Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (33)
Raspunsuri - Pagina 16
aelita spune:
help!
copiluŽe constipat de 3 zile,niciodata nu a fost,mereu facea si de 8 ori pe zi,moale.
o fi fost de la tampeniile pe care le-am mancat de paste,mielu,'tu-i mielu' ma-sii .
problema nu ar fi ca nu face,ca tot a facut o data de doua ori pe zi,dar e atat de tare ca am zis ca isi rupe fundul nu alta.
ii dau niste prafuri,de doua ori pe zi,ii pun in 30 de lapte formula (nu ii mai dadusem formula) ,si ceai pt colici si digestie dar nu se omoara cu el.
in loc sa se amelioreze,e din ce in ce mai tare.azi noapte m-a luat plansul,si dimineata am zis ca disper nu alta.
ii iesise un pic,si ea tipa ca din gura de sarpe.
mi-e frica sa nu isi faca rau,alaltaieri a facut cu un pic de sange,s-a rupt un pic la iesire.
ce naiba,mai,zici ca nasc si ei !
care ati mai patit asa?plzzzz! cand se lumineaza mai bine sa cer o programare la pediatra,dar ii poate da altceva in afara de supozitor si prafurile astea?
supozitorul,am incercat sa ii bag aseara dar tipa rau daca i-l tineam acolo,apoi iesea supozitorul si nu facea.
acum,s-a chinuit singura si a facut in urlete grele de am zis ca-mi smulg parul din cap,i-am bagat apoi un supozitor sa continue,si nimic.
stiu ca voi povesteati ca faceau si la 3 zile,dar reuseau sa faca moale in final sau ?
mi-e frica sa nu isi rupa naiba fundul ,ca iese ca piatra si atat de gros ca imi venea sa o iau sa o duc la urgenta cu kk juma in fund,zau asa.
Nu se poate!intre timp,cat v-am scris,ea a adormit singura in patul meu,saracuta,a stat acolo si gangurea,si cum nu se mai auzea nimic m-am dus sa vad....Era intoarsa de-a latul fata de cum o lasasem si doarme bustean.
ea adoarme la supt,dar cum am avut concert cu kk,s-a dus somnul la supt si acum ma pregateam sa o adorm leganata.
www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.
anateo2004 spune:
multumim pt urari si pupicim pe toata lumea,tort nu am avut ca sambata e botezul si ne destrabalam atunci,doritori sunt asteptai cu drag.
deci l-am cantarit si masurat,are 8,5kg si 65cm.a luat 800g,sper sa inceapa sa se opreasca.
nici noi nu am inceput diversificarea,astept sa faca 6luni.cred ca voi face papa zilnic pt el asa am facut si pt teo,abia dupa ce a facut un an ii faceam o data la doua zile.nu ma incanta ideea cu congelatul.
asiza,pe seba o sa il duc imbracat la biserica in camasa,pantalon(nu de blugi) si gecuta,dupa nu stiu cu ce il imbraca nasa.eu sper sa nu ii ia ceva tipator.pe seba il boteaza-ca si pe teo-copii nasilor nostri de cununie.dar de haine si tot ce trebuie se ocupa nasi" batrani",iar nasa are niste gustruri la haine....
aelita,seba mai nou face caca o data 2-3zile,dar face moale,chiar prea moale ca un mustar si in cantitati mari.eu insa nu ii dau nimic decat san.inainte facea de n ori pe zi,acum s-a schimbat.are gaze ce-i drept cam multe.dar il las asa ca nu vreau sa il obisnuiesc cu supozitoare.
hai ca ma duc la bucatarie ca fac un pilaf si pe la 11 vreau sa ies prima tura.pupici
aelita spune:
aka,socrul tau probabil a avut accident vascular...Cum se mai simte? de cele mai multe ori se refac ! sper sa nu fi patit nimic rau!multa sanatate!
kokorina nu ai decat sa urli,dar tot nu ai sa rezolvi,pt ca daca e cretina,tot ii va da pe furis,asa ca cel mai bine nu o lasi cu ei.
eu v-am mai spus ca am vazut fae multe cand se da copilului pe furis si se si comenteaza ca ma-ta e nebuna,ia aici !
si ti-am mai spus cand bunica aia le inghesuia pe gat copiilor de 2-3 ani o prajitura plina de ciocolata si ei nu voiau ! si ea: " baga la ghiozdan" ! si dupa 10 minute,e tot incerca sa le indese: " sa stii ca o arunc la caini".
acum,daca bietii copilasi nu vor prajitura,de ce ii forta?? de parca era cine stie ce mancare !!
treaba cu firimitura o sa se transgforme in alune,sau alte tampenii periculoase(sau la tine pate nu e pericolul asta,ca femeile tale stiu sa mestece inainte mancarea! ).mie de asta imie cel mai frica,sa nu ii dea cineva alune,seminte,chestii periculoase,ca sunt in stare,sau carne de porc prajita sa se faca atze in gura,nu acum,ci mai tarziu cand va merge in picioare,si il pierzi din vedere cateva clipe,prin vreo casa plina....
am vazut multe cazuri,la aglomeratie ,cineva se gaseste sa ii bage vreunui copil ceva pe cioc,ca poate ma-sa l-o tine nemancat,cine stie.
si de obicei cand vezi unc opil probabil scrie pe frunte lui NEMANCAT.ca prea toti se reped cu mancare.
nu,frate,cu vreun alint normal,cu vreun cantecel,MANCARE!! de parca toti am duce copiii in vizite nemancati!
v-am zis,nu imi e frica de ceea ce ii vor da,decat de faptul ca se poate ineca din ce i se baga in gura!
gandul asta ma terorizeaza,pt ca sunt atatia copii care au patit-o cu alune sau tot felul de boabe ....
si cum ei considera ca se uita copilul in gura lor cu pofta....
www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.
dianocica spune:
aelita eu zic sa fugi la dr. nu e de gluma cu asa ceva. si d de cateva zile, face muult mai gros decat de obicei si destul de putin. dar asa....cum zici tu....brrrr...fugi cu fata la dr, la urgenta...eu asa as face. poate e si deshidratata. poate vb tampenii dar...fugi
donia uite aici doua poze cu jucaria pe care o tot muta. am vazut o de mult timp la grigore in carucior si ma tot gandeam ca o sa ii placa si lui d. si am avut dreptate. si mai e si cea mai ieftina jucarie pe care o are. de departe...mai si cum a vazut o a luat o in mana si ..gata...asta a fost...best friends.
asiza eu am avut mare noroc ca nu am mai stat deloc pe langa fumatori. adica alex s a lasat si el tot atunci si, sincer, nu m am mai gandit la asta. am visat de vreo 2-3 ori ca fumam si era asa bine...dar m am gandit ca de fapt nu e asa, ca daca raceam si nu fumam o zi, a doua avea un gust asa naspa...dar insistam eu...plus ca fiind in doi, adica lasandu se si alex, e un fel de competitie. adica as muri sa stiu ca eu cedez inaintea lui. dar cred ca succesul sta in faptul ca nu ma mai gandesc deloc la asta. si in timpul in care as fuma o mai bine mai pup baiatul de 200 de ori... pt botez, eu nu ma prea omor cu papioane si chestii de genul. dar nici in blugi nu l as imbraca pt simplul motiv ca majoritatea blugilor pt copii sunt naspa. parca ar fi din piata...si nu dau mileonu' pt o pereche de pantaloni pe care i poarta o luna...eu ma gandeam la niste raiati bej(ii am eu in cap dar nu sunt gata...) cu body si o camasa cool cu maneca scurta si ceva carouri peste...eu il vreau smecher.. nu ca as avea idee cand facem botezul...dar asta i alta poveste...iar cu aranjatul...e-he...daca descoperi reteta sa mi spui si mie
diana si david din 03.12.06 nu mai infofoliti copiii!
doradora spune:
problema cu kk e de la laptele praf, nu cred ca are mielul vreo vina. la noi asta era motivul. din pacate nu stiu ce sa iti zic sa ii dai, ca noi aveam scaunul rar, dar nu tare sa se chinuie chiar in halul asta. incearca sa mananci tu mai multe fructe, sa o ajjute pe ea prin laptic.
chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
auras_v spune:
aelita stiam ca in astfel de situatii e bun ceaiul de musetel care e laxativ ...supozitorul cu glicerina nu scade consistenta scaunului ci doar face mai usoara eliminarea lui stimulind mucoasa anala...nu poti sa o suni pe dr ?
aelita spune:
miraco ,vai ce priveliste ai la fereastra!!!! ai impresia ca pinul ala,sau ce e,e inflorit cu flori de...hai ca oricum habar nu am ce e ,o fi cires...Nu conteaza ca nu stiu ,E SUPERBA IMAGINEA!
ANA,bien ai venit.poze iti poti pune in yahoo.
deschizi yahoo. clic pe YAHOO / PHOTOS / Upload Photos (langa welcome) / step 1 all my photos (aici alegi albumul,numele ) / step 2 select photos (si selectezi pozele din pc-ul tau ) / Start Upload / Continue / Save / Share / Permission / Public / Save .
apoi,ca sa le pui la semnatura, cu link:
deschizi pozele la yahoo,sa le vezi.dai COPY sus la adresa.inchizi.mergi la forum si deschizi sa raspunzi cu un mesaj,chiar unde scrii,deasupra ai un buton cu un plic alb si sageti albastre circulare.clic si se deschide o fereastra mica,scrii in ea "poze" sau ce vrei ,dai ok,se deschide alta,acolo dai PASTE si lipesti adresa pe care o copiasei de la poze,ok.
acum,tot ce ai in mesaj,dai COPY pe tot scrisul si mergi acum la PROFIL PERSONAL din stanga de la pagina forumului.acolo ai in dreapta SEMNATURA,dai PASTE in casutza aia,dai VIZUALIZARE ca sa vezi daca iti convine cum iese,si apoi dai TRIMITE.
desiree,off,imi pare rau,sa stii ca si eu uit de multe ori sa urez...pt ca trebuie sa ma uit in fiecre zi in lista,si nu am mereu timp sa o fac..
nici mie cred ca nu mi-au urat,dar nu te supara pt asta
am vazut si pozele cu frumuseata!
o idee ar fi sa uram mamicilor care spun .ca sunt convinsa ca e greu sa ne uitam in lista,nici eu nu o fac mereu.
deci,cine spune AZI IMPLINIM....si nu primeste raspuns,atunci e naspa!
sau cum vreti,daca gasiti o alta modalitate.
donia ce zici tu ca UNELE din soacrele astea isi vad nurorile ca pe copile? si nu dau doi bani ?MAI RAU,le vad ca pe intruse.ceva ca si cum copilul ala,nepotul,ar fi doar al lui fii-su si implicit al lor,dar e o intrusa care le stric planurile.
fetelor,de data asta nu am putut sa citesc tot...
LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI !!! m-am intins si nu mai am timp,as vrea sa merg la pediatru cu fata sa vedem daca imi da ceva ...
S.
auras_v spune:
sa va mai spun despre Ancuta : acum doua zile era in scaunelul de masina , se cam plictisise si a apucat-o miriiala ...cind m-am uitat la ea era cu amindoua minutele ridicate spre mine si parca imi cerea sa o iau de acolo ...imi venea sa o maninc ...a fost un gest singular pina acum si astept sa-l mai repete ...nu mai are stare de nici un fel cum o pun pe spare ea zdup pe burta ,se intinde dupa toate jucariile ,le prinde si le baga in gura ,de fapt baga in gurita tot ce prinde ...s-a imprietenit cu suzeta ...o ia in minute se uita la ea o baga in gurita ,o scoate si iar o studiaza ...e jucaria perfecta pt ca de supt tot degetul mare e preferatul...stie sa-l bage in gura cu pumnul inchis ,pina acum pumnul era deschis iar degetelele rasfirate pe obraji si printre ele nasucul...aseara si in dimineata asta am surprins-o adormind sugind la deget ...se psre ca stradaniile mele de a o invata cu suzeta au esuat ...ii placa sa ne jucam si ride cu gura pina la urechi dar foarte rar cu zgomot...avem la capitolul diversificare doua mase inlocuite : la 11 e masa de fructe ,mar + banana , iar la 2-3 piureul de legume ( morcov +un cug de telina + putin cartofior ) + zeama de supa la bibe ...in rest sunt trei mese de lapte nan ...la sin mai papa f putin ...cel mult 60 ml dim si citiva ml inaite de fiecare bibe sau cind e mirita ....se pare ca am ramas cu aceeasi cant de lapte pe care o avem la o luna ...credeam ca va renunta la sin dar nu a fost asa ...papa atit cit are
roxanica2006 spune:
Buna, fetelor! si bebelusilor!
Am servit si noi prima linguritza de suc de morcov (de fapt au fost vreo 2-3 linguritze). se pare ca i-a placut flacaului mult mai mult decat sucul de mere. Mey, da' are mititelul asta al meu niste gusturi...prefera alimentele fade, pai ziceti si voi nu e mai aromat marul?? Apoi mai tineti minte cand nu mai voia sa bea Milumil (si asta un lapte aromat) , preferand Topfer?? Totusi ce ma fac daca va avea asa gustru naspa si la femei??? Daca-mi aduce acasa una fada, cam asa ca gustul de morcov??
No, sper sa mearga mai bine si la noi cu diversificarea asta ca batem pasul pe loc. Azi am reusit sa coloram in portocaliu{de la morcov} si linguritza de silicon. buuuun.
Aelita, nu ar fi problema daca fata ar face kaki o data la 3 zile, daca ar fi moale, dar asa ... eu zic sa te duci la dr. Cica se stabileste daca sugarul e constipat sau nu in functie de consistenta scaunului,nu de nr. acestora, si exact asa cum spui tu e descrisa constipatia.
Am 4 luni !!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
dandusa spune:
Buna dimineata...,ne-am trezit cu kuru-s sus...,mai exact eu...,este a trei-a noapte cind mi se trezeste de TREI ori...,de ce?...,ea stie...Aseara am tinut-o nemincata ca sa pape la 4 ore si sa pape mai bine...,dar la 2 s-a trezit iar...si dai si miriie...,i-am bagat-o pe suzi si m-am retras crezind ca asta vroia...,ce vorbesti?...,crezi ca-i fraiera?...,nooooo,scoate titza,baga titza si apoi a adormit bustean...,somn de frumusete pin' la 4,cind iar miriia si iar am repeteat figura cu donshoara suzi si ea iar mi-a reamintit ca nu-i fraiera...,asa ca m-am conformat...,urmatoarea trezire cu peronul pe titza stinga...,la cit credeti?...ala io',ala io'(vb Dianei)...,la 6,ca doar tre' sa semnam condica...de treziri pe noapte...,am luat-o cu mine in "pat",care patul meu este o canapea nedesfacuta...,care este credca cea mai mica din cite exista...si ca nu ma mai ridic sa-i dau suzi sau titza...,ca eram rupta-n gura...,am lasat pe patroana cu mine in "pat"...,cum am dormit inca 3 ore intr-un spatiu de citiva cm...,nu va pot explica...,folositiva imaginatia...,ca de desfacut "patul" nu se pune problema...,s-ar putea sa ramin fara el...,asa ca mai bine...,lasa...
Astept sugestii si sfaturi pentru o noapte perfecta...spuneti-mi secretul vostru...,care aveti...,cind papa ,de nu se mai trezesc noaptea...Mentionez ca ea doarme aproape trei sferturi din zi...,una doua,adoarme...,ceea ce ma bucura,dar cind vine vorba de noapte...nu mai stiu cum sa o iau...,este clar ca-i este foame...,ca de nebuna nu se trezeste ea...,sau mai stii?
DONIA,
tu mi-ai spus de revers si progres...,dar ai uitat sa-mi mentionezi si perioada de trecere de la un stadiu la altul......faci sia mama?...,se duce la rds,face contractul luni si i se spune ca simbata vin astia sa instaleze net-ul...,trece simbata,trece duminica si luni...si cind ii cer socoteala...,ea ca sa se scoata imi spune..."pai nu mi-a zis ,care simbata..."
DIANARUS,
foarte frumoase pozele,familie frumoasa si doi copii minunatii,abia astept stadiul cu pictura si imbracatul asa frumos...,la costumas...(respectiv rochita)...voi acolo stati,casa si gradina sint ale voastre?...,ca tare frumos pare locul...,nu de alta dar as veni si io' intr-o vizita ca vad ca aveti casa mare...
AELITA,
eu cind am mai avut probleme cu Crinuta,i-am bagat jumate de supozitor si am tinut bucutzele strinse cu mina mea...,ca altfel...iesea supozitorul...,normal...,sau daca nu er a agitata ,i-am luat cu virful termometrului din supozitor si i-am bagat in fundulet...,in felul asta a iesit ft repede chiar in timp ce eu faceam procedura,adica norocul meu ca statea relativ la distanta de locul faptei...,ca altfel ma strochea pe ochelari...,kakacioasa
ASIZA,
eu l-as imbraca (daca as avea un baietel dragut ca giner-miu...),cu ceva de genul ce povestea DIANOCICA...,o perche de pantalonasi sau salopeta...deschise la culoare,un tricou(bluza) gen camasa cu guleras,dar in nici un caz camasa deia de se calca...,o bluzita din linica sau nu stiu cum sa zic acum ,eva subtire pe deasupra...cu nasturi in fata...,ghetute sau pantofiori si o sepcuta smecherasa... si gata baiatul frumos...
AKA,
ce rau imi pare ca nu poti veni in parc...cu noi...,daca iei un taxi...,nu-i mai simplu sau un autobuz in care sa intre carutul la mijocul masinii?Hai ca noi te asteptam totusi...,pia la 14,ok?Noi ajungem la intrarea de la televiziune...
Am vorbit cu Raluca,care va pooopa tare ,inca nu are net ,ii vor baga peste 10 zile...,sper sa treaca mai repede...Nu poate veni la intilnirea din Herastrau,dar data viitoare ...,nu mai scapa...Pooopam tare pe Adinuta
RUXANDRA,
ne vei lipsi in parc...,sper ca data viitoare sa ne cunoastem si noi ,o fi bine acolo unde esti?!?...,cred ca da! sigur te distrezi...
Luna 6-a,a Crinutzei
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea