***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Aha, deci sa ma astept sa coboare si mai mult? Unde? ca vorba voastra ma deranjeaza la mers si cand stau pe scaun o ating cu picioarele. Trebuie sa stau cu ele departate.

Daphni, go girl!!!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

arthurana, si miniuta, un mare LA MULTI ANI, sarcina usoara cit a mai ramas, nastere cit se poate de usoara! si bebei sanatosi!

didi, e superb la casa!!! abia astept sa scapam de zapada sa ma pot balaci in piscina !inca nu ne-am mutat de tot, in mai, cind in tru in maternitate, dar oricum stam cit putem de mult, si daaaaaaa voi scapa de cumnat! asa o mica paranteza, duminica gatesc TREI feluri de mincare + un tiramisuuuu(n-am mai mincat de 3 ani) si ce crezi, ieri dimineata cind sa-i pun copilului pachet la gradi, nu mai era NIMIC, sa nu fac cu nervii (ieri fiind marti), of....si mai era si mucios asta micu, si m-am tot trezit azi noapte de x ori.....of, nu mai e mult!

eimotto, ma bucur ca sinteti bine, sanatate multa!

chris, sanatate multa la micuta, si fetita prietenei noastre ce a nascut la 36 s a stat la aparate 2 saptamini, apoi totul a fost bine!bravo, acuma am vazut, ce mult ma bucur!

essea, felicitari, bravo, sa va traiasca comoara!

fetelor care vrei sa nasteti inainte de 38 s nu prea inteleg de ce vreti asta! e greu cu un prematur si pot aparea probleme respiratotii!sau altele!

se plingea cineva de hemoroizi! la prima sarcina am avut gramada, am zis ca de la constipatie, mi-am schimbat alimentatia, nimic, s-au agravat cu nasterea naturala! apoi acuma, nu am avut DELOC probleme de constipatie(beau lapte soia, e aur) si totusi AM hemoroizi! durerori tare rau citeodata, ca nu pot sta pe scaun, l-am intrebat pe medic ce si cum, ce crema sa iau, si mi-a zis ca cremele nu ajuta, si ca daca nu am constipatie nu am ce face, cremele nu ma vor ajuta, si l-am mai intrebat ca daca nu sint constipata de ce am facut hemoroizi? si mi-a spus ca de la presiunea ce-o exercita in interior bebe!

si eu am greturi, arsuri, ceea ce nu am avut deloc in prima sarcina, adica am avut la inceput, dar nu acuma....de data asta le-am avut cam in toata sarcina, si vad ca nici acuma spre sfirsit nu-mi dau pace, apa minerala ma mai ajuta! si evitarea unor alimente!

cristalina, am plins tare, desi sint la servici, noroc ca sefa are clienti si nu ma vede!sa-ti traiasca puiutii, tare frumoasa poveste, iti dai seama ca mi-am amintit nasterea lui Dominic, sentimentul cind mi l-au pus pe burta(e unul din motivele ptr care vreau tot natural) si al meu are 2 ani si 11 luni si m-am regasit in ce povestesti, tare frumos ai scris!

addinel, va fi magic!

cu anesteziile, eu l-am incercat pe toate, totala de 5 ori, epidurala 1 data!

andrada, ma bucur ca totul e bine!am ris la faza cu fundul mare!eu mi-am luat lectia cu DOminic, luasem haine de nou-nascut, la 4.145kg cit a avut la nastere nici nu le-a putut purta, asa ca acuma mi-am facut temele, totul e 3-6 luni!

lillky, poate stie medicul ce si cum e mai bine?! nu mai e mult pina in 29, sanatate multa!

moko, multumim ptr noul capitol

Flavia 32+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

ancamari,
vorbim pe PM despre onorariu , desi eu nasc la CMU, deci e altceva.
In orice caz, te sfatuiesc sa nu-l intrebi, cred ca s-ar simti jenat si nici nu cred ca ti-ar spune, fiindca nu-l vad genul de om care sa fixeze o suma .

Andrada,
n-am nimic cu berbecii, da io sunt peste si nu sunt deloc compatibila cu zodia asta;
Am o prietena buna berbec dar oricat de persuasiva as fi tot nu pot s-o clintesc cand isi pune ceva in cap

37 +

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

FELICITARI DAPHNE, esti o luptatoare scumpi!!!! Chris, te asteptam cu drag acasa....ai o papusa minunata!!!
Andrada Eu am 1.65m, sunt micuta, dar e sotul inalt!
Pepsi Am ajuns la concluzia ca ce ti-e scris in frunte ti-e pus!Daca Dumnezeu hotareste cezariana, cine sunt eu sa ma opun?Acum sa vedem….
Ancamari Tu unde nasti?Tot la Municipal?Ca vreau si eu un sfat in legatura cu tarifele…
Alyna Am pus majoretele la treaba:

Nastere usoara si pui sanatos si mancacios!O sa fi !

Liliana 37fix cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Ella, merci de sfat, aveam nevoie pt ca nu stiu cum sa procedez, aveam mare nevoie de parerea ta si mai vorbim pe PM maine, nu vreau s-o dau in bara, tocmai pt ca el e asa cum e si nici eu nu sunt batuta in cap in general. Oricum in momentul respectiv o sa-l las pe sot sa se descurce pt ca mie o sa-mi fie rusine si daca Domane fereste ma refuza, cred ca ma blochez definitiv. Si fraza aia cu dai cat poti la mine nu merge, ca eu (si sotul) dau oricat daca bebel e ok si eu la fel, adica n-am nici o granita... Din cauza asta merg la clinici private, dar acolo unde mergi tu e totusi un pic prea mult pt mine si nu vreau sa ma imprumut pt ca nu stiu cat timp voi sta acasa, nici nu vreau sa ma mai intorc la fostul serviciu, ma rog va fi mai complicat o vreme, poate data viitoare...
Lilky, vorbim pe PM, eu citisem cate ceva pe DC si deocamdata e tot ce stiu. Si deja am bani lichizi in casa, mai trebuie doar sa-i schimb in bancnote mai mici, ca acolo cardul e 0! Nici nu stiu daca o sa ma descurc cu impartitul bancnotelor, dar banuiesc ca prima oara e mai greu.

Anca, 35s+ Andrei Cristian
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Iar am intrat tarziu ... dar astazi am calcat hainele Teodorei si pe fata si pe dos si le-am pus in pungi de sandwich-uri! A durat multicel mai ales ca am probleme cu statul in picioare ... incepe sa ma doara ascutit in dreapta jos.

Piticasigogosica, NU cunosc si oricum eu sunt din Suceava! Daca vrei iti pun o pila la unitatea la care lucrez eu! Imi pare rau ca nu te pot ajuta! Stiu ca in Bucuresti e jale de aglomerat!

Fetelor, am vorbit astazi cu secretara scolii (una nu prea priceputa dupa parerea mea) si mi-a zis ca de cei 15 % pentru 6 saptamani beneficiaza doar cele care inaintea nasterii nu-si iau nici o zi de concediu! Deci se acorda doar celor care-si iau zilele dupa nastere! Ce parere aveti? Va rog daca aveti legea sa mi-o dati si mie sa i-o arat!

Stie cineva daca saptamana asta e Kidex la Iasi? Parca asa retinusem ... eu merg la eco 3D si as prinde 2 iepuri ... mai ales ca nu am beneficiat de Baby Expo!

Mica, mie imi trece senzatia de voma cu o felie de lamaie fara zahar sau macar hellas cateva picaturi! Sau manaca o portocala! Sau apa minerala!

Moko, multumim pentru dechiderea noului capitol! Curajoaso!

Astazi la dr de fam aveam tensiunea 11 cu 6. Cred ca e buna, nu?

Monica, frumos ai povestit! M-a emotionat ... oare trecem cu bine toate prin incercarile care urmeaza? Si eu ma tem in secret ca nu ma mai trezesc! Si imi va fi greu cu "mangaiatul" buzunarelor cu bani ... nu prea ma pricep ... si mi-e jena mie de jena lor (pe care ar trebui s-o aiba)!

Eu am miopie -4 ... oare pot sa nasc natural? Ca parca mi-as face curaj, desi de la inceputul sarcinii ma gandeam la cezariana!

Andrada, Antonio nu era suparat ... facea botic pentru pupici!

Bravos, Daphne! Esti o luptatoare! Nici nu se putea altfel! Pupici!

Noapte buna!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 35+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Motannel,

asta cu 15% numai daca iei concediu dupa ce nasti e scoasa din preputul gandirii unei persoane total neavizata, de fapt ignoranta.

Licenta in drept pe care o detin ma obliga sa stiu sa citesc si mai ales sa interpretez o lege, chiar daca nu este din domeniul in care practic eu.
Recunosc ca nu stiu pe dinafara legislatia muncii si ma refer aici la cadrul general Codul Muncii si CCMNN (oricum, nu in asta rezida calitatea unui jurist) insa io mai mare gogomanie decat ce ti s-a spus n-am mai auzit.
Am parcurs de cateva ori, atat CM cat si CCMNN, pe aspectele de salarizare, contract de munca, drepturi si obligatii si eu n-am gasit niciodata tampenia asta scrisa undeva.

Cere-i duduii care ti-a raspuns asa sa-ti indice temeiul legal pentru cele afirmate, fiindca legea e clara in aceasta chestiune din punctul meu de vedere.

O secretara nu tre sa aiba studii juridice dar daca isi da cu parerea in asemenea chestiune, atunci sa puna mana macar sa citeasca legea inainte sa scoata fluturasi.

Iti mai dau odata extras din CCMNN 2007- 2010 iar daca legea ar fi conditionat in vreun fel acordarea acestei diferente de 15 %, atunci ar fi trebuit sa precizeze acest lucru in mod expres.
Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Si vezi sa nu te abureasca cu pseudoargumente de genul " in invatamant exista un contract colectiv de munca la nivel de ramura si acolo scrie altceva...".

M-am gandit c-o sa va loviti de nestiinta/reaua vointa a unora si atunci cand v-am scris cererea special am lasat extras (desi nu era obligatoriu) atat din CM cat si din CCMNN care se refera exact la acest aspect: toate contractele colective care se incheie mai jos de cel la nivel national, respectiv la nivel de ramura, unitate,etc trebuie sa aiba ca baza de plecare prevederile din contractul incheiat la nivel national, fiindca acesta contine prevederi minimale si imperative, adica nu se poate deroga de la ele in nici un fel.

E revoltator ce se intampla in tara asta...

Te sfatuiesc sa faci cererea asa cum am postat=o eu in acest capitol si ei sunt obligati sa=ti raspunda.
La depunere, cere numar de inregistrare si aminteste faptul ca te vei adresa instantei de judecata in cazul in care nu ti se satisface favorabil cererea.
Atata vreme cat litigiile de dreptul muncii se judeca in regim de urgenta, nu se timbreaza, eu in locul tau , si de ambitie i-as actiona in judecata.

37+

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Buna dimineata burticutzelor,
ella74 Multumim mult pt. cerere!Te rugam ne poti face una si pt.salariul acela in plus?Eventual si pt. concediul taticilor(care au deja adv.de absolv.a cursului de puericultura de la medicul de familie), ca tu te pricepi si acum stiu si de ce...Asta daca ai timp, te rog nu te supara daca am indraznit prea mult...
De azi am intrat si eu in sapt.38, dar am scris 37+, poate asa imi poarta noroc!

Liliana 37+ cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Buna dimineata burtici!
Iar am avut doua zile infernale si am reusit sa va citesc abia pe la miezul noptii, fara sa mai am puterea sa va si raspund. Azi m-am trezit la 7 si nu am mai reusit sa adorm, desi deja mor de oboseala inca de acum.
Am vazut ca a aparut si al treilea bebel in odiseea noastra. Felicitari Eseea, sa-ti traiasca fetita, sa creasca mare, sa fie sanatoasa si mancacioasa.
M-am bucurat sa vad ca micuta lui Chris este mai bine si ca a scapat de aparate. Bravo Daphne, esti o luptatoare.
Cu intarziere le spun si eu LA MULTI ANI! sarbatoritelor de ieri. Sarcini usoare in continuare, nasteri usoare si bebelusi sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna dimineata burtici!
pentru cele care si-au serbat ziua de nastere! Nasteri usoare si bebei sanatosi!

Chris si sot de Chris ma bucur mult de tot ca Daphne e bine!!

Madi 36+ si
Asa creste bebe

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput