Mamici de septembrie - octombrie 2007 (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Haideti sa va povestesc despre calatoria la "Venetia" cu detalii.

Am ajuns cu bine marti dimineata, am papat si am asteptat cu super emotii ora de ajuns la clinika. Am ajuns foarte devreme pentru ca era aproape de hotel. M-au intampinat 2 tipe sper dragute, credeam ca sunt asistente, insa sunt doctorite. Erau la receptie, mi-au dat sa completez un formular cu date despre mine, sarcina, copii, partener si numele medicului. Si am luat la cunostinta despre riscurile amniocentezei.

In 5 min a venit doctorita (prof univ) care ne-a invitat si pe mine si pe sotul meu in cabinet. Acolo era super curat si frumos, insa era numai o canapea si un fotoliu intr-un colt, si o masa gineco cu un ecograf 4d in alta parte. Am vorbit 10 min despre teste, a cerut pe cel mai prost si pe cel mai bun. Mi-a zis ca in ambele Hcg e cam mare si ar indica amnio. Am vb si de eco insa nu i s-a parut nimic in neregula si s-a cam minunat de masuratorile de pliu diferite. De chisturi a zis sa nu imi fac griji. M-a amuzat ca am socat-o cu 5 teste, insa a zis ca are destule paciente din Ro, insa ele vin cu 3 teste si nu cu 5 si ca e pacat de bani.

Buuun, si ma aseaza pe masa respectiva, cu hainele cu care venisem, sa imi faca eco. Face eco, sotul meu a zis ca i s-a parut foarte precisa si sigura pe ea. Am masurat, s-a uitat la tot, ne-a mai explicat si noua. Ne-a dat si o super imagine cu BB sugand degetul (si e mana stanga, stangaci ca mami a lui). Si vad ca apare cea de la receptie cu o masuta cu 2 seringi, una mare si una mica, si cu un ac imens. Sotul meu era deja o nuanta mai verde. Eu ma gandeam ca una din seringi o fi pentru anestezie. Ei ash! Canci anestezie, canci litice. NIMIIIIIC.

Ne trezim ca tanti sterge burtica cu spirt. Sotul meu iese glont, alb ca varul, scuzandu-se la doctorita ca ii e frica de ace. Saraca femeie tot insista ca nu e nevoie sa iasa. In fine, ma apuca de mana, mi-o aseaza peste mana ei cu care tinea sonda de la ecograf si imi zice sa nu ma misc, sa strang mana ei dc ma doare. Si tac pac infige aculoiul ala in burtica mea. Nu a durut, foarte foarte putin am simtit piscatura, dar cred ca eram paralziata de frica. Doctorita insista sa ma uit la ecran. Pe ecran parea ca acul a ajuns langa BB, foarte aproape. Se vedea vibrand varful acului cand miscau ele, deci imaginea nu era statica. Insa bb bietul era nemiscat.

Au scos f putin lichid in seringa mica, cica nu e bun ca e cu celule materne. Apoi au scos o seringa mare mare, cu 15 ml lichid galben transparent. A durat foarte putin, vreo 30 sec. Eram fixata pe ecran sa vad ceva, dar BB nimic nimic. Au scos acul foarte brusc, atunci chiar a durut. Mi-au dezinfectat locul si au pus plasture. Apoi am vazut iar eco, BB bietul cascase ditamai gurita. Dr zicea ca rade, insa apoi a recunoscut ca posibil sa fii tipat. S-a speriat mititelul. I-a facut si Doppler, nici o schimbare la ritmul cardiac, si cica riscul de avort a trecut. Numai sa nu fac febra, daca faceam trebuia sa imi dea antibiotic.

Mi-a zis ca posibil sa ma doara putin locul, nu prea ar fi normal sa am contractii, si ca daca am dureri ca de ciclu sa sun la numarul de urgente. Si am primit...2 paracetamol. M-a dat imediat jos de acolo si mie imi era frica si am facut ochi mari cand a zis ca pot merge.

Am mai semnat o hartie, mi-au dat eco, o hartie despre amnio, un cd, etc etc. A zis sa nu fac efort 24 de ore, a intrebat cand plec si surpriza, a zis ca FISH e gata in 2 zile si ca il pot lua inainte sa plec. Cariotip dureaza 2 sapt ca sa poata creste celulele. Dar Fish e suficient pentru ce imi trebuia mie. Si ...cam atat. Juma de ora cu totul.

M-a durut putin locul in ziua respectiva, cand mergeam, sau in picioare, sau si in par daca stateam pe parti. Numai locul. Nici o contractie. Marti seara am stat super cuminte numai patut.

Miercuri mi-a luat sotul termometru si am tot verificat temperatura. Ma durea capul de la o usoara raceala si ma temeam sa nu fie febra. Dar nimic. Nici contractii si nici febra. Miercuri turbasem sa stau si seara am iesit jumatate de ora la plimbarica pe langa hotel. Dimineata fusesem la mic dejun insa ma duruse putin cand stateam pe scaun. Dar in rest nimic nimic.

Joi eram chiar in forma. Am iesit dimi sa ma vad cu o prietena minunata care ma ajutase cu programarea. Apoi am facut o mica tura la Zara si am crescut garderoba fetei. Apoi am revenit la hotel, imi tremura inima de emotie. Am ajuns la clinka terminata, si cand colo tipa de la receptie imi zice zambind sa astept putin dar ca e bine. Ma simteam mai bine insa nu intelesesem ce e bine. Mare aglomeratie in sala de asteptari, si apare doctorita sa invite un cuplu inaintru. M-a vazut, a fost foarte drguta, m-a intrebat cum ma simt, daca au fost probleme, si mi-a zis ca totul este perfect. Intre timp am primit si hartiuta cu FISH si am vazut rezultat, nici o celula cu anomalie. Am intrebat daca poate fi diferit la cariotip si mi-au zis ca in nici un caz.

Si de atunci s-a terminat cosmarul meu. Am mai tras o plimbarica prin Viena, desi preferam eu barcuta din Venetia. Si iata-ma sunt alaturi de voi iar.

Rox 19+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Roxana bine ai venit !!!!!

Mirella, merci frumos, am sunat si eu acolo si m-am programat pe 8 mai/ma suna daca se elibereaza mai devreme. Eu oricum ma programasem de acum 2-3 luni la Herghelegiu pt 1 mai .Cum ziceam sunt cam paranoica. Cand am fost internata in spital zilele trecuta, ecografistul mi-a zis ca as avea uter subseptat si normal ca m-a bagat la idei.Doctorita mea mi-a zis ca probabil s-a inselat, ca a mai spus si la alte paciente la fel, si nu aveau, si cu cateva zile inainte imi facuse ea o eco si nu aparea nimic.Anul trecut am facut o histeroscopie in urma careia nu s-a gasit nimic ciudat cu uterul meu, ori din cate am citit pe internet este o malformatie din nastere deci nu ar aparea asa dintr-o data.

Danielle , vad ca azi ma simt ceva mai bine cu spatele. Ma sperii si eu din orice.

Mandarinutza 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Tomasa, imi pare rau pentru bunicul tau, condoleante. Eu inteleg prin ce treci, si mie mi-a fost greu, insa vezi ca viata merge inainte si ai 2 pui pentru care sa iti faci griji. Dupa povestea cu TT si amnio am uitat toate problemele anterioare si ma bucur doar ca am puii sanatosi.

Gabriela, . Am ramas datoare cu pozele de la "Venetia", dar...nimic. Daca vrei o poza cu BB Andrei in burtica asta se poate.

Rox 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Roxana, ce poveste si ce repede s-a petrecut, bine ca ai trecut peste amnio si acum stai linistita

Carmen, sefa mea cand era gravida si avea tensiunea mica, ii recomandase doctorul sa mai bea niste cafea/Cola.Acum nu stiu despre Cola, dar cafea mie mi-a zis doctora mea ca pot sa beau una pe zi.

Mandarinutza 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Nature iubita, tu stii parerea mea, trebuie sa te duci sa repeti la Viena si sa speram ca o sa iasa bine.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Si de atunci s-a terminat cosmarul meu. Am mai tras o plimbarica prin Viena, desi preferam eu barcuta din Venetia. Si iata-ma sunt alaturi de voi iar.

Rox 19+

bravo!!
sper sa nu am nevoie de amnio, dar daca va fi cazul tot la viena ma duc.

un week end placut tuturor.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Roxana la cat de mult ma bucur pt tine atat de mult ma intristez pt Nature dar cred ca totusi intotdeauna mai exista o sansa.Si acum binenteles intrebarile mele Cum a reusit sa stea bebe nemiscat daca nu ti-a facut nici un fel de anestezie? Si gandindu-ma si la mine care am contractii in fiecare zi (nedureroase si scurte dar totusi) ar fi fost posibila amnio sau ar fi existat mult mai mari riscuri? Acum ma gandesc ca nici cu eco si pliu nucal in regula nu poti sta linistita.Fetelor sunteti f curajoase eu nu as fi rezistat prin cate ati trecut voi. Sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa fie totul bine.Myral19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

ROXANA bine ca ai scapat de acest cosmar cu bine sa speram ca si NATURE se intoarce cu rezultate bune de la vienna

LAVINIA 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmkriss spune:

ROXANA si noi ne bucuram pentru tine si BB-ul tau.
Bafta NATURE si sa vi si tu cu acelasi rezultat.
Fetelor ce sa ma fac cu -duta mea. A ramas cu o pofta de bere. Cam un pahar pe zi. Ma gandesc, ii dauneaza BB-ului .

Flori 16+ cu si tati

http://bd.lilypie.com/ZeZdp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

roxana ce ma bucur ptr tine.bine ca te-ai linistit si bebe Andrei e sanatos. vreu eu sa vad poze cu bebe Andrei

nature, tinem pumnii sa vii cu vesti bune si bebelusul sa fie sanatos!

mandarinutza, bine ca te simti mai bine! tare ma bucur

danielle 16+
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png

Mergi la inceput