Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (31)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna!

mamicilor, helllp!!! pediatra mi-a zis sa-i dau lapte HN, Humana, pana dupa pasti, adica vreo 2 saptamani s-ar face, in conditiile in care ii dau deja de cand cu puseul diareic. N-o fi prea mult s-o tin pe lapte dietetic?se creste ok cu el?

a avut intr-o zi jumate scaune moi, imediat dupa m,asa, la vreo ora se sparcaia deja, ajunsesera apoase deja si pe langa hidrasec, a primit indicatie de lapte dietetic, coprocultura a iesit ok.

acum ce sa zic? ideea e ca ii cam place laptele asta dietetic, gros de la faina de orez, si cu gust cam ciudat(dupa mine), cica de banane, dar nu e de durata, deci nu o pot hrani cu el...ce ma fac? Nu mai face fitze la supt, si bea si-n somn, urla cand e treaza si flamanda daca-i scot bibele sa-l mai agit ca curge greu laptele asta, se ingroasa una doua...pediatra ma tot amana cu o decizie...pana dupa pasti, mie mi se pare mult si nu stiu daaca nu-i face rau atata lapte HN

ce ziceti voi?

Felicitari tuturor celor ce-si serbeaza lunisoarele precum si mamaicilor lor vrednice de admiratie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

un mare pt sofia de aelita cu multi pupici
noi am avut o vizita asa frumoasa...crinutza e o dulce si jumatate, vorbareata nevoie mare, zambareata tare, si simpaticaaa...iar d a fost uimitor de cuminte...el e cam gelos cand primim vizite dar azi a fost...nebunie...chiar nu s a suparat deloc, imi venea sa l mananc de cumintel...mi a parut tare rau ca eu faceam atmosfera pt pusti si pe dandusa am lasat o sa va scrie si...a pierdut mesajul...las' ca rezolvam noi, poate ne vedem si maine si atunci iar o pun sa va scrie...

aka si noi am avut doar mucisori, si mai tusea din cand in cand dar doar pt ca se ineca cu ei. dr de fam, de altfel singura pe care o mai avem, ne a recomandat oscilococcilum cate jumatate de doza pe zi , 3-4 zile, plus spay cu apa de mare in nas, scos tot de pana la 6-7 ori pe zi. a functionat de minune.

a, si bineinteles ca eu am ramas fara baterii la aparat si a facut doar dandusa poze. si cand sa le descarcam...uite o nu i...adica n am reusit...de abia cand si o pune ea net....asa ca...n aveti noroc va pupam apasat

diana si david din 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

stati asa sa ne-ntelegem.. deci: laptele HN nu este formula anti-alergica?? daca da, sunt nshpe mii de copii care numai de-asta mananca, din prima zi, si pana la 3 ani.... deci faza cu sa faca rau la copil mi se pare exclusa.... daca totusi bat campii, biciuti va rog :)) eu cred totusi ca pediatra o fi stiind ea ce zice acolo... bai, nu zic ca nu sunt si medici tampiti, ba chiar e prea plin de asa ceva, dar... nu sunt chiar toti... :))
va pup, si tineti pumnii, ma duc sa-mi cumpar blugi... acuma ramane de vazut daca s-a si inventat marimea mea :)))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

asa m am incalzit...ia sa scot eu un pic biciul si sa incing cateva...
-un pt a deju pt ca este si isi cumpara blugi noi in loc de fructe, morcovi si alte treburi pt slabit
-un pt dia ca ii baga in cap oanei numai prostii, parca n ar sti ca dra crinuta e doar o prietena f buna...si ca inima lui e de mult in drum spre tm
-un avertisment pt donia care ne ignora cu desavarsire in ultimele zile, nemotivat. ori vine cu scutirea ori...
-un pt asiza care raaar mai scrie cate ceva, si atunci nimic de denis, nici o poza noua...de asemenea ignoranta...
-un pt kokorina ca prea rar vine sa spuna de soacra, sa se planga, sa ne tina la curent cu parturile lui pascal,, de exemplu...ru si ni ca
-un pt aelita care, in loc sa numere gramele sofiei, ar trebui sa vina si sa ne spuna ce gggg, aaa, eee zice fata
si un pt mine ca iar a venit barbatu' acasa si m a gasit pe forum si cu casa-ntoarsa.....asa ca fug repede, poate l induplec...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna! Am intrat repede, ca am o groaza de treaba de facut prin casa- am ignorat-o total zilele astea, oferindu-i cat mai multa atentie lui David.

Noi am fost azi la control. Operatia este foarte bine, se decaloteaza total, nu-l mai doare absolut deloc. Si se pare ca nici nu a ramas marcat de experienta - azi statea pe masa de consultatii si radea la doctorita si inca de vineri ne-a lasat sa-i facem toaleta fara sa comenteze. Ufff, sper ca a trecut - in maxim o luna ne vor cadea firele de la operatie si abia atunci repetam urocultura.

Gata, fug la gospodarie! Va pup pe toate! De Yagmur stiti ceva? A ajuns la Bucuresti?

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a patra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

Buna mamici!
celor cu nume de flori(mamici, bebici,tatici)si celor care au mai implinit cate o lunisoara!
DANUTZ mersi mult pt. incurajari(ca nu ma uitati)si multi pupici de la mine si bb David!
MARANI ,scuze ca ti-am incurcat iubita ta pisica cu o...banala de pisica!Oricum ma bucur ca te-am facut sa razi!
SOFIEI de AELITA
MIKI felicitari pt. dintisor...cam repede!
YAGMUR mersic mult

deeaAde DAVID IONUT (24.12.2006)

Mergi la inceput

niste poze super tari cu bb i www.urchinrock.com/gallery2006.php" target="_blank">sub apa
si si pt bb de mormevio si marani.
aveam muuuulte de zis si biciuri de pus dar...norocul vostru...poate maine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna tuturor
scriu f telegrafic-avem iar probl cu modemul, tre sa luam unul nou, ca asta tot horcaie si in ritmul asta isi da obstescul sfarsit cat mai curand

luly-cred ca dr ciolpan de la oftapro. e o femeie mai severa (asa mi-o amintesc de cand era fiul ei la gradi, dar o perioada f scurta ). ideea e ca eu nu am ajuns la ea,dar parca mersese cineva de pe forum

pisi isi suge labutele pana la cot, le vara cat mai adanc in botic, si de dormit doarme cu degetul mare in gura. ii scot eu degetele cat pot, dar una peste alta are castig de cauza. incerc sa ii dau alte jucarioare, dar nu le apuca bine si le pierde, spre deosebire de degetele, pe care le gaseste mereu cand simte nevoia.

dorsilia nu stiu sa iti raspund, imi pare rau.o sa fie bine, o sa vezi

cadouri la nasi-la botez si daca sunteti apropiati si la craciun, paste, onomastici, anuversari. noi i-am luat nasei o rama de cristal, cu o poza frumoasa de la botez.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici!
am citit dar doar cap asta, dar de rasp nu am timp!
pe scurt: si eu sunt de acord cu NU dar intotdeauna insotit de o explicatie! dar nu voi spune NU la orice chestie (cateodata copii trebuie sa inteleaga pe pielea lor de ce e rau ceva). n-am timp acu' de exemple, dar v-ati prins voi.
am gasit ceva legat de diversificare dar pe mine m-a cam "derutat" pentru ca este de acord cu sarea, miere, banane etc.
DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI

Se incepe de la 6 luni (la cei foarte grasi de la 4-5 luni)

Masa a II-a din zi este prima care se inlocuieste (de la ora 10). Se incepe cu suc de morcov + suc de mar, separat sau impreuna:
- o lingurita in prima zi;
-2 lingurite in a doua zi
-4 lingurite in a treia zi (aprox. 20 ml), apoi 40 ml, 60 ml, …., 100 ml cand se adauga si pulpa de fruct (mar, banana);
-1/4 mar in prima zi
-1/2 mar in a doua zi
-3/4 mar in a treia zi
- 1 mar in a patra zi.
Se sta 1-2 zile pe loc pentru a vedea cum reactioneaza copilul, apoi se introduce banana mixata cate o lingurita, doua, pana la jumatate de banana (banana trebuie sa fie coapta si fara pete negre).
Piureul de fructe (suc si fructe) trebuie sa fie semifluid, sa curga.
In amestecul de mar si banana se pot introduce oricare alte sucuri sau fructe in cantitati progressive.
Trebuie adaugate proteine sub forma de branza de vaci cate 1-1 pana la 4-6 lingurite, sau pulbere de biscuit pana la aceeasi cantitate. Biscuitii trebuie rumeniti in cuptor (dextrinizati) si umflati cu ceai fierbinte, dupa care se amesteca in piureul de fructe.
Se adauga orice fruct autohton (fara coaja si samburi) progresiv, incepand cu doze mici si crescand doza progresiv: piersici, caise, cirese, visine, capsuni, pere, prune, struguri ….
Amestecurile se alterneaza, nu se da mai mult de doua zile aceeasi compozitie pentru ca sugarii se plictisesc si refuza.

Masa a III-a
1. Supa de legume
2. Piureul de legume
1. Supa de legume
Se ia o cana de ceai de 300 ml si se umple cu legume date pe razatoare sau taiate marunt astfel:
- 1/3 din cana morcov
-1/3 din cana cartof
-1/3 din cana dovlecel, telina, pastarnac, ceapa, ardei, frunzele verzi de telina pentru fierul pe care il contin, (important pentru copii anemici) salata, patrunjel, la copilul mai mare peste 7-8 luni puteti pune si o rosie mica, conopida, broccoli, fasole verde.
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 30-45 min sau ½ ora la oala sub presiune cu o cantitate de apa de 300 ml.
Se ia la inceput numai zeama (100 ml) in care se adauga ½ lingurita de ulei masline/floarea soarelui, putina sare si 1-2 masuri sau lingurite cu varf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia:
30 ml in prima zi
60 ml in a doua zi
90-100 ml in a treia zi
apoi se creste pana la 200 ml.
Copilul poate sa o ia cu placere sau sa o refuse. Daca o refuza se poate adauga lapte sau putin zahar sau miere, o lingurita la 100 ml, sau zeama de lamaie, fiecare copil are preferintele lui.
Dupa ce s-a obisnuit cu supa, se va administra piureul de legume.

3. Piureul de legume
Se mixeaza toate legumele fierte cu exceptia frunzelor verzi, cepei, rosiei.
Se adauga laptele praf sau lapte de vaca 2-3 lingurite, unt ½ de lingura, putina sare.
Se mixeaza pana devine semifluida, se administreaza progresiv crescand zilnic doza 20-40-60-100-150 gr.
In piureul de legume se adauga galbenusul de ou de gaina, fiert tare.
a) -1/4 in prima zi
-1/2 in a doua zi
-3/4 – 1 galbenus in a treia zi
Se vor da trei galbenusuri pe saptamana, albusul se va introduce in alimentatie dupa varsta de un an.
b) tot in piureul de legume se adauga carnea de pasare – piept de pui, se fierbe carnea separate in supa adultilor, se mixeaza bine si se amesteca in piure:
- o lingurita in prima zi
-2 ling in a doua zi
-3-4 ling pana la 6 ling pe zi
c) branza de vaci, in zilele cand nu primesc branza la fruct
d) ficat de pasare
-1/4, ½, ¾ pana la un ficat fiert sau fript la gratar si mixat in piure + unt
e) peste alb fiert sau fript la gratar 1-2-3-4-6 lingurite.
Dupa fiecare aliment nou introdus, se asteapta 2-3 zile pentru a vedea cum se adapteaza si tolereaza copilul si apoi se introduce un nou aliment.

Masa a IV-a – masa de la ora 18
Se inlocuieste dupa 7 luni cu:
-iaurt cu sau fara fructe
-mamaliguta pripita (subtire) cu unt, branza sau/si smantana
-papanasi cu branza de vaci, fierti.

Pana la 2 ani si jumatate si peste, copilul trebuie sa primeasca 2 mese cu lapte/zi.

va pup pe toate si in special pt Kara! e bine de stiut ca nu ne-a uitat desi vad ca avem concurenta!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Salutare,
Am fost tot plecati zilele astea... sau prinsa cu treaba prin casa.
Mamici din Buc - sosim sambata dimineatza si dupa Pasti astept sa ne vedem. Voi lua legatura cu Ralumat si Dianocica....
Acuma se gateste la greu la mine si trebuie sa ma bag si eu in seama...
Tema zilei: Luchitza isi baga la greu manutza in guritza... incerc eu sa-i dau suzi, dar manutze e cea mai buna.
Il voi invata si NU, dar doar cand e cazul si cu explicatii... vreau sa imi aranjez mansarda in asa fel in cat sa poate explora.. si sa nu stau tot timpul cu gura pe el.. cu NU fa asta...etc...
Ariadna, desi sintem pe formula, chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau; Luca papa acelasi lapte din spital (NAN 1) si nu am avut probleme
Dandusa, ce biiiiiiiineeeeeeee ca avem vesti de la tine... saptamana viitoare o sa te cunosc si eu... URA!!!!
Dianocica, eu am scapat de ; pupici lui dmic...
A deju, imi este atat de dor de mareeeeeee si nu cred ca ajungem in acest an... munca, munca si iarasi munca.. asa ma pateste in curand..
Fug sa terminam ciorba si sa punem puiul la cuptor...
Pupici la mamici

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca

Mergi la inceput