***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (49)
Raspunsuri - Pagina 3
bebeta spune:
Cristinamaria tu cand mergi la cabinet la dr. Anca? Eu am programare miercurea viitoare, la 14.00. Poate ne vedeam acolo. Altfel nu stiu cum sa iau legatura cu tine; eu daca nu am fost prea activa (mai mult am citit...) nu stiu cum sa intru pe mailul comun sau unde este afisata lista cu numere de telefon. Daca ma poti lamuri, iau de acolo nr. tau si te sun. Sau pot incerca sa trec nr. meu in mesaj, dar cred ca nu vor accepta moderatorii... Asa ca te rog ajuta-ma sa te contactez!
Sarbatori fericite tuturor si sa ne vedem cu bine pe forum, sanatoase si voioase, dupa Pasti!
Carmen 35+ (maine implinim 36. URA!)
ioana29 spune:
Madi, contractiile pot fi nedureroase si neregulate si iti dai seama daca pui mana pe abdomen si il simti tare. practic, se intareste toata burtica si simti cum se contracta. acestea nu sunt periculoase, sunt normale, fiziologice si pregatesc uterul pentru nastere. daca insa devin dureroase si se produc dupa un modul regulat, atunci este un semnal de alarma si trebuie anuntat doctorul.
eu nu am avut dureroase si nu stiu exact cum simti, banuiesc ca e o durere ca la ciclu.
oricum, cand simti ca ai o contractie, incearca sa-ti schimbi pozitia sau sa bei ceva, iar daca nu cedeaza poti lua no-spa.
Ioana28+
Mamibiutza spune:
Pitica, eu n-am avut febra si nici nu m-a durut ceva...
Bine, aveam contractii... am si acum... dar avand in vedere ca le-am avut de la bun inceput nu mi s-a parut nimic dubios...
E adevarat ca de cand am inceput tratamentul sunt mult mai rare...dar si eu am stat mult mai linistita pt ca nu trebuie sub nici o forma sa intru in travaliu inainte sa termin tratamentul...
Oricum, tu stai linistita... la tine poate fi doar o raceala sau o simpla infectie urinara...
eu iti tin pumnii sa iasa analiza bine
Mamibiutza 35+ cu Maria Eleonora
Monytza spune:
piticagogosicaCand am avut febra si gatul inflamar..cu aceeasi durere despre care zici si tu,am baut ceai caldutz cu miere si jumatate de lamaie stoarsa inauntru..si am luat la sfatul medicului BIOPAROX(spray) 4 pufuri de 4 ori pe zi,dupa fiecare data timp de 20 min nu inghitzi nimic.E adevarat ca sprayul e putzin cam innecacios la inceput..dar a doua zi deja nu mai simtzi acceasi jena si...la mine una a functionat...a treia zi scapasem de durerea`n gat...amigdalele se dezumflasera..si nici n`am luat aspirina,care apropo..in caz de febra mare se ia si de gravide,dar in linii mari e bine sa fie evitata...sper ca tzi`am fost de ajutor putzin
AndradaN`am avut intentia de a starni polemici si dup`aia sa ma ascund dupa coltz..chiar m`am mirat si eu de discutzii...in fond nelamurirea mea era ca de ce mi` s`a schimbat calciul recomandat de medicul ginecolog...cu elevit..de medicul de familie...nicicum dak sa iau sau nu calciuImi pare rau dak am starnit furtuni prin forum...oricum..scopul forumului este de extra info nu trebuie toata lumea sa il ia drept litera de lege.Mie una`mi e folositor sa mai aflu cate ceva de la mamicile cu mai multa experienta...si dupa ce aflu...verific..si..dak e cazul aplic.
Am vazut ca indata e ..sarbatoare..petreci pe undeva?
Mone+33 Maria Antonia
Mone Bebe si burtik
Burtik Mone 33+
cristalina spune:
Eimotto, eu am facut vaccinul dT si la Maria si acum la samburica (am studiat problema, am intrebat ginecologul, recomandat cu caldura de medicul de familie..."ectzetera, ectzetera" )
In principiu e foarte folositor daca nasti pe camp si iti taie cordonul ombilical cu secera . Cert e ca rau nu face...:))))
Madi, contractiile dureroase sunt ca la ciclu (acu', depinde de intensitatea durerilor pe care le aveai tu la menstruatie...la nastere te doare de-ti sar okii, dar in principiu e ca la menstruatie...:))). Daca sunt prea regulate baga pastile, schimba pozitia, bea apa si fa orice sa treaca ...:)
Daca se intareste burtica dar nu doare nu te speria ca-s din alea de care zice Ioana...:)
Aaaa, in saptamana mare si alea nedureroase sunt dureroase...
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
poohy spune:
Sarbatori fericite, Paste fericit, sa fiti fericite si iubite!
Bebei sanatosi, grasuni, si nasteri usoare
Tuturor fetelor!
Va urez de azi si pentru fetele care nu vor mai intra pe forum pana marti :)
Mica, Pauly, Sobi, Ankaa, Ralucami merci! Sper ca nu am uitat pe cineva, pentru toata lumea. Trebuia sa imi laud si eu puiul de cioara , am asteptat 7 saptamani ecografia asta
Celor bolnavioare, sa va faceti bine repede
Lauracatu, ne bucuram ca mai dai un semn de viata Ai grija de tine si bebei :)
Eimotto, felicitari pentru capitolul deschis si bebelul grasunel ;)
Anca 32+
poze
bebelusa
Androix spune:
Madi, ca sa deosebesti un fundic sau o spinare de o contractie iti pipai toata burta si daca mai gasesti un locsor moale nu e contractie.
Durerea la contractii e descrisa in mai multe feluri dar cea mai intalnita e comparatia cu durerile de ciclu. Eu as adauga si o comparatie mai plastica dar mai apropiata de ce am simtit eu: niste crampe ca atunci cand te-ai stricat rau da rau de tot la stomac si daca nu faci in 20 de secunde ala esti.
Liviana, ma intebai daca am mancat citrice cat am alaptat. Nu mai stiu sa spun acum, nu as baga mana in foc, nu pentru ca m-as fi ferit in mod special dar si Filipu tot in mai e nascut asa ca erau pe toate tarabele fructe de sezon si eu vara nu prea servesc portocale si alte citrice. In schimb am baut suc la greu: fanta, cola, cafea, intr-un final o dadusem pe nectar de piersici amestecat cu apa tonica acum n-as mai vrea sa stiu ce gust are coktailul asta...
Mai fetelor, da voi vreti sa nasteti pe la munci? Ralucami, pai probabil ca pe ei ii doare in basca daca tu nu te ceri acasa, sau habar n-au. Sau nu iti dau concediu? Asa am eu o prietena care era acasa, statea sa nasca si o sunau periodic sa-i comunice programul pe saptamana urmatoare. Si ea le zicea: acum mai am doua zile si nasc, sunt in concediu de o luna de zile voi nu stiti unii de altii p-acolo??? sau: am nascut ieri, credeti ca pot sa intarzii putin ca sa prind 2 ore de somn intre 4 si 6 dimineata??? si tot asa pana s-a intors la munca, un an si ceva mai tarziu, la alt job
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
poohy spune:
Androix, ma intereseaza si pe mine descrierea cu contractiile! Merci mult!
Pentru partea a doua (o cunosc foarte bine, nu de la contractii): include si cutitele pe care le simti ca iti taie intestinele? Asta ca sa ma pregatesc sufleteste...
Anca 32+
poze
bebelusa
lulu26 spune:
La multi ani! sarbatoritelor saptamanii
Nastere usoara! celor care vor avea o minune in perioada sarbatorilor
msemcuti-am trimis datele PM
amely ti-am trimis pe mail pozele care le am eu
piticasigogosica ai eu sunt in aceeasi situatie...din fericire fara febra. Pentru gat la mine functioneaza cu sirop de muguri de pin, de 3 ori /zi cate o lingura mare si apoi nu mai manac sau beau nimic o jumate de ora ca sa-si faca efectul.Am inceput ieri si azi e mai bine, nu ma mai intzeapa asa rau. Am inteles si ca produsele gen oscilococcinum sau stodal ar fi bune.
ella_74 spune:
Ibelciug,
N-am fost la nici o intalnire cu viitoarele mamici la CMU, dar as fi vrut ; stiu ca vorbeste renumita moasha Vania Limban; am primit de fiecare data invitatia si ieri chiar am vrut sa merg dar am zis sa sun inainte sa vad ce teme de discutie se abordeaza; tema era legata de analizele din sarcina si am zis ca pentru mine nu mai prezinta interes, ca mai am mai putin de 4 saptmani pana nasc si in afara de recoltarea din col din saptmana 37 nu mai am ce analize sa fac.
uite link cu poza mea:
http://www.flickr.com/photos/7556221@N02/442728408/
+35
ella