Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 25
carla2005 spune:
quote:
Originally posted by dianocica
uf, iar am uitat ce era mai important...
dandusa in primul rand uitesa pui biciu' pe el.sau bata. ca am ramas datoare cu un raspuns...d s a trezit vreo saptamana de 3-4-5 ori pe noapte. eu insist ca era de la dinti.acum e mai bine, doar de doua ori...mai avem pana la performanta de acum o luna, cand era fara treziri...ideea e ca nu am reusit sa fac nimic. el a decis dupa nu stiu ce criterii...deci...rabdare si...paine
. sau biscuiti d'aia bunii...ca
nu e voie...da, asiza?
informatie importanta pt cele aflate la primul bb: ca vad ca nu sunt singura naroada...dintisorii apar pe partea din interior a gingiei! nu in exterior...ca am descoperit azi ca nu doar eu ii cautam aiurea...si daca baga degetelele in gura sub limba, nu peste, sunt sanse mai sa se 'scarpine' la gingia cu dintisorii...asta am vazut eu azi la noi, nu dati cu paru' daca n o fi la fel la toata lumea, dar cam la concluzia asta am ajuns noi 4 fete cucuiete azi in parc. ptiu...ce fraza lunga...ia incercati s o ziceti pe nerasuflate...
bambo d mare si relaxat, da?
diana si david din 03.12.06nu mai infofoliti copiii!
mai si eu care credeam ca e chioara pediatra, desi goanga dadea semne clare ca ii dau dintii, azi am pipait si eu cu degetul si e o unflatura sub limba intr-adevar, dar am zis ca nu au cum sa iasa dintii pe acolo!!!

carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"
doradora spune:
pai bravo,acum ziceti, cand s-a culcat deja copilul? pai pana maine numai la asta ma gandesc, si dimineata primul lucru o sa incerc sa vad daca se anunta vreun dintisor, ca noi nu bagam doar un degetel in gura, ci cate unul de la fiecare manuta-simultan!
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
dianocica spune:
beeei, dati mi un sut in
, lanaga bata dandusei, si trimiteti ma la somn...barbatu' e plecat, copilu' doarme, si io, in loc sa ma pregatesc pt trezirea de la 6
, si de la 4
, si mai stiu eu la cat
...stau pe forum...
voiam sa zic ca acum cateva zile, o mamica de bucurii(parca
) a venit la noi si ne a dat cateva sfaturi legate de dintisori...si avea si poza la semnatura cu un dintisor....
pe langa faptul ca merita vazuta, eu am fast asa de tuta ca am uitat complet sa zic un saru'mana, sa dau un pm, ceva...acum ma scot, ca zic ca eram dropsata
tare de la nesomn, da'...subtire...
deci, trimiteti-ma la culcare!!! nu, roxanica, sexosu' nu e acasa, am mai zis o data, nu ma mai trimite la 
dandusaaa pe unde umbli?? sa nu mi spui ca e crinutza maraita....
diana si david din 03.12.06
nu mai infofoliti copiii!
madaluta spune:
Cand incepem sa oferim bebelusului apa?
- Bebelusul alaptat nu are nevoie de apa, el isi satisface setea de la san: de fapt, la inceputul fiecarei alaptari laptele matern contine mai multa apa, care va stinge setea sugarului.
- Bebelusul hranit cu preparate lactate artificiale are nevoie de apa intre mese, in plus fata de apa necesara pentru prepararea laptelui. Aceasta nevoie de apa este argumentata atunci cand ii este cald, cand are febra sau diaree.
- Bebelusul hranit cu lapte de vaca (este cunoscut ca nu este recomandat pana la varsta de 9 luni) are nevoie de apa intre mese.
- Cand bebelusul primeste si alimente solide, amintiti-va sa-i oferiti adesea apa intre mese.
Cum ii oferim bebelusului apa?
- Pana la varsta de 4 luni, apa (mai ales pentru cei ce stau in provincie, chiar si apa imbuteliata), TREBUIE sa fie fiarta timp de 5 minute: apa clocotita se poate pastra 2 sau 3 zile in frigider sau 24 de ore la temperatura camerei.
- Inaintea varstei de 6 luni, apa poate fi oferita cu biberonul in cantitati mici din cand in cand, 30-60 ml, urmand ca mai tarziu sa folositi un pahar sau cana speciala pentru bebelusi.
- Dupa varsta de 4-6 luni, evitati sa-i dati apa sau suc cu o ora inaintea mesei, pentru a nu strica apetitul bebelusului.
Ce fel de apa ii dam bebelusului?
Urmatoarele surse de apa sunt bune pentru bebelus:
- apa de la robinet, intotdeauna folositi apa rece, nu calda pentru prepararea laptelui, pentru baut sau pentru gatit. Lasati apa sa curga un timp pentru a fi cat mai redusa cantitatea de plumb si arama. Este de preferat sa o fierbeti inainte de folosire.
- apa de la fantanile arteziene carora li s-au facut teste recente si s-a confirmat calitatea si stabilitatea apei. Daca tratati apa cu un indulcitor, un filtru cu carbon, un distilator, evitati sa o folositi pentru un bebelus de pana la 1 an.
- apa imbuteliata comercializata din surse naturale sau tratate: in momentul in care a fost deschisa se va pastra in frigider. Evitati apa imbuteliata carbogazificata, mineralizata precum si apa distilata sau demineralizata.
Nu dati cu rosii..e tot un articol la fel k si cel care interzice apa pana la un an.....Acum fiecare face cum crede, normal...
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
a_deju spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30
a deju, felicitari pt. rostogolire! :) N-am inteles un lucru....tu nu alaptezi exclusiv? Ce nevoie mai ai de biberoane (ca tot vb. ca n-ai facut nici unul pana acum), daca alaptezi?:)
Bogdan Andrei (29.11.2006)
alaptez exclusiv, cum sa nu, dar numai intre orele 12-22 :))))) in rest, suc si piure fructe dimineata iar la masa de la 10 juma - 11 seara (mai nou, am urcat-o spre 10), bagam un bibe (200 ml) si apoi tzatz... apoi se doarme in liniste pana a doua zi la 10, dupa care reluam :)) deci de biberon e nevoie (ma rog.. doar de unu', nu chiar de toate cele doishpe cate-am adunat gratie pasiunii mele obsesive :)) ).. doar ca laptele nu l-am preparat eu niciodata, mihai e sef la capitolul asta :) asa ca daca in perioada 9-13 mai nu scriu nimic, sa stiti ca mi-am sterilizat (oparit..) deshtele :))))
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
alexandra_25 spune:
Am revenit....Mark doarme....si tati il pazeste...hi..hi
In primul rand niste pupici din aia dulci(de care numai eu stiu sa dau)pentru Dianocica....

Aelita....
..lasa ca-i arat eu msg tau....nu ca nu ar stii...![]()
Donia....multumesc de sfat...
...si este un lac cu nuferi la Felix....intr-un parc,nu-i incurci....!
Sa stii ca nu a fost rece,aveam oricum halate de baie...dar daca ne era frig puteam sa intram in cladirea care imprejmuia bazinul,acolo este caldura....si sunt si dusuri si garderobiere...!
Felicitari pentru rostogolirea lui Cristi....!
Roxanica....ai molipsit baiatul cu cititul revistei...ce scump e...invata si el din revista ce trebuie sa pape,cum trebuie sa se imbrace!...Da am gasit hainute superbe si preturi foarte bune...mai ales facand comparatie cu Oradea....noi nu am reusit sa ajungem decat in Tesco....un fel de Metro...o sa va arat si ce i-am luat!

Yagmur....
....si ti-am trimis unul si prin Dianocica...sa-mi spui daca ti l-a dat...
....dar ce fain ca v-ati vazut cu toate...cat mai stati la Bucuresti?
Ariadna...exact asa mi se intampla si mie...am impresia ca soarbe mancarea din priviri dar inca papam numai laptic!
Gata m-a luat si pe mine somnul...
Asiza....

Noapte Buna!
alexandra
de
Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti 
a_deju spune:
quote:
Originally posted by dianocica
beeei, cum adica nu e voie apa pana la un an? pai ceaiu' cu ce e facut? adica zahar inteleg sa nu. deci nici suc..nu? ca are zahar...da' apa? mi se pare tare aiurea...zic si eu, ia spune ne tu si de ce, roxanica.
diana si david din 03.12.06nu mai infofoliti copiii!
ai uitat sa incluzi si formula, ca si aia are de-a apa in ea, de te sperii :)) eu cred totusi ca in articolul de care zice roxanica e vb de apa minerala, adica aia cu bule... nea' spocku' zice saracu' ca e chiar mai bine sa-i obisnuim cu apa (..intre timp, m-am documentat :) sa-mi mentin statutu' de fata citita :)) )
a_deju spune:
quote:
Originally posted by madalutaquote:
dar trebuie sa mentionez ca asta e prima masa dupa un somn de aproape doishpe ore, deci... cred ca ar manca orice numa' sa umple burta :))
tu vrei sa spui k eric doarme 12 ore fara sa se trezeasca si fara sa manance??????? Wow.....vreau si eu .....
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
aaaa..... helaaaaauuuuu????? de cate ori pana acu' ti-am zis ca doarme toata noaptea??????????? :)))))) acu' nush sa zic de partea cu trezitu'- s-o mai trezi el, da' daca n-are sotzietate.. cred ca adoarme la loc :))
aelita spune:
dianocica:
quote:hahahaaa
alexandrooooo jap jap
am si vazut-o pe ALEXANDRA palmuita JAP JAP cica !!o sa tin minte asta: jap jap !!

donia hehe ce frumos se intoarce piticul! ce bine l-ai prins in poze !!
madaluta daca scoti cu pompa poate se mai stimuleaza laptele??
roxanico ete tu le aveai la semnatura,numai eu ti le-am cautat la contul comun,si dca tot am dat de ele,zic sa nu le mai caut si alta data cand vreau sa va mai vaz! hehe .
tu erai la indemana si eu ma scarpinai pe dupa cap.
ariadna,ei,nu s-o intampla nimic acuma dintr-o lingurita,doar ca o sa se obisnuiasca sa ii curga balele cand va vede la masa.trebuie sa ne obisnuim cu ei cand se uita in gura noastra si sa nu le dam .asta in teorie,ca in practica e greu.e bine ca in momentele alea sa ii invatam sa mestece,sa se simta bine la masa..pt ca el invata ceea ce vede(adica sa ii invatam cand ei se uita la noi,nu dandu-le).mancat lent,fara graba,cu placere,etc.apoi,daca ii dai altceva,si tefaci ca e de la tine,el oricum crede ca si tu bei lapte cu lingurita sau mai stiu eu ce...
pt el e nou ca te vede mestecand ceva si e momentul in care invata pt viitor !
inca de cand suntem gravide ii invatam sa manace corect,sa mestece corect,sa se simta bine cand mananca,deci noi trebuie sa facem tot posibilul sa mancam incet,bine,corect,si SA NE PLACA.asa ,cand vor incepe ,le va place si lor mancarea,nu o vor lua ca pe o obligatie.
PROBLEMA CU CONSTIPATIA:
a inceput sa faca din ce in ce mai moale,cu ajutorul supozitoarelor.azi am plans pe langa ea ca nu eram in sa pun supozitorul,il scotea,se rupea,am stricat nu stiu cate...
lapte praf nu i-am mai dat,decat 30 ml de doua ori pe zi,ca sa ii pun praful ala pt digestie.in rest,de vreo 3 saptamani parca,ii dau doar san ,de cand am vorbit cuvoi,ncii cu poma nu mai scoteam.ei,zilele astea i-am mai dat lapte praf cate un deget dimineata si seara pt prafurile alea,tot sa nuscot cu pompa de la mine,ca am zis ca nu o mai folosesc,dar de cand cu durerile ei nu mai manca,si mi-a lasat iar sanii cimpoaie,si aseara am scos cu pompa ca nu mai rezistam,am scos 160 si asta asaaa doar ca sa ii inmoi nitel ,sa mai scada din tensiune.deci de cand ea suge bine,i-am avut si sanii bine,dar cum sare o masa,mi se fac pietroaie!
azi nu am mai scos,o astept sa suga ca vaca vitelul! ma bucur cand se trezeste noaptea sa manance,ca asa ma goleste pe mine,ca sa vedeti ca eu nu masc si eu,dar dca ma lasa fata,nu ma lasa sanii.
www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.
asiza spune:
uohoho..hoho..cate am de zis...nici nu stiu cu ce sa incep ca mi-e timpul limitat! (ca-mi pica ochii-n gura nu de alta si n-as dormi cu dintii-n tastatura
)...asaaaaa...
Multumim celor care mi-ati raspuns la dilema mea referitoare la hainutzele de botez...am decis: cautam raiati deschisi la culoare, camasa frumoasa, papuci si sepcuta...Si la noi nasa va imbraca copilul, dar a zis sa mergem impreuna la cumparaturi sa-mi placa si mie ce-i ia, desi mie mi-e cam egal ca stiu ca are si ea gusturi bune in materie de vestimentatie! Insa pe la noi copilul se duce direct imbracat cu hainutzele festive ca oricum nu se baga in cazan, asa ca nici hainutzele nu se schimba!
Multumim si celor care mi-au raspuns referitor la Pentaxim...c-am avut un episod cel putin interesant azi cu medicul de familie al copilului meu, dar acum chiar nu sunt in the mood sa povestesc asta...
Asadar, pupiiiiciiii celor care ne-au raspuns...

Eric, Cristi, bravo, ma baieti, ma!!!! gata, maine pun si eu relaxatul meu pe burtica sa vad daca are macar intentia sa se intoarca!
Si noi ne laudam azi cu progrese!
1.
Pentru prima oara a ras in hohote!!! (si m-am topit efectiv cand am auzit acel ras cristalin) 
2.
Tot pentru prima oara si-a scos cu precizie suzeta din guritza, s-a uitat la ea putin nedumerit, a cercetat-o si a bagat-o la loc, la fel, cu precizie! 
Ariadna, Carla, va rog eu frumos sa nu mai dati copilasilor vostri hrana pe care-o mancati voi! Sunt sigura de altfel ca n-o s-o mai faceti...uite, Carla vad ca a si gasit solutie...ii da morcov la fata...indiscutabil mai bun decat carnitza pentru varsta asta...si stiu ca nici tu, Ariadna n-o s-o mai faci pentru ca esti constienta de riscuri!
Roxanica, te pup..si pe David la fel...super tare poza cu Revista Mami!!! 

Dianarus, ai dreptate cu tot ce m-ai sfatuit...voi incerca sa las in urma totul! Vazut pozici cu micutzii tai...Doamne, cat sunt de superbi!!!! Pupici catre Mures...
Aelita, ma sperii cand imi povestesti de Sofia cum se chinuie mititica sa faca kk...uite Denis nu a facut 4 zile deloc, dar ieri mi-a tras vreo trei ture de kk moale de mi-a mutat nasul...si cred ca stiu cum l-am stimulat sa faca...(aviz Dianocica): am mancat cu o seara inainte o portocala si o para!...Incearca si tu, Aelita, si mai e un remediu bun, poate-l gasesti si la voi acolo: siropelul Las Baby (pontu' mi l-a dat Yagmur) care l-a "vindecat" pe Luca cu el...e natural si functioneaza! 
Azi m-a sunat Yagmur...era in Herastrau cu Dianocica, Raluca si Dandusa...era sa moooor de ciuda
...si eu vreau cu voooi!!!!! Am vazut poza cu micutzii aliniati!!!!
Am si eu una la fel, dar nu cu mamicile de pe forum (exceptie Yagmur), ci cu mamicile de la Scoala Mamei! Uitati aici bebei
Referitor la tema zilei: eu deocamdata folosesc crema de la Sanosan pentru fatzuca lui Denis...crema pentru intemperii (vant si ploaie), dar trebuie sa cautam si noi urgent ceva pentru soare cu protectie uv, asa ca astept cu interes recomandarile voastre!
Alexandraaaaa, mai asteapta cu diversificarea...macar vreo 2/3 saptamani...ai laptic, Mark e voios, voinic si fericit, ii oferi toti nutrientii necesari...ce folos sa te complici...lasa ca mai suntem destule care alaptam inca...eu voi fi printre ultimele care incep diversificarea (daca am laptic pana la 6 luni) si ce?!? Avantaj eu!!!! De ce?...pai fetele vor fi deja doxa de carte, experiente proprii si alte cele si cand le-oi cere sfaturi sa vezi cum vor sti sa-mi zica...
...asa ca, mai asteapta, te rog eu!!!!!! (si Donia se pare ca te-a sfatuit la fel)...
Nu mai stiu ce si cui vroiam sa mai zic...aaa,,,vad pareri impartite despre diversificare, apa vs. ceai si alte cele...nici macar pediatrii nu au cazut la un acord (ma refer la aia care stiu despre ce-i vorba in propozitie si nu la UNII, si din pacate majoritatea, din Romania, care spre rusinea lor si a profesiei pe care-o practica habar nu au sa sfatuiasca o proaspata mamica)! Citim, studiem , cerem opinii, filtram (ca, deh, informatia e multa si contradictorie) si procedam cum credem ca e mai bine pentru copiii nostri! Asta apropos si de ce scria Madaluta despre prietenele ei...eu una nu ma tzin mai desteapta ca altele, dar cred ca am acumult ceva mai multa informatie "buna" activand pe acest forum si de asta nu-mi pare rau nicio secunda!!! Am mai intalnit mame care bagau la miere de albine in copiii lor inca de la 2/3 luni si cand m-am bagat in seama si eu spunand ca copilul poate face botulism am fost luata peste picior cu remarci de genul: :pai ce, si mie mama mi-a dat miere de mica si eu sunt mare, sanatoasa si ok!"...
..da-i-nainte atunci!!!!! Am spus...EXISTA un risc de botulism si nu e obligatoriu sa-l faci, risc pe care eu, personal, nu vreau sa mi-l asum...asta e doar un exemplu!
Hai c-am scris cat China...Va pup...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

nu e voie...da, asiza?