***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (50)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ihi, stai linistita ca si Filipu a "baut" cafea si cola din burta ma-sii si e un copil foarte cuminte, m-am convins ca asta cu copiii nervosi din cauza mamelor bautoare de cola e un mit.
Ce bine ca poti dormi ziua Dormi ca nu mai tine mult. Eu la 8 vreau nu vreau sunt in picioare. Ma rog, acum cat am copilul acasa, vineri seara il duc iar la bunici ca incep partialele si tre sa invatz. Sa vezi atunci ce-o sa mai invatz noaptea si o sa dorm ziua

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ralucami, multumesc ca m-ai luminat cu cupoanele alea Saptamana viitoare am si eu programare la dr (taman de ziua mea, vineri 20. Cica tre' sa fac 2: un control de rutina si una bucata eco transvaginal de 31-33 saptamani.Iar atarn pe coridoare pe acolo 3 ore...Eu nu-i inteleg pe astia la spitalul meu...te pun sa alegi: 10.30, 11.00, 11.30 etc, dar orice ai alege tot cu o ora mai tarziu intri...Atata lume e, incredibil...)

Cu serul ala am tampit, eu pe fetele astea de la farmacie nu le mai stresez, ca au inceput sa albeasca prea devreme din vina mea La mine nu scrie ca-mi da lichid de curatat ochii, ba chiar si cu setul de buric nu mi-e clar daca-l dau ei sau sa-l aduci tu(ti-am mai scris). Mi-am facut rost de varianta japoneza a listei, tre' sa fac poze (ca eu din engleza nu inteleg )

De pompa ce sa zic...mie mi-ar trebui ca am de gand sa mai tin neshte cursuri, si tre' sa-l las pe sotulache cu lapte la dispozitie, dar intr-adevar - daca nu am??? Pompa asta de mi-ai dat tu linkul e cu recipiente Via, pe cand in UK primesti sticle si biberoane..sau au seturi cu sterilizator si incalzitor (la 49 GBP). Aici in JP numai pompa asta e 42 GBP, boaaaaaaah!

Kay, eu m-am gandit la sterilizatorul electric. Avent are 3: la microunde, eletronic=asta e ultimul si f sofisticat si mai scump; si electric. Daca mergi pe pagina lui Avent punct com, le gasesti la Sterilisers and warmers.

Daca stateam in Japonia, si eu alegeam la microunde, dar cum am de calatorit - de ex. in Romania, nu mi-l inchipui pe sotulache negociind cu tantile de la bucataria hotelului sa-i sterilizeze sticlele (desi are el fata haioasa cand incearca pe romaneste ). Asta electric are acelasi pret cu ala de microunde pe site, si doar il bagi in priza (8 minute). Merge si in camera de hotel

Tot de aia m-am gandit si la incalzitor, ca eu as incalzi cu apa calda, dar nu ma bazez pe sotulache sa gaseasca temperatura potrivita...Asa pune butelca sau recipientul cu mancare in incalzitor si decide masina cat de cald sa fie

Dar, intr-adevar, depinde de stil de viata...Eu cum am de lasat copilul cateva ore sau o zi pana merg la un curs, la o conferinta...

Poohy, tu intrebai de perna...aici sunt niste pernute f mici, de un deget (si mai joase pe centru, numai cat sa sustina cap bebe), cu forme ergonomice, anatomice si personaje din desene animate (capul lui Pooh, de ex). Am vazut ca lumea le pune in carucioare...Acasa nu stiu daca le pun in pat, dar presupun...Caut un link daca ma descurc cu japoneza asta

Lilky, mi-am amintit cu tensiunea asta...La un moment dat ma apucasem sa iau pastile de usturoi...si mi-a cazut tensiunea de am zis ca nu stau in picioare...Acum in sarcina n-am luat pastile, dar am trecut familia pe meniu cu usturoi la greu (mereu fac salata de castraveti cu iaurt si usturoi...da' pun mult...sa-l vezi pe sotulache al meu ce ochi face, ii dau lacrimile, ca nu e obisnuit )

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna dimineata!
Raportez si eu o noapte cu mers la baie in vreo 3 randuri..., eu nu deschid calculatorul noaptea, e la noi in camera si cum sotul doarme fara nici o grija, mi-e mila de el sa il trezesc..oricum, noaptea se aude zgomotul de la calculator....
Acum ma pregatesc sa ma duc la dr de familie, sa imi mai faca un control si sa imi dea prenatalul pt aprilie....apoi intru si eu prin magazine - sa mai iau niste chiloti, sosete, pt sotul meu, care merge maine la bucuresti pt o conferinta la munca, insa probabil ca o sa imi iau si pt mine pt completarea bagajului de spital (mai am nevoie de papuci, chiloti, vata, pansament steril, pompa de san) si altele...acum vad eu ce mai cumpar.
In legatura cu ceaiul de anason, fenicul si celelalte...eu am cumparat separat de la plafar si i-am facut ceai combinat verisoarei mele de i-am dus la spital, insa am urmat instructiunile de pe plic (la anason o juma de lingurita la 250 ml apa si la fenicul o lingurita la 200 ml apa).Asa parca.

diana 34+ STEFAN
asa creste bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Ella, ce scop are recolaterea de col care o faci tu azi? Adica ce urmareste sa determine?

Cristinamaria legat de ceaiurile pentru stimularea laptelui am citit pe forum ca e bine sa incepi sa le iei dupa ce te-ai asigurat ca ai canalele de la san desfundate... pentru ca altfel se poate declansa furia laptelui.

kay, eu mi-am luat de la avent si pompa electrica si sterilizatorul cu aburi si incalzitorul. aveau niste preturi bune la babyexpo; asa ca eu zic sa nu te grabesti sa cumperi acum ca noi vom naste in iunie. Cel mai bine asteapta sa vezi daca au promotii si la targul kidex de la sf lui aprilie.

Elteka avem programare la doctor in aceasi zi pe 20! apropo de finlanda - iarna e un frig de mori si partea mai rea e ca bate si vantul dinspre mare (ma refer la helsinki)...

Poohy, unde e mothercare in / pe langa floreasca?

va pup si ma duc la servici!

Andreea 29+ Vladut

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Neata -ute.M-am trezit si eu dupa ce am adormit cu greu pe la 2.Trebuia sa merg la medicul de fam,dar cum sotul a ajuns abia acum de la munca,am amanat cu vreo 3ore plecarea..si acum nu mai am somn.A inceput si piticul joaca de cum am deschis ochii.In rest,se anunta o zi frumoasa azi.Sper sa fie si la voi la fel.Bafta fetelor care merg la medic,sa veniti cu vesti bune inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Neatza, FETELOR!

Ella_74, , mersi de informatii... Noi am zis ca daca nu nasc pana cand e KIDEX, atunci sigur ori luam direct de-acolo de la standul BABY COMFORT ori dam comanda pe net... dar nu mai asteptam nasterea puiului... pentru a lua patut si carut! Adik... astea mi se par absolut necesare cand ies cu bebe din metrnitate sa-l car in landou, si acasa sa aibe unde dormi!

Lilky, imi pare rau ca ai probleme cu tensiunea... In general organismul retine lichide atunci cand considera ca nu are un aport suficient... Ai incercat sa bei cam 3-4 l de lichide pe zi? Dar NU acidulat (ca eu una cam fac abuz de asa ceva )!

Cioaca FELICITARI prietenei tale... Adevaru' e ca dupa vestile cu EIMOTTO... am citit de doua ori sa fiu sigura ca nu e vb. de tine!!! Acum am inceput si eu sa astept din clipa in clipa urmatoarea nastere... Ca eu degeaba am deschis capitolul... sunt sigura!!!

GinaM , ce bine ca am inceput sa "nastem" ca banuiesc ca asa o sa treci mai des pe la noi.... si poate ne spui si ce mai faci!

Cristinamaria, azi mergem la DIAGNOSIS, sa tragem de dr. POP... sa obtin o programare... ca dr. mea (a vb mama cu ea ieri) a zis ca e musai ECO de sapt. 36 (in cazul placentei mele si celorlalte chestii: notch-uri, necroze, etc). Tu ce ai facut? Ai obtinut programarea??? Daca DA, cum ai procedat???

Androix, si eu am contractii: nedureroase mai tot timpul, iar dureroase nu in fiecare zi, dar NU iau NIMIK! Oricum daca e sa fie ADEVARATELE contractii NU cedeaza ele la NO-SPA

Ankaa, apropos de insomnii... eu de cateva zile am inceput sa dorm MUUULT. Adik adorm la 22:00 cel tarziu si ma trezesc pe la 08:00 Ce-o fi pe capu' meu???

Dianalaura, eu merg de 6 ori la baie... si de fiecare data cand ma intorc mai beau 2-3 guri de apa... ca am senzatia ca am gatul uscat

Andrada 35+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

'Neata!
Fetelor dar voi chiar n-aveti somn!! Nici eu nu dorm bine insa stau cumintica in pat!!
Sobi merci pt sfat!! Habar n-am cum e mai bine! Sora mea a inceput sa bea dupa ce si-a revenit din anestezie dar i l-a pus si pe bebe la san! Am auzit si mamici care au inceput sa bea cu cateva zile inainte!!
Andrada am reusit ieri ,cu multe insitente , sa fac o programare Sambata!! Dr mi-a spus ca vrea neaparat eco si cum eu n-aveam nicio programare am insistat pana am reusit! Sunt intre programari , voi astepta ceva insa asta chiar nu mai conteaza!

cristina 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

'Neata!

Ieri nu am reusit sa inchid nici un ochi, eram terminata. Seara am tras si o repriza de plans, asa de rau ma simteam - epuizata, fara vlaga... Dar azi-noapte... am dormit lemn. M-am trezit doar de 2 ori si atunci cu fata in sus, exact ca o balena esuata pe mal . Azi ma simt mai fresh, dar tot o sa incerc sa mai dorm

mary_lou, mi-am facut majoritatea cumparaturilor. Am fost cu sotul prin oras si pana la urma am luat de la Marvimex: camasa de noapte cu cativa nasturasi sus 20 lei (mai gasisem undeva cu 45 lei dar mi s-a parut scump pentru doar cateva zile), mi-am luat chiloti de bumbac (cred ca sunt marimea xxxxl - ) si cateva lucrusoare pentru bebe - un body care se inchide in fata, nu se baga pe cap, un costumas, scutece de finet (in sfarsit stiu si eu cum arata materialul asta). Si acum tot stau si ma gandesc daca trebuie cumva si un biberon. In rest, pampersi, servetele umede, tampoane, vata de la Carrefour. Aaa, si mi-am mai luat de la farmacie Bepanthen (18 lei), tifon, crema de galbenele (Garmastan nu am gasit inca) si de la Plafar ceai de chimen, anason si fenicul. Sper ca nu am uitat ceva.
In spital la noi nu pot sa spun ca e super frumos, dar e ok, nu miroase urat. Eu am niste experiente nasoale la sectia de neurologie si acolo miroase infiorator, dar e cu 4 etaje mai jos. Am vazut cateva saloane si m-am emotionat toata cand vedeam brotaceii cum urlau din strafundul plamanilor . Saloanele Pampers cica ar fi cu plata (100 lei pe noapte), dar eu nu prea cred, pt ca anul trecut verisoara mea a stat acolo si nu a platit nici un leu. Ca idee, saloanele Pampers sunt de 1 sau 2 locuri, cu bebe in camera, iar patutul copilului este de la Pampers si este transparent, in asa fel incat sa vezi copilul chiar daca stai intinsa in pat. Iar celelalte saloane sunt de 2 sau 3 locuri cu niste patuturi pentru copil din metal, dar au salteluta, asternut (nu am apucat sa vad mai de aproape starea acestor asternuturi).

mica, eu nu am inceput inca sa beau ceai. M-a cam speriat mama, mi-a zis sa mai astept pana dupa nastere sa nu dau in furia laptelui. Ca verisoara mea a avut probleme de genul asta fara sa bea ceai. Si asa eu sper din tot sufletul sa am laptic - vad ca in fiecare dimineata trebuie sa schimb pijamaua pentru ca e patata de colostru

miniuta, ce este batista bebelusului?

lauracatu, sunt convinsa ca o sa te descurci de minune cu cei doi pandurei ai tai!

cioaca, sa ai grija de tine si nu te mai plimba atata daca doctorul ti-a zis sa stai linistita. Si daca bebe te trateaza cu funduletul... asta e, important e sa va simtiti amandoi bine dupa nastere.

ankaa, din ce oras esti?

Fac o pauza, ma duc sa bag niste rufe la spalat si sa pap si eu ceva, ca dupa ce m-am trezit, m-am spalat si fuguta pe forum. Chiar creeaza dependenta!

Valentina 36+ Andrei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Neata burtici

Si noi ne-am trezit pe la 8 si ceva.Cum ma misc ,cum spun ceva cum incepe bebe miscarea.Cel putin ieri m-a zapacit cu miscarile.Nu puteam sta nici in picioare ca m-i se contracta burtica.
Azi as vrea sa ies sa merg la control ca nu am mai fost de mai bine de o luna.
Inca tusesc magareste si mai am muci,dra cred ca asta ma va mai tine cateva zile.Nu pot sta in casa atat.Febra nu mai am de luni.
Doar sa nu fie vant afara.

Ca tot vorbiti de nasteri.eu stau linistita,nu stiu de ce dar eu parca vad ca ma prinde sapt 40 in cap,desi as vrea sa nasc mai repede.La eco acum 2 sapt aveam un col de 4,5 cm

poze
Iri +34 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Neata burtici!

Wow ce activitate pe forum noaptea. Eu am o stare de somnolenta continua - pe care nu am avut-o in primul trimestru, asa ca recuperez acum :)

Androix, multa sanatate! Cum adica te-a pus sa tii valvele? Eu am facut doar de 2 ori in sarcina cunostinta cu ele - si acum le zic la fiecare recoltare sa nu foloseasca valve.

Ella, bafta la doctor! Nici mie nu imi plac deloc controalele - dar la nastere ce o sa fac?

Lilky, poate ne vedem ;) Presupun ca se mai face o intalnire a fostelor burtici, devenite mamici, cu prichindeii

Sobi, Mothercare e in Dorobanti (de fapt pe Radu Beller) - chiar langa piata Dorobanti (sau Nick). E un magazin mare, mult mai mare decat cel din mall - au de toate.

Elteka, merci pentru info cu perna. Mie mi-a venit si un fel de pernita mica o data cu aparatoarele, sper sa o pot folosi pe aia

Vali5, multa sanatate in continuare

Amely, felicitari pentru bebe dulce ;)

Amely, Sobi, presupun ca ne vedem maine la 5 la cursuri. Pe mine m-au sunat ieri sa confirm.

pupici,

Anca 33+

poze
bebelusa

Mergi la inceput