Mamici de iulie-august 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

[quote]Originally posted by AndraZ

acum vroiam sa va intreb cum e cu IR-urile mele. daca va mai amintiti, eu sunt suspecta de risc crescut de preeclampsie. IR-urile de ieri au fost 0.69 si 0.72.....cine ma poate ajuta cu "interpretarea" lor ....pls! ....am nevoie de cineva care sa ma ajute cu interpretarea lor. dr a zis ca sunt ok...sa nu ma sperii....voi ce ziceti?

Andra
22+ Mara Teodora

Anya, poti sa imi spui ceva despre marimile IR-urilor mele? Ti se par ok? Multumesc anticipat!

Andra
22+ Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

am scris un mesaj kilometric si l-am sters...ca nu are rost ,cu siguranta nu as fi inteleasa si as pune paie pe foc.oricum luna intra la mamici de mai iunie ,cred, si ai sa gasesti lista cu cezarienele programate....dar fiecare face cum vrea si cum stie ca e mai bine pt ea si copilul ei.
asa ca la toata lumea!
andra doua capitole in urma s-a vorbit numai de IR-uri.poate gasesti informatia pe care o vrei acolo.daca medicul tau a zis ca e bine eu zic ca nu are rost sa te stresezi.

alina 23+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Informatie exista pe net, toata lumea poate citi si alege ce nastere i se potriveste, ce anestezie i se potriveste, etc. Am o prietena care a nascut la o ora de cind i s-a rupt apa (a 2-a nastere, ca la prima a durat 3 ore); noroc ca statea f aproape de spital. La noi in bucuresti e traficul cum stiti ... nu pot sa ma risc.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

quote:
Originally posted by Ioana75

Informatie exista pe net, toata lumea poate citi si alege ce nastere i se potriveste, ce anestezie i se potriveste, etc. Am o prietena care a nascut la o ora de cind i s-a rupt apa (a 2-a nastere, ca la prima a durat 3 ore); noroc ca statea f aproape de spital. La noi in bucuresti e traficul cum stiti ... nu pot sa ma risc.

eu trebuie sa strang tare din craci daca mi se rupe apa, trebuie sa ajung in szeged.......tot la asta ma gandesc ca mai trebuie sa nasc si prin cezariana...

alina 23+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by alina.a

am scris un mesaj kilometric si l-am sters...ca nu are rost ,cu siguranta nu as fi inteleasa si as pune paie pe foc.oricum luna intra la mamici de mai iunie ,cred, si ai sa gasesti lista cu cezarienele programate....dar fiecare face cum vrea si cum stie ca e mai bine pt ea si copilul ei.
asa ca la toata lumea!
andra doua capitole in urma s-a vorbit numai de IR-uri.poate gasesti informatia pe care o vrei acolo.daca medicul tau a zis ca e bine eu zic ca nu are rost sa te stresezi.

alina 23+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Alina nu am gasit lista de care vorbesti, as vrea sa-ti stiu parerea si stiind ca este un subiect sensibil pentru toata lumea eu personal am sa incerc sa nu pun patima in spusele mele.

Iar cezariana la rece/cald e iarasi o optiune la fel ca si nasterea cu epidurala/ fara. Iarasi respect optiunea fiecaruia insa am considerat ca e doar un sfat.

Ioana are vreun sfat prietena ta pt mine? Daca prima oare am nascut la 2 ore de la internare acum deci am sanse la jumatate de ora?

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alina.a

quote:
Originally posted by Ioana75

eu trebuie sa strang tare din craci daca mi se rupe apa, trebuie sa ajung in szeged.......tot la asta ma gandesc ca mai trebuie sa nasc si prin cezariana...

alina 23+ cu bb Elisa
asa crestem noi

Alina travaliul nu debuteaza intotdeauna prin ruperea membranelor. Pe mine la Cosmin m-a apucat dimineata si am stat acasa pana la 7 seara. Aveam timp sa ajung si la austrieci pana atunci cred. Iar daca eu n-am ajuns la spital 12 ore va dati seama ca nu erau asa mari durerile, ba chiar am tras un pui de somn, am baut cafeaua, m-am spalat, mi-am ras "iesirea", d'astea zilnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

alina.a stiu ca s-a mai discutat despre IR-uri...insa din pacate nu am prea inteles mare lucru......mea culpa.... ...de aceea inca mai intreb poate poate inteleg ceva

Andra
22+ Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Luna, misto ...
Dar se poate intampla si fara sa se rupa apa, sa inceapa contractiile si in 45 min. sa nasti. O fericita din asta a fost o verisoara, o minioana de 1,50 m, la primul copil. Ca pe al doilea era sa-l nasca in masina (cred ca ceva de 15 min.).
Deci nu se stie niciodata.

Ce nu inseamna ca sunt pro-cezariana. Fiecare face cum crede ca-i mai bine. Insa unule mamici cred ca uita ca doare rau dupa o operatie ... oricum mai rau si mai lung decat doare o nastere normala ... si stiu despre ce vorbesc.

Sanatate multa! Noi plecam maine in concediu ... sper sa nu va fie dor de mine

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Irinusha normal ca ne va fi dor de tine. Sa vii repede (nu foarte repede totusi) cu poze si impresii multe. Unde mergeti?

Su eu tot mignona sunt deci o fi un semn de la natura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

AndraZ, daca medicul tau a spus ca e ok nu cred ca e cazul sa-ti faci griji. eu am mai postat in legatura cu acest subiect, fetele pe aici au avut alte pareri...nu cadem la vreun consens . ieri ne-a oferit si meda niste citate, unul dintre ele chiar scris de un medic ginecolog. eu as zice ca e mai util decat o parere neavizata.

in legatura cu subiectul dezbatut aseara cu epiziotomia, inca n-am primit raspuns la intrebarile pe care le-am pus. si nici n-o sa primesc...ca vad ca se dau aceleasi explicatii pe care eu nu le-am cerut.

am vorbit cu prietena mea care este medic neonatolog in filantropia de cativa ani.a lucrat in mai multe maternitati si acum mai face garzi si in altele decat filantropia. n-a vazut nici o epiziotomie facuta in alt moment al travaliului, in afara de expulzie. in schimb a vazut rupturi urate de perineu atunci cand nu s-a facut epiziotomia si multe cazuri de suferinta fetala, tot din acest motiv. dar poate nu a vazut ea ce trebuia sau nu o fi un caz reprezentativ.

luna, despre cezarienele la rece mi-am batut si eu mereu gura pe aici. cu sau fara folos . dar poate e mai bine sa ne inspiram de pe net in alegerile noastre, pentru ca acolo nu se vad cazurile de tahipnee tranzitorie la nou-nascut, suferintele fetale, cele cateva zile de terapie intensiva...sau, ma rog, nu par asa frecvente ca in realitate. si apropo de anglia, cred ca am mai povestit de prietena mea care a facut acolo 2 cezariene, dintre care a doua programata cu o luna inainte, iar bebelusul a suferit mult la nastere. noroc ca astia mici au o capacitate imensa de refacere a conexiunilor neuronale.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput