Stelutze de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 23
criss68 spune:
Dana, clar ca sunt cu capul, dar ma bucur ca e cineva care ma intelege! Cand aveam 53 de kile ma gandeam cum sa fac sa ajung la 49. Acum am 65! Ce sa fac, obsesia mea de-o viata sa fiu scheletica.
Oricum, multumesc de aprecieri!
Mihacarm si pe mine m-a topit poza Evei tale cu ochelarii, ce frumoasa e si ce obrajori are! Eu nu as umbla in costum de baie nici daca as avea 40 grade in casa
Pupam mamicile si bebicii!
criss
de
Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci
Cat de mari am crescut
mihacarm2002 spune:
Cris, termometrul arata 25-27 grade. Destul de mult.
Cum ziua Eva vrea mai tot timpul tzatza/ scos aer/ leganat etc. curg apele pe mine mai ceva decat daca as fi in dus. As renunta si la sutien insa nu stiu cand incep sa planga si tzatzele odata cu bb.
gio, pe mine ma ingrijoreaza cand fata nu doarme. Stiam ca pana la 2-3 luni stau treji 3-4 h iar daca scazi perioada de alaptat+scos aer, ar trebui sa doarma mai tot timpul.
Stiti cum am adormit mandra: in picioare, leganand-o, iar ea in pozitia de supt dar cu "suzeta naturala" (citat Gio-parca). Cum ma asezam, incepea sa se strambe asa ca imi reluam pozitia de drepti.
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
kateryna spune:
La multe lunite tuturor sarbatoritilor din aceasta zi! 
Si pentru cei care astazi vor primi Sfanta taina a Botezului:
"Sa aveti o zi cat mai frumoasa, plina de surprize cat mai placute si distractie placuta! Sa va traiasca copilasii! Sa fie sanatosi, frumosi si destepti!"
Noi am fost ieri in parc cu Anne_ispas si bb Irina. Se pare ca s-a nascut o mare dragoste intre Anelin si Irina. Va pun si poze putin mai incolo.
In rest, de ieri de la 18 cand am ajuns acasa bb a avut program de plans (cu pauza doar la baitza si cat ne-am chinuit sa papam-desi papa tot in timp ce plangea. A reusit sa adoarma pe la 22.30 si a dormit pana la 24.00 cand s-a trezit sa pape. DUpa ce a papat la 24 ...plangea juma de ora si trebuia plimbat, manca 10 minute si dormea restul pana la o ora. Programul asta a continuat pana la 6 dimineata cand era ora "legala" de papa. De atunci si pana acum la 9 iar program de plans...
, la 9 a mancat si la 9 jumate a adormit (bineinteles in tot timpul asta plimbat cu el prin casa). Oare acum cat reuseste puiutul sa doarma? Parca vad ca iar sunt ceva dinti de il supara, ca asta era si programul dinainte sa ii iasa si ceilalti dinti. Imi e asa mila de el ca il vad ca e obosit si vrea sa doarma, dar nu poate. Bine macar ca a dormit ieri in parc vreo 2 ore ca avem programul asta deja de vreo 6 zile si doarme si bebe cum apuca. Mami deja nu mai conteaza.
Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George
kateryna spune:
...s-a trezit

Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George
ylilimic spune:
neata!
gio- Adam doarme cam 9-10 ore, din care cam 8 noaptea, cu pauze fireste.
mihacarm- despre ceaiul diuretic special de copii nu am aflat inca, insa am auzit ca se poate cu crusin, insa diluat de 2 ori mai mult decat la adulti: 1 plic la 200 ml apa.
expunerea lui bb la soare- se poate face de mic, in carucior, la ore potrivite. expunerea la plaja e indicata dupa 6 luni (deci anul asta va astept la Mangalia) cu creme de protectie cu ecran total, adica 30, si palariute pe cap. deasemenea, expunerea se va face in orele diminetii, max 10, si dupa-amiaza intre 17-19. Tineti cont de soarele de la mare care arde mai tare decat cel de la munte, si de briza inselatoare care va da senzatii placute, racoroase, in vreme ce soarele arde de-a binelea...in ajutor poate veni si un tricou alb sau deschis la culoare care sa acopere bble, la nevoie.+ umbrele de soare.
azi e zi de pregatiri, ies la plimbare sa ii caut sotului o camasa (ca ce are nu imi mai plac si nu se asorteaza cu camasile baietilor).
poate totusi mai reusesc sa intru...Petrecere frumoasa la restul lumii!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2787f7bd88fc9fee3167bf" target="_blank">Paste fericit tuturor!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
criss68 spune:
Neatza fete frumoase,
Vad ca azi nu se inghesuie lumea pe forum, asa ca va dau binete si o tai si eu intr-ale mele.
Urez tuturor celor care au azi botezul sa se termine cu bine, sa nu planga bebeii la "baitza", sa nu raceasca si ulterior distractie placuta.
Eu cred ca raman fara lapte. Nu stiu ce s-a intamplat. Poate din cauza ca a papat bebitza mai putin? Sau eu cu sarbatorile astea nu am mai avut grija ce mananc? In orice caz aseara am baut si o bere fara alcool si ceai pt stimulare, inainte la o asemenea combinatie ma trezeam dimineatza cu niste cimpoaie care imi si curgeau cand incepeam sa alaptez. Acum nimic, iar fata a supt pana a epuizat stocul din ambii sani. Imi era prea somn sa ma duc sa o cantaresc inainte si dupa. Nu plange de foame, dar parca cere mai des. Nici in greutate nu prea a luat, deja m-am acomodat cu ideea ca are neaparata nevoie de completare.
Am si eu o intrebare. E problema cu schimbarea laptelui? Pana acum i-am mai dat Humana, dar nu terminam o cutie in 3 saptamani, era efectiv pentru zilele in care nu eram acasa. Daca va fi sa-i dau numai formula mi-ar place mai mult sa-i dau Topfer Lactana. Cum sa fac sa i-l schimb? Gradat? Dar daca eu intr-o buna zi nu mai am deloc lapte cum sa-i mai introduc treptat? Cu ce sa i-l mai combin? Poate o fi totusi alarma falsa si imi revine lapticul.
Si inca ceva: mi s-a pus pata sa-i iau si eu leagan, a fost discutia pe aici pe forum dar atunci mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe alta. Imi zice si mie cineva unde sa ma uit la poze sau poate are cineva detalii, link-uri despre care ar fi mai bune? Din alea care incep sa se legene la miscarile copilului.
Va urez o zi buna, imi si plange odorul, cred ca vrea mancare
Pupam mamicile si bebicii!
criss
de
Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci
Cat de mari am crescut
Liuda spune:
neata!
repede la raport
iar o oapte nasoala.
aseara a dormit ca sparta, pana la 10 si ceva (asta de la 3 ) mi era mila s-o trezesc... apoi totusi am trezit-o - o ora vorbit cantat plimbat, apoi baita si la 12 am culcat-o. si cine credeti ca de la 3 se foia, perdea suzeta iar frecusi, ridica-te - baga-i in bot suzeta, culcate, trec 3 minute si iar de la inceput... la 5 am luat-o cu mine ca sa nu ma mai ridic ... si am incasat si eu peste bot cu mainele alea ca tare mai dadea din ele!!!
asa ca azi sant rupta dar totusi am program de magazine... ca nu mai am cu ce ma imbraca, tot las, dar deja nu e de lasat, ma duc sa ma intolesc macar oleaca...
de soare... sa nu credeti ca sta non stop in soare... in carut o mai gadila soarele la fata si manute, asta daca doarme strans si nu simte - daca simte..... nu prea sta ea cu fata la soare, In general incerc s-o tin la soare, pentru ca inainte nu se folosea vigantolul- ci soarele! E sursa de D3 si inca de nu stiu ce vitamine, sau nu stiu care e faza dar stiu ca e recomandat la bb. la Vara - cautam creme ca sa ne protejam, acum inca nu e periculos, cu toate ca eu dupa o sedinta de plimbat 3 ore cu carutul am venit acasa cu fata rosie - cica m-am bronzat!
de mancat - noi ne-am revenit... acum mancam 4 mese in 24 de ore, cate 150 ml uneori mai lasa un 20 ml in bibe. e bine, mai ales ca eu ii pun faina de orez in mancare cam o lingura jumate, la insistentele doctorului, ca daca asa e organismul ei si mananca putin - sa fie macar consistent!
Criss laptele nu e de dorit sa-l schimbi, dar daca e necesar - se face asa, - intr-o zi se trece de la unu la altu- numai ca la fiecare mancare pui tot mai mult lapte nou, mie asa mi-au zis pediatrii si asa am facut ca noi ne-am cam plimbat cu laptele de la unu la altu! puneam la 150 ml - 4 lapte vechi, 1 lapte nou, apoi la urmatoarea masa la 150 ml - 3 linguri lapte vechi, 2 linguri lapte nou, si tot asa pana treci de tot, dar vezi ca noi am avut un pic de colici, cam 2 zile pana ne-am dat cu laptele nou!
Gio la varsta asta cat mai mult doarme copilul cu atat mai bine creste si se dezvolta... cu atat e mai calm si nu se solicita sistemul nervos in cat sa se inerveze mult. Oricum ei au caractere diferite, asa ca cei mai cu ardeiul in fund - de acum sant asa, cei mai linistiti, domoli si inceti oameni - sant de mici la fel.
Ylilimic sa-ti gfie de bine cu noua culoare.... vreau si eu, saptamana viitoare sigur ajung la coafor ca sant ca dracu....
pupici am plecat sa cheltui bani, ca am baut un lighean de cafea ca sa nu mor de somn si la treaba!
dianamizzi spune:
neata fetelor! sa zic buna dimineata totusi o fi buna la toata lumea, doamne ajuta... eu am avut o noapte aiurea rau de tot!!! thea a adormit la 8 , s-a trezit sa pape la 11 jumate. totul bine si frumos. s-a trezit iar la 3, plangand, dar un plans din ala asa cu nervi, ca auzeai ca parca e enervata de ceva, asa rastit! ce o fi avut nu stiu. m-am uitat sa o schimb, nimic. i-am dat sa si manance ca nu puteam sa o fac sa taca. apoi nu mai vroia adormita doar se bazaia. am luat-o cu mine in pat, nimic. tot planset de nervi... nu stiu... maaama si avea un ecou in casa, de au auzit toti vecinii... apoi a adormit langa mine, s-a trezit iar la 5 , iar planset cu nervi. iar i-am dat sa manance sa taca,. tot n-a tacut. pana la urma a adormit la ea in patut si de dimineata la 9 am gasit-o plina de kk , era peste tot, iesise din pampers pe cearsaf, pe hainele ei.... o fi fost de la kk ca nu mai facuse de la 5 dupa amiaza. in fine sa speram ca ziua e mai frumoasa ca noaptea ![]()
raportez O SEARA DE RASFAT cu baie cu spuma, stat muuult , facut unghii frumoase, par ondulat, masca cu argila , creme si alte din astea. ce bineeeee a fost, asta mica dormea, tati era plecat.
asa.
ADINUSH - marzipanul este pe dinafara tortului, e un strat gros cam cat degetul mic si este intr-adevar foarte dulce. eu nu il mananc niciodata ca mi se face greata. il las acolo in farfurie. e pus de frumos asa cred ca n-ai cum sa mananci stratul de pe o felie de tort. intreaba ce are inauntru mai bine!!!
YLIMIC - citesc sa vad ce s-a intamplat cu mama si matusa ca n-am ajuns. imi pare rau sa aud asa ... o sa isi dea ea mama seama ca nu e bine ce face.
GIO - eee eu nu cred in din astea, dar suntem noi astia mai tineri care suntem mai deschisi la minte ... ca uite si aici am fost la o nunta acum o luna unde nu era MUZICA DELOC. si chiar ne intrebam...ma e prea galagie si nu auzim noi nimic, suntem surzi sau chiar nu e deloc muzica. si nu era din cauza ca nu se implinise un an de cand murise sora ginerelui. deci sunt din astea prin toata lumea. dar eu ma gandesc cel care nu mai este printre noim, dumnezeu sa il odihneasca ce ar fi vrut... sa va vada pe toti distrandu-va si sa va bucurati si pentru el. eu asa cred. da ce sa le faci la astia batrani...
CRISS68 - CE SCUMPETE VAD IN POZE, frumusica fetita ta si in poza aia DOUA GAZE ....ce printese, fina cu nasica. si tu arati super. da lasa ca asa suntem noi , tre sa ne vaitam oleaca acolo. te inteleg eu ca stiu ca sunt anumite schimbari p care numai tu le vezi si le vezi ca cu lupa. lasa ca ne tinem de cura si sport si ne revenim din plin, sunt sigura!
CRISTINUTZA- mai eu zic sa incerci sa nu ii dai la jumate de ora sau o ora caaia nu e foame... stai cu bebe pana mananca mai mult si daca plange dupa juma de ora da-i suzeta sau vezi ce are. ca 100 de ml dupa 2 ore e muuult lapte sa stii!!! si tu nu scoti atat cat poate sa scoata bebe, care suge si trage de unde tu nu poti!! nu iti face griji, e de ajuns, daca doarme 5 ore noaptea cum sa nu fie de ajuns. incearca si tu sa te uiti dupa alte cauze nu foamea cand plange! 3 ore e bine intre mese. poate vrea afara, vrea cantece, vrea dansuri, atentie, plimbat, luat in brate....
sau suzeta!
asa e, cum a zis si KATE - inseamna ca e puseu de crestere si trebuie sa il lasi asa ca sa se regleze productia de lapte. te inebuneste o vreme dar trece. daca chiar vrea sa pape, si cere des atunci corpul o sa intelaga ca are nevoie de mai mult si mareste cantitatea! nu mai te stresa sa masori si sa verifici. lasa copilul sa isi ia ritmul lui. eu asa zic.
DELFINUTA - hahaha, erik cu basmalutza! tare scump
ANIS - mai faza asta cu urletele o fi de la vineri 13... pai ce sa mai cred ca si thea s-a trezit azi noapte urland de nervi... ce n-a facut niciodata.... CARE A MAI URLAT FRATILOR DE IERI PANA AZI.... O FI DE LA LUNA ... ![]()
CRISS68- daca ligia mananca si e linistita inseamna ca tot e lapte acolo. sa stii ca eu am observat ca imi revenisera sanii la normal, adica nu mai erau tari ca inainte. cred ca isi revin dupa un timp dar laptele e tot acolo.
balnsoar se gaseste la mothercare, poti sa te uiti pe internet. si la brevi . eu am simplu in care sta bebe si se misca singur cand da ea din picioare. e bine ca nu se plictiseste, se uita la desene, cantece la tv si se misca singura . nu se plictiseste in el.
al meu e GIORDANI dar nu stiu unde se gaseste acolo.
GATA TERMINAI DE CITIT, VA PUP PE TOATE SI SA AVEM O ZI SUPERBA! hai ca vad ca strig aici de zor :)
diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi
Crishtinutza spune:
Delfinuta, Daconst, Kateryna, Tzuchi, Mihacarm, Dianamizzi
, multumesc mult de tot pentru raspunsuri fetelor... azi noapte a dormit 7 ore (prima data!!!!), apoi 3,5 ore... ar trebui sa insemne ca a mancat destul, nu? Ca dupa cele 7 ore a mancat doar de la un san... si celalalt era cat butoiul dimineata.
Din cate am citit de la voi... as tinde sa cred totusi ca mananca cam 700 ml pe zi. O sa incerc sa ii dau la 3 ore, sa vad daca reusesc.... Stiti care e problema mea? Ca ea nu mai tipa dupa ce mananca, ba chiar nu mananca la fel de mult din al doilea san... deci teoretic se satura, nu? Voi cum stiti daca nu s-a saturat?
Mihacarm , sa stii ca a luat in greutate, in prima luna 1 kg, iar acum deja cred ca are cam 700gr in plus si mai am o saptamana pana face 2 lunisoare.
Fetelor, sa stiti ca sunt asa de bucuroasa ca mi-ati raspuns... e prima data dupa atatea luni cand primesc si eu mai multe raspunsuri la problemutele cu care ma confrunt. Ce bine e! 

Va pup pe toate si va doresc un weekend linistit (
) si insorit!
Cristina
kachi spune:
Crishtinutza
Si noi am avut vreo 2 zile acum cateva saptamani de genul tau. Mancat din ora-n ora, ambii sani, plans la greu.
Ideea este sa ii dai la minim 2 ore distanta sa pape, ca altfel laptele dulce se amesteca cu laptele aflat in proces de digestie si rezulta colici, gaze, etc.
Stai linistita ca daca scoti 100ml dupa 2 ore e super bine. BB scoate sigur mult mai mult.
Vigantolul se inlocuieste la 6 saptamani, si nici nu este prea scump.
Referitor la soare, cel mai bine ar fi sa folosim crema de protectie solara pt bb chiar si cand sunt nori, deoarece razele UV trec si prin acestea.
Eu am luat de la Chicco, nu e prea ieftin (44ron), dar tubul e destul de mare si o sa tina ceva.
Apropo de asta, sa va impartasesc un lucru important. Ati observat pr cutiile de crema, pasta dinti, sampoane, etc un mic cilindru desenat si cu 9M, 12M etc scris in interior? Asta inseamna ca produsul respectiv trebuie folosit in 9 luni, 12 luni de la desigilare. Sper ca a fost o informatie folositoare, ca eu m-am intrebat mult ce inseamna.
Am si eu o intrebare: stia cineva un distribuitor de la care putem cumpara vaccinul mult mai ieftin. Imi dati si mie PM?
Referitor la pierderea poftei dupa vaccin, eu nu am observat ca nu mai mananca, dar a fost mult mai cuminte dupa(adica a dormit mai mult) si pb a mancat mai putin, ca in primele 10 zile nu a luat nimic in greutate, si pe urma a recuperat dar nu cat trebuie.
WE placut in continuare!
Carmen
Varsta Matei