The best of aug-sept-oct 2004 (124)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

LA MULTI ANI COPILASI!!!!!!!!!!Sa fiti sanatosi si sa aveti o copilarie si o viata minunate!!!!!!!!

Eu
Gandacii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata,
multam fetele pt raspunsurile cu lula si pipi, deci brusc o vom face si noi, mai ales suzeta ca pisu om vedea.
Am reusit sa o inscriu la gradinita, mare balamuc si coada, oameni veniti de asaera de la 11, nu am inteles de ce ca orcium dosarele le primeau pe toate in fine.
Avem o victorie oricum.
va pup

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna!

Am venit si noi aseara din concediu si deja sunt la servici .

A fost minunat, Parisul e superb, ne-am simtit extraodinar de bine.

Numai ca aseara cand am venit am avut o aterizare ingrozitoare, 20 de minute de cosmar, am prins furtuna. Eram sigura ca murim, cadeam in gol mult in timp ce ne zdruncinam de mama focului si in jur norii erau negrii. Vedeam numai fata Ioanei, cu care vorbisem cand m-am urcat in avion, imi spunea ca ii e dor tare, ca sa vin si strangea telefonul in brate si il pupa. Si ma gadeam cum asteapta ea mititica si eu n-o sa mai vin, ce mai, infiorator. Nu ma mai urc intr-un avion NICIODATA.

Ioana a sesizat ca am lipsit mult, mi-a zis mama ca i-a fost foarte dor, intreba intr-una unde e "micuta" (adica eu), cand vine, de ce nu mai vine la ea odata. In ultimele zile o striga pe maica-mea "mami" si cand a intrebat-o de ce zice asa ea a raspuns "asa, vleau si eu sa spun mami ...". Draga de ea, cand am ajuns acasa ma astepta cu flori si mi-a sarit in brate si a stat asa vreo juma de ora nu mai vroia sa se desparta de mine.

La Paris ne-am intalnit cu Lorena (care e o draguta) si piciul ei (care are niste ochisori magnifici si e tare cumintel)

N-am reusit sa citesc din urma, dar stiu ca azi sunt inscrierile la gradi, va doresc succes!

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

La Multi Ani! tuturor copiilor!!! si celor care inca se mai simt copii! O viata frumoasa si fericita

Ana, Talia se dezbraca, imbraca singura, dar nu mananca singura cu lingurita. Chiar si asa nu-mi fac griji pentru ca stiu ca mananca mult mai bine si mai mult cand ii dau eu, decat cand mananca singura.

Naty bine ai venit acasa, si eu am avut o experienta din asta intr-o iarna, si eram deasupra oceanului, te inteleg perfect, a fost groaznic, dar eu nu am nici o alta varianta daca vreau sa vin in tara, ca doar nu pot sa vin cu vaporul :) Oricum, la momentul respectiv si eu am zis ca nu o sa mai zbor cu avionul niciodata, dar am mai fost de 3 ori de atunci... Ce are de intamplat se intampla orice ar fi...

Pufy ai niste copilasi sa nu fie de deochi!!!

Va doresc o zi frumoasa, sper ca ati rezolvat cu gradinitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

La multi ani si de la noi pentru toti copilasii. sa creasca mari, sanatosi si norocosi.

Naty, mi-au dat lacrimile cand citeam ce emotii te-au trecut ieri. Bine ca totul s-a terminat cu bine.

Mada, cu "lula", adica " suzi" la noi inca mai avem si noi dificultati de despartire. Nici nu vrea sa conceapa sa se lase de ea.
Acuma a inceput cresa si doarme la pranz cu ea si am zis sa i-o las macar pana se obisnuieste acolo ca si asa e cu scandal si plans mult.

Anamari, Amelia mult timp ne-a strigat pe nume. Si acuma ne mai striga uneori. Noi nu i-am zis nimic si vad ca in timp s-a dezobisnuit singura. Ne striga pe nume tot mai rar.
Ana, Amelia nu se imbraca si nu se dezbraca singura deloc. De mancat mai incearca uneori, dar nu are rabdare..

Despre pipi... of, de vreo doua saptamani sunt stresata la maxim, nici noaptea nu pot dormi bine din cauza asta.. Noi scapasem de pampers inca de anul trecut. Facea la oala si pipi si kk. Spunea fara probleme, iar noaptea o puneam in somn cand se foia sau maraia si spunea incet " pipi". Ei, acuma de vreo doua saptamani, la cresa face pe ea, mereu la somnul de pranz. In fiecare zi iau pijama uda de acolo. In plus a avut cateva zile cand pur si simplu a zis ca " nu am vut"( vrut) sa spuna in timpul zilei. A facut pe ea si a stat asa pana au remarcat-o asistentele. Ma framant din cauza asta, nu stiu ce sa fac. In timpul zilei a inceput sa mai spuna totusi, dar la somn continua sa faca si mai nou a facut si acasa in somn.
Pampers sa ii pun nu pre imi vine ca doar nu mai poarta de un an. Dar si sa o gasesc uda in fiecare zi... nu stiu..

In plus de la copilul ordonat si ascultator pe care il aveam a devenit foarte rea, plangacioasa, cu multe crize si deloc ordonata. De ex, acuma a imprastiat toate cartile si toate jucariile prin casa. Asa, le-a luat si le-a aruncat prin casa. Si nici gand sa stranga...

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Lilia

Cand eram mica eu nu vroiam sa merg la toaleta la gradinita sau alta cladire publica. Ba chiar mai mare-in generala, nu mergeam decat in cazuri de extrema necesitate... asa ca ma gandesc ca si Amelia are o perioada de adaptare.Poate e bine sa o duci tiu la toaleta la gradinita o data sa ii explici cum e...sa o familiarizezi cu locul. nu stiu...

cat despre Lia -mananca singura si se dezbraca singura- dar nu se imbraca singura-nici nu am insistat- si e mai inceata la vorbit...Liam mananca singur si a inceput sa vorbeasca - cred ca vocabularul lor e comparabil desi el e cu 13 luni mai mic...cred ca fiecare copil are ritmul lui ...

am si eu poze noi in album - de la zoo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Lilia, asa am patit si eu cu Stefan.Si el are uneori momente in care se comporta exact la fel, si cu pishu dar si cu imprastiatul jucariilor, practic in zile de acest gen nu ma prea pot intelege cu el pentru ca inafara de "nu vreau" alceva nu zice....dupa care trece.
Va spuneam ca nu prea mai vrea la camin, ca face mofturi dimineatza, si pe langa mofturi mai face si pishu in pantaloni.
O alta problema ar fi pampersul de la amiaza....eu acasa nu-i mai pun pampers de loc cam de o luna si doamnele de la camin nu vor sa imi accepte copilul fara pampers...ele ii pun in continuare la amiaza, ba mai mult, l-am gasit de cateva ori cu pampersul pe el cand ma duceam la ora 5 dupa el...dar pampersul era mereu uscat, eu il dadeam jos si mergeam impreuna la wc.
Eu nu le duc pampersi...habar nu am de unde tot pun ele pampersi uscati pe care eu ii duc acasa si-i arunc...Si le-am spus ca Stefan nu mai foloseste pampers dar am vorbit degeaba....pentru ca daca a avut o data sau de doua ori accidente in timpul zilei la joaca ele o tin pe a lor...
Si apoi mai este o chestie, daca sunt afara in curte si cer inauntru la wc, infirmierele cam striga la ei...am vazut eu cum a strigat de fatza cu mine la un copil mai mare, pai in cazul asta nici nu ma mira ca Stefan prefera sa faca pe el decat sa strige cineva la el...zic eu asa..

Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....

construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii

Mergi la inceput

anamari, am vazut pozele voastre, ce dragalasa sa facut LIa, iar cel mic este acum mareeee, wow ce trece timpul! nazdravanii!!!

construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii

Mergi la inceput

Mi-am adus aminte de o faza haioasa de ieri....
Cum a fost ziua tuturor copiilor, tati sa dus si el la cumparaturi sa cumpere cadou copilului...
L-am sunat si i-am propus sa-i cumpere o barca sau un fel de castel cu omuleti, stiam ca Stefan isi doreste asa ceva si nu avem, o barca tot asa cu tot felul de omuleti, am vazut noi la cineva si tare ne-au placut.
In fine...tati imi spune las ca vad eu ce gasesc....si vine acasa cu un cadou pentru copil de 8 ani +, cel putin asa scrie pe cutie...acu si daca no fi de la 8 ani dar oricum mai repede de 6 ani nu vad cum ar putea sa se joace
Un set de construit, este frumos, nimic de zis...si scump pe deasupra, dar nu pentru Stefan...mai mult pentru tati!!Si uite asa toata seara tati a construit macarale, roboti, elicoptere si Stefan la ajutat cu imprastiatul pieselor, ba la mai si enervat un pic ca doar nu poate sta locului, nici nu poti avea pretentii de la el...
Ma gandesc de multe ori ce o fi in mintea taticilor si de ce ei nu pot sa aleaga o jucarie potrivita...ma refer la taticii astia care seamana cu taticul nostru ca doar n-or fi toti la fel...
Saptamana trecuta i-am spus ca ar trebui sa mai cumparam niste carti noi ca eu m-am saturat cat am citit si rascitit zilnic povestile din cartile care le avem si ghiciti cu ce fel de carti a venit acasa cu carticele cartonate din cele ce se intind ...carti cu care Stefan nu se mai joaca de la un an jumate, a vazut el ca nu-i sunt pe plac copilului da na zis nimic...eu nici atat ca nu am vrut sa-l supar si acu de 1 iunie so fi gandit ca are nevoie copilul de jocuri mai complicateZau ca nu pricep....de data asta mai subtil asa, i-am spus ca de acum ar trebui sa se uite pe cutie sa vada de la ce varsta se joaca copii cu respectivele jucarii...cica sa uitat si scrie ca de la 3 ani in sus...cand de fapt pe cutie scrie clar ca sub 3 ani interzise pentru ca contin piese mici si mareee de tot scrie "age 8+" Si la final tot am avut si eu un pic de vina...ca nu am fost cu el la cumparaturi
Dar seara sa terminat ok, adica tati sa jucat de mama focului si la final a avut si piciul cate o constructie noua care o data ca avea si motoras si trebuia sa mearga singura, lucru care nu-i place motiv de ciuda pentru tati ca l-am rugat sa de-a motorul jos si sa lase copilul sa plimbe masina pe roti fara motor....copilul sa plictisit si ne-am intors din nou la citit povesti si rascitit pana a inceput sa ma doara gura
Apropo de citit/spus povesti, Pufy, parca tu ziceai ca si al tau e pasionat de asa ceva, intrebare: Cam cate povesti rezisti sa-i spui seara, sau sa-i citesti?La noi se lasa mai mereu cu plans pentru ca dupa ce povestesc vreo 5 povesti el mereu imi spune "inca una si gata" si daca nu continui se apuca de plans..."hai mai citeste o data!mai vreau o poveste!inca una si apoi ma culc....etc" de uneori imi ies povestile din carte sau inventate pe urechi.....

construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Raluca, groaznica experienta...cu avionul...

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput