Stelute de ianuarie februarie 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 11
rali spune:
La multe lunite sarbatoritilor de azi! 

Marina - La multi ani si multa sanatate si impliniri pe toate planurile!
Marybell- sa se rezolve cat mai usor si mai repede problema de la soldul stang 
Cristiana70- ce frumusel si cumintel e David. toate florile sunt de la tine din gradina? Frumos... am vazut eu pe acolo si bujori (dar nu ma refer la cei din obrajorii lui David) sau ma insel?
Delfinutza- bine ca s-a linistit Erik!
Monicutz- frumusica printesica ta!
Alinuk- Teo e un frumusel...
Mirandolina...

esti haioasa... iar Iulia iti umple toata ziua...
Aelita - Sofia e mai bine? Hai nu fii suparici si adu-ne din nou corespondenta![]()
Mey... la ce scrieti voi aici referitor la greutatea bebeilor eu ma cam sperii... al meu e cam greutz... la 2 luni jumatate 7050g si 64 cm... mai sunt bebei asa mari in afara de bb Ella(Ivona), bb. Matei (Catalina- care nu a mai intrat sa ne dea buna dimineata) si bb Amon (bb. Bits)?
poze Vladutz
Raluca
lui Vlad-Matei(31.01.2007)
rali spune:
Pentru ca tt s-a vorbit despre oua...
OUL, UN ALIMENT PERFECT
Oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente create de mama natura. Un ou mare contine doar 70 de calorii dar este un rezervor de substante fara de care organismul nu ar putea functiona.
Este suficient sa includeti ouale in regimul vostru alimentar, iar imbunatatirea starii voastre generale de sanatate nu va intarzia sa apara.
1. VEDERE BUNA
Luteina si zeaxantina din ou sunt importante pentru a avea o vedere buna. Studiile au aratat ca acesti antioxidanti previn degenerescenta maculara, care este una din principalele cauze ale orbirii persoanelor de peste 65 de ani. Totodata, micsoreaza riscul aparitiei cataractei, care nu se poate vindeca decat prin-
tr-un implant de cristalin.
2. INIMA SANATOASA
Dupa American Heart Association, luteina ne fereste de imbolnavirea precoce de maladii cardiovasculare, cum sunt palpitatiile, extrasistolele sau probleme ale valvelor inimii. Acidul folic si vitamina B 12 sunt cele care ne mentin peretii vaselor de sange elastici, impiedicand formarea cheagurilor de sange, care provoaca infarct, embolie sau accident cerebral. Nu uitati sa-l introduceti in meniul zilnic, mai ales daca aveti kilograme in plus, care sunt un factor de risc pentru inima.
3. FUNCTIONAREA CREIERULUI
O alta substanta pe care oul o contine din plin este colina, care actioneaza ca un factor de crestere. Este incadrata la vitaminele din complexul B, chiar daca nu corespunde intru totul definitiei date respectivelor. Ea joaca un rol important in dezvoltarea si functionarea normala a creierului. Un ou va furnizeaza jumatate din necesarul zilnic de colina. O mai gasiti in drojdia de bere, organe de vita, germeni de grau.
4. SURSA DE PROTEINE
Proteinele sunt esentiale pentru tesuturile organismului. Muschii, organele, pielea, hormonii, ca si anticorpii, toate sunt facute din proteine. Proteinele sunt compuse din 20 de aminoacizi diferiti. Oul este unul dintre rarele alimente care contine proteine complete, adica toti cei noua aminoacizi pe care corpul uman nu-i poate fabrica singur.
5. NE FERESTE DE BOLI
In afara de faptul ca ne fac piele fina si muschi puternici, oul contine o mare varietate de vitamine si minerale. Acidul folic, vitamina B 12, vitamina D, fierul, zincul si fosforul continute de galbenus previn imbolnavirile. Vitamina D si fosforul sunt esentiale pentru sanatatea oaselor, iar zincul ne intareste sistemul imunitar, fara de care orice boala ne-ar dobori. Antioxidantii ca vitaminele A si B6, precum si acidul folic protejeaza corpul de anumite cancere si intarzie imbatranirea, luptand cu radicalii liberi, acei ucigasi tacuti ai celulelor.
6. FARA COLESTEROL
Contrar unei idei preconcepute, ouale nu cresc colesterolul. Ultimele cercetari, sustinute de altfel si de prof.
dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, arata ca un adult sanatos poate consuma un ou zilnic, fara a avea efecte negative asupra bolilor cardiovasculare sau a cresterii colesterolului. De fapt, lucrurile stau chiar invers: oul ajuta la cresterea colesterolului bun si la scaderea celui rau.
7. PENTRU BEBELUSI
Galbenusul de ou ofera bebelusului vostru proteine a caror calitate nu este depasita decat de cele din laptele matern, fiind o sursa de vitamine, fosfor, zinc si fier care contribuie la buna dezvoltare a acestuia, atat de accelerata in primul an de viata. Introducetii doar galbenusul de ou fiert tare la varsta de sapte luni, iar pentru albus asteptati sa implineasca un an.
ATENTIE LA ALERGIE
Alergia la oua este cauzata de o reactie a sistemului imunitar la o proteina continuta in albus. Deoarece sistemul imunitar al copiiilor nu este complet dezvoltat in primul an de viata, atunci apare riscul cel mai mare de producere a acesteia. Gravitatea reactiei depinde de mostenirea genetica si de cantitatea de oua consumate. Majoritatea copiilor se vindeca intre cinci si sapte ani, dar uneori aceasta se mentine toata viata.
poze Vladutz
Raluca
marybell spune:
Dana
quote:
Mary,hihihi,adevarat barbat Erik de mic,cu telecomanda.Ii lipseste sticla de bere doar.

Liuda sa stii ca si Erik "baleste" de vreo 2 saptamani.m-am gandit si eu ca poate sa fie de la dintisori, dar m-am tot benoclat p'acolo si nu se vede nimic...asa ca nu stiu daca bebeii balesc numai din cauza dintisorilor
Cristiana am vazut pozele cu David, mamaaaaa ce de flori, si ce cuminte sta el intre ele...dar mi-a platut foarte tare poza cu calutul. ai impresia ca il priveste asa duios...sau mi se pare mie? animalul meu preferat fiind calul.
Delfinuta ne plimbam prin plumbuita fiindca e foarte aproape, mai ma duceam si prin parcul tei, dar acum il reamenajeaja si nu mai poti sa te plimbi pe acolo. si din cand in cand in parcul circului, sau duminica prin herastrau.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
marybell spune:
Delfinuta am gasit unde am postat "povestea nasterii lui Erik". uite aici, cand ai timp sa o citesti.
este cam al 7-lea mesaj pe pagina.
Raluca bun articolul pe care l-ai pus despre oua. si mie imi plac si le prefer oricand in loc de carne
.
ce mare a crescut Vladut are la 2 luni jum 7 kg. super.
al meu are 7kg si 300 gr, la aproape 3 luni si 3 saptamani. oare sa nu fie laptele meu prea consistent? multumim pentru incurajare. 
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
Crishtinutza spune:
Buna fetelor,
Am vazut si eu o parte din pozele puse de voi... ce frumoase !!!!
Daconst, chiar ca ai un Fat Frumos!
Cristiana, chiar ca cea mai frumoasa floare dintre flori e Davidutul!
Multumesc fetelor care mi-au raspuns... vad ca voi nu sunteti prea stresate de cum doarme bebe in pat, se pare ca eu sunt cam exagerata...dar chiar nu as putea sa o pun sa doarma pe burtica, poate doar daca as sta eu de planton toata noaptea langa ea. 
Si noi, la 2 luni fara cateva zile avem cam 4,7 kg si vreo 55 cm.. de la 3 kg la iesirea din spital si 50 cm.
Gio, te-am vazut vorbind de exercitii luate de pe dc++. Te rog frumos imi trimiti si mie un link ceva (eventual pe PM daca e considerat reclama), ca nu stiu cum sa procedez ca sa le descarc si tare as vrea sa ma apuc si eu de miscare!!!
Si fetita mea a inceput sa baloseasca...
... am citit ca de cele mai multe ori datorita viitoarei aparitii a dintisorilor... dar si ca ar trebui sa verificam daca nu cumva are in gurita ceva.. sa fie inrosita, vreo rana, etc.
,
Cristina
rali spune:
Marybell- pai e foarte bine cum e Erik... pe graficul de la medicul nostru de familie la 4 luni baieteii ar trebui sa aiba 7,2kg...
Vladutz- a crescut foarte bine... dr. de familie mi-a spus ca e bine si sa ma bucur ca a crescut asa frumos avand in vedere ca papa numai san (in 5 sapt. a luat cca 2kg si 7 cm)... dar ma intrebam si eu oare nu e cam mult?... vorba aceea... omului i se uraste cu binele...
poze Vladutz
Raluca
delfinuta spune:
Marybell am citit si eu povestea voastra...ce sa zic, mi s-a facut pielea de gaina. Slava Domnului ca s-a terminat cu bine si ca sunteti amandoi sanatosi. O sa venim intr-o zi sa ne plimbam cu voi prin Plumbuita, eventual da-mi un PM cu ID-ul tau de messanger.
Cristina nu se pot trimite exercitiile pt ca sunt intr-un format prea mare. Le gasesti pe dc sau pe putem pune pe CD si sa ne intalnim.
adela2006 spune:
poze botez
sper sa se vada dati voi de sageti in fata / spate
nu am apucat sa citesc mare lucru din urma
alexia e super super maraita si foarte agitata aseara mi-a facut diaree are 37.8 in fundulet ma gandesc ca poate ii ies dintii sau se formeaza sau ceva de genu ca e tare ciudata
trebuie sa stau toata ziua cu ea si acum e in scaunul de masina pe birou langa mine isi roade pumnul si zabaleste tot ce prinde
citesc si revin
adela
de alexia maria ( 13.01.2007 )
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2734e3fcabe32b214a07ba" target="_blank">alexia copilul meu atomic
invitatie botez
sunt fetita mare
monu spune:
Ola, noi de ieri suntem internate la Elias, azi ne-am cerut acasa si facem tratament ambulatoriu prin branula. bb are pneumonie.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
ylilimic spune:
neata, fetele!
am vazut ca m-ati claxonat cu poze de copii frumosi, insa nu pot azi sa fac nimic...
Ca la noi la nimeni!
Am primit cadouri pt botez bb, vineri inainte de botez (ca duminica nu se putea din motive reale). Asta seara vin alta tura de musafiri ca duminica nu au putut, plecara din tara pe fuga si decat sa imi arunce cu banii din intersectie, am zis si noi ca o lasam pe alta data...dar am eu iar treaba...
in alta ordine de idei, asa ma enerveaza vremeeeeaaaa
as bate, dar nu am pe cine! Am iesit ieri cam subtirei (toti 3) si am intrat in mag preferat de unde i-am luat urgent lui Matei geaca de primavara, iar la mama (ca avea pomana si m-am dus, ce sa fac!) am scotocit dupa haine lasate acolo de schimb, si bine am facut ca avea acolo unele preferate de el la care i-au sclipit imediat ochii. Azi in schimb, am iesit bine echipati, in centru deja muream de cald, si 3 strazi mai incolo s-a inourat, apoi l-a intoarcere a inceput sa picure. Baga viteza acasa, lilico!
Si sa stiti ca am tot halit carne de porc, si dela 3 sapt de cand am introdus-o in alimentatie copilul e tot constipat! Am incercat chiar cu 1 sfert de supo (a la alinatxa) si nimic. Scremete si atat! Probabil ca al meu e baiat si trebuie patruns mai "modo groso" sa simta ceva acolo
Degeaba miere, bauturi ala-n-dala, combinatii periculoase, tot eu m-am ales cu fisuri anale, nici gand scaune mai moi sau zilnice macar la copil.
tot citesc despre bbi grasuni pe aici si imi face impresia ca aschiuta mea a ramas in urma, abia astept sa se trezeasca sa il cantaresc la precizie de zeci de grame (mi-a imprumutat cineva cantarul de bb). Duminica inainte de botez avea 5,600 kg (adica 300 gr in ultimele 2 sapt) la fix 3 luni. Pana si aschimodia de Matei avea 6 kg la 3 luni...
Voi ce ziceti? Disera am sa fac si proba laptelui...
Si totusi bb nu plange deloc de foame...hmmm!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2787f7bd88fc9fee3167bf" target="_blank">Paste fericit tuturor!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici