Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 14
miki04 spune:
Dorsilia baietelul meu a mancat 1 luna Humana HN si a luat in greutate 1700g in luna respectiva, asa ca stai linistita nu-i bai, s-ar putea sa pape mai mult decat de obicei...asa ca asta este, sanatate sa fie ...in rest numai conteaza.
Ariadna n-am zis ca ai schimbat laptele de capul tau, dar cu unii pediatrii trebuie sa ai tu grija ca ei sunt

.
Va pup pe toate ma duc sa pap si eu ceva pe ziua de azi...ca de cand cu dintii astia..........
Mihaela
Stefan Cristian 17.12.2006 si Adita 31.07.2000
slide Stefan
poze
atat mai avem pana la 1 an
Donia spune:
Iata-ma-s
cu scutirea de la carciuma in dinti
.
As mai avea si scutire de la shopping, dar cand vad ce pateste a_deju ca-si ia blugi noi... sa mai indraznesc sa pomenesc si eu de ai mei?
Mai am si scutire de la sot ca a fost ziua lui, drept pentru care ieri am petrecut o zi absolut minunata, iar alaltaieri am omenit musafirii. Scutire de la Cristinel care ieri dimineata a dormit pana la 9,30, drept pentru care am dormit si eu in rand cu el, scutire de la Roxana care vorbeste intr-una... si mai asteapta sa-i si raspunzi. Legat de asta ieri a fost o faza faina in masina, pe drumul de intoarcere de la restaurant (drum care a durat cam 45 de minute ca ne-am zis sa admiram apusul si Niagara si imprejurimile...). Roxana a vorbit tot drumul, nu apucam sa mai spunem nimic, sa ne auzim gandurile, eram disperati, eu si sotul ajunsesem sa radem isteric, ea ne intreba de ce radem si iar vorbea... eram depasiti complet de situatie. Fiecare "Hai sa mai si tacem, sa ne mai uitam pe geam" din partea noastra era urmat de un nou potop de cuvinte, propozitii, fraze, povesti, epopei, din partea Roxanei. In tot timpul asta Cristinel a stat cuminte si s-a uitat pe geam, se uita desigur si la Roxana, ca ei stateau frumos in spate, a fost cumintel si tacut fara sa doarma. Iar in apropiere de casa a scos si el un fel de oftat vorbit "Ehehehe..." iar Roxana s-a oprit si s-a uitat la el mirata, dupa care i-a spus: "Mai Cristinel tu vorbesti cam mult!"
Eu si cu sotul eram pe jos de ras... Bietul copil, el si vorbitul mult... parca mai are loc cineva de ea...
In concluzie, sa va spun cateva cuvinte din intelepciunea fratelui meu mai mare: "Cand sunt mici te rogi de ei sa vorbeasca, iar cand sunt mari te rogi de ei sa taca". Of, of, of, ne termina guraliva asta micuta.
Hai ca mai apar eu ca acum Roxana e la scoala si Cristinel se razbuna pentru tacerea fortata de ieri :)
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
mormelvio spune:
Salutare mamici. Multumim tuturor de urari.
Eu sunt tare necajita, ca azi in loc sa sarbatorim cele 4 luni, am facut febra si am inceput sa tusim. Alin e tare infundat si abia respira. Cu ce sa-i desfund nasul?? Noroc ca avem batista bebelusului si macar pot sa-l curat cat de cat...
Am sunat doctorita si mi-a zis sa-i dau supozitor de paracetamor, sirop EURESPAL si Amoxicilina suspensie. Voi ce ziceti..e bun tratamentul?
Noi luam preventiv pe langa vigandol si picaturi de vitamina C...dar vad ca tot degeaba...
marcelac spune:
salutare fete dragi!
v-am dus dorul, dar uite asa s-a inamplat ca m-am apucat de munca de acasa, plus probleme cu situ DC, plus ca in fiecare zi mai trece o zi...
mea culpa
noi suntem bine, am trecut prin cateva episoade de stres ca nu se mai satura cu laptele meu, dar am refuzat cu obstinatie sa cumparam formula, si inca rezistam. ba cu ceaiuri, ba si cu Galactogil, si uite asa mai trece cate o saptamana. Ana maninca f des acum. Unde manca la 6 ore in prima luna, acum maninca la 01, 03, 05, 07, 09, 12, 14, 17, si 20.
vai de mine si de sanii mei
incerc sa ii raresc mesele, dar noaptea nu am nici o sansa...
are 6,41 kg la aproape 4 luni, face vocalize, zice gggg si nu a avut nici o problema de sanatate pana acum, Doamne ajuta sa niic nu aiba
doar ca intre mesele astea atat de dese si ce mai fac si pentru birou, nu mai am timp nici sa mor
casa e vraiste... mancare fac f rar... si mor de plictiseala cand ies cu ea in parc ca doarme de la 14 la 17 daca stau cu ea afara, si cum asta e un "tratament" bun ca sa rarim mesele... stau!
nu am citit mai nimic din urma de frica ca nu o sa apuc sa va scriu, asa ca o sa incerc acum
va pup cu drag si dor si sper sa mai doarma pitica sa mai pot intra si eu
dianocica spune:
mormelvio eu nu sunt fan al antibioticelor, cu atat mai putin prescrise prin telefon. dar nici dr nu sunt...
fug ca tre sa tz
diana si david din 03.12.06
marani spune:
Buna seara!
Dianocica, multumim tare mult de urari, sunt tare fericita ca a implinit 4 luni!! Cand s-a trezit dimineata am napustit asupra ei, imi radea cu gura pana la urechi si am pupat-o peste tot!!!!!!!!!!!!! E fata mare, nu? Tata s-a straduit sa ajunga si el acasa la fete drept urmare a mers toata noaptea ( in loc sa doarma )( in total vreo 25 km, zice el ( pe jos )) dar tot nu a ajuns. Dar ne-a sunat...
Mormelvio, la multi ani puiului! Imi pare tare rau de ceea ce se intampla. Parerea mea ( nici prea patita nu sunt ) e ca tratamentul e in regula, important e sa scada febra ( panadol? ), sa treaca tusea ( ceai de lumanarica? sirop patlagina? ) si nasul sa se desfunde ( ser fiziologic? lapte de la san? ). Va pup, sper sa treaca repede.
Tema: pisica are labutele in gura mai cam toata ziua, numai cand mergem la vecina ( care are 3 pui, ultimul de 3 luni jumate ) sa se cinsteasca mama cu o cafea, acolo isi etaleaza manierele si nu baga mana in gurita. Cand o schimb de pampers isi apuca cu mainile body-ul si-n gura cu el, il uda tot, mama schimba altul, apoi papa si regurgiteaza mama schimba iar.
Ii spun iubitei "NU", o sa-i spun mereu atunci cand trebuie, evident insotit de o explicatie. Nu stiu cum sa va zic, dar noi facem educatie de la nastere cu bb, ii spun lucruri pe care ar trebui sa i le spun la 3 ani, dar cred ca a asculta chit ca nu intelege iar eu imi formez un limbaj adecvat perioadelor "mai grele".
Multumesc fetelor ce mi-au raspuns in legatura cu infectia urinara. Va pup!
Mai nou ma declar multumita ca Ana Maria are program strict de somn 1 ora juma in casa, 3 dintr-o bucata afara in CARUTTTT!!!!!!!!!! Da, ati citit bine! Seara pica la 21-21.30, papa la 4 dimineata si iar somn pana la 7. E lucru mare, ca ma saturasem sa-mi incep ziua la 5.
Angi, as vrea sa vad poze noi cu puiul tau, asa de mult ne place de ea ( mie si sotului meu )!
Nu stiu care-i treaba prin tara, dar sa va zic ce-a facut nenea Stefan ( primarul ) la noi: a ornat extraordinar de frumos orasul, mai ales centrul, parcul cu oua uriase si iepuri uriasi colorati frumos, iar noaptea plini de luminite, instalatii in toti copacii, ce sa va povestesc.....vine tata acasa cu camera digitala si iesim in oras pe zi si seara sa facem poze pt voi!!!!
Va doresc o noapte linistita si sanatate multa bbilor!
(eu scriu mai rar acum caci mi-am incarcat pogramul cu plimbari )
mamica de bubamara
Donia spune:
La multi ani Alin si Ana Maria! 
mormelvio, eu n-as da antibiotic fara ca un medic sa vada copilul! Ce moda idioata e asta sa faci consultatie si sa prescrii antibiotic prin telefon????? E compelt iresoponsabila!
Oricum, Paracetamol trebuie sa-i dai ca sa scada febra, iar despre Eurespal nu stiu nimic. Insa chestia cu antibioticul... sa ma scuzi, dar e o tampenie sa-i prescrie fara sa-l vada.
Pentru muci pune-i picaturi cu ser fiziologic si scoate cu batista bebelusului. Eu la Roxana mai foloseam cu succes Karvol, niste uleiuri aromate care se pun pe o batistuta pe perna, sau pe pijama direct, sunt decongetionante si ii desfunda nasul si calmeaza tusea. Sanatate va doresc!
Iar fug.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
mormelvio spune:
Acum am incercat cu ser fiziologic in nas si apoi cu batista bebelusului. Se desfunda pe moment dar in cateva minute e la fel....
danita spune:
salutare
scriu telegrafic : fost la vaccin , plans max 5 secunde si gata ...
din nou bila neagra la dr pediatra : ce mai faceti cu piciorutele ? beeeeeei , fara suparare dar nici macar nu s-a uitat la ele si pune asa o intrebare de parca eu eram dr pediatru !ia aparut ca o pata pe picior asa iritata , mai aspra ...ii arat si imi recomanda iar crema cu hidrocortizon .....mai spun ? ma enervez !!
atat despre noi
pupici
D
BeBelusca
Dbunny spune:
mormelvio daca n-ai umidificator pune o oala cu apa aburind langa patutul copilului...sau prosoape umede pe calorifer, chiar daca la inceput nu pare, sa stii ca ajuta. Si continua cu serul si batista bebelusului. Mie pediatrul mi-a spus ca e fundamental. Si noi am fost vreo 8 zile raciti...dar noi tuseam la greu, si mucii erau in gat. Dar nasucul infundat l-am aranjat in 24 de ore...
Grija mare cu antibioticele... baietelul unei prietene(8luni) a facut o alergie la Augmentine foaaaarte urata, i s-au umflat pleoapele de nici n-a mai putut deschide okii saracul...si au trebuit sa-l lege de maini cum se scarpina...si cu capul se freca de barele patutului.
ralumatbine ca totu-i bine cu micutul....
Aici nu i se baga-n seama putulica pana pe la 4 -5 ani...ca cica pana atunci i se poate rezolva singur...intru-n sperieti cand a gandesc... bietul copil la 4-5 ani ar suferii si mai mult..
Ieri am luat biscuiti fara gluten pt bebei de peste 4 luni(de la Milupa)...da' vazui ca-i acelasi lucru ca si cerealele..is pt biberon, cica a nu se dada copilului sa-l roada. Na, deci cand mergem undeva, in loc sa iau cereale in borcanel iau vreo 2 -3 biscuiti
Mai citesc si mai scriu. mai dau si un search cu dureri de dinti la bebe ca ni-s praf..
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu