Mamici de iulie-august 2007 (41)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Casa de piatra, Brazuca!!!
si mie imi spune lumea ca am baiat, ca am o burta f tzuguiata. 2 babe mai ca se jurau in parc saptamana trecuta ca am baietel . numai ca eu am avut burta identica si cu anya si numai asta a fost argumentul suprem cu care le-am dat peste nas. ca nu m-au crezut deloc cand le-am spus ca n-are nici o legatura forma burtii cu sexul bebelusului. of, mor pe ideile astea...

luna, pentru tine si pentru lunita aia mica.

oana (ghinetz), si anya imi pupa burta mereu, o mangaie si il arata cu degetul pe bebe. numai ca are si ea bb si tati si cam toata lumea din jurul nostru cum vine cineva la noi, se dezbraca si isi baga degetele in buric zicand: "bebe, bebe".

despre medicii de familie si gratuitatile...am vorbit zilele trecute cu mama prietenei mele care este MF in constanta. mi-a zis ceea ce stiam si eu in parte, dar am vrut sa fiu sigura. este adevarat ca gravidele au dreptul la anumite gratuitati, insa stiti si voi ca daca e sa fim cinstiti, legea le mentioneaza doar pe cele cu venituri mici. dumneaei insa le-a prescris tuturor elevit si ce a mai fost nevoie, dar ce sa vezi surpriza...ca dupa o luna i-au dat amenda pentru ca a depasit plafonul, amenda pe care a platit-o din buzunarul personal (imi amintesc ca a mai scris cineva dintre voi ca dr de familie i-a spus ca nu ii da vitamine pt ca le plateste din buzunarul ei...iata ca e reala problema). cred ca ati auzit ca ccc casa de asigurari ii da fiecarui medic dreptul sa faca prescrieri care sa se incadreze lunar intr-o anumita suma, numita plafon (care variaza in fct de nr de pacienti, de nr de bolnavi cronici si de multe alte lucruri). problema este ca suma este total insuficienta chiar si pentru bolnavii cronici care de obicei sunt pensionari si care au nevoie de tratamente cu mult mai costisitoare (cred ca ati auzit ce scandaluri sunt cu retetele). iar amenzile pentru depasirea plafonului chiar exista. oricum el este depasit in fiecare luna, pentru ca de obicei suma este mica si nu acopera nici urgentele mari si retetele f scumpe. dar alta posibilitate nu e.
asa ca nu medicii de familie sunt intotdeauna vinovati ca nu va pot da retete. ci cei care impun plafoane. este f greu si pt ei sa aleaga cine este mai grav sau mai important. si atunci apeleaza la litera legii (ceea ce este corect!) si spun ca nu se dau decat celor cu venituri mici. ati inteles ce am vrut sa zic, desi nu stiu cat am fost de coerenta.

din acest motiv eu nu mi-am luat niciodata elevitul gratuit, nici in sarcina trecuta si nici acum. nici nu i-am cerut dr-itei mele, care e f dragutza si cred ca mi-ar fi dat, dar cand stiu cate probleme are pe cap cu nenorocitele astea de plafoane, mi-e cam jena.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ily7 spune:

Am mai citit din urma si... trebuie sa recunosc ca desi initial discutiile despre "sefi" si cereri de concedii medicale nu mi-au picat foarte bine - eu fiind angajator (cu 2 firme), acum incep sa "simpatizez" cu atmosfera.
Poate si pentru ca desi am scris putin, am citit destul de mult pe forum si mi se pare ca mai ales pe unele dintre voi va cunosc si-mi sunteti tare simpatice.
In plus mi-am dat seama ca multe dintre voi au intr-adevar stari de somnolenta, dureri, sau probleme, drept pt care e foarte normal sa incercati sa va menajati. Eu pana acum (Doamne ajuta!) n-am avut asa ceva si poate as fi fost subiectiva pt ca eu am avut pana acum un regim de munca normal (adica in jur de 8 sau 9 ore/zi)- probabil spre disperarea angajatilor ... glumesc eu cred ca ei ma plac !!!



ily 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

ANDUTZY-vezi ca am pus hamul pt.bebe-2 poze la semnatura mea,la
Lucruri bebe.Mai sunt si alte modele,care mai de care mai faine.Mai
pun pozici.

Samurai-lady 24 weeks si bb Ken 4 ani

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

Lucruri bebe




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Larry, multumesc mult! Poti insa sa-mi traduci pretul? Ma refer macar in dolari...Sa mor daca-mi zice ceva ce vad acolo! Cat despre model, merg pe mana ta, important e sa fie purtabil de cand e bebe nou nascut pana mai tarzior, si ca un marsupiu. Imi zici cat e pretul si dam ok-ul pt cumparare!

AndraSapt24 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna seara frumoselor,

Am intrat numai sa va salut ca am citit f putin din urma.

Brazuca, tanara doamna, ti-am vazut pozele, sunteti frumosi amandoi si asortati, f dragut. Casa de piatra inca o data.

Anya, . Stiam si eu de treaba cu plafoanele pt medicam gratuite de la sora-mea, ea e MF. Adevarul e ca de cativa ani face mai mult contabilitate si situatii si statistici decat consultatii, sistemul asta e complet aiurea.

Eu ma simteam f bine azi cand m-am trezit, dar dupa ce am mancat de pranz m-a luat o criza de stomac groaznica, cum aveam la inceputurile sarcinii, cu dureri de stomac si intercostale, gaze, etc. Pana la urma am vomat si m-am linistit dar a fost supre-naspa, eram si singura acasa, bleah.

Simo zicea ca se intoarce pe 22 aprilie parca.

Pup fetele, va urez o seara placuta,

Anto 27 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Am uitat sa va povestesc: ieri a nascut o prietena de-a mea, total neasteptat, avea 34 de saptamani. A nascut natural, e al doilea copil si la primul facuse cezariana acum trei ani. Nu a avut probleme in sarcina, era activa, totul ok, dar s-au pornit contractiile si nu le-au putut opri, au incercat 8 ore cu medicamente dar s-a dilatat si nu au mai avut ce face, bb era hotarat sa vina. A nascut usor, un baietel, are 2900 gr si 48 cm, eu zic ca e f bine pt 34 de sapt. Sunt bine amandoi, bb-ul e la incubator dar respira singur si a si supt putin de la ea, e un inceput bun.
M-am emotionat cand am aflat, mai ales ca a fost neasteptat.


Anto 27 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am fost cu fata la control la dr pediatru si la vaccin, asa ca abia acum citesc din urma.

burtika, bine ai venit.
Brazuca, felicitari, Casa de Piatra si copii beton! Am vazut si pozele, sinteti foarte frumosi.
Lia, eu am facut Mirunei mobila de comanda, 5 corpuri. Un dulap de haine, o comoda cu 3 sertare si 3 corpuri pentru jucarii si carti; pot fi folosite multi ani, nu e doar pentru 1 an.
jeni, sa-ti fie de bine concediul. Sintem bine, multumesc.
Lavinia, ce bine ca ai scapat de statul in salon.
Chriszta, te-am admirat in poze.
Miillyy, pernuta pentru cap de la scoica se numeste reductor pentru scoica; unele scoici au, altele nu.
Tizo, cred ca nu mai am nici o sansa, nici macar teoretica, sa te ajung la cm. Felicitari pentru asa dimensiuni ale bblinei.
Andra, sper sa fii ok cu tensiunea in continuare.

Parca ma simt mai normala cind vad ca nu sintem singurii care nu au gasit nume pentru bb.

Eu nu stiu cum ar putea afla dr de familie venitul meu; ca doar e confidential. Eu cred ca ei au un plafon lunar, dar nu cred in vrajeala cu veniturile mici. Daca asigurarile sociale sint platite de cei cu venituri mari pentru cei cu venituri mici, asigurarile de sanatate mi se pare normal sa fie pentru cei ce se asigura, nu doar pentru cei ce se asigura si au venituri mici. Mai citesc legi, daca aflu unde scrie de legatura intre gravide, medicamente compensate si salariu mic va spun articolul.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Seara buna !
Minunat e acasa, m-am plimbat, am dormit, am butonat tv, am gatit cu placere am povestit cu voi, superba zi intr-un cuvant.
Evident ca si azi am avut zilnicele arsuri care m-au trezit din somnul de la pranz, si a trebuit sa ma ridic sa stau in fund, insa asta e , e una din micile neplaceri ale sarcinii, de preferat asta insa fata de altele.
La voi in burtica cum e cand mancati - tot asa revolutie ? Ca la mine zici ca alearga dupa fiecare inghititura si se mai bate cu inca 2-3 pretendenti la bucatica aia de mancare.
Oricum, ori nu mai tin eu minte, ori nu stiou, dar parca fetita nu s-a miscat atata, acuma tot o treaba are bebe. Asa-mi place sa ii simt miscarile...........dragul lui mama.



Jeni 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Voi aveti dureri de spate, ca eu simt ca moooor!!!!! Nici nu pot sa ma intorc de pe-o parte pe alta.

25+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Brazuca sa-ti fie de bine, sa fie intr-un ceas bun sa fiti fericiti toata viata ! Numai bine iti doresc sarcina usoara si bebe sanatos ! Ma bucur enorm pt voi trei ! Multi pupici !


Jeni 23+

Mergi la inceput