***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (50)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

lilky

nu pot sa zic ca sunt asa incantata de gentuta, am avut impulsul cand mi-a dat-o curierul s-o dau inapoi, cred ca mi-era ciuda ca n-am fost in stare sa cumpar una pe care s=o si vad inainte; dar cum azi ma simt naspa, am momente can simt ca gata, vine bebe, am zis sa nu fiu fitoaza , ca ma apuca nasterea si raman si fara geanta.

+36

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cioaca spune:

Buna seara la toate!Nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine pt ca am scris fff rar,insa nu am ratat nici un capitol scris de voi.
Ultima oara cand va scriam eram tare pt ca fusesem anuntata ca trebui sa nasc prin cezariana caci baietelul meu ma trateaza cu fundul,ei bine asa a ramas si nici un gand sa se mai intoarca asa ca sunt programata la cezariana cu epidurala pe 14MAI(daca vreti sa ma treceti si pe mine pe listuta).In rest cica trebuie sa stau in pat ca fundul lui bebe s-a asezat spre iesire si am colul scurtat din cauza asta,dar probleme este ca nu am stare si umblu toata ziua pt ca ma simt foarte bine.
De paste prietena mea,care era programata la cezariana pe 24aprilie,ne-a facut o surpriza de zile mari a nascut chiar in ziua de paste(i s-a rupt apa la 3 noaptea).A nascut prin cezariana un baietel de 2900gr si48 de cm la 37 de sapt.SI de cand cu asa surprize sotul meu este speriat de bombe sa nu ii fac si eu vreo surpriza de genul asta ca nu stie daca o sa se descurce este ff fricos.Sper sa nu ii dam palpitatii de genul asta si sa mearga totul conform planului.
Va pup si va doresc nasteri usoare si mult mult curaj!!!!!!!!

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

poohy,

incearca asternuturile de patut de la Ikea , unele din ele sunt tare dragutze si sunt ieftine; eu am cateva seturi de la ikea din Italia dar le-am vazut si aici ; o sa ai nevoie sa schmbi patutul des si o sa-ti prinda bine.

+36

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Gina M ma bucur ca ai trecut pe la noi! Ce mai faci tu??
Cioaca cum sa nu ne amintim de tine??..felicitari pt prietena ta!!
Lilky eu chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau! Nu-i mai bine sa suni doctorul??
Am fost si eu la doctor azi! Piticul meu e bine mersi si mai mult ca sigur se va decala data cezarienei !
Apropo de ceai... am inteles ca se pune cate o ingurita de chimen, una de anason si eventual una de fenicul la 2 litrii de apa??

cristina 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Poohy Ai luat ca si mine, si eu tot de la babydesign si sunt supermultumita, patut Panni Orange.E f bun calitativ, asa mi se pare mie!Tu stai in sectorul 6?
Ella 74 Nu te enerva, ca faci ca mine tensiune!E f frumusica gentuta si utila zic eu si ai luat-o la pret bun!
Cioaca Buna!Nu conteaza cum nasti, uite si eu s-ar putea sa nasc cu cezariana, azi am aflat si sunt cam suparata si la mine puiuta e intoarsa, insa problema e tensiunea asta…
Puilor, acum fac orez cu lapte, sper sa-mi si iasa, ca mi-a facut pofta sotiorul....vorbeam de japoneze si de siluetele lor unduioase si de ce mananca gravidutele acolo!Pupici!

Liliana +36 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Cristinamaria Pai la doctor am fost azi si mi-a gasit tensiune si mi-a dat Dopegyt si m-a anuntat senin ca ar trebui sa facem cezariana!Off
Sa-ti traiasca baietelul, sa fie bine acolo in burtica ca asta conteaza!

Liliana +36 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Buna gravidute!Am intrat d dimineata sa va citesc si am ramas uimita cand am citit ca s-a nascut deja primul puiut din odiseea noastra EIMOTTO felicitari pt puiut,sa fie sanatos,mancacios si sa va aduca numai bucuriiMa alatur si eu grupului de -ute care vor sa nasca anul viitor de Paste.M-au luat niste emotii..mi-e f frica de nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Cioaca,eu zic sa nu te mai superi ca nu-i face bine lui bebe.Pana la urma cel mai important e sa se nasca sanatos.Asa ca stai in pat si lasa plimbarile pt dupa nastere,daca nu vrei sa ne faci si tu o surprizaFelicitari prietenei tale pt bebel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Kay, Piticuto, Poohy, merci mult pt. lamuririle cu zippy system ... suna super-bine, dar deja am luat Peg Perego si nu regret. Are toate accesoriile mai putin protectia de ploaie si aparatoarea pt. picioare...chiar, stie cineva daca se pot comanda separat? Fotoliul auto peg perego are si baza reglabila pe care se pune cosuletul (asta inseamna isofix? scuze pt. nepricepere)

Pitico, imi place numele vostru, Cosmin Cristian!

Cristinamaria, ce ai mai facut cu streptococul? eu trebuie sa fac din nou analiza, acum la 37 de saptamani. Sper sa ramana tot negativ. Chiar daca nasc prin cezariana, tot n-as vrea sa stiu ca exista o posibilitate cat de mica sa se infecteze bebe...si asa m-am stresat destul in trimestrul II din cauza afurisitului de streptococ B.

lilky, uite un , te rog eu nu te mai stresa ca de aia iti creste tensiunea...sincer nu stiu ce sa iti recomand, eu de ex. iau Biomarine Plus (ulei de peste) care are si rol in probleme circulatorii, ale inimii... Nu am probleme cu inima, dar dr. meu il prescrie cu un anumit scop, cred ca favorizeaza circulatia sangelui prin placenta. Ala sigur nu ti-ar face rau, dimpotriva, in plus contine si Omega 3 care e bun pt. creierasul lui bebe. Dar de ce ti-e asa frica de cezariana? Chiar daca va fi cazul, eu zic ca nu e nik de speriat, daca e necesar dpdv medical, cu atat mai mult nu trebuie sa te sperie ideea.

In alta ordine de idei, fetelor, nu mai sta nimeni in Militari? Vreeeauuu si eu macar o colega de caruuut! k la mine in bloc stau numai mosi si babe, nici o burtik!

Ella, ce bine ca ai totul pregatit... cel putin pe plan psihic esti linistita ca poti naste in orice moment, bebe are tot ce-i trebuie. Trusele de toaleta (forfecuta, pompita etc...) le-ai luat din magazin sau de pe net?

Apropo de balansoar, la Baby Confort nu-l mai au pe stoc, am sunat azi la ei. Pana la urma tot la IKEA o sa incercam, desi cand am fost data trecuta nu l-am vazut (Poohy, cam cum arata? era din lemn?) sau poate la Brico, desi nici acolo nu cred sa gasim ceea ce vrem.

Ginuta M, uite un maaare de la mine, iti multumim ca nu ne-ai uitat, as vrea sa aud cat mai curand ca esti din nou cu burtica!

Noi am vazut azi bebe dragut foc la eco, in sfarsit a stat cu fetisoara spre noi, facea o gurita maaare...probabil casca sau inghitea lichid, tare haios. Are cam 2,5 kg. DPN-ul meu normal, in jur de 18 mai, dar cezariana am de gand sa programez in jur de 11 mai.

Pupici la fete!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

My baby development

Poze cu bebe

34+ si David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Cioaca, nu te mai supara ;) Pana la urma majoritatea nu stim exact cum o sa nastem ;) Insa mie doctorul imi tot zicea ca bebe se poate intoarce si cu 2 saptamani inainte de nastere

Cristinamaria, deci nu mai e 20 aprilie? Felicitari pentru bebe cumintel ;)

Lilky, eu stau in sectorul 2 :)

Amely, se poate comanda aparatoare de ploaie separat pentru PegPerego (incearca la happybaby si pe lyada.ro). Eu asa am facut - o aveau pe stoc si a venit imediat. Am comandat si gentuta, dar vine peste 1 luna 1/2 - ca nu aveau pe stoc.
Probabil ca si aparatoare de picioare se poate comanda.
Despre balansoarul din Ikea - aveau mai multe modele, diferea numai tipul materialului (si crestea usor si pretul). Din lemn erau (nu stiu exact de care...). Mie mi-au placut ca nu se balansau extrem de mult (ca eu cam ametesc). Aratau ok dupa parerea mea, si erau comode
Bine, nu atat de somptoase ca cele de la mothercare, dar ok
Nu am vazut balansoarele din bricostore.

Isofix - e un sistem de prindere a bazei - nu cu centurile de siguranta. Detalii nu stiu, sotul e expert (daca vrei il rog sa imi dea niste link-uri). Ideea e ca are un picior (de metal) care se prinde nu stiu cum de masina si 2 clame care se fixeaza si ele (masina tb sa accepte isofix - si am vazut ca exista mai multe tipuri de isofix, trebuie verificat ce tip de isofix accepta masina ta). Mai sunt si alte tipuri de baze cu picior, nu isofix. Zi-mi daca te intereseaza - il pun pe sot sa imi trimita documentatie.
Ce am retinut eu e ca e mai sigur decat prinderea in centura

Ella, am vazut asternuturile din Ikea, imi plac si mie unele. Numai ca nu aveau cearceafuri de 1.40/70, numai 1.20/60 si 1.60/80. Poate numai cand am fost eu, ca erau ceva rafturi goale :) O sa mai trec pe acolo cand iese masina din service.

Eu am o nelamurire in legatura cu asternuturile
1). Cearceaful de patura - paturelele de bumbac pe care le am eu sunt atat de mici, incat numai cearceaf de patura nu le trebuie. Am si o paturica mai mare, dar e groasa, nu o sa o folosesc initial.
Daca am nevoie de ceva mai gros, o sa folosesc paturica care a venit impreuna cu aparatoarele de pat.
2). Fete de perna - am inteles ca nu se foloseste perna pentru bebe initial
Asa ca - intrebarea mea este - am nevoie pentru primele luni de altceva in afara de cearceafuri?

Anca 33+

poze
bebelusa

Mergi la inceput