Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 23
Ariadna30 spune:
Mda...grozav ton, ma intreb de ce te-ai mai obosit sa comentezi...
A fost pt. prima si ultima data cand i-am dat asa ceva...si nici nu cred ca a fost o lingurita (de 3 ori i-am dat cate un vf. de lingura)!! Si, in fond, e copilul meu...nu te agita atat.
O ruda de-a sotzului...de la tara, are o fetita de 6 luni jum. si o hraneste cu de toate, din mancarea lor unde mai pui (inclusiv fasole)! Sigur ca nu-s de acord cu asa ceva, dar generatiile trecute nu isi cresteau copiii dupa carte, le dadeau alimente care acum sunt interzise pana la o anumita varsta....si, slava Domnului, au avut copii sanatosi...si mult mai zdraveni decat cei de azi.
Asa, nici eu nu sunt de acord cu scosu` copilului afara cu capusoru` gol, dar nu v-am comentat deciziile. Daca unui copil de 6-7 ani i se pune caciulita sau palariuta..chiar si la temperaturile actuale, ma indoiesc ca unui bebelus nu-i este frig cu capul gol, da` ma rog...
In fine, la noi bate vantul cam tot timpul...si nici nu e prea cald, poate de asta nu-si scot parintii odraslele in tricouri afara...
Ariadna30 spune:
Inca ceva...."afara" (in Italia, de exemplu) sunt meniuri care contin praf de carne (si nu numai de pui) care sunt recomandate de la 4 luni. Iar dupa astea, la scurt timp, se trece la carnita. Asa cum banana e interzisa de catre unii medici pana la 6 luni sau chiar un an iar altii o recomanda la 3-4 luni, la fel e cu aproape toate alimentele (exceptand ouale, alunele si altele de genul asta).
Donia spune:
roxanica, eu nu te combat pe tine, sper ca ma intelegi, ci incerc sa inteleg informatia. De acord cu laptele, ca e cel mai bun pentru copil, dar nu de acord cu ceai in loc de apa, ca pe langa "blamata" apa mai contine si cine stie ce substante extrase din frunzele sau fructele folosite...
Si acum ma mai gandesc eu la o chestie... Cand era Roxana la gradi si manca acolo, copiii primeau lapte rece in loc de apa daca le era sete. Oare pe acelasi principiu? Oricum, atunci eram linistita ca ea isi bea portia de lapte zilnica, poate ar trebui sa reintroduc metoda asta.
Si ma mai gandesc ca apa de la robinet e relativ demineralizata, deci daca e fiarta si racita ar trebui sa nu contina prea multe lucruri daunatoare copiilor.
Mai studiem, mai cercetam.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
roxanica2006 spune:
Donia, dar nici nu se pune problema sa ma consider "combatuta", stai linistita ! Ma cam enerveaza ca atmosfera asta de pe forum te face, ma refer la oricare dintre noi, forumistele, sa sufli si in iaurt. Orice postare incepe cu "Daca ma-ntelegi, sa nu te superi, sa nu ma-ntelegi gresit!" Uffffffffff ! Nu-mi plaaaace! 
Eu ti-am indicat doar sursa din care citam, ca din clasici,
si retin ca am mai citit si prin alte articole aici pe net. dar recunosc ca am devenit victima tututor acestor lecturari de pe net, care uneori nu sunt tocmai "profesioniste". ai mare dreptate, citesti, citesti, dar trebuie trecute informatiile astea si prin filtrul propriei ratiuni, ca doar nu sunt planta. si chiar asa: cat rau poate face unui bebelus apa fiarta si racita?? dar apa plata de ce nu e indicata?
Am 4 luni !!! 
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
madaluta spune:
Vad k se discuta aprins despre apa si ceai...Darius al meu bea apa de ceva timp....dar stiti cum urla daca nu-i dau? cred k cel mai mare tipat al lui este de sete....Am desoperit asta intamplator. Dupa baita incepea sa urle groaznic...si nu stiam ce sa-i fac. nu voia nimic.nici ceai ,nici lapte, nici tzatzi, nici in brate, nici plimbat..nimic, nimic...Si i-am dat apa (citisem k bebelusii se deshidrateaza dupa baie).Nu va pot spune k nu ii mai puteam lua biberonul de la gura....
Acum alege el ce vrea sa bea..eu il incerc cu ceai intotdeauna cand da semne de sete, dar el refuza sau accepta.Apa niciodata n-a baut-o calda Doar ceaiul, dar nici acela atat de cald k laptele...
Eu stiu k in timpul caniculei este bine sa bei lichide calde, dar dc ei nu vor ce putem face? sa ii lasam sa moara de sete? cred k trebuie sa ne adaptam si noi putin cerintelor si trebuintelor lor.
Iar in privinta apei stiam k nu este recomandata(dar nu k ar fi interzisa)atat timp cat bb este alaptat exclusiv la san.
Oricum nu vad ce rau ii poate face apa....Si ma gandesc k eu dc nu as bea apa cand mi-e sete..as muri...
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
Donia spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
citesti, citesti, dar trebuie trecute informatiile astea si prin filtrul propriei ratiuni, ca doar nu sunt planta.

Apa plata e tot apa minerala, doar ca fara bulbuci
Atunci sa cautam apa plata cu continut mic, miiic de tot de sodiu.
Hai ca pana lurma rezolvam noi problema cu apa asta, sa nu se deshidrateze copiii la vara. Ceea ce pentru mine se pare ca inseamna la anu' si la multi ani, dar pentru voi se intampla chiar in zilele noastre.
Donia spune:
madaluta, eu nici nu ma gandesc sa-i dau apa lui Cristi pana nu incepem diversificarea, ca alaptez. Nici Roxanei nu i-am dat pana la 6 luni, si ea s-a nascut in toiul unei canicule de mai, deci a trecut prin vara doar sugand lapte de la mamica-sa.
madaluta spune:
quote:
dar trebuie sa mentionez ca asta e prima masa dupa un somn de aproape doishpe ore, deci... cred ca ar manca orice numa' sa umple burta :))
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
tu vrei sa spui k eric doarme 12 ore fara sa se trezeasca si fara sa manance??????? Wow.....vreau si eu .....
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
carla2005 spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30
a deju, felicitari pt. rostogolire! :) N-am inteles un lucru....tu nu alaptezi exclusiv? Ce nevoie mai ai de biberoane (ca tot vb. ca n-ai facut nici unul pana acum), daca alaptezi?:)
Azi am facut o tampenie, sper sa nu i se intample nimic rau copilului. Luam masa cu zmeu` si era si copilul cu noi in bucatarie, asezat in carut. Nu e prima data cand mi se pare ca Bogdanel se uita pofticios la noi....atunci cand mancam, ma simt cam aiurea in momentele alea, de parca as manca pe ascuns.Nu-sh` cat pricepe copilu` din toate astea, dar tot aiurea ma simt cand mananc in fatza lui....iar el se uita fix la mine si imi studiaza atent miscarile. Asa...n-am ce face si-i zic zmeului ca inghit cu noduri cand ma uit la copil si ii urmaresc reactiile. La care el : "da-i si lui putin...pe buze, ca n-are ce sa se intample". N-am rezistat tentatiei...si m-am conformat; i-am dat si copilului...in total cam o lingurita de ciorba de perisoare.Si ar mai fi vrut mititelu`....asa isi mai lingea buzele, ca-mi venea sa-l mananc cu tot cu fulgi.:) Sper sa nu se intample ceva....doar putina zeama i-am dat.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
Stai linistita ca nu are ce sa pateasca!!! Sa vezi ce am facut eu!! Tot asa cand mananc se uita goanga in gura mea de-mi piere cheful...si saliveaza si da din gura e durere...la un moment dat i-am pus o feliuta de muschiuletz pe guritza in virtutea aceleiasi idei...sa-i treaca pofta (ma gandeam ca ea oricum nu mananca nimic in afara de lapte) e si a pus ea limbutza si in secunda doi era cu felia toata in gura o sugea de mama focului si ranjea de bucurie!! Acuma cand mananc ii curat o bucata de morcov ( ca e mai tare si nu poate rupe bucatele sa se innece) si ii dau acolo sa linga la el! Oricum se prinde ea ca noi mancam altceva!!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"
dianocica spune:
roxanica nici eu nu te combat.dar tu ai inteles, ca esti fata simpatica si ne tragem prea de mult timp de sireturi
sunt f multe informatii din toate partile si si eu, ca si multe din noi, sunt deschisa la orice, atat timp cat e bine argumentat.eu una nu gasesc nici un argument solid in a nu da apa.daca dai ceai. intelegi? stiam eu...
ariadna tu singura ai spus am facut o tampenie, sper sa nu i se intample nimic rau copilului. am spus de mult ca voi ignora mesajele tale dar nu pot sa nu zic nimic cand aud asa ceva...taman' ce ziceau si alte fete de pericolul de a-i da cate ceva cand pofteste...ca nu te mai poti opri. si la 3-4 ani va manca din toate porcariile. iar cu explicatii de genul"asa se facea inainte si uite ce bine sanatosi am crescut noi..." nu inteleg de ce te mai chinui...da i lapte de vaca si/sau suc de portocale si gata. pai bunicii n au crescut asa? si nu s au facut oameni mari? plusca si tiganusii aia care umbla toata ziua pe strada desculti si n au mama si tata decat ca sa le duca ce au mai cersit se fac oameni mari.si, din cate se vede...sanatosi. ceea ce incercam noi sa facem aici e sa optimizam. tot. si sa aflam cele mai noi informatii despre cum sa ne ajutam copiii cat mai bine, cum sa creasca mai fericiti si lipsiti de griji. si, cum ii spuneam si roxanicai mai devreme, si cum spunea si ea, filtram informatiile primite. si, evident, ne dam cu parerea. ca, pana una alta, de aia suntem aici. nici una nu e doctor nici in psihologia sugarului, nici in probleme de nutritie. si daca te astepti ca x sa vina si sa zica azi mi am batut copilul si sa nu comenteze nimeni nimic-nu asta e locul potrivit. era un exemplu.
multe ar zice ca ma lupt cu morile de vant dar se pare ca azi ma mananca.mi s au trezit frustrarile...
diana si david din 03.12.06
nu mai infofoliti copiii!

Si ar mai fi vrut mititelu`....asa isi mai lingea buzele, ca-mi venea sa-l mananc cu tot cu fulgi.:) Sper sa nu se intample ceva....doar putina zeama i-am dat.