Mamici de martie - aprilie 2007 (33)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

buna dimineata
am si eu o intrebare pentru cele care au trecut prin asta
Fetita mea de o saptamana face kaka doar cu glicerina(la doua zile jumatate de glicerina) Stiti cumva alte metode? Am incercat si cu termometrul si nu vrea.Nu stiu ce sa mai fac.O doare atat de tare burtica!

loradin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

quote:
Originally posted by gabdyd

Salut fetelor,
La mult ani si multe impliniri, nasteri usoare si bbei sanatosi la toate Floricelele !!!!

Sunt singurica acasa, daca nu intram pe forum nici nu bagam de seama de sarbatoarea asta.
Tocmai imi selectam niste melodii pentru tavaliul, poate reusesc sa fac rost de un cd player portabil pentru atunci.
Si la bb nu prea ii place ingramadita pe scaun asa ca a inceput sa se manifeste.
Vigantol ii dadeam doua picaturi pe zi direct in gurita, cu grija. Asta e doza normala.
Puteam sa-i dau chiar 3 ca avea fontanela mai mare decat la altii, dar am eu un fix cu inchiderea ei prea devreme. Asa ca nu m-am grabit. Cred ca daca se inchide mai tarziu se dezvolta creierul mai bine. Nu e nebunia mea, asa mi-au spus tot doctorii si eu am luat-o de buna. Mai tarziu, dupa cateva luni am inceput sa-i dau doar o picatura pe zi.
Nu stiu cum v-au spus voua medicii,dar pe aici, la copii care aveau fontanela mica le prescriau din start doar cate o picatura pe zi sau chiar deloc.
Si e destul de inteligenta gagica. Doamnele educatoare nici macar nu si-au dat seama ca e ceam mai mica din grupa ei , asta vreo trei patru luni pana cand la una din sedinte au luat toate fisele la mana si s-au prins si ele in sfarsit ca o dusesem la gradi inainte sa faca trei ani. S-o vedeti la calculator ce zbarnaie.
Va ,
trebuie sa ma apuc de lucru, ca am multe chestii de scris.

Diana 36+, mami de Julie , 14.11.2003

Diana, din cate stiu eu Vigantolul este vitamina D3, este pentru fixarea calciului in oase si pt profilaxia rahitismului.
Uite prospectul:

Indicatii:
Profilaxia si tratamentul rahitismului, spasmofilie, osteomalacie, osteopatii metabolice (de ex. hipoparatiroidism, pseudohipoparatiroidism) si tratamentul de sustinere a osteoporozei.

Contraindicatii:
Hipercalcemie. Nota: atentie la pacientii cu calculi renali īn antecedente; īn sarcoidoza; īn sarcina (la om exista īn primul trimestru un risc teratogen/embriotoxic crescut).

Reactii adverse:
Hipercalcemie (īn caz de supradozaj). Rare cazuri de hipercalcemie si/sau hipercalciurie cu hipersensibilitate la vitamina D. Persistenta nivelului seric crescut al calciului se poate manifesta prin simptome acute (aritmii, greata, voma, simptome psihice, tulburari ale starii de constienta) si cronice (scadere ponderala, formare de calculi renali, nefrocalcinoza, calcificari ale tesuturilor moi, lipsa poftei de māncare, sete intensa, poliurie). Īn cazuri rare s-au īnregistrat evolutii fatale.

Compozitie:
1 ml (aproximativ 30 de picaturi) contine 0,5 mg cole-calciferol (corespondentul a 20 000 U.I. vitamina D3)

Administrare:
Copii īn primul an de viata, pentru prevenirea rahitismului: 1-2 picaturi/zi īncepānd cu vārsta de 2 saptamāni (pentru copii nascuti la termen, aprox. 500 U.I./zi; īn cazuri speciale, de ex. copii prematuri, 1 000 U.I./zi). Īn continuare, vitamina D3 este necesara īn al doilea an de viata īn special īn lunile de iarna. La adulti, pentru prevenirea osteomalaciei: 1-2 picaturi/zi; īn tratamentul rahitismului si osteomalaciei se administreaza pāna la vindecare, cāte 5 picaturi de 3 ori/zi. Īn tratamentul hipoparatiroidismului si pseudohipoparatiroidismului se administreaza 10 000-200 000 U.I./zi (se va controla nivelul seric al calciului la intervale de 3-6 luni, iar dozele vor fi ajustate īn functie de acesta). Īn tratamentul de sustinere a osteoporozei 2 - 6 picaturi/zi.

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Fetelor, si eu sunt necajita tare. Al meu copkil da laptele afara in continuu.Azi tre sa-l sun pe dr, mi-e groaza sa nu fie ceva rau.Si scaunele sunt tot explozive.Aproape diaree.O parte apa, o parte "graunte" galbene. Aseara mi-a stat la san vreo 40 de minute, a dat afara putin a adormit vreo ora si dupa aia iar ii era foame.I-am dat vreo 10 minute, i-am facut baie, ca era deja 10 ceasul si a dormit pana la 3.L a3 i-am data sa manince, mi s-a parut mie foarte putin si s-a mai trezit la 6.Atunci parca a mancat mai bine.Urmatoarea masa la8 jumate cind a mancat vreo 35 de minute si a dat afara mult.Acum doarme de pe la 10 jumate.Sa vedem cit il tine ca se tot foieste. I-au aparut niste punculete rosii pe piept, saptamana trecuta avea pe burtica acum are pe piept. Offf, offff!
Roxana, eu zic sa ramai la dispozitia lui cind vrea sicit vrea.Asa manca si Lucas si eu aveam senzatia ca nu se ingrasa si cind m-am dus la cantarit avea cu 750 de grame mai mult. Mi-a zis dr. sa stau linistita ca el nu se infometeaza si daca nu i-ar ajunge laptele ar urla. Doar ca are stomacelul mic si tre sa manince des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Rox, stai sa vezi cind incepe sa-ti vomite...ca am impresia ca tot lacom e si al tau. Sa vezi atunci stres, ca doarme nemancat...vezi mesajul de mai sus.
Apropos, Lucas scoate un sunte cind manince de zici ca-i magarus...de lacom, maninca repede, ii vine si mult lapte de nu reuseste sa inghita si parca ar canta , asa se aude.Tot incerc sa-l mai domolesc, da' se enerveaza. Cred ca de asta si vomita de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Amma multumim Da, a fost ziua lui de nume... azi e ziua de nastere... maine fac bb-ii o luna... Ce mai, o tinem intr-o petrecere.

Absoluta regula ar fii 3 picaturi in lunile cu "R" (sept-aprilie) si 2 picaturi in celelalte. Dar pediatrul hotarasete ce si cum in functie de fontanela. Eu le dau 3 picaturi.
Acum... daca dr. de familie e pediatru, inseamna ca stie ce stie... si ar fi bine sa-i dai cat a spus.

Roxanici la cerere, la cerere... da' nici chiar asa... Da-i niste ceai cand vrea sa pape atat de des... sa-si mai rareasca mesele... si sa-i faci cat de cat un program. Eu asa am facut cu ai mei... si deja avem destul de fixe mesele... 6 / zi ... cu variatii de 1 ora maxim fata de ziua precedenta.
Poate daca-i dai ceai si ii raresti mesele suficient o sa i se faca si foame cum trebuie.

sherbi la mine si acum (dupa o luna) mai curge ceva-ceva... Imi pun tampoane zilnice... dar tot n-au trecut de tot. Depinde si de fiecare in parte.

gore78 eu sunt multumita de doctorul meu... Este destul de in varsta... si are suficienta experienta. Dar uneori recomanda cam repede antibioticele... E la o policlinica pe la Gloria, langa cresa Titan II. Daca te intereseaza, iti dau mai multe detalii pe PM

Noi facem boteztul pe 12 mai... mai e un pic

si ma duc sa echipez teroristii sa plecam afara... ca tot a iesit soarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Mihaela_ce eu colectez laptele intr-un pahar pe care-l tin numai pentru asa ceva, sterilizat, il acopar si il tin la frigider. Nu apuca sa stea prea mult pe acolo ca se scoala "fomistul" meu din nou si cere. Nu am congelat pana acum si probabil ca n-o voi face pt ca nu am lapte atat de mult.
Cum spunea si Alexa si eu cred ca laptele meu nu e satios pt ca dupa ce se infrupta Luca (si simt eu ca mananca bine) nu dureaza prea mult si vrea din nou. Ma exaspereaza pt ca am rani la san care nu au trecut deloc cu Garmastan, avand in vedere ca bebelul mananca cand vrea el... si vrea des. Asa ca sunt in clubul mamicilor care se vaita de programul de hrana al bebeilor. Luca va avea 3 sapt miercuri si inca nu si-a format un program, oare si-l va mai stabili sau va manca tot ca si pana acum? Ziua mai e cum e dar noaptea... Ii dau si lapte praf noaptea ca nu se satura deloc.
Insa am o problema: se screme rau de tot cand mananca, indiferent daca e la san sau la biberon. Plange dar nu da drumul sanului sau tetinei decat daca ii scapa de durere. Oare sa fie colicile? Si de ce se manifesta mai ales cand mananca?
A, si despre Vigantol: voi cum il dati copilului ca eu i l-am dat in lingurita in care am pus putin lapte insa o asistenta mi-a spus sa i-l pun direct pe limba. Voi cum procedati?
Roxana nu te chinui cu gandul ca uiti sa faci anumite lucruri. Esti o mama perfecta pt ca te chinui sa-i fie bine puiului. Se intampla sa uitam dar asta de la oboseala. O sa ne intram in ritm si totul va fi bine peste putin timp, vom avea gesturi reflexe in ceea ce priveste grija pt bebe. Instinctul matern...
Sherbi eu incerc sa nici nu ma gandesc la viata pe care am avut-o inainte de nastere pt ca mi-as face mai mult rau. Eu am mers la serviciu si in ziua de dinainte sa nasc, nu am avut timp de prenatal. Ieseam in fiecare zi cateva ore, fie la plimbare, fie in vizita, fie cu treburi. Ma simteam in largul meu fiind activa. Acum nici macar nu mai ies din casa si nu voi iesi inca 4 saptamani, pana la botez. E o "regula" religioasa din mosi-stramosi si tin cont de ea vrei nu vrei. Nu mai spun ca de cate ori prindeam ocazia, cel putin in week-end, ieseam in oras sau din oras cu prietenii sau singuri. Cu toate astea eu cred cu tarie cu voi reveni la viata dinainte numai ca peste cateva luni cand Luca va mai creste si ne vom obisnui unul cu altul. Si eu sunt aproape tot timpul singura acasa. Flavius vine seara de la serviciu, iar soacra mea vine rar. Tata vine mai des dar nu sta prea mult. Insa ma uit la baietelul meu si-mi trece si de singuratate si de suparare. E, ma mai apuca si pe mine cand vad ca nu vrea sa ia sanul desi stiu ca-i e foame. Pana una-alta imi fac planuri pe unde il voi plimba, unde il voi duce, cum il voi imbraca... Hai, ca va fi bine! Nimic nu poate fi mai frumos decat sa ne aranjam viata in functie de fiinta pe care am adus-o pe lume!
Va pupic pe toate! Intru mai tarziu!

Rebiana, mami fericita de Luca Andrei (14 martie 2007, 11:30)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am pus cateva poze noi cu baietii si mandra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Raportez si eu o noapte de nesomn cu vise aiurea,dureri de oase si n'spe drumuri la toaleta,dupa care azi dimineata pe cand sa adorm si eu a trebuit sa merg la analize.Acolo lume si tara si desi pe usa scrie prioritate gravide, lumea nu da doi bani pe asta.Deci nervoasa, satula,obosita si intepata m-am intors acasa.Acum mi-e somn de mor dar nu pot dormi de vecinii mei care toarna beton si urla si zbiara ca descreieratii. Am observat o stare generala de nervi si depresii aici la noi,fetelor, dar o sa vina ele si zile mai bune. Curaj si va pup.

36+ cu bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Multam fetele de incurajari. Incerc sa nu disper prea tare.

Karla, daca esti prg ptr cezariana nu te speria de pozitia lui bebe, asa a vrut el....

Amma, kk lichid cu acle graunte parca e normal, Kmi parca descria la fel...acu nu's ce sa zic, numa nu intra in panica. Tb sa ne pastram calmul...uite la mine, acu is suparata acu ma apuca imbarbatatul.

Eliana, io scriu pe un caiet tot ce fac cu bebe, legat de prg lui si facand un review nu am gasit mai mult de 6 mese pe zi, numai ca sunt haotice uneori. Si intervalul dintre mese ma cam sperie. Acu de ex a mancat la 7:15. terminat cu tot cu tinut in sus ptr ragait pe la 8. A adormit numa pe la 10 si acu doarme inca. de la 8 pana la 13 is aproape 5 ore; pai asta e interval normal de mancare???? mie nu mi se pare dar nici nu il trezesc....

Mai da ce frumos sade mandra acolo. Chiar e mandra ca are locul din fatza.

roxana, mamica de nazdravan Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Eliana si noi tot pe 12 mai ne botezam, la ce biserica mergeti? noi o sa vorbim la cea din parcul titan, cea de lemn, ce frumos ar fi sa fie tot acolo

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput