Stelute de ianuarie februarie 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 20
Crishtinutza spune:
[quote]Originally posted by nadiutapm
fetele, voi cu ce scapati de mucusori, eu aspir si dau cu ser fiziologic dar degeaba, tot ii haraie asa pe gat si cateodata am impresia ca se sufoca, insa nu are temperatura si e fte vioae.
Sa stii Nadiuta ca si eu exact aceeasi problema cu fata... si nu stiu ce sa fac. M-am gandit sa nu fie de la lipsa umiditatii din camera... dar chiar si asa, nu stiu de ce nu reusesc sa ii desfund nasucul complet... ca haraie de parca are mucozitati in gat.
M-am gandit chiar si la laringita, doar ca... nu e rosie in gat, nu tuseste, mananca bine, nu are temperatura... Ce-o fi???
Eu o sa merg la medic saptamana viitoare, cand implineste 2 lunisoare, si o sa intreb doctora. Daca afli ceva intre timp, te rog sa imi spui si mie.
,
Cristina
simkat spune:
Criss68, Daconst, Monicutz ... va multumesc pt. raspunsuri, mi-au fost de mare ajutor!
Ana Alx multumesc pt raspuns si m-ar interesa un oftalmolog bun, in eventualitatea in care nu s-ar rezolva problema in cateva luni.
cristia spune:
Ziua buna fetele!
Sper ca va mai aduceti aminte de noi.Multumesc frumos Mihaela(Roandre) ptr postarea info despre nastere.
Am intrat doar sa va spun ca suntem bine.Calin are colici la greu ceea ce pe mine ma termina - de-aia nici nu am avut timp pana acum sa intru macar o data (cand prind cateva minute libere - adica bb fara colici si cel mare dormind-dorm si eu).
Eu am ales sa-l cantaresc pe Calin o data la luna ca sa nu ma stresez.
L-am botezat Sambata trecuta.
Cam atat cu stirile de la noi.
Cristiana cu Andrei (2,6 ani) & Calin (2,5 luni)
Liuda spune:
noi si fundul.... o dau doar cu extract de galbenele (nu crema) si nu am avut nici o probleme, m-am fetit de pudre ca mai multi au zis ca nu e recomandata, mai ales ca stam bine cu galbenelele si nu are nimic... nu mai caut alte solutii..
cu pofta de mancare... a revenit si in 1 saptamana a pus 250 gr. dar asta pentru ca ii pun faina de orez in mancare ca sa fie mai consistenta, ca manca cat o vrabiuta.
eri am halit 5 linguri de suc de morcov, nu l-a mai scuipat, chiar cu pofta le-a inghitit, asa ca diseara luam 8 linguri de suc, apoi trecem la suc de mar.... incepem cu incetul cu diversificarea.... o sa-i dau mai devreme, ca toti cu care am vorbit - copii lor la 3 luni jumatate mancau biscuite cu banana si sant mari, grasi si sanatosi.... asa ca o iau si eu incet incet cu diversificarea - pana la biscuiti mai avem dar macar de la suc face kk si nu mai trebuie termometru...
oana_bucur spune:
Monu suna terifiant ce ai povestit tu desi nu pare sa ma mire. Sper sa treceti cu bine prin incercarea asta.
Catalina va doresc si voua toate cele bune. N-am apucat sa citesc ptr a ma dumiri asupra supararii tale dar daca e doar plansul lui bebe fara un motiv aparent sper sa fie o retraire a vietii lui in burtica ta. Ar trebui sa-ti amintesti daca nu cumva ai avut o stare mai speciala in luna de sarcina care corespunde cu varsta lui de acum. Daca dau cu nuca in perete si e vorba de altceva imi cer scuze.
Daconst, Liuda la multi ani bebeilor vostri. Sa creasca mari, sanatosi si veseli.
Cristiana dupa cum ti-am mai spus - e un dulcinel.
N-am prea apucat sa ma uit prin albumul comun la poze dar o sa reusesc cand mai prind ceva timp.
Vremea nu prea vrea sa ne ajute sa batem orasul de la un capat la altul precum obisnuim desi pare destul de cald iar in bloc desi nu sunt decat 15 apartamente par sa se fi apucat cu totii de daramat si construit...poate doar o raita prin imprejurimi.
Alinuk tre sa dau o raita prin poze insa inteleg de la Daconst ca bebe Teo a avut costumas de gala...unde as putea gasi si eu?
cu scandalagiul Teodor 11 saptamani
www.albumtown.com/showalbum.php?uuid=51021&aid=78017&page=1" target="_blank">poze DODO al nostr'
Eu si Mandrul
Liuda spune:
noi 10 zile trebuie sa cuam calciu lactic.... nu stiu de ce asa ne-a zis dr. de familie, cica in loc de D2 care a disparut de pe piata sa-i dau 10 zile calciu cu vigantol.... ca are nu stiu ce efect.... de depunere, nu stiu unde....
Messa spune:
Fetelor, sper sa fie doar o chestie trecatoare si sa se apuce din nou de mancat normal, ca o mananc eu pe ea in curand. Fripta!
Vreau sa treaca si vremea asta tampita, ca ma dor toate oasele de parca m-a calcat ursul si mi-e un somn de pic cu capul in tastatura.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
oana_bucur spune:
Ca tot veni vorba...noi ne-am reglat tranzitul intestinal si de vreo 3 sapt facem kk dimineata in fiecare zi, uneori chiar de 2 sau 3 ori. Am evitat sa folosesc de la inceput termometrul desi la inceputuri ma durea sufletul de cat se chinuia insa in timp a invatat ca daca isi da silinta reuseste iar acum se descurca de minune. Oricum bea inca de la inceput cantitati mari de ceai caci il cere singur...intre 200 si 300 ml pe zi...combinatie de babycalm fie cu ceai de la humana, fie de la milumil, fie babydrink ca sa il indulcesc. Asadar la partea asta stam tare bine.
Cat despre funduletul iritat...am avut o problema micutza doar la iesirea din maternitate unde am folosit servetele umede si cred ca astea i-au provocat-o...asa ca am renuntat definitiv la ele si stergem doar cu vata inmuiata in ceai de musetel...iar la capitolul creme de la cele de bebei am trecut la cea de galbenele si in final am ajuns la uleiul de masline presat la rece fiert cu care ne merge de minune. Cu cat mai natural cu atat mai bine ne face. Si daca apare o picatura de roseata rar dam o picatura de Bephanten si gata.
Cat despre mancat spre uimirea mea fomistul a scazut saptamana asta cantitatea de la cei 170-180 ml la fiecare masa din cele 5 cu care ma obisnuise in ultimele 4 sapt la unele mese sa pape doar cate 160...eh...macar a inceput sa doarma ceva mai mult.
Nu ma mai gandesc la urmatorul puseu de crestere caci iar ne va manca urechile.
Va pup si va urez toate cele bune.
cu scandalagiul Teodor 11 saptamani
www.albumtown.com/showalbum.php?uuid=51021&aid=78017&page=1" target="_blank">poze DODO al nostr'
Eu si Mandrul
cristiana70 spune:
OANA, multumesc mult, dar nici cu Dodo nu mi-e rusine, e un scump! Sper sa-i gasesti tinuta dorita pentru botez, ce mai, e baiat mare deja!
Cat despre crestere in greutate, pregateste-te ca de-acum inainte sa o ia mai incet cu cresterea. Sunt niste grafice de crestere www.who.int/childgrowth/standards/en/" target="_blank">aici, orienteaza-te si tu.
Am si eu doua probleme, daca poate cineva sa ma ajute:
1. David dupa ce manance jumatate de biberon incepe sa-l respinga si sa dea din maini si din picioare, abia reusesc sa-l stapanesc si sa-i dau restul. Sunt colici sau ce e? Ca nu se poate satura cu doar 50-60 ml la o masa.
2. Poate cineva sa-mi spuna cum se manifesta fisurile anale? Mai demult am avut si eu probleme cu hemoroizii, au trecut, dar am vazut putin sange pe scaun in ultima vreme. Iertati-ma pentru natura subiectului, dar chiar ma preocupa.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
delfinuta spune:
Buna dimineata!...pe la pranz..noi suntem ca de obicei mai lenesi..![]()
Mady, Catalina ca tot vorbeam de copii plangaciosi...lui Erik i-a trecut pur si simplu, cred ca a avut el o perioada mai agitata. Dintisorii nu i-au crescut, colici nu are, de descantat eu ii spun Tatal nostru in fiecare zi (fie ca o fi adevarat, fie ca nu...), deci probabil ca au si ei stresu lor. Citeam undeva ca ii pot obosi si stresa prezenta altor persoane decat cele familiare..
Pentru fundulet rosu noua ne-a prescris pediatra BANEOCIN pudra.
Messa si Erik a avut cateva zile in care a refuzat sa pape bine. Eu am renuntat insa sa-l mai indop, sa insist cu mancarea, pt ca intr-o noapte, dupa ce i-am bagat cu forta laptele pe gat (ca ma gandeam eu ca n-a mancat copilu suficient) mi-a vomat tot si am stat toata noaptea intr-un planset ca-l durea burtika..asa ca-i dau cat vrea el. Atata timp cat ia in greutate nu e nici o problema.
Va pupam si o zi buna!
Irina si Erik Stefan - 27.12.2006