Stelutze de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
Messa spune:
Am draci. Asta face mofturi la haleala de ma umple de nervi. Dar daca ii dau suzeta, suge din ea de parca are streche. Cum ii bag biberon, cum nazuri. Ideea e ca biberoanele mele sunt Avent si suzetele sunt Nuk. Avent = silicon, drepte; Nuk = latex, bumburoase. Ce fras, sa nu-mi ziceti ca are preferinte la alea de la Nuk, am cheltuit o gramada de bani pe Avent. Ma rog... maine mergem la doftoritza macar sa o pipaie nitzel si pe drum iau si un biberon Nuk, asa, de test.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
criss68 spune:
Mihacarm, mereu uitam sa-ti raspund: trebuie scos aerul muuuuuuult timp de acum inainte, eu tin minte cand eram mica, sora mea avea cca 2 ani si tot ii mai scotea aerul. Insa cu timpul devine mai facil. Eu cat mai stau cu fiica-mea sa se joace cu tzatza dupa ce s-a saturat, cand o ridic ragaie. Daca nu ii vine nu ma chinui, o pun jos si dupa un timp incepe sa se agite, sa dea din picioare - e semn ca trebuie scos aerul si asa e.
Vroiam sa va mai zic ca nu este obligatoriu cadoul pentru nasi. O faceti pentru ca asa vreti voi, dar se spune ca botezul este o pomana care nu se intoarce. Cum ar veni daca faceti nasilor cadouri mai ales costititoare e ca si cum dati inapoi ce i s-a dat copilului. E cu totul diferit de o nunta. Dar daca tot ati zis, o sa vad poate va trebui sa facem si noi ceva cadou nasilor ca sunt nasii de cununie si nu am mai avut de mult ocazia.
alinuk, nasii fac lumanarea, dana cred ca o face pt ca acolo nu are cine.
Gio, te inteleg cu pozele nud, parca nici eu nu as vrea. De acasa tu o imbraci, nasa dupa botez. Mai nou, si am adoptat si eu metoda (am botezat luni o fetita) la biserica am imbracat copilul tot cu ce a avut, eu am imbracat-o seara dupa baita, am facut niste poze si gata. La acel botez nu eram decat noi patru: nasii si parintii copilului, deci doar pentru noi am fi facut toata parada, asa ca am renuntat. Apropos: eu habar nu am avut ca trebuie rochita alba, i-am luat fetitei respective o rochita rosie ca para focului!!!
Liuda, bine ca ai suntat deocamdata spitalul. Poate va fi bine pana la urma.
Fetelor, la bone mai poti cere analize, dar eu ce ma fac daca-mi vin numai rude? De pilda mama. Eu as pune-o la toate analizele, dar mi-e jena, ma gandesc sa nu se simta jignita. Pe mine ma strange in spate botezul asta si gandul ca atata lume o sa vrea sa o ia in brate... mooooooooor! Nu zic ca imi vin in casa numai jegosi, la urma urmei nici eu nu ma sterilizez cand pun mana pe ea, dar nu inteleg de ce trebuie sa o ia in brate?! Nu protesteaza, dar nici nu cred ca moare de placere. Ea cel mai bine se simte sa-i vorbeasca cineva si sa se joace cu ea, efectiv chiuie de bucurie si "povesteste" la randul ei.
Inchei pentru moment, nu cred ca mai aveam ceva interesant de spus.
criss & Ligia
mihacarm2002 spune:
Criss, pana la 2 ani? De ce nu pana la majorat? Glumesc!
De fapt, si eu fac ca alinuk. Daca e inca treaza dupa ce a mancat incerc sa ii scot aerul vreo 10-15 min apoi o pun in cosultet. Daca sta cuminte, imi vad de treaba, daca nu, ii dau suzeta sau o iau iar in brate. Ieri toata distractia cu scosul aerului a tinut cam 5 ore cu reprize de somn la tzatza, in brate cu suzeta cu capul pe umarul meu. Numai in patut nu!
Azi insa am plimbat-o pe strazi decopertate si trotoare pline cu gropi (nu le-am cautat expre, dar numai din astea sunt prin zona) vreo 2 h si vad ca doarme si nu i-a trebuit scos aerul.
Messa, si mandra mea tocaia ieri la suzeta (si inghitea aer la greu ca sa am eu de scos) iar cand vroiam sa ii dau sanul se arcuia si se incrunta mama, mama!
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
mihacarm2002 spune:
mady23, azi am mancat 2 prajituri cu frisca (doza de soc) desi nu mai mancasem dinainte de a ramane gravida. Am manca si vreo 3 pere (cica fructele care incep cu p combat constipatia), am luat si o lingurita de miere pe stomacul gol, iar fetei i-am dat vreo 40 ml de ceai.
Fata nu e constipata dar nu face singura. Ieri am ajutat-o, iar azi, dupa plimbare, cand ii schimbam scutecul isi ridicase picioarele in lumanare si incepuse sa se screme.
I-am pus termometrul insa doar ca sa ii iau temperatura si am zis ca poate o pacalesc si face singura. Pediatra mi-a spus sa o ajut odata la 3 zile si asa fac.
Totusi, desi am mancat ce am scris mai sus + carne de pui, m-am constipat si eu
.
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
livia72 spune:
Multumesc Roandre, Monu,
Nu stiu ce sa fac, i-am luat si eu Eurespal. Ii dau si eferalgan. Daca nu se imbunatateste nimic cred ca o sa mai caut un medic. Respira f. prost si din cauza asta si mananca greu. Si tuseste. Mi-e frica ca tot la un antibiotic ajung in ritmul asta.
De scos afar nu am mai scos-o de 2 zile. Roandre, tu ii mai faci baita sau astepti intai sa-i treaca boala?
O zi buna, fetelor.
Livia, mami de Alex (10.11.2002) si Irina (19.01.2007)
cristiana70 spune:
'Nata fetele. Noi avem alergatura multa azi, asa ca bem eu
David
si ne ducem pe unde avem treaba, sa nu ne prinda caldurile ca nu-i place.
Mie a inceput sa mi se rupa filmul de oboseala, ar trebui sa bag si cate-un somnic de dupa-amiaza. Azi didmineata la cinci a halit un bibe de 130 ml, ne-am culcat la loc, iar la sapte cand ne-am trezit iarasi nu-mi mai aduceam clar aminte daca a mancat copilul sau nu.
MESSA, eu nu am amestecat marcile, caci diferitele forme de tetine/suzete dau confuzii bebelasilor. Si noi suntem pe Avent, nu ti-au placut suzetele de nu ai luat? Eu sunt incantata de ele (desi nu eu le folosesc
), si-mi place ca au capac de protectie, poti sa le bagi in buzunar fara sa ajungi pe silicon.
MARYBELL, nici o suparare, la cat de zombie suntem nici nu e de mirare ca mai uitam cate ceva.
GIO, o sa dau si eu un ochi acolo sa vad cu formulele, ce zic parintii, in Arad Topfer n-am vazut, asa ca noi ramanem la Nan, dar ca sa fim mai cu motz mergem pe marca nemteasca, Beba ii zice. Iesim mai bine la partea financiara.
Eu am cumparat si o cutie de Beba2 pe dupa 4 luni (ca doar mai avem un pic), e mult mai bogata in Calciu, ce bine, ca o sa renunt la Caciu gluconic.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
mady23 spune:
mihacarm nu stiu ce sa-ti zic la mine functioneaza dar sa stii ca eu nu am avut probleme cu constipatia niciodata doar cateva zile dupa nastere...iar in cazul bebelinei mele chiar face minuni frisca dar acum depinde de copil...sti cum e ,nu sunt toti la fel.
Fetele eu raportez un cupil plangacios si mofturos.Ieri la pranz statea cu tzitzi in gura si se uita pe pereti ,urla nu avea ea treaba cu mancatul ,masa urmatoare a mancat iar cea de la 7 manca un pic si plangea , cum tragea un pic se punea pe urlat de parca sugea venin...ce o fi avut nu stiu.Chiar ma pusese pe ganduri ca cik daca copilul refuza sanul e semn ca poti fi gravida ca atunci se modifica gustul laptelui, dar eu nu cred asa ceva... cred ca e tot din babe lasat.
Asaaaaaa...aseara cand ma pregateam de baie si eram si singura acasa au venitniste prieteni care nu o vazusera niciodata ca s-au gasit si astia la ora 21 sa vina in vizita
ca cik erau in trecere.Cum s-au dus la ea si au inceput sa-i vorbeasca s-a pus fi-mea pe un urlat de a speriat tot blocul ,se invinetise la fata.Am pus apa in cadita cu gandul ca la baie se potoleste de obicei
dar de unde ca de cum a dat cu piciorul de apa s-a pus nene pe un urlat de nu mai avea aer. Asa invelita in prosop i-am dat sa suga , la inceput nu prea vroia, si s-a linistit.Cand am inceput sa o imbrac deja dormea si pana dimineata nu ii auzi glasciorul.
ce o fi avut fetelor ? nu-mi vine sa cred ca in loc sa se cuminteasca pe zi ce trece ea se face mai zbanghie
cu o zi in urma am lasat-o pe cumnata-mea 1 ora cu ea si am plecat un pic in oras ,pai i-a facut si aleia capul calendar pana a adormit. asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata.
Scuze ca am scris toate astea dar simteam nevoia sa spun cuiva pt ca ma ingrijoreaza bebela asta a mea. Acum sta si rade la jucariile din carusel si nu are nici o treaba
cristiana70 spune:
MADY, nu prea e lasat din babe chestia cu schimbatul gustului la lapte cand esti gravida, ca la vavi sunt clare modificari ale guustului laptelui in functie de faza in care sunt (vitel in burta, vitel fatat samd). Sa nu te superi pentru comparatie.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
dianamizzi spune:
BUNA DIMINEATA FETELOR! va pup si va multumim ca ne-ati vazut in poze
si pentru complimente, imi pare bine ca ziceti ca am slabit ![]()
am baut si eu o cafea luuunga si am citi ce ati mai facut.
LIUDA - printesica diana e o scumpete , am vazut-o in poze. doamne ajuta sa treaca repede starea asta de acum! e bine ca a inceput sa pape mai mult.
legat de LACRIMI - si thea plange cu lacrimi, aoleu si i le vad asa in ochi cum se strang. dar numai cateodata. dar exista si de mult timp. se uda ochii asa , se strange lacrima in gene.
AM VAZUT MULTE POZE cu bebei superbi si mamici frumoase! si ce ninge si in canada, uau!
fetelor aici a fost vara zilele astea, am iesit in tricou afara si thea la rochita. marti a fost asa de cald ca thea a stat in body doar. iar la pranz prea cald sa stam afara... cica se intoarce iar frigul dar doar cateva zile si apoi incepe vaaaaraaa
si mergem la plaja.
MARINA- imi pare rau ca n-ai gasit nimic de imbracat, lasa ca gasesti tu. asa mi se intampla si mie, asta ca sa caut ceva perfect!!
pana la urma. nu ai timp sa iti faci ceva undeva?
AELITA- of, saracuta sofia... sper ca e deja mai bine!
legat de ASTENIA LA BEBELUSI - si thea a avut-o! si eu ma bucuram, ziceam ca ce bine ca mananca de 4 ori pe zi si noaptea nu... cucu acum, ca iar e altfel. e doar o faza si trec de ea cred.
raportam si noi o noaptea...ca de cat bunicica. thea adoarme la 8 acum seara. s-a trezit sa manance la 2 noaptea. apoi m-am mai dus la ea de cateva ori sa ii dau suzeta, sa o inveles, intorc, lalala, si a papat iar la 6 si ceva. asta e, i se face foame noaptea. se regleaza ea pana la urma, doamne ajuta. problema e ca doarme mult ziua, in vreo 3 reprize de cate 2 ore , si mai mult odata. si nu am cum sa o tin treaza ca tipa de oboseala . si deci noaptea se fataie pana adoarme la loc ...
sa mai citesc...
diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi
livia72 spune:
Mady,
gustul laptelui cica se schimba si de la ce manaci tu. Am patit-o si eu cu Irina dupa ce am mancat niste cruditati: salata, vreo 2 ridichi, rosii si castraveti. Eu ma gandeam ca daca nu face colici, si a mea nu face, sanatate... Ei, pai m-am cam lecuit, asa ca las vitaminele naturele pe alta data... Poate ai mancat si tu ceva mai deosebit cu Pastele asta...
Livia, mami de Alex(10.11.2002) si Irina (19.01.2007)