Mamici de septembrie - octombrie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Fetelor multumesc mult de raspunsuri treaba e ca eu pana sa iau utrogestan nu aveam mai deloc secretii chiar ma gandeam ca e ciudat ca citeam ca ar trebui sa fie mai abundente in sarcina. Acum mi-au ajuns si aseara si dimineata nu mi-am mai pus pastila si vad ca nu mai am secretia aia ciudata dar in acelasi timp mi-e frica si sa renunt la utro iar pe gura nu vreau sa le iau ca am avut ceva probleme cu fierea si am inteles ca nu prea se impaca. Tomasa la cum ai descris tu sigur nu e dopul dar tot nu pot sta linistita.Oare daca fac gravibinon ar fi o alternativa mai buna ca am inteles ca si asta contine progesteron (mai bine fac injectii decat sa stau ingrijorata)Mandarinuta un lucru bun a fost faptul ca totusi te-ai simtit bine in spital (lucru greu de inchipuit) si multa odihna in continuare ca asta e f buna.Myral18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Tomasa si Danielle, merci mult pentru incurajari.
Georgiana, eu stiu ca marja de eroare la ecografii este de 1-2 saptamani.Tu ai facut ecografiile la acelasi ecograf, caci daca le-ai facut la aparate diferite, aceasta ar fi cauza.

Mandarinutza 18 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by georgi_ana25

dragele mele, va deranjez si eu ca tot vad ca vb despre masuratori...vad ca unele ziceti ca va la echo ca aveti sarcina mai mare, asa mi-a aratat si mie la primul echo, dar ultima data la masuratori mi-a iesit mai mic cu o saptamana, doctorul mi-a zis ca nu e nimik grav daca e mai mare sau mai mic cu o saptamana...sa nu fie cu mai mult...eu nu stiu ce sa zic va cer si voua parerea...mai ales ca nu depinde de mine...eu credeam ca poate nu am o alimentatie corecta sau fac prea mult efort...spuneti-mi si mie voi ce parere aveti? v-ati confruntat cu o astfel de problema?


Stiu ca e greu sa nu te gandesti la rele, mai ales in momentul in care la masuratoare iese "mai mic"... Cand a iesit mai mare nu te-ai speriat, asa-i?
Iti recomand si tie, asa cum recomand tuturor... ai incredere in doctorul tau. Daca el zice ca e ok, atunci crezi asta... si nu-ti mai face ganduri negre... nu te ajuta cu absolut nimic. Daca n-ai incredere in el, atunci schimba-l... Dar eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci probleme...


14+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Mandarinutza tu de cand iei tratamentul mai ai cate o contractie slaba din cand in cand? Ca si eu iau tratament pt ele dar nu inceteaza complet treaba e ca sunt acum f rare si fara dureri (dar da aia ma ingrijoraaem cu scurgerea aia).Myral18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

quote:
Originally posted by myral
Oare daca fac gravibinon ar fi o alternativa mai buna ca am inteles ca si asta contine progesteron (mai bine fac injectii decat sa stau ingrijorata)
Myral18+




Nu pot sa cred ce citesc!!! Eu eram gata sa dau petrecere cind am scapat de gravibinon, pt ca ma dureau de ma zapaceau si facusem si niste noduli de mai mare frumusetea (asta a fost si motivul pt care le-am oprit). Asa ca ai grija ce iti doresti, s-ar putea sa se indeplineasca!
Daca dr ti-a spus ca e ok secretia, n-ai de ce sa iti mai faci griji.Stiu cum e, ca si eu sint obsedata de toate alea, dar incerc sa o iau mai usor, ca altfel innebunesc. Nu ma mai gindesc la toate relele, merg numai cu optimism inainte si sa speram la ce e mai bun. Te pup si ai grija de tine!

Poze nunta...
anca +13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katrin spune:

Dragelor,

care stiti mai bine?ce inseamna o alimentatie sanatoasa pentru o sarcina de 14-15 sapt???Voi, de exemplu, ce meniu aveti zilnic?in afara de 2-3 fructe pe zi, ce mai recomandati..nu mai deloc..nici nu as vrea sa exagerez..insa nici sa nu fie prea putin...

Va pup..

Katrin 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

quote:
Originally posted by carpatina

In practica medicala, durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii... asa ca tu esti pe "ultima suta" a saptamanii 13

14+ cu Ioana




Multumesc mult de raspuns, dar mie mi se pare cam ciudat felul asta de a calcula virsta sarcinii, pt ca nu cred ca e real. Adica in perioada menstruatiei sigur nu am cum sa raman insarcinata, asa ca pierd dintr-un foc cel putin o saptamina. Asa ca mie mi s-a parut mai ok sa consider de la 14 zile (si cu mai multe "sanse" de a se prinde un bebe).Am gasit in diverse carti ambele variante, asa ca presupun ca e vorba doar de optica fiecaruia. Merci inca o data, oricum!

Poze nunta...
anca +13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katrin spune:

Anca,cel mai aproape de adevar mod de a calcula este cel de la ultima menstruatie...Uite ce scrie si aici: "Daca doriti sa aflati momentul fecundarii, acesta nu se poate determina cu exactitate. Ca urmare, in practica medicala, durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii. Asadar, sunteti gravida inca inainte de momentul conceptiei. Aici, la Odiseea Sarcinii, vom considera calcula in fiecare saptamna varsta sarcinii incepind de la acea data. Astfel, in prima zi a ultimului ciclu incepe prima luna de sarcina sau prima din cele 40 de saptamani de sarcina. Daca sunteti confuze in ceea ce priveste acest calcul, aflati ca nu sunteti singura."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi_ana25 spune:

Dragele mele masuratorile au fost facute la acelasi ecograf de aceea ma mir si eu si am un sentiment de nesiguranta pentru ca nu mi se pare normal sa fie asa o oscilatie mare de la o luna la alta, dar ce sa zic...cu DD inainte, in rest pot spune ca ma bucur de o sarcina relativ usoara, doar dureri de spate cand fac un efort mai mare, in rest voiosi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Myral, mie mi-au disparut contractiile si durerile dupa tratament intensiv in spital cu litice. Acum incep sa iau din nou nospa. La contractiile mai usoare care le avusesem inainte imi mai trecea cu nospa, dar cele de vineri-sambata pt care m-am internat, nu imi treceau cu nospa.

Mandarinutza 18+

Mergi la inceput