Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 24
carla2005 spune:
Uitati aici ceva despre diversificare:
Inainte sa incepi diversificarea verifica astea:
1. Diversificarea se incepe la 6 luni, pt ca sistemul digestiv al copilului nu e bine dezvoltat la 3 luni, cum se zicea acum 20 de ani in urma.
2. copilul se alapteaza de la prima ora de viata la intervale de 3 - 4 ore, daca copilul plange la intervale de 2 ore inseamna ca laptele matern nu e suficient de consistent. (Julian a mancat la fiecare 4 ore pana la 8 luni jumatate numai lapte matern, a luat in greutate super bine si sa dezvoltat foarte bine).
3. un copil alimentat artificial (formula) se hraneste tot la 3 -4 ore, iar diversificarea se incepe intre luna 4 sau luna 5... cantitatea de lapte nu o controlezi tu ca mama, pt ca copii sunt diferiti, unii mananca mult altii putini, deci tot deauna faci mai mult laptic cu 20 ml in caz ca e mai papacios sa aiba de unde.
4. cantitatile de lapte la masa se schimba la sugar in general la o luna, 3 luni, 6 luni, 9 luni. Cei alaptati la san in acele perioade pt 1 - 2 zile pana se regleaza si "fluxul" de lapte al mamei cam urla (stiu asta din experienta mea, si din discutiile cu alte mamici cu bebelici deodata cu Julian).
5. pe langa cele sc mai sus inainte de a incepe o diversificare cu copilul trebuie sa verifici si urmatoarele:
- cel putin 6 luni de lapte matern hranit sau 4 luni de formula
- imita "mestecatul" si da atentie la ce ai tu in farfurie
- nu mai scoate limba afara cand ii atingi gurita
- sede in fund cu suport si isi controleaza bine "gatul-capul", si se intinde dupa lingurita cand mai vrea inca mancare
- este aproape pregatit sa sada singur in fund
- cantereste cel putin dublu greutatea lui la nastere
- he drinks more than 32 oz (900 ml) of formula, or breastfeeds six or seven times a day and wants more.
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"
desiree spune:
Buna seara
sunt rupta..am stat 5 ore afara cu asta mic si cu cizme cu toc si m-am cocosat..alaptat in aer liber..soare de vara in Bucuresti..ce mai..o veselie !
fetelor amatoare de IOR..haideti la plimbare !
alexandra..te iert..poate trambitzam si eu ceva de ziua bebeului daca eram aici..da nu eram..pe coclauri ca si tine !
asiza..eu am dat la 2 luni 1400.000 lei pe PENTAXIM si i-am dat direct bani in mana pediatrei..il avea la cabinet !
teutz..multumim d aprecieri..la fel si celorlalte admiratoare...pupici multi !
desiree si bebe Octavian 
pozici puiul meu;
varsta Octavian;
slideshow fulguletz;
Ploaie de stele
dianocica spune:
ptiu, m am luat cu altele si am uitat mare
adica un fel de tema (ca vad ca aia de ieri n a prins...
) cu ce ii dati pe fatza? adica gen crema de protectie? ca la soarele de zilele astea...ma m ars eu de nu ma vad...sa l vedeti si pe luca in vreo 2 zile...ca azi i a tot batut soarele n fata...noi ne am sfatuit un pic in parc dar n am ajuns la nici o concluzie...
...deci, idei?
si aici puteti vedea ce inseamna soarele de bucuresti si o mama constincioasa...
mama tractorista! 
diana si david din 03.12.06
nu mai infofoliti copiii!
bamboletta spune:
Salutare 
Sunt
azi nu a vrut deloc sa stea in patut
parca era
daca nu aveam balansoarul o luam razna
asa am mai pacalit-o si a mai stat acolo 
Ne laudam si noi ca azi am papat 150 ml de piure de legume
tot la papat cu lingurita
sa veeti ce deschidea gurita cand vedea lingurita
dupa ce o prindea o strangea cu gigia
parca avea ciuda pe ea 
Inca nu bem apa
si nici ceai ,
nu-i place doar babydrink din cand in cand 
Dianocica-
super pozele cu BB-ii aliniati
si mamicile
,imi place jucaria lui Dmare(asa ii zic de acum)
daca ma lasi 
Yagmur-va pupacim
cum e la bucuresti?
Dandusa-si Antonia mi-a facut la fel vreo cateva zile se trezea de 2-3 ori pe noapte ea care dormea toata noaptea
deja ma si vedeam trezindu-ma toate noptile
dar sa rezolvat doarme din nou toata noapte pana la 6 dim
cand mi-e somnul cel mai dulce papam si iar somn pana la 9-10
A_deju-pupam motanul pt rostogolire
sa te tii de acuma o sa se intoarca pe burta si apoi tipa sa-l intorci pe spate nici nu te-ai intors cu spatele ca el iar o sa fie pe burta
si iar trebuie sa-l intorci 
Aelita-imi pare tare rau ca printesa are probleme cu kk
eu ma duceam cu ea la spital daca se rupea la fundulet
cred ca de la laptele formula sa constipat mititica ii trimitem multi 

sa treaca
Donia-vazut poze cu Cristi
o scumpete de baiat
cum il mai alinta Roxana?
mai povesteste-ne ce mai fac ei doi ![]()
Asiza-

am vrut sa spun mai multe dar ma lasa neuronul 
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 noiembrie 2006)
luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
luna 5
luna 6
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
Botez Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
madaluta spune:
Eu inca citesc din urma sa recuperez ce am pierdut cu sarbatorile si vad k se tot discuta daca sa diversifiacam sau nu..daca da , cu ce sa incepe, dc sa dam portocala sau nu, caeai sau apa,supa sau sucuri....etc....si ma intreb " oare ce faceam daca nu aveam internet sau dc nu activam pe forumul asta?" Toate prietenele mele care au copii, doi bani nu dau pe ce le spun eu k se discuta aici...Ele dau ce le spune medicul lor, sau cum au procedat la primul copil... Si sunt o gramada de medici care merg pe vechea structura...oare ei nu se informeaza?
Si fetele astea nici macar nu-si bat capul cu asa ceva...Numai eu ma dau de ceasul mortii tot incercand sa fac ceea ce trebuie...Mi se pare un cumplit calvar faptul k ne apropiem cu pasi repezi de divesificare si pt mine inca nu este nimic clar....Darius nu mai vrea san deloc si pace... Inca mai am lapte si imi pare tare rau k el refuza...da incet incet il pierd...
Felicitari rostogolicilor! si la cat mai multe...
Si noi ne rostogolim de pe burta pe spate..da invers nu vrem deloc. Incearca dar nu poate de cap...k il avem cat un biloi de la bowling...
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
doradora spune:
stiu ca fiecare face cum il taie capul cu copilul personal, dar ciorba nu e recomandata din mai multe motive:
-carnea, care oricum atunci cand incepe sa se dea se fierbe separat de legume si se adauga ulterior in supa
-sarea, care nu se da pana la un an
-acritura
bebeii au flora intestinala f sensibila, asta si este si motivul pt care fiecare aliment nou se introduce cu tzaraita.
cunosc o fetita de 1 an si ceva cu distrofie, e tare slabuta, acum s-a mai pus pe picioare,a fost si internata, si unul dintre simptome este calcemia extrem de mare. mama ei i-a dat mereu laptele praf cu apa plata. m-am uitat si eu pe eticheta, si daca sare e 0.9, calciul e 55!-dorna, izvorul alb. de asta exista apa speciala pt bebei, nu contine atatea minerale.
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
bamboletta spune:
Asiza-nu degeaba te-am pupacit
stiam ca trebuie sa-ti zic ceva
de vaccin,noua ni la comandat medicul de familie si costa 140 ron
Dianocia-vazut Dmare bronzat
si mama tractorista
si eu ma intrebam zilele astea ce fel de crema sa iau cu protectie solara,noi acum folosim Trixera de la Avene,o sa ma uit tot la gama Avene sa vad daca au si cu protectie solara 
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 noiembrie 2006)
luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
luna 5
luna 6
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
Botez Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
doradora spune:
creierul meu a fost in concediu azi, cu siguranta: am fost la magazinul chicco, m-am gandit la soare, am cumparat ochelari de soare, dar la crema nici nu m-am gandit!!!!poate sa mai fac un drum maine, dar oricum tot batuta in cap sunt!
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
dianocica spune:
uf, iar am uitat ce era mai important...
dandusa in primul rand uite
sa pui biciu' pe el.sau bata. ca am ramas datoare cu un raspuns...d s a trezit vreo saptamana de 3-4-5 ori pe noapte. eu insist ca era de la dinti.acum e mai bine, doar de doua ori...mai avem pana la performanta de acum o luna, cand era fara treziri...ideea e ca nu am reusit sa fac nimic. el a decis dupa nu stiu ce criterii...deci...rabdare si...paine
. sau biscuiti d'aia bunii...ca
nu e voie...da, asiza?
informatie importanta pt cele aflate la primul bb: ca vad ca nu sunt singura naroada...dintisorii apar pe partea din interior a gingiei! nu in exterior...ca am descoperit azi ca nu doar eu ii cautam aiurea...
si daca baga degetelele in gura sub limba, nu peste, sunt sanse mai sa se 'scarpine' la gingia cu dintisorii...asta am vazut eu azi la noi, nu dati cu paru' daca n o fi la fel la toata lumea, dar cam la concluzia asta am ajuns noi 4 fete cucuiete azi in parc. ptiu...ce fraza lunga...ia incercati s o ziceti pe nerasuflate...
bambo d mare si relaxat, da?
diana si david din 03.12.06
nu mai infofoliti copiii!
aka spune:
Si eu alaptez exclusiv. Bine ca mai sunt bebei alaptati exclusiv sa am si eu de la cine invata despre diversificare.
Mie pediatra mi-a spus sa cumpar pentru vaccinul de patru luni Infanrix IPV+HIB. E acelasi lucru cu pentaxim?
Admirat bebei de herastrau
. Yagmur daca ati mai organizat ceva pentru weekend venim si noi
.
Adriadna ciorba de perisoare
. Noi mancam cu randul, tocmai pentru a evita situatiile astea. Cand mananc eu, George sta cu Cris in dormitor. Sau o pun pe canapea si mancam cu spatele la ea.
I-am dat sa manance pe la 22 si am lasat-o in pat la noi. Eu am venit la calculator si cand m-am dus sa vad ce face ea adormise
. Cred ca suntem ultimul bebelus care nu face nici o rostogolire, intoarcere...Dar si cand o sa incepem... Era sa uit la felicit bebelusii Cristi si Eric motanelul pentru intorceri
.
Monica
de
Maria Cristina (20.12.2006)
Maria Cristina luna 1, luna 2, luna 3,luna 4
printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti