presat-o sa faca pisu la oala, cred ca am stresat-o cu asta ca nu a vrut deloc deloc sa se duca spre oala. I-am zis ca ma supar rau daca face pe ea si am tot urmarit-o. La un moment dat i-am zis ca daca vrea o las singura in camera sa faca fara sa ne uitam noi la ea. A venit mandra cu oala: "uite mami pipi" dar era doar o micropicatura. Am urmarit-o in continuare si am vazut ca isi baga mana intre picioare sa se abtina si chiar avea un tremur. Am intrebat-o daca vrea sa ii pun pampers sa faca pipi acolo, a fugit repede la sifonier, i-am pus pampers si l-a umplut. 
Poze
Mada spune:
buna mai pe seara, ne-am adunat si noi din parcuri ne tot alearga ploaia, acus facem baita si mergem la somn ca Ilinca de regula nu mai doarme in we, zice ea ca suntem destul de odihniti si tre sa stea cat mai mult cu noi.
nu zic nu-i bai mare dar, spre sf dupamiezii o apuca niste nervisori de la oboseala de abia ne intelegem cu ea.
cu pisu suntem a fel, adica ziua fara la somn cu ne luptam cu constipatie, incerc sa o rezolv din alimentatie, nu prea reusesc, in cind in care face cam la 4 zile, cam mult mi se pare.
voi ce ziceti ai cum rezolvati
pupici
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
CRISMIR spune:
MADA,wauuuuuu,nasol cu constipatia,dar e cam mult la 3-4 zile,eu asa zic...offfffff,draguta...mie mila de ea...dar papa orice?..sau face mofturi la mancare?...eu am rezolvat la Robert de cand era mai mic cu sucul de portocale si gref...acum,nu stiu ce sa zic...se mai constipa si el,dar mai rar...daca nu papa ciorba sau ceva "zeama",cum zice el,e nasol tare![]()
Fetelor,eu mor de nervi cu wc
...ne certam toata ziua ca face pe el..ufff,avem o saptamana fara pampers in timpul zilei,doar la somn il punem...sau daca plecam undeva la restaurant sau la parc...nu imi vine sa-l las fara ca e jale....are momente cand imi zice "mami,fac pisu,hai la wc",sau caca...iar dupa 2 din astea hop in chilotei..si apoi vine la mine"mami,schimba-ma,am facut pisu"
...il intreb,unde trebuie sa faca si-mi zice"la wc mami,toti beietei mari fac la wc"...si mai zice si"nu mai fac mami in choloti,nu mai fi suparata"...ufffff,uneori imi vine sa-l
...apoi ma gandec ca e inca mic,si are abia o saptamana fara pampers...ufffffff,ce ziceti fetelor,sunt exagerata,ca l-am mai si plesnit peste fundulet,ca m-au lasat nervii
...si ma gandesc ca stie asa de multe si deja vorbeste aproape perfect,de ce nu face la wc?!!!...la teorie e foarte bun,dar practica....jale!!!...plus ca in ultimele zile s-a constipat de cat l-am stresat cu wc,il intrebm din 15 in 15 minute daca nu vrea la wc...am observat ca nu mai vrea s afaca caca,tine pana se chinuie apoi
Cam asta e cu noi...in rest suntem bine,sanatosi,multumim lui Dumnezeu...avem multe petereceri luna asta,3 prieteni de-a lui Robert,o sa fie distractie mare![]()
la toata lumea si distractie faina in vacante!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=12e3d1483e9c64814cf29c&utm_source=otm&utm_medium=text_url
lorena_andreianu spune:
Of Mirelusa... te inteleg perfect! Asa am patit si noi in martie cand am inceput operatiunea "fara chiloti"... Efectiv spalam zilnic de innebuneam si-mi zicea, gata, de maine ii pun pampers inapoi si sa se descurce... dar o luam iar de la cap... Cam vreo luna jumate m-am chinuit. Eu il certam f tare si mai ca plangea daca se scapa pe el, dar uite ca acum nu mai avem probleme. Decat noaptea, cum am zis, ii mai pun sau cand trebuie sa faca kk...
Eu zic sa nu disperi, ca se va rezolva.
Mada, cum nici fiu-meu nu prea mananca in ultima vreme face kk cam la 2-3 zile. Se chinuie, intr-adevar. Eu incerc sa-i dau suc mult de fructe (ceea ce-i si place) si legume verzi cat mai multe. De ex fiu-meu mananca fasole verde... simpla. La abur cu niste sare si un pic de unt. Atat. Ma innebuneste cu "fasolica"! Ce sa va mai zic... ca ieri a mancat doar lapte si fructe... a fost si f cald, e drept, 30 de grade...
Altfel, abia astept sa mergem la mare! Mor! Innebunesc! Mai e o luna in cap si eu deja visez! Aseara am fost si i-am luat celui mic colac, minge, cizme de cauciuc, camion mare cu tot felul de jucarii pt nisip... ne pregatim din timp, sa nu le lasam pe ultima suta de metri. Am inchiriat o casa sus la Maneca. Visez cu ochii deschisi la flux si reflux... am vazut niste poze din zona si sunt absolut fascinata.
Va pup pe toate, chiar daca nu v-am mentionat, si mai scrieti si voi... ca e asa trist sa vezi ca nu mai posteaza nimeni dupa tine cu zilele...
Mitza
cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
ana_a spune:
Salut la toata lumea!
Mirela, Lorena, greu cu pipi asta care nu sta pana ajungem la olita...imi aduce aminte de Stefan pe care l-am auzit de cateva ori zicand ceva de genul " stai pishu acolo in putza pana mergem la olita!!"
sau mai povestea afara in curte cu florile "le dau sa bea pishu din putza mea, ca li sete la flori"
ma bufnea rasul...
Ce pot sa va spun eu, Stefan a avut cateva perioade in care facea pe el tot timpul, asta in conditiile in care o buna bucata de vreme nu aveam probleme cu pisu de loc...nu stiu de ce, cel putin imi aduc foarte bine aminte ca prin primavara ma disperat vreo 2 saptamani in care parca nu mai stia ce are de facut...eu cred totusi ca isi testa limitele, vroia sa vada cat poate sa tina pana ajunge la olita...ma gandesc ca vor veni vremurile in care va trebui sa astepte o toaleta mai mult decat e necesar...se pregatesc si ei
. Eu am observat ca nu rezolv nimic cu cearta, desi ma dispera si pe mine...si acum mai scapa pe el, nu face tot, scapa atat cat sa-si ude chiloteii dupa care restul il face la olita, acum ca e cald bea si multe lichide.
Stresatu cu olita din 15 in 15 minute nu le place
eu am prins curaj si nu l-am mai stresat, in schimb il urmaream tot timpul, deobicei cand le vine sa faca sunt nitel mai agitati, Stefan cel putin se prinde de putza, sau sta cu mana la pantaloni, da din picioare, se intrerupe din joaca, si are el niste grimase care le face, imediat imi dau seama ca il trece dar nu vrea sa mearga, de lene, de comod, pentru ca nu vrea sa intrerupa activitatea...cine stie de ce?
si tine pana nu mai poate....
O sa le treaca....
Noi asteptam vacanta, din 2 iulie pana in 17 august, destul de mult pentru mine, pentru ca nu prea am cu cine sa-l las si concediu voi avea probabil o saptamana, maxim 2.
De ieri a inceput sa tuseasca, luam eurespal si sper sa treaca cu atat, alte semne nu sunt deocamdata. Tusea apare doar noaptea, si asta mai mult ca sigur din cauza prafului, la camin stau mult la nisip si am observat ca acolo se incinge admosfera si se cam profuiesc, iar el este cam alergic la praf....
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
danyce spune:
Aissa, imi pare bine ca mai treci si pe aici sa ne dai vesti despre Alexandra.
Pufy, mamicutzo, pe unde ai disparut? Intelegem ca nu ai timp prea mult cu zburdalnicii tai prin preajma, dar macar asa...din cand in cand.
Lorena, nici eu nu prea am timp de postat, dar trag cate o privire pe aici seara si ma surprinde sa vad ca mai nimeni nu posteaza nimic. A propos de concediu, te inteleg perfect ca visezi cu ochii deschisi.Eu o sa am concediu abia in ultimele 2 sapt de august ca pana atunci lucrez super full-time (de la 8.30 la 17-18 seara)...Atunci vor fi mama si fratele meu aici si , pe langa renovarile la care ma inham singura
prin casa, o sa trag si eu o fuga cu familionul pe la Marea Nordului (cred ca de mai multe ori, in mai multe statiuni).
Mirela, sorry ca o spun, dar mi se pare gresita atitudinea ta. Cum poate sa-ti fie ciuda ca puiul tau mic si scump ca nu face la WC in tp ce vorbeste perfect? Acum sincer,ce e mai important?? Eu aleg clar vorbitul sau alte calitati ale puiului tau superb. Cred ca nu e bine sa se simta fortati sa faca ceva, nu cred ca e bine sa-i certam ca au facut un accident in chilotei...sigur nu cred ca e OK sa-i "atingem" cu o palmuta ca "nu s-au ridicat la asteptarile noastre". Nu vreau sa sune absolut deloc ca un repros, dar ma pun in locul puiului tau...asa cum ma pun mereu in locul Almei cand incerc sa iau o decizie in privinta ei. Cred ca faptul ca parintii le insufla ideea ca ceva e obligatoriu si contrariul ar fi o tragedie...poate duce la subminarea increderii in sine si a perceperii gresite a faptelor.
Si noi suntem "codasi" inca la capitolul WC, in sensul ca nu am scapat definitiv de pampers, dar pe cuvant daca ma doare macar in cot daca cineva ar comenta ceva la adresa asta. Pt noi e fiecare zi un pas inainte, in fiecare zi se pune pe olita ca stie ca e rasplatita cu o mini inghetata (azi nu am mai avut si am prestat mini clatite de urgenta
) si de multe ori face in olita, dar mai are si accidente. In acest caz ii explic doar din nou, a suta-mie data ca trebuie sa spuna dinainte, ca nu miroase frumos si nu e igienic pt o d-ra care se respecta
...Ei bine, tot de fiecare data primesc OK-ul ei ("hi five" zice si bate palma), se straduieste, dar tot se mai scapa, mai ales cand suntem in deplasare si mai ales cand e la cresa (aici nu se streseaza educatoarele atata in privinta asta...plus ca ele ii pun pe copii pe toti in acelasi tp pe olite sau WC si mi se pare imposibil ca toti sa fie in stare sa si presteze in acelasi tp...daca un copil cere la toaleta si nu e in limita programului de mers la toaleta, n-au decat sa faca-n pampers). Am inceput sa insist pe langa educatoare, pe 3 din 5 am si reusit sa le conving deja, sa mai si aplece urechea la nevoile copiilor (la mers la toaleta ma refeream, ca in rest nu am sa le reprosez nimik).
Cam asta am avut de zis deocamdata legat de capitolul "pampers". Ma doare gura si ma "papa" buricele degetelor , plus ca ma doare sufletul cand vad cat se streseaza mamicile pe seama acestui subiect, care e infinit mai putin semnificativ decat....de exemplu sanatatea copiilor nostri.Sanatosi sa ni-i tina Doamne-Doamne ca restul vine de la sine.
Ana, ma distreaza mereu Stefan al tau cu perlutzele pe care le scoate
.
Va pup rapid pe toate,
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
pufymic spune:
Salutare tuturor!
Si eu sunt in zona, citesc dar de postat mai rar(activa sunt doar la mamici de Arad cu care ma si intalnesc destul de des...)....
Imi pare rau cand va vad atat de stresate si necajite ca piticul sau pitica face inca pisu/kk in scutec.....
Lui Alesio i-a luat un an sa renunte la scutecul de zi(de cand avea cam 1 an jumate-atunci am inceput operatiunea olita- si pana acum pe la 2 ani jumate.....poate un pic mai repede).Acum ii mai pun doar noaptea, si asta fiindca nu sunt eu in stare sa ma mai trezesc inca o data noaptea (pe langa trezirile pentru bb) pentru el sa-l pun pe olita...
.
Au tot timpul din lume sa scape si de scutec.....ca doar nu i-om insura/marita cu ele!![]()
In rest suntem si noi, Slava Domnului, bine, sanatosi!Alesio vorbeste de ne zapaceste....nu-i tace gura o secunda(fara exagerare!-are limbarita!)....de multe ori ii spun "mai taci moara stricata!" si el imi raspunde" eu nu sunt moa'a st'icata!"(inca nu poate sa pronunte litera R)....in rest e innebunit de dragul lui Nicolas, se joaca cu el.....il imita(iaca am ajuns si la faza de mica gelozie cum ii zic eu cand si el face tot ce face Nicolas, si el vrea tot ce are Nicolas...), dar in limite rezonabile....
Iar pitic mic e si el tot mai dulce pe zi ce trece, umbla de-a busilea prin toata casa(cu frate-sau se iau la intrecere
), se ridica in picioare de tot ce prinde, de vorbit nu zice decat "ta-ta-da-mna-a-pa-tata"....adik povesti de bebici
...."canta la microfon ca Alesio si se joaca cu masinutele tot ca Alesio
.Sunt adorabili impreuna!
si noi suntem topiti de dragul lor....indragostit rau de tot de ei!
Cat atat.....v-am impuiat capul.....daca tot nu am mai scris de mult
.
Avem si poze noi la semnatura daca vreti sa ne vedeti!
Eu
www.pufymic.info/thumbnails-36.html" target="_blank">Gandacii
danyce spune:
Wow, Ioana, ce flacai scumpi ai
!
Sunt curioasa cum s-ar intelege Alma cu Alesio ca si ea are "limbarita", atata ca limba e diferita
![]()
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei