***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (49)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Buna fetelor!
Ati scris cam putin in ultimele doua zile, ma asteptam sa am aproape 2 capitole de citit si nu au fost decat cateva pagini.
La multi ani! Arcadia si Pistachio, nasteri usoare si bebei sanatosi si mancaciosi.
Poohy, multumesc pentru felicitari si asemenea si tie pentru bebita grasunica. Noi cred ca ne-am intalnit si live la un moment dat, la morfologia de 20 de sapt la Herghelegiu la Medsana. Am avut programare imediat dupa tine. De fapt cred ca tu erai, asa-i?
Sarbatori fericite si linistite fetelor care nu mai intra pana dupa Paste.
Pitica, rezultatul la urocultura il poti primi in 2 zile daca este negativa, daca este pozitiva se face antibiograma si de asta dureaza mai mult pana primesti rezultatul. Iar legat de ampicilina, este un antibiotic permis in sarcina. Sper ca ai inceput sa il iei dupa ce ai recoltat proba pentru urocultura, caci altfel rezultatul nu prea mai este concludent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Buna seara!
Bebeta eu Miercuri dau tel sa vad cand ma duc! Activeaza-ti PM -ul si-ti trimit tel si parola pt mail-ul comun!
Cristalina tu asa a stabilit... merrgi direct la spital??
Pticasigogosica sanatate multa! Eu am depistat stafilococul in urma unei uroculturi si a unui examen de secretie!
Spor la pregatiri si Paste fericit pt cele care nu mai intra pe DC!!

cristina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

piticagogosica, intru repede sa-ti zic ca eu am facut o sinuzita tare urita cu febra mare 39.5C si m-au pus pe antibiotice, desi nici eu nu am vrut sa iau nimic, dar....se evalueaza riscurile si febra mare nu e buna! am luat amoxicilina si paracetamol(ginecologul a confirmat ca e ok), aspirina nu e buna in sarcina(cel putin aici asa scrie pe cutie) sanatate multa!

raluca, si eu am s-o salut din mers, dar cind ma intorc din maternitate!vai 39 s, e mai nebuna ca a mea!

lilky, ai dreptate draga mea, tre sa am grija de mine, ca daca nu cine sa aibe?

ibelciug, e rau ca nu au iesit bine analizele ptr Matei, medicul ce zice? poate vei reusi cu naturistele, multa sanatate!da, eu sint putin mai bine merci de intrebare, abia astept sa merg la ORL sa vad ce e!

pauly, din pacate raspunsul este ca da, sint sanse mari, daca la noi a mostenit de la bunicul....dar nu e nimic sigur!

elteka, nu ai de ce sa fii speriata, daca nu aveti probleme cu alergia de ce sa ai probleme de soc anafilactic, ptr problema cu innecatul, uite eu am facut un curs de prim ajutor care mi-a placut tare mult ptr copii de la 0-8 ani, si acolo am invatat cum sa fac respiratie gura la gura, cum sa fac cind e innecat, electocutat, etc, mai ales ca am piscina acasa si mi-e tare frica de innec. mi-a prins super bine cursul asta! poate fai si tu unul si ai sa vezi ca daca e nevoie si cind va fi nevoie vei stii ce e de facut!instictul iti va zice! crezi ca eu ma gindeam cind eram gravida cu Dominic ca imi va face soc anafilactic? eram atit de stresata in parc ca se mai plimbau bebei cu sticla de lapte in mina si al meu putea s-o ia, si ma luam de acei parinti inconstienti!dar toate trec, nu-ti mai face griji acolo unde nu sint, si nici sa nu te sperii de nastere, va fi bine, atitea femei trec zilnic prin asta, si mai fac si pe al doilea, deci nu poate fi dracu atit de negru nu? ca atunci nimeni n-ar mai vrea copii!

fetelor va doresc PASTE FERICIT! HRISTOS A INVIAT! sa aveti parte de nasteri cit se poate de usoare si sa aveti bebei sanatosi!

noi, plecam 4 zile la casa si nu avem inca net pus, asa ca ne vedem saptamina viitoare!va pup

Flavia 30+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Seara buna, fetelor!
Ca de obicei, va citesc des, dar scriu rar de tot.Acu profit de ocazie ca am un pic de timp liber sa urez si eu bun venit noilor gravidute din listuta noastra, "la multi ani" celor care s-au aniversat zilele trecute si nu in ultimul rand sarbatori fericite si multa liniste sufleteasca.Si sa fiti cumiti ca sa va aduca iepurasul bebei cuminti, sanatosi si mancaciosi.
pe toata lumea!

Lavinia, 29+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

quote:
Originally posted by lulu26
...
amely ti-am trimis pe mail pozele care le am eu
...

Lulu, le-am primit, arata super ok balansoarul. Inca o data, multumesc mult!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

My baby development

Poze cu bebe

33+ si David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

se pare ca sunt prima pe ziua de azi...

buna dimineatza burtici,

eu de obicei la ora asta dorm, dar ma chinuie niste dureri de burta ca la ciclu de vreo cateva ore; contractii nu am, deci nu stiu ce inseamna; am tot citit ce ati scris despre contractiile dureroase si nu cred ca ma incadrez; eu n-am avut pana acum decat Braxton-Hicks.
Ma doare si spatele, in zona rinichilor, exact asa cum ma doare la ciclu;
Oricum, durerile astea de burta, mai bine zis de sub burta sunt tare rele, nu zic ca nu le suport dar daca n-as fi fost insarcinata , as fi mancat demult cateva nurofene.
Asa ca am luat no-spa cu scobutil dar vad ca nu ajuta, nici nu vad cum, ca astea sunt pentru contractii, dar nu stiu ce sa iau altceva.
Si bebe e agitat, a facut tumbe tot timpul asta de cand am dureri de burta...

Diseara am programare oricum la dr si o sa intreb si de durerile astea ; sper sa nu fie vreun semn, ca abia sunt in saptamana 36.

+35

ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Buna fetelor,

Am intrat sa va urez Paste Fericit!, bebei sanatosi si frumosi.
La multi ani! pentru toate sarbatoritele noastre.
Eu stau in continuare in pat. E greu dar rezist eroic.
Ella imi pare rau ca nu te simti bine. Pe linga no-spa si scobutil, incearca sa stai in pat, pe partea stanga, cu picioarele usor indoite si bea 2 pahare de apa.
Va pup
Diana 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ella, sunt si eu cu tine, nu te las singura! Bine ca ai programare diseara, macar vezi cum sta treaba

Si eu numai ce m-am intors de la doctor: totul e bine, cu exceptia greutatii mele (ha, Japonia!)

Voiam sa-i zic ca ma dor mainile peste noapte (ca ea ma cauta de umflaturi la picioare) si cand i-am spus, se uita pe carnet si zice:aaaaaaaaaaaaaa! pai greutatea de luat in sarcina pana in saptamana 40 e de max 10kg. Tu esti in saptamana 30 si ai deja 11 in plus...

P-orma il masaoara pe bebel si zice: aaaaaaaa, si copilul e mare! (avem 30s5z=1992gr, mai mare cu 2 saptamani, dar desi computerul calculeaza automat alta DPN, ei nu schimba, zic ca doar bebe va fi mai mare, nu ac vine mai repede).

Am crezut ca pune vina pe copil dar ce credeam! Zice: te rog sa controlezi strict dieta si aportul de sare, n-avem ce face la degete dar e important sa nu mananci mai mult de 1800 calorii si sa te apuci de sport (aerobic sau inot) ca sa mai arzi din ce este...

Eu i-am zis ca maninc foarte putin dar tradatorul de sot i-a zis ca maninc dulce in fiecare zi . Si mai mare ticalosia, se opreste la McDo in drum dinspre spital spre casa...si eu salivam...

Ahhhhhhhhh...grrrrrrrrr....Si ce altruist e: cica daca ma abtin acum, tot mie o sa-mi fie mai usor sa dau jos...E-teeeee!

DidiAlex, tu ziceai ca ai luat ideal=9k la prima sarcina; in cit timp le-ai dat jos?

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Eimotto, ca zicea de scos burta la lumina! Tocmai am citit in revista asta "The best pregnancy magazine in the world" (deh..., si nici macar nu e japoneza ) ca de la 29/30 s bebe deschide ochii, insa intrucat e intuneric, retina nu incepe sa functioneze.

S-au facut insa niste studii care arata ca daca burta e expusa la lumina dupa perioada asta, bebe se va intoarce catre sursa si isi va antrena ochii deja dinainte de nastere. Chestia pare indicata pentru cei care au probleme cu vederea (ccea ce bebe poate sa mosteneasca).

La noi in familie suntem ochelarici mai toti, asa ca mai nou tot cu burta la soare stau Habar n-am de efecte, dar asupra mea are un efect placut...numai marea dac-ar mai fi alaturi...

Ralucami, astia sunt intr-o doaga...cum sa lucrezi atat? Cand mai vin si caldurile astea japoneze... Daca nu-ti da echivalentul prenatalului in postnatal eu nici nu m-as gandi, as pleca in concediu! Acum depinde si cata energie ai tu, dar eu mai nou nu mai dorm noptile...Barem azi noapte am zis ca-i iau la bataie amandoi: cand bebe cand taica-su dadeau in foiala...

Cu ala micu'...am crezut ca e din cauza mancarii, in sfarsit a aparut lubenita de la voi din zona, asa ca ieri am cumparat o feliuta

Taica-su...cica sforai Pai eu n-am sforait in viata mea..."Las' ca acum compensezi! Parc-as dormi cu inca doi barbati"...Am zis ca intru sub pat, ce penibil dar de fapt nu ma mir...am o umflatura in zona ficatului...care se misca si ma apasa pe stomac si pe diafragma de nu mai pot dormi si respira noaptea...Si doctorita a zis azi ca ala e funduletul lui bebe! Na, i-am zis lu' sotulache: fi-tu te mosteneste (de aia sforai eu!).

Si voiam sa-ti zic: nu te ingrijora cu masuratorile!. In linkul de pe prima pagina esti in grafic, chiar daca la limita inferioara. DAR AZI CIND AM FOST LA DOCTOR era pe ecran inca imaginea de la o graviduta japonica care trebuia sa nasca peste 7 zile. Si avea:

BPD 8,1 cm (al meu la 30s are 7,9), avea 33 cm (al meu are deja 28cm si noi urcam la 50 linistit) si 2999gr! (pe cand noi facem bebe peste 3,200). Tu esti micuta, sotul tau e japonez, ai fetita (care sunt in gen. mai mici) - e normal sa fie asa, nu te stresa!

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

buna dimineata
ati facut vaccinul antitetanos? Cumva vi s-a spus ca il faceti in 2 transe, pentru ca pe mine m-a chemat acum 2 saptamani si mi-a zis sa revin pt a doua doza peste 1 luna. Si vreau sa va spun ca din fiola mi-a injectat tot, nu pe jumatate. Poate ma puteti lamuri, va multumesc

gabi

33+

Mergi la inceput