Inimioare de iulie-august 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 10

truli-luli spune:
 Multumesc fetelor pt raspunsuri. O sa merg cu ea la dr sa vedem ce spune.
Ema.nu.ela asa stiam si eu de la dr mea de la Bucuresti. Ana a mai fost racita pana acum, ca se prind usor virusii de ea, dar nu a fost cazul de antibiotic. Febra ii trecea cu nurofen si in rest siropel de tuse si curatat nasul. Si ultima oara am procedat la fel pana am vazut ca manaca din ce in ce mai rau cu toate ca parea sa ii fie foame si am mers cu ea la dr care mi-a prescris initial amoxicilina. Dupa 2 zile de tratament eu eram incantata ca a inceput sa manance bine din nou dar dr la control mi-a spus ca gatul arata mai rau, are puroi la amigdale si mi-a recomandat sa trec pe zynat. Dupa 5 zile de tratament totul era ok, dar dupa cum spuneam starea ei sau mai precis pofta de mancare ii revenise dinainte. In ce priveste starea generala nu imi da prea multe indicii, rar cand se modifica substantial. Ea e de regula activa si vesela si asta nu se schimba nici cand e putin racita asa ca nu ma pot ghida dupa ea decat atunci cand e deja mai grav 
In plus de asta dr de aici, dupa acel episod de raceala mi-a recomandat sa nu o duc devreme in colectivitate, sa aman gradinita pana la 4 ani pt ca va fi mereu sensibila si racelile de acum incolo vor fi la fel de nasoale

Asa ca momentan sunt speriata de bombe si imi vine sa suflu si in inghetata
Sanatate tuturor!
Cami si 
 ANA (17.08.2005)
poze Ana
www.tickercentral.com/view/5l62/5" target="_blank">varsta Anei

ema.nu.ela spune:
 altfel: ser fiziologic in nas si aspirat cu aspiratorul. sau imi mai dadea pediatra niste picaturi ophtamesone pt nas.
in gat ii mai dau cu spray tantum verde ii place mult deschide gura larg. alta data ii mai dadeam siropel eurespal sau ketof. oricum nu e bine sa le dati ceva care sa le opreasca tusea, ci doar sa fluidizeze mucozitatile. e bine sa tuseasca sa elimine ce au in gat. si multe lichide.
si rabdare ca in 5-10 zile orice raceala trece.
asa: cand temperatura scade sub 38, antitermicele se pot administra din 8 in 8 ore pana scade de tot si apoi gata.
eu v-am zis cum fac eu la sfaturile pediatrei si la ce am mai citit eu prin carti. mie mi se pare super cartea "cand se imbolnaveste copilul - ghid de simptome". e cartea mea de capatai cand se imbolnaveste copilu'

Monica-Elena spune:
 Sinupretul este un sirop nemaipomenit ptr ce spuneti voi. Este natural dar este si cam scumput. La zynat eu stiu ca tratamentul se face 7 zile sau 10 asta daca ai doza corect prescrisa.
Sanatate bebeilor bolnavi!

truli-luli spune:
 Ema.nu.ela am si Tantum verde si stiu ca la mine functioneaza bine, o sa incerc si pe Ana.
Monica-Elena multumesc pt sfatul cu Sinupret, cred ca am acasa de la o raceala mai veche 
 Zynat eu parca i-am dat 5 zile, pana s-a terminat siropelul preparat cu granulele din sticluta, cate o doza la 12 ore. Asa mi-a spus dr si la fel si farmacista. Sper sa nu vorbesc prostii dar asa imi amintesc.
Cami si 
 ANA (17.08.2005)
poze Ana
www.tickercentral.com/view/5l62/5" target="_blank">varsta Anei

Monica-Elena spune:
 la copii se da sinupret siropel truli. eu stiu ca dr Stanciu cand a fost Mihnea bolnav la 11 luni mi-a specificat de asta mi s-a intiparit f bine in minte ca tratamentul se face 7-10 zile chiar daca se termina sticla respectiva iei alta.

pisicut spune:
 Ema.nu.ela cum spuneam, Alex a avut o rinofaringita care nu s-a vindecat. Eu cand m-am uitat acasa in gat am zis ca e rosu, cand am fost la control d-na. dr. mi-a aratat punga de puroi, era situata mai in spate dupa omulet de o parte si de cealalta. I-am facut si extrudat faringian, la care am asteptat 2 zile dupa rezultat 
 si rezultatul a fost ca nu are infectie microbiana, am aruncat biletul si nu stiu exact termenii. Eu una nu mai am incredere in laboratoarele din oras.

ema.nu.ela spune:
 pisicut,
acu nu-mi dau seama daca e bine sa ai incredere in laborator sau in dr. eu inteleg ca era infectie in gat dar cum si-a dat dr seama daca e virala sau bacteriana ca eu am inteles ca e greu de dat verdict fara exudat.
uite un articol care mie mi se pare relevant:
www.desprecopii.com/info.asp?id=501" target="_blank">Abuzul de antibiotice
eu si acum am cosmaruri din copilaria mea cand trageam cate 3-4 raceli pe sezonul rece si ma duceau ai mei la un dr f renumit si erau atat de fericiti ca-mi dadea ala mereu injectii cu penicilina pt rosu in gat. mi-au ramas muschii fesieri atrofiati de atatea injectii. si acum dupa ce am citit atata sunt ferm convinsa ca in 90% din cazuri erau simple viroze si ca faceam injectii degeaba ba mai mult imi si slabeau sistemul imunitar.
de fapt nu numai in copilarie ca si dupa aia tot as mi s-a intamplat. anu trecut a fost singura data cand am fost la un dr nou si mi-a zis rinofaringita acuta virala desi la cat de rau ma simteam eram convinsa c-o sa-mi dea antibiotice. dar nu mi-a dat si mi-a trecut intr-o saptamana.
noroc cu fiica-mea ca am mai inceput sa citesc si eu una-alta si nu mai am incredere in tot ce zic doctorii desi tare mult as fi vrut sa le las lor responsabilitatea asta ca eu o am pe-a mea la servici. poate cu timpul se vor schimba si la noi lucrurile in sistemul medical.

pisicut spune:
 Ema.nu.ela si eu sunt impotriva antibioticelor, dar Alex era deja de 4 zile cu febra 40 si nu mai reactiona decat la Nurofen. Cred ca de aceea ne-a scris Zynat desi extrudatul era ok.
Multa sanatate tuturor!

emaaimee spune:
 am vazut poze cu copilasi frumusei foc.
sanatate bolnaviorilor.
nici eu nu vreau sa o dau pe Oani pana la 4 ani la camin,daca are cine sa stea cu ea mai bine o mai tin acasa.si asa la noi scoala-preschool e obligatorie de la 4 ani si trebuie sa o inscriu cu un an si ceva inainte sa fiu sigura ca avem loc asigurat.
va pun ceva frumos de culcare pt voi si copilasi:
http://youtube.com/watch?v=2A2Jt4WOxN8&mode=related&search=
aaa, pt mamicile care isi suspecteaza copiii de paraziti intestinali, la parintii, e un subiect 'vierme in pampers'-la care s-au dat info f utile despre tratamentul cu ulei de dovelac:
http://www.naturaplant.ro/produse/839/Ulei_de_dovleac
si inca niste picaturi Helmiflores
http://www.naturaplant.ro/produse/607/Helmiflores
noapte buna.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
                   POVESTEA MINUNII

delia grozav spune:
 Emanuela sper sa nu te superi da tare bine mi-ar fi prins sa se atrofieze putin si fesierii mei
 dar eu nu am luat asa multe injectii ca doctorita mea imi dadea tablete de Peni.
Hai sa va spun ce am invatat eu la infectioase. Exista o serie de semne care indica cu mare probabilitate o infectie bacteriana cu streptococ. <Faciesul streptococic> adica buze carminate(parca ar fi date cu ruj), paloare in jurul gurii si pometi rosii, limba poate fi incarcata initial apoi se descuameaza si ramane zmeurie, pe amigdalele marite si rosii apar puncte de puroi, si ganglionii de langa gat se inflameaza. 
Sigur ca de multe ori nu apar toate aceste semne, insa un medic experimentat poate sa diferentieze o viroza de o infectie bacteriana in cam 80 % din cazuri, dupa parerea mea. 
Febra nu face diferenta intre infectia bacteriana si una virala insa 
daca initial simptomele sunt de infectie virala cu nas infundat, care eventual si curge, tuse, durere in gat si febra se mentine mai mult de doaua zile, e mare probabilitate sa se suprapuna si o infectie bacteriana peste cea virala. 
Acum se pot vedea pozele
Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 6  ani si Medeea 1 an si 8 luni