Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by roxanica2006

deci asa,dandusa , si voi dupa trei linguritze stati cu burtica in sus de satule, la noi idem. Imi vine sa tampesc cand aud de cantitati industriale, gen 150 piure de legume sau suc de fructe? cum , dom'le? CUM??? Si inca n-am priceput, cum se masoara 150 piure de legume?? Ca doar il dai cu lingurita?

Am 4 luni !!!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui

la blender am un recipient gradat in care fac piureul, deci acolo se poate vedea cate grame de piure mananca... nu m-am uitat inca, mai ales ca piure baga doar de vreo trei zile.. si oricum, nu ma agit.. daca vrea o lingurita si-atat, atat ii dau.. daca vrea 10, 10 ii dau... iar la suc.... aveam vremurile bune cand manca aproape de 250 ml, mar morcov si banana... oricum, tot un soi de piureut mai lichid era, ca banana il lega destul de bine... dar i-a trecut repede, cred ca nu se da pe spate dupa morcov... acu' ii dau suc de para si mar la biberon (cam 150 ml), si banana facuta spuma cu doua lingurite de pulpa de la mar si para... si le mananca bine mersi... dar trebuie sa mentionez ca asta e prima masa dupa un somn de aproape doishpe ore, deci... cred ca ar manca orice numa' sa umple burta :))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns auras_v spune:

roxanicaastazi punem aparatul asa ca nu ne temem de nimic ...poate doar de reactia de dupa...mai are o extractie saptamina viitooare dar cum va fi a cincea nici de aia nu ne e frica ...multumim oricum pt incurajari
piure nu stiu cit maninca...bubu papa la castronel si nu am masurat nici o data cant ...ii dau cit vrea si vrea destul...amfost la bucatarie ...un castronel are 220 ml iar eu ii pup piure cam de un deget lipsa si papa aproape tot ...uneori mai lasa citeva lingurite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Hristos a inviat !
Am mai aparut si noi pe-aici dupa lungi calatorii si dupa multi musafiri...
Am fost la tara la parintii mei ,unde Darius s-a simtit extraordinar.In afara de primul plans de bun-gasit bunicilor, 4 zile nu i-a mai dat nicio lacrima...A fost un fericit si un zambaret...acolo a inceput sa rada in hohote fara a mai fi gadilat...Toti erau innebuniti dupa el..si s-a cam invatat sa fie tot timpul bagat in seama, dar il dezvat eu repede...

ralumat; imi pare tare rau k nu ne-am cunoscut, dar sper k data viitoare sa nu mai ratez intalnirea, k de, doar suntem vecine aici si vei mai veni la ai tai macar la vara......

alexandra 25; multumesc pentru frumoasele urari... si multumesc inca o data pt baby phone, care mi-a fost de un real folos....

va las acum k sa citesc din urma...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

8,5KG !!!!!! mamaaaa, ce o sa se mai lupte popa cu el! Pe a mea la 7Kg au botezato 2 preoti..unul a tinut-o si altul a udat-o ca nu s-au incumetat sa o bage in cazan, si mi-au si zis ca ce am avut cu copilul de l-am ingrasat asa...asta era la 3luni!!!

Aka sper ca socrul sa fie bine!!

Chris sa stapaniti sanatosi apartamentul si sa-l faci asa cum vrei tu..noi am avut dambla cu semineu in sufragerie si ne-am facut!!

Desire...scuze eu am nascut la 11 noaptea ...acu vazui mai bine!!

Mai citesc si revin!!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici

poze Alexuta

"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

dandusa, m-am mai gandit la ceva ref la trezitul noaptea, da' iar nush cat de plauzibil poate fi.... eu sunt convinsa ca si motanu' se mai trezeste noaptea... dar daca vede ca e intuneric si nu-l baga nimeni in seama, adoarme la loc (ma rog.. asa-mi imaginez eu...). probabil ca daca as fi fost cu el in camera, as fi fost tentata sa sar din pat la prima lui foiala, si atunci speculantu' normal ca s-ar fi trezit de-a binelea :) de-aia zic sa incerci, pe cat posibil, sa o faci sa manance bine seara, sa inteleaga intr-un fel ca masa trebuie sa fie mai consistenta, ca trebuie apoi sa faca nani toata noaptea.. si daca se trezeste, sa astepti nitel, sa vezi daca e pe bune, sau doar de control...... si daca dormiti cu vreo lumina aprinsa, incearca sa o inchizi, poate "functioneste" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Multumesc, multumesc!
M-ati lamurit cum e cu gramajul, cu masuratul piureului, etc. cum le mai stiti voi pe toate!!! dar acu' degeaba stiu cum sa-l masor daca puiul papa numai cat vrea muschiu lui.
carla, super faza cu : "eram precisaaa!", si marmota invelea ciocolata...sau banana alergena! Eu am vrut sa-ti spun ca am citit pe undeva asta, dar cand am vazut ce happy esti ca Alexutza papa bine zic de ce sa stric eu cheful mamei, daca dr ei nu interzice alimentul?
O nebunie cu diversificarea asta si cu regulile contradictorii, ieri in parc era sa ne paruim un grup de mamici, ca o dr. tare renumita pe aici prin satucul nostru i-a recomandat unei mamici sa-i dea bebelului de la 6 sapt suc de portocale, iar cand sughite cate o linguritza de lamaie. desi mi-am jurat ca nu ma mai bag in seama cu sfaturi nu m-am putut abtine sa-i spun mamei ca nu mi se pare in regula, si sa mai citeasca si ea o revista de specialitate, un articol de actulaitate, sa nu-l nenoroceasca pe bebe. dar ea mi-a raspuns ca nu-si creste copilul dupa ce aude de la prietene, mame , soacre, ci dupa sfaturile competente ale dr. Intr-un fel mi-a taiat macaroana. replica era buna, dar daca dr. e tampit, ei, atunci ce te faci?? mi-a parut rau apoi ca am intervenit, chiar nu cred ca o mama ar vrea sa-si nenoroceasca puiul, asa cu buna stiinta, ea crede ca procedeaza perfect , corect

Am 4 luni !!!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by a_deju

dandusa, m-am mai gandit la ceva ref la trezitul noaptea, da' iar nush cat de plauzibil poate fi.... eu sunt convinsa ca si motanu' se mai trezeste noaptea... dar daca vede ca e intuneric si nu-l baga nimeni in seama, adoarme la loc (ma rog.. asa-mi imaginez eu...). probabil ca daca as fi fost cu el in camera, as fi fost tentata sa sar din pat la prima lui foiala, si atunci speculantu' normal ca s-ar fi trezit de-a binelea :) de-aia zic sa incerci, pe cat posibil, sa o faci sa manance bine seara, sa inteleaga intr-un fel ca masa trebuie sa fie mai consistenta, ca trebuie apoi sa faca nani toata noaptea.. si daca se trezeste, sa astepti nitel, sa vezi daca e pe bune, sau doar de control...... si daca dormiti cu vreo lumina aprinsa, incearca sa o inchizi, poate "functioneste" :)

Am sa incerc cu lumina stinsa,ca noi ne-am invatat cu o veioza care are lumina foarte chioara...,dar asta nu neaparat de ea ci de mine...,la cit de ametita sint cind ma trezesc din somn ,sa nu iau ceva in picioare...plus ca eu primul lucru care il fac cind o aud ca miriie este sa ma uit la ceas...,deci imi trebuie si o mica luminita...,dar lasa' ca incerc si asta,o sa-mi pun tel la indemina...,sa vad cum...si unde ...si o sa sting lumina...,aseara de ex a stat veioza aprinsa pina la trezirea de la 4 ,pentru ca atunci am observat eu ca inchisesm calc cu caps lock on si luminita de pe tastatura batea direct in tavan de-am zis ca mi-a intrat vreun "ozn" in casa...si atunci mi-am zis sa fac economie de curent si-am stins lumina...,lasind "ozn"-ul...,deci practic tot cam cu lumina stinsa eram...,si urmatoarea trezire...6...,Ma rog..,diseara scot toate "ozn"-urile si luminitele ,sa vedem cum se comporta...
Referitor la ce-mi spuneai anterior,sa o las treza ziua...,daca o vezi mori de ris...,daca stau la calc...si mai are cca o ora pina la baie...,ea miriie de somn,asa ca eu o tin in brate ,mai citesc ceva,timp in care o zgiltii pe piciorul meu,ca acum sta foarte bine in fund...si o tin doar cu o mina ,da cu fatza spre exteror ,sa nu-si bage nasul in calc...,eeee,stind asa...,eu concentrata la calc...,adoarme incolacita pe mina mea...,ca betivii...,deci chiar daca m-as chinui sa o tin treza ,n-as face decit sa o fac sa miriie mai tare...,nu se poate concentra la nika,decit sa-si frece ochisorii cu minutele ei scumpe...si sa miriie...,atit,asa ca ...,mai bine o las in patut si somn...
Biberonul nu l-am mai incercat ca m-am enervat desul...,asa ca am mai achizitionat o lingurita,dar este pentru mai incolo...
Iar dimineata cind miriie ,eu nu-mi dau seama daca brusc ma ridic la ea...,sau astept putin...,pentru ca ametela din capul meu,nu-mi da voie sa realizez ce-i cu mine...,dar la cit de lenesa sint eu la trezit,sigur fata miriie cel putin 2-3 min pina imi ridic eu kuru din pat...,mergind teleghidat pina la patut...
Pooopam tare motanul cumintel si mincacios...,bravo lui,sa doarmea tot asa si sa manince bine,sa creasca mare...Felicitari!Las' ca ziua si asa n-ai altceva de facut...,decit sa stai cu el...

Luna 6-a,a Crinutzei
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Neata fetele. Va multumesc inca o data. E mai bine socrul, a iesit la plimbare dar tot se enerveaza ca nu poate sa vorbeasca.
Trezitul noaptea la noi e o regula. Azi noapte de vreo trei ori. Dar nu se trezeste de tot, doar incepe sa maraie. Si maraie, maraie...Ma ridic bag suzeta si ea in continuare maraie pe langa suzeta. Si atunci o iau cu mine in pat scot tztz si papa. Nu stiu cat ca intre timp eu adorm, ea adoarme. Si cand ma trezesc ea e tot cu tztz in gura. O pun la loc in patut si peste vreo 2 ore o luam de la cap. Sper ca atunci cand vom incepe diversificarea sa doarma mai mult. Dar pana atunci mai e cel putin o luna jumate.
Dandusa as fi vrut sa vin dar cu taxiul e greu. Oricum mi-am facut planul sa fac un traseu lung azi. Ma duc pana la mall sa-i cumpar ceva de imbracat Cristinei.

Va pupam pe toate

Monica de Maria Cristina (20.12.2006)

Maria Cristina luna 1, luna 2, luna 3,luna 4

printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Mie-mi spuneti de mame in astea care au diversificat copilul de la 6 saptamani...am eu pe aici niste exemplareee ... insa nu ma bag...ba chiar evit subiectul ca si asa se uita la mine ca la nebuna! Ba ca am scos-o afara prea devreme si nebotezata (asta la inceputuri), ba ca nu ii dau suc de portocale, o gramada de kestii, eu zic da da si sanatate ...am observat ca la noi asta e regula cu cat mananca mai repede copilul detoate cu atat e mai bine! Una ieri mi-a zis ca fi-sa la 6 luni mai are doar 2 mese de lapte si ala de vaca si ca bietul copil ar mai manca si pe la 5 lapte dar ea nu ii da...ca ce inseamna aia...si alta mamica o felicita !! Asta e! Una ii dadea copilului la 2,5 luni cate 60ml suc de portocale si se mira de ce copilul il vomita !! Si exemplele pot continua! Dar pana la urma fiecare face cum crede, plus ca stiti ce e rau..majoritatea isi aduc mamele, soacrele ETC sa le ajute si normal ca femeile le sfatuiesc asa cum era pe vremea lor, plus ca nici pediatrii nu au toata "tigla pe casa" si mai recomanda cine stie ce tampenii!!!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici

poze Alexuta

"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Va multumesc, fetelor ,pt raspuns!
problema la ea ar fi ceva sa il inmoaie macar un pic,pt ca face saracuta ,mai ales cand am stimulat-o un pic cu termometrul cum ati spus voi,imediat incepe sa faca..dar ramane blocat pe drum,imi vine sa si rad,saracuta de ea,si ramane asa cu el jumate si tipaaaa si eu plang pe langa ea si nu stiu ce sa ii mai fac.macar de-ar fi pietricele cum spuneati,sa iasa ,dar se face asa..hai ca explic aici toate tampeniile...un carnat gros,frate,na!si nu are loc .

acum vin de la pediatru.care pediatru nu mai e!!! mi-a spus cea de la ghiseu de acolo ca nu mai avem pediatru,nici nu am fost si eu atenta pana cand...si ca imi da programare la o clinica,dar acolo trebuie sa ajung cu masina,asa ca i-am zis sa nu imi dea deocamdata,ca sun eu sa avd ce si cum...
Trebuie sa iau masina pana acolo,si nu stiu ce dracu am ca am prins panica fiindca nu am mers lunile astea decat foarte putin,si cu copilul imi e frica,nu stiu cum e cand plange...pana acum am mers mereu cu sotul.si asa mergeam eu vai de mine,ca abia fac un an de cand am luat carnetul,si deja cateva luni nu am mers,deci va dati seama ca sunt si eu cu somoiogul la fund mai rau ca fii-mea cand conduc.
am fost apoi la farmacist,sa il intreb ce parere are daca e caz de medic,si a zis ca e normal,ca si medicul tot ce am eu ii va da,oraful ala de 2 ori pe zi si supozitor.si ca daca nu ii trece sa vin sa imi dea lapte anti constipatie,aceeasi marca de lapte,ca sa nu schimb .am vrut sa iau de azi,dar a zis ca e posibil sa dea in diaree cand schimbi,si mai bine mai astept o zi doua sa vad daa ii trece de la sine.
Nu mai stiu ce sa fac.si sa iau masina pana acolo sa zica aia ca sunt mama nebuna vin pt un kk...

www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.

Mergi la inceput