Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (34)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Offf, v-am mai spus eu k la capitolul diverisificare sunt varza.. si o sa va stresez cu intrebari...da mie tare ciudat mi s-a parut cand am inceput sa studiez meniurile la borcanele de pe la diferite firme( nu pt k as incepe cu el,ci pt a-mi face o ideea despre ce ii pot prepara eu dupa ce trecem de suculete) si cand la nestle am gasit Sucul de portocale,Pui cu morcovi , Curcan cu mazare de la 6 luni si Grau cu miere de la 8.
Cum ramane cu sucul de portocale? il dam sau nu? da cu mierea ..pana la un an?( am citit k mai folositi biscuiti cu miere), da mazare???Chiar nu inteleg...Mai ales k nestle la 6 luni este prima etapa a diversificarii....Sa inteleg k avem voie sa dam astfel de mancaruri?

De ieri am inceput cu suculetul de morcov si ii place mult.Chiar trebuie sa ii dau intai o lingurita, apoi 2 ..si tot asa? sau daca vad k il tolereaza ii pot pune putin mai mult?

Daca v-as spune ce mai zic prietenele mele(caci in parc ies numai cu fetele de aici de pe forum)..m-ati pune pe mine la zid...De exemplu ieri am avut musafiri, prieteni cu bb de 6 luni, iar mama lui i-a pus pe buze absolut tot ce am mancat noi..frisca din prajitura, inghetata..suculet....k cica e baiat si sa nu poftesca si sa i se umfle baiatului toate cele...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

quote:
Originally posted by madaluta

Offf, v-am mai spus eu k la capitolul diverisificare sunt varza.. si o sa va stresez cu intrebari...da mie tare ciudat mi s-a parut cand am inceput sa studiez meniurile la borcanele de pe la diferite firme( nu pt k as incepe cu el,ci pt a-mi face o ideea despre ce ii pot prepara eu dupa ce trecem de suculete) si cand la nestle am gasit Sucul de portocale,Pui cu morcovi , Curcan cu mazare de la 6 luni si Grau cu miere de la 8.
Cum ramane cu sucul de portocale? il dam sau nu? da cu mierea ..pana la un an?( am citit k mai folositi biscuiti cu miere), da mazare???Chiar nu inteleg...Mai ales k nestle la 6 luni este prima etapa a diversificarii....Sa inteleg k avem voie sa dam astfel de mancaruri?

De ieri am inceput cu suculetul de morcov si ii place mult.Chiar trebuie sa ii dau intai o lingurita, apoi 2 ..si tot asa? sau daca vad k il tolereaza ii pot pune putin mai mult?

Daca v-as spune ce mai zic prietenele mele(caci in parc ies numai cu fetele de aici de pe forum)..m-ati pune pe mine la zid...De exemplu ieri am avut musafiri, prieteni cu bb de 6 luni, iar mama lui i-a pus pe buze absolut tot ce am mancat noi..frisca din prajitura, inghetata..suculet....k cica e baiat si sa nu poftesca si sa i se umfle baiatului toate cele...

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Asa...pai unii dau suc de portocale copiilor de la 6 saptamani si sunt ok. Iar ala la borcanase cred eu ca e de asemenea fiert, pasteurizat...nu e la fel de acid ca sucul proaspat. Apoi, faza cu mierea cica e pericol numai daca e "miere, miere". Asa, in forma prelucrata, inclusa in hrana industriala, e ok. Apoi, asta cu mazarea....e foarte mare diferenta intre mazarea pe care o gatim noi acasa (cu ceapa, ulei, prajeala, etc) si mazarea facuta piure la borcanas, tot la fel, prelucrata industrial.....eu asa cred.Pana la urma, totul tine de decizia fiecaruia. ii dam sau nu. Insa esti sigura ca toate astea sunt in etapa 1? Ca eu am vrut sa iau de la un distribuitor si a zis ca pt etapa 1 nu au decat piure de pere Williams si suc de portocale.
Cat despre "credinta" prietenei tale, cred ca e ruda cu soacra-mea Ea se ridica de la masa si gateste altceva pentru nepot daca el refuza mancarea, 'ca sa nu pofteasca". Aceeasi metoda o aplica acum si cu cainele meu (desi nu am de gand sa-l mai dau la monta ) si a aplicat-o si cu sotul meu . Rezultatul? Barbatu-meu nu manca atunci cand ne-am casatorit decat piept de pui sau carne de porc (nu vita, nu oaie, nimic altceva), cartofi,ciorba numai strecurata, salate proaspete si chipsuri, biscuiti, dulciuri, junk food la greu. In 4 ani de casatorie l-am mai "diversificat" eu cat de cat, dar nu va inchipuiti ca am facut minuni. Aaaaa, si in astia 4 ani nu i s-a umflat nimic, desi nu a primit decat ce era de mancare in casa....

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Neatza la 12

e barbatu acasa, a stat cu bebe si am dormit si eu pana la 11....ce suuupppeerrrr !

Ralumat, misto faza cu sotul "diversificat"

mai, pana la urma nu e bine sa le dai orice de la orice varsta dar nici prea vehementi nu trebuie sa fim in afirmatii ca doar e mancare nu otrava ! ( a nu se intelege ca eu am sa-i dau mazare cu friptura de la 6 luni )

Donia, multumim pentru rectificare ! mie mi-a povestit un medic pediatru cum e cu vit D si cu absorbtia la soare ! dar, in linii mari, e cam acelasi lucru !

luly, un program fix de iesit nu avem nici noi dar incerc sa le programez "ad-hoc" dupa tzitzi imediat ca sa nu ne fie fomica afara..ca si daca ni se face fomica scoatem tzitzi si in parc...in general il scot in jur de ora 12-13-14 cand e mai cald...

scestea fiind spuse intrucat e ora pranzului..tzitzi si afaraaaaaaaaaa

desiree si bebe Octavian

pozici puiul meu;

varsta Octavian;
slideshow fulguletz;
Ploaie de stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

La multi ani Carla2005 pentru Alexuta. Numai bine!

Ia sa vedem, ma reusit sa pun poze? Cu ocazia asta mi-am facut si eu album. Ce bine! Nu va mai trebui sa trimit poze prin email.

poze Dragos

Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by madaluta

poze Darius

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

si noi am inceput su pireul de morcovi ieri si i-am dat cateva lingurite, ca se pare ca i-a placut Oanei .. da greu se mai fierb dom'le morcovii astia!
mierea nu e voie cea in forma naturala ca e pericol de toxina botulinica ... la chestiile prelucrate gen borcanase, cereale, e prelucrata industrial si verificata ...
ai am mai aflat o chestie de la cumnatu-meu din franta care are si el bb mic: ei folosesc fara grija borcanase cu portocale, desi nici acolo nu e recomandata portocala pana la 1 an ... pediatrii de acolo le-au zis ca astea prelucrate industrial nu au alergeni ... asa ca pot manca portocala din borcanase, dar naturala nu! sper ca te-am lamurit ca tot la 2 sec ma duc s-o intorc pe oana care e ca titirezul in pat: spate-burta, spate-burta ... acu fug de tot din acelasi motiv

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
luna 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

madaluta ce zici tu acolo sunt din planul de alimentatie nestle DUPA 6 luni (este o diferenta intre DE LA si DUPA), si fac parte din etapa 2... asta insemnand ca le poti da si la 8, sau la 10 sau la un an, depinde si cand incepi diversificarea... insa sucul de portocale este intr-adevar la etapa 1... dar sunt de acord cu ralumat, sunt convinsa ca nu sunt la fel de acide ca cele facute simplu la storcator... iar distribuitoru', cu siguranta stia el ce zicea :) uite, ca sa fie mai clar, le gasiti detaliate www.nestle.ro/nestle_brand_baby_food_products.asp" target="_blank">aici

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

bambo, felicitari pt primul clontisor :)
si tinem pumnii celor care merg la intepat :)
roxanica.. of ce rau imi pare de ochisor.. dar sper sa functioneze picaturile, si sa treaca repede! pupam si noi, sa ajutam :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

LA MULTI ANI !!! Alexuta de Carla.

Asiza din pacate nu s-a rezolvat si daca se va rezolva voi afla maine, dar nu rezolvarea buna. Adica la afacerea asta am pierdut bani, dar ne vom lua altul, mai scump pt ca preturile sunt altele acum, mai mic si mai departe de parintii mei, dar vis-a-vis de sora mea, bloc nou cu 8 apart. Nu voi mai avea un etaj al meu, ci unul cu sora mea. dar macar e un bine in toata afacera asta.

Asa ca deocamdata dormim cu Ada in camera si abia astept sa aiba camera ei micuta.

Si apropo de dormitul in aceeasi camera cu BB, o cunostiinta povestea cum BB de 2 ani s-a trezit intr-o noapte, s-a ridicat pe marginea patutului si a zis: ce-i cu galagia asta??/
Aviz mamicilor care

Mamici in parc nu cunosc ca nu prea frecventez parcul ci doar cartierul, dar cunosc 2 mamici care ambele sunt ignorante asa cum am explicat intr-un mesaj anterior.

Si inca o data referitor la infofolit, eu la 0 grade o imbracam pe Ada asa: body maneca lunga, salopetica subtire, salopetica mai grosuta+ un fel de cosmonaut si eventual o paturica. Acum afara vad copii imbracati aproape la fel. Nu e posibil. La vara vom vedea ca o sa tanjim dupa 25-26 grade si atunci cand le vom avea, vom tine copiii dezbracati, ca doar e vara.
{ada nu a fost racita niciodata)

Roxanica pupam ochisor bolnav si uram sa treaca repede.
Vaccinatii sa nu faca febra si sa fie cuminti.
Fetele sa pape dulciuri chiar daca ca sunt buuuuune.

Monicabb bine ai venit.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Monicabb eu ii dau Adei doar Vigantol.

Bamboo felicitari pentru dintisor.
Yagmur felicitari pentru steluta.

Apropo de dintisori, daca alaptam, cum ne va influenta acest aspect? Ne vor roade un pic BB-ii?

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

La multi ani!sarbatoritilor de azi pe pe cei pe care i-am sarit datorita lipsei de activitete pe forum.dar am avut un motiv serios,sambata l-am botezat pe Seba.pot spune ca am avut emotii.dar a iesit totul ff bine.Seba nu a plans cand l-a bagat in apa,doar avea o expresie ff mirata,parca zicea"doar atat,acasa dureaza mai mult".si la restaurant a fost cumintel,a ras la toata lumea si a rezistat pana la 22.30 cand am plecat.
acum sa rapund si eu la teme:
1.nu a avut caciula in casa niciodata,m-am gandit ca daca si in materenitate ii infasa,dar capul era neacoperit,nu mai are sens sa ii pun si acasa.afara cand e cald,fara,am achizitionat sapcute ca sa nu facem insolatie.apropo de asta pe fimiu tatal meu il tinea la 10 sera doar cu o gluga pe cap si noaptea e chiar frig.in casa sta in ultimul timp in body si atat,am fazut ca asa se simpte cel mai bine.doar noaptea are pantaloni pt ca nu sta invelit.deci in principiu stam imbracati mai lejer si afara si in casa.si eu ma minunez cand vad copii inca in cosmonaut sau cu husele de iarna la carut
2.crema pt protectie solara vom folosii la greu.nu e un moft,arsurile solare si mai ales cele in primul an de viata sunt trecute ca facand parte din factorii care favorizeaza aparitia melanomului malign.deci nu e de glumit.noi avem o crema de la uriage.
3.cu mamici care au bb ca Seba nu prea apuc sa socializez ca eu trebuie sa stau la leagane,nisip.cand era fimea mica frecventam un grup de mamici-cu multe am pastrat legatura-cu idei sanatoase si moderne.dar ineptii am mai auzit,am incercat sa schimb pareri,daca nu s-a putut asta e.fiecare decide pt copilul lui.
4.lui Seba ii dau Ca de la Pharco deoarece in primele doua luni a luat cam 1,5kg si mi-au zis ca are o crestere accelerata si e cazul.ia si Fier pt ca are si o amenie gasit in urma unor analize.ii dau 1000mg de vigantoletten.
5.temperatura la baita.nu avem termometru dar nu e pe gustul meu-eu fac cu fierbinte-Stefan a insistat sa le facem cu mai rece-cum ii place lui-si a mers.fimea daca e mai calduta urla
monica bine ai venit
roxana pupici pt ochisor
timem pumnii pt vaccin Doina si Ralumat
a, parca vorbeati de plimbare in grup in IOR?cand?
pupici iesim

Mergi la inceput