Mamici de martie - aprilie 2007 (33)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Roxana daca imi aduc io aminte bine... la mandra dura o masa, cu tot cu ragait cam doua ore... Ziua manca la interval de 3-4 ore (calculate de cand incepea sa pape) si noaptea la 5-6 ore la inceput, apoi pe la 2-3 luni la 8-9 ore.
Nu stiu ce sa-ti spun... pt. ca si ea, si baietii si-au cam facut programul singuri zi-noapte... adica dorm mai mult noaptea intre mese... La asta n-am intervenit eu.

Amma si ai mei fac kk la fel... lichid cu granule, galben-verzui (ca mustarul). E ok.

Paxela noi facem botezul la o biserica pe undeva pe la Eroii Revolutiei... cunoastem preotul si de-asta mergem acolo... Ar Sa stii ca ar fi fost frumos sa-l facem impreuna. Restaurantul, in schimb, l-am cautat aproape de casa.
V-am vazut pozele... f. frumoase cele din herastrau.

Plimbare in IOR... doar dimineata, cand mi-e mandra plecata la gradinita... adica intre 9 jumate si 14... Ai mei papa pe la 10-11... la 12 as putea sa fiu in IOR pentru o tura de lac. Dar peste vreo 2 sapt... sa sa hotarasca vremea asta...

Despre babisme... n-am tinut vreodata cont de ele... si nici de acu' incolo... Ce tine de biserica si ii spune preotul ca e bine sa fac, da. Doar atat. Si aropos de asta... uitati aici... sa va radeti un pic... poate pe unele nu le stiati : http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1046

Texte pentru invitatii si www.publiserv.ro/texteBotez.html" target="_blank">aici S-ar putea sa fie cam aceleasi cu cele de la Selene... n-am avut timp sa compar.

roxygeo, cria aveti grija de voi, sa ma tineti piticii in burtica inca un pic.

Azi am stat o ora afara... ar fi trebuit mai putin... vreo 45 de minute (ca era a treia zi)... dar a fost frumos si am profitat de asta. De acum putem sa stam cat vrem... frumos sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Elyanne, sa-ti traiasca barbatu' si mie mama, ca azi e si ziua ei.Sa petreceti fain!
Eu azi n-am reusit sa ies afara cu el( desi sunt 19°C) ca s-a trezit doar pt mancare si dupa ce maninca nu mai pot sa-l misc ca da afara.Daca nu e mancat plange de foame si nu pot sa ies si...uite asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

eu ma tot gandesc la durerile astea pe cale le simt jos inauntru...parca trosnesc...ziua e greu cand ma ridic atunci ma doare,dar nu asa k noaptea knd imi vine sa urlu de durere.....-m-as duce la doc,dar mi-e tare frik,dar nici sa stau sa astept park nu e bine...eu trebuia sa ma duc la doc abia sapt viitoare...ce sa fac sa ma duc de acum???
ooofff si m-a incercat si o durere de inima...asa de o deadata a inceput sa ma intepe rau tare,cred k treb sa fac si un EKG...

pup!

Mady 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna fetelor! Ce mai faceti? Mi-a fost un dor de voi... Am citit doar capitolul 31 integral la spital, printat de o prietena.

Felicit si eu toate mamicile care au nascut in intervalul acesta si le doresc multa sanatate si lor si bebelinilor!

Azi am venit si noi acasa dupa o saptamana petrecuta la spital dupa cezariana de urgenta.Va povestesc eu cand ma voi simti in stare. Bebe a inceput sa ia in greutate dupa o catastrofala scadere in greutate de 420g. O chestie pe care nu o prea cred pt ca nu arata deloc ca un bebe deshidratat, dar dupa ce m-au speriat bine cu asta au catadicsit sa-mi spuna ca, de fapt, s-ar putea sa fi fost defect cantarul de la sala de nasteri si sa fi inregistrat mai mult la nastere. De parca ale lor erau mai bune.. Ce sa mai spun.. niste idioti.
Bebita mea a venit pe lume luni, 26 martie 2007, ora 20.00, greutate ???3.480g???, scor Agpar 9, inaltime 51cm.

Am si eu o intrebare urrrrgggeeennnttta: Cati ml de laptic trebuie sa pape un bebic de 1 saptamana, ca am luat frica scaderii in greutate si bebica mea suge cu greu la san, asa ca ma mulg si ii dau completare cu bibe. Va roog muult sa-mi spuneti.

Cand ma voi simti mai sigura pe mine o sa va povestesc si peripetia nasterii mele, la care am avut un mare ajutor de la Dumnezeu. Toata operatia a durat 2H30Min.

Ela, mamica de Theodora Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Fetelor, si eu sunt necajita tare. Al meu copkil da laptele afara in continuu.Azi tre sa-l sun pe dr, mi-e groaza sa nu fie ceva rau.Si scaunele sunt tot explozive.Aproape diaree.O parte apa, o parte "graunte" galbene. Aseara mi-a stat la san vreo 40 de minute, a dat afara putin a adormit vreo ora si dupa aia iar ii era foame.I-am dat vreo 10 minute, i-am facut baie, ca era deja 10 ceasul si a dormit pana la 3.L a3 i-am data sa manince, mi s-a parut mie foarte putin si s-a mai trezit la 6.Atunci parca a mancat mai bine.Urmatoarea masa la8 jumate cind a mancat vreo 35 de minute si a dat afara mult.Acum doarme de pe la 10 jumate.Sa vedem cit il tine ca se tot foieste. I-au aparut niste punculete rosii pe piept, saptamana trecuta avea pe burtica acum are pe piept. Offf, offff!
Roxana, eu zic sa ramai la dispozitia lui cind vrea sicit vrea.Asa manca si Lucas si eu aveam senzatia ca nu se ingrasa si cind m-am dus la cantarit avea cu 750 de grame mai mult. Mi-a zis dr. sa stau linistita ca el nu se infometeaza si daca nu i-ar ajunge laptele ar urla. Doar ca are stomacelul mic si tre sa manince des.

Amma si fetita mea la fel face. Exact la fel.A incept sa vomite lapticul, insa eu am dat-o p faptul ca mananca foarte lacom.Scaunele la fel le are. Lichid si graunte. Te rog sa-mi spui si mie ce zice dr. , daca este in regula sau nu.

Eu mai am o problema. Ajutati-ma sa scap de ea.
Fetita mea noaptea face figuri. Vrea la san, trage 2, 3 minute dupa care adoarme cu tata in gura. O pun in patut si incepe sa maraie si iar o luam de la capat...o pun la san, trage 3, minute, adoarme...o pun in pat...si tot asa o tinem ore bune.... ce sa fac? gresesc eu undeva si nu-mi dau seama?
AJUTATI-MA!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Mai am o urgenta

Cat timp dupa ce mulg lapetele este valabil fara sa-l pun la frigider. Adica dupa muls daca tin biberonul la temperatura camerii la cate timp il pot da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Absoluta si Lucas tot asa facea. Adormea instantaneu.Da' moasa mi-a zis sa-l frec in palma, pe capsor, in talpa sa nu-l las sa adoarma.Daca reuseste sa manince 10 minute la o masa e bine.Al meu in cel mai bun caz manca asa. Pana cind s-a obisnuit.
Am observat ca Lucas de citeva zile ( de cind au inceput si regurgitarile) sta mai mult la tzitzi.Inainte manca maxim 20 de minute, la fiecare tzitzi cite 10 minute. Manca la una, il puneam ragaia urgent si urma a doua.Acum sta si 40 de minute.O sa incerc azi sa nu-l mai las atata.In plus e lacom rau.Cind se trezeste e cu gura cioc si daca intarzii sa-i pun tzatza-n gura e bai, se urca pe mine cu manutzele, da din picioare, isi intinde capu' dupa tzitzi.Tre sa incerc sa-l mai temperez si trebuia sa fac asta mai demult.Da' cind i-am zis dr-ului ca maninca des (cind avea 10 zile) a zis ca sa-i dau sa manince cit si cind vrea.Moasele zic sa-l inveti la 2 ore, 2 ore jumate intre mese(interval calculat de cind incepe masa pana cind incepe urmatoarea masa)No, mai stie naibii.
Am facut ca dr si nu a fost bine, fac si ca moasele acum.Asa ca la regim, copilu'! Doamne ajuta! Il mai las si azi, sa vedem ce face si-i scurtez masa la maxim 20 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

quote:
Originally posted by absoluta

Fetelor va rog frumos sa ma ajutati si pe mine si sa-mi raspundeti si mie. Voi cate picaturi de VIGANTOL dati la bb????

Cele de la externare mi-au zis 2 picaturi iar doctora de familie 4 !!!

Astept raspuns urgent !!
Va roooooog

Raspund in timp ce citesc, probabil deja ai primit raspuns: 2 picaturi!!!
Scrie si in prospect am vazut ca nu stiu ce se poate intimpla daca ia mai mult decit trebuie.
Dar cum nu puteam sa-i pun exact 2 ii mai scapam si 3 la inceput. Acum ii dau in lingurita, fix 2 picaturi si cu citeva picaturi de lapte ca sa se duca mai usor.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Multumesc mult de incurajari si de sfaturi

Durerile au mai venit...au mai plecat...ce ma sperie pe mine e faptul ca de miine nu mai iau Gynipral (conform indicatiilor dr-ului, azi a foat ultima pastiluta) si nu stiu ce se va intimpla, ca din ianuarie am luat cite trei pe zi....asa ca vom vedea...

Cria sper ca te simti mai bine...apropo tu cum iei gynipralul, si pina cind?

Va pupic
Roxygeo 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Absoluta...si a mea facea la fel...si acuma o pun in patutz semi adormita si ii dau ceai u biberonul si ii tin cam un sfert de ora 10 min suzeta ca o tot scapa din gurita si dupa aia adoarme singura.. mai maraie cateodat incerc sa nu o prea bag in seama...cam greu asta e.

CACA tot la fel ca mustarul si cu graunte........in mama si copilul am citit cand sun verzi cateva zile in sir si lichide rau....si eventual cu sange atunci sa ne alarmam....

Vigantolulla indicatiile pediatrei...2 pic pe zi si i le dau direct in gurita cand plange ...

De mancat si a mea face ca o haplea si cateodata ii vine asa dee mult incat nu reuseste sa-l inghita pe tot si cand lasa sanul din gura e plina la guritza si pe falcutza de lapte.....

A mea mananca la 3-4 ore cronometrate dupa ce o pun la somn in patutz...inseamna ca se satura......

Ella tin munte ca in prima sapt asistentele ziceau ceva de 50-60 ml la fiec masa dar se poate si 40 daa bebica e mai mica si oboseste repede.....si pe cutia de milumil scrie 60 ml la o masa 6 mese / zi.

Botezul si noi tot pe 12 mai......da inca nu am vb la restaurant....e al unor prieteni...mergem zilele astea sa vb cu ei sa speram ca nu vor fi probleme...

Despre obiceiuri si babisme.... eu am chemat preotul la 8 zile de la nastere ne-a citit ceva la amndoua...si am iesit afara....stiu ca nu am voie in biserica 40 zile dar dupa imi face preotul o slujba ca la botez vreau sa merg si eu....

Elyanne superbi puiutii tai....si apropo m-am distrat citind linkul care ni l-ai dat

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput