Mamici de iulie-august 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
Ioana75 spune:
Mickyyy, daca valorile luate separat sint in limite normale, eu as fi OK - pentru ca nu sint convinsa ca soft-ul respectiv care calculeaza probabilitatea este adaptat la Romania. Pop poate fi gasit la Diagnosis, pe FLoreasca. Iosup poate fi gasit la Fortis (0724 464646) - cred ca e receptiv la urgente. Sanatate prietenei.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ioana75 spune:
Diana, sigur ca va anunt daca gasesc Monitorul Oficial in care apare Hotarirea - insa in monitorul de saptamina asta nu a aparut.
otim, daca inscrii copilul la dr de familie, s-ar putea ca aceasta sa vina acasa in primele saptamini - insa nu e obligatoriu. Eu i-am facut copilului toate vaccinurile cumparate, la o clinica particulara, fara sa fie copilul inscris la dr de familie (am citit pe net rapoarte medicale si informatii, si asa m-am hotarit la Infanrix).
aylin, nu e greu cu 3 l; ia incearca sa maninci citiva covrigei sarati (nu multi), poate ti se face sete.
orchis spune:
Salutare tuturor!
Am intrat sa va mai ma mandresc si eu cu nazdravanul meu: dr. Iosup a spus ca are peste 500 g (511) deci creste-creste!
Se pare ca IR-urile se mentin la valori destul de mari (0,47/0,55) insa dr.T mi-a spus ca e ok (si fac mai d[eparte tratamentul cu Pregnyl).
Mai mi-au aparut pe placenta cateva b]'mici calcifieri medio-corporale de mici dimensiuni'[/b] dar si aici dr.T. nu mi-a spus ca ar fi vreo problema! Mai are cineva asa ceva???
Colul (la 18 sapt. am facut cerclaj) este inchis si s-a mai lungit cu 4 mm!
Singura problema a fost ca am asteptat sa intru la dr.T mai bine de doua ore!! A fost plecat sapt. trecuta! Asa ca, aylin sa iei in calcul si asta! Bafta!
Pupici
orchis 22+
lorinaoo1 spune:
Neatza, asa mai pe la 10 . Mi-a luat ceva timp pana sa citesc din urma...
Si sa incepem cu ceva mai frumos... Lunita si alte fete care nu stiu inca sexul bebeilor, ca sa va distrati un pic si sa faceti speculatii... cititi urmatorul chestionar. Mie mi-a iesit asa cum mi-a spus si dr. www.amazingpregnancy.com/oldwivestales/index.phtml
Karligutza cica ramasesem eu paznic la oile iesene dupa ce pleaca Simo, numai ca paznicul insusi si-a facut de cap
Ieri m-a intalnit cu niste colege si prietene si am papat ceva "naspa" tare si am stat prin oras mai mult de 2 ore. Atat de bine m-am simtit mai ales cand ma laudau ca nu m-am ingrasat deloc, dar eu nu am cazut in capcana, pt ca al meu cantar imi indica deja vreo 10 kg in plus
. Las' ca dau eu jos dupa aia
Si tot ieri am fost tare harnicutza
de nu am avut timp nici de forum
Si bineinteles ca mi-a venit si "rasplata" - niste intepaturi puternice asemenatoare cu durerile de la contractii, of
Asa, si acum partea urata... Poate ati observat ca nu am scris nimic despre nastere, epiziotomie si alte subiecte care au creat dispute pe aici. Si sa va spun si de ce. In toata viata mea am invatat un lucru esential: degeaba imi fac planuri sau ma bat cu pumnii in piept ca fac si dreg, ca viata mi-o dadea peste nas. Pt mine totul e relativ, si nu la vointa mea. Va spun sincer ca NU STIU cum voi naste (desi as prefera cezariana), NU STIU ce ar fi mai bine pt mine, desi am tot citit, m-am documentat sau m-am ingrozit. Oricat as vrea eu sa spun ca EU fac alegerile in viata, totusi nu eu sunt aceea, ci VIATA ia decizii pt mine. Drii imi spusesera ca nu pot avea copii pe cale naturala - sunt insarcinata. Mi se parea imposibil sa-mi fac nunta pt ca nu aveam bani - am castigat la loto. Daca voi spuneti ca astea sunt deciziile mele..., poate nu m-am facut inteleasa... Nu as vrea sa intelegeti acum ca sunt o fatalista care lasa totul la voia intamplarii, indolenta si mediocra. Ba chiar voi discuta cu dr mea de o eventuala cezariana (am eu ideile mele, pe care nu le mai expun aici). DAR, sunt convinsa ca daca ma prinde nasterea pe nepregatite, si o fi sa nasc natural, atunci degeaba am insistat pt cezariana.
Concluzia ar fi ca nu e cazul sa intrati in dispute, pt ca fiecare isi are DESTINUL sau. Ca sunt diferite categorii de medici... sunt diferite categorii de oameni, care mai si gresesc. Daca noi toate am fi medici, sunt convinsa ca ar exista un procent de pacienti care ar avea vreo nemultumire la adresa noastra.
Si apropo de corectitudinea limbii romane folosite pe forum... ce sa zic, sunt/am fost profa de romana, deci ce ar trebui sa fac, sa sistez lecturile pe orice forum, sa nu ma mai uit la tv, sa nu ma mai intalnesc cu prietenii? E o copilarie. Parerea mea Limba este un "organ" in devenire, ce azi e incorect, maine ar putea fi regula...
Gata, ca m-am lungiiiit pe un km
Lavinia-nasica de moflea burtica
Lorina Maria 25+
otim spune:
Ioana75 - multumesc , deci clar IMI CAUT MEDIC DE FAMILIE , ca nu am incredere in ea nici un strop .21 saptamani
Laurentiu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mickyyy/Mickyyy.jpg)
Mickyyy spune:
Ioana, merci frumos de raspuns, o sa-i trimit datele prietenei .
Sarcini usoare-n continuare tuturor!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
Ioana75 spune:
Lavinia, deci cind ti-am spus sa joci la loto sa cistigi bani de casa noua te-am nimeriiiit.
otim, da, sint medici de familie de treaba care vin la bb acasa (din cite mi-a zis dr mea, sint obligati sa vina macar o data pe luna, fara sa platim consultatia!; desi a mea nu a venit niciodata, macar m-a informat, si am apreciat lucrul asta).
orchis, felicitari pentru rezultatele bune!
aylin_tarcan spune:
ioana, tot incerc. eu mananc destul de sarat, tocmai ca sa beau mai mult. si mananc multa branza telemea....dar degeaba. si imi si mentine tensiunea mai normala.
orchis, cati cm avea cand ai facut cerclaj? si dupa cerclaj, te-a lasat sa te mai duci la serv?
dar nu inteleg, cum sa fie mari IR-urile
stiu ca a fost plecat pana pe 26, dar ce sa fac....plec acum, la 11, oi ajunge pana in 12 si sper sa nu fie chiar multa lume. dar n-am ce face.
sa iti traiasca bbeu mare si frumos! bebelina mea are 310g. mai are inca de 10 ori pe atat
Aylin, 19+
AndraZ spune:
Neata fetele cucuiete!
Vad ca ati atacat o gramada de probleme cat am lispsit de pe aici! Ma bucur ca disputele s-au calmat si ca s-a gasit un numitor comun la toate aceste probleme. Ca si Carmena,
, consider ca trebuie sa ne gandim la copiii pe care ii vom naste si nu neaparat la metoda prin care ii vom naste. Nu consider ca tipul de nastere nu este important pt fiecare dintre noi, dar sa nu incercam sa ne convingem ca modalitatea nasterii este mai importanta decat evenimentul in sine sau ca dr ala face asa si ala nu....deci duceti-va toate la ultimul....ca nu va taie....faza asta cu epiziotomia mi-e mi se pare floare la ureche pe langa ce probleme poate avea o sarcina. si cand spun asta vb din proprie experienta. amenintarea ca iti poti pierde copilul te face sa te gandesti ca e mai important sa il nasti, decat metoda prin care se intampla. e important ca tu si copilul sa fiti bine si sanatosi." Durerile facerii" naturale ar trebui luate ca pe o "ultima" durere fizica pe care o vom suporta. Si cred ca si cezariana trebuie interpretata la fel. Aceste dureri trebuie suportate pt a aduce pe lume ceea ce ne-am dorit atatea luni: copilul mult iubit si asteptat! Asta conteaza!
Exemple pro si contra se pot da oricand si oricate....insa nu ne-am adunat aici ca sa ne speriem, ci sa ne ajutam si sa ne informam una pe alta.
Imi cer scuze daca am "lovit" pe cineva cu ceea ce am scris, insa asta este parerea mea personala...si dupa cate s-au scris tare ma "mancau" degetele sa mi-o scriu.
Andra 22+
Mara Teodora
"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb
mamii spune:
hello ce facetzi????Nu am mai intrat de mult si o sa incerc sa gasesc rabdarea sa citesc din urma tot....In schimb am nishte arsuri ...si un nas infundat nush ce sa ma mai fac...pupici la toate gravidutzeleeeeee