Mamici de iulie-august 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 11
greierash spune:
Anya, pentru ca tot te-am vazut acuma...sa stii ca ma gandeam la tine... Citeam acuma pe DC la "clubul scutecelor 0-4 ani"/ALAPTAREA, despre alaptare..
La inceput sunt postate niste chestii generale despre subiect, apoi fetele povestesc propriile experiente...mi s-a parut foarte interesant si totodata ma simteam asa mandra cu tine, de tine... nici nu stiu cum sa iti zic... adica ca stiam deja toate lucrurile acelea din ce ne spusesesi tu aici(eu , recunosc, "sorb" fiecare cuvant scris de tine, cu atat mai mult cu cat o faci atat de frumos, si pe intelesul tuturor) .
Nu stiu daca am fost ff clara in ce am spus, sper sa intelegi....
De fapt as vrea sa iti multumesc inca o data pentru toate informatiile pe care ni le dai aici, si cu atata rabdare.

greierash
24+ 
claucia spune:
Ioana, asa este, si totusi si eu si sora mea suntem (eram) slabute.
Dar inaltute. Insa nu prea are legatura cu greutatea de la nastere... Eu am 2 prietene (prietenele mele cele mai apropiate) cat mine de inalte (aprox 1,75).
Eu am avut 4,5 kg, una din ele 1,7 kg si cealalta 3,5 kg. Prevedea cineva cum vom fi cand vom fi mari?
Ce haios a fost sotul cand i-am spus (el a avut 3,5 kg la nastere) ca daca l-as fi cunoscut atunci, puteam sa il iau la bataie (nu merita dragul de el deloc!!!) pt ca eram mai mare ca el!
Si el cica: da, si eu aveam 5 ani pe cand aveai tu 4,5 kg!![]()
![]()
Asa ca speranta mea sa fiu puternica s-a spulberat!
Acum nici nu ma mai gandesc sa ma apuce vreo violenta, poate doar de la hormonii in libera miscare pentru ca el e cu 15 cm mai inalt ca mine si nu prea firav.
cat despre cezariana, vreau sa zic ca deja am vazut o gramada de filme online reale si pt o nastere si pentru alta. In prima instanta m-am ingrozit, dupa care m-am ingrozit si mai tare, dupa care m-am calmat si mi s-a parut ca ..."merge" m-am razgandit si in final m-am hotarat. ![]()
Va pupacesc.
23+ 
bb mic
otim spune:
oaana -
si multumim
citind si prin alte parti ale forumului am "furat" urmatorul lucru , sper sa va placa si voua :
"Am gasit aici niste filmulete f interesante despre sarcina si evolutia ei."
21 saptamani
Laurentiu
nikole spune:
Ohhhhh Luna, de cand m-am alaturat acestui grup de mamici, nu am fost mai de acord si in gand cu cineva cum sunt acum cu tine, in ceea ce priveste dr. nostri...
fff bine ai spus!

uitati-va la mine, ca nici macar un set de analize complet nu mi s-a facut, nici o echo morfo, nici o masuratoare de IR-uri, si ce mai spuneti voi pe aici...noroc de cardiolog ca mi-a facut niste teste, de unde vad ca nu am proteine, am si anemie, nici cu calciu nu stau bine...pe baza ginecologului stateam si habar nu aveam ce e cu mine.Ba dincontra tre sa fac eu istericale sa-mi faca o analiza
cretinii...
sunt f revoltata, si ma rog sa nasc usor si un copil sanatos,ca pe baza doctrilor...
va dati seama ce spaima am eu de nastere, cand ii vad asa dusi cu pluta, nici nu vorbesc, nici nu se uita la tine prea mult, ei lasa totul in baza ...naturii!!!!
23+
haine gravidutzaaa
Anya20 spune:
greierash, multumesc frumos! esti dragutza. asta imi si doresc, sa invatam impreuna cat mai multe, sa ne sustinem si dupa nastere sa nu para totul chiar asa de greu. nu cred ca exista un moment mai frumos in viata unei femei si e pacat sa fie umbrit de nelinisti, teama si nelamuriri.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
oaana spune:
ANDRA SI SAFIRA 

Fetelor parca e pustiu fara Simo....
Nicoleta unde esti?te-ai internat?
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 23+
["url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums"][/url]
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Antoanela23 spune:
Luna
. Mi-am luat medicam, mersi
.Victor e bine, sanatos, Doamne ajuta! Se mai apropie si de mine, mai ales cand nu e bona in zona (fata care sta cu el intre cresa si cand vine sotul acasa), asera a sta cu mine in pat si ne-am uitat la "Carcotasi". Important acum e sa nu sufere el din lipsa de atentie si afectiune.
Safira, felicitari pt rez bune de la amnio si pt printesa.
Subscriu pt body-urile plic, bebelusilor mici nu la place sa fie manipulati, iar acestea se pun mai usor pt ei.
Mihaela, cam la trei luni dupa nastere e o perioada in care cade parul, mai mult ca de obicei, presupun ca e de la refacerea echilirului mormonal, isi pierde stralucirea, volumul. Pe mine m-a enervat si m-am tot tuns atunci. In timp isi revine la starea de dinainte de sarcina.
Luna, Nikole, ma bucur sa vad ca sist medical din Blegia e pe undeva la mijloc, si aici se pune accent mare pe cursul natural al lucrurilor, nu se accepta cezariana la cerere, dar se fac destule ecografii, dupa primele 12sapt (cand dr nu intervin cu nimic) se fac analize care la nevoie se repeta periodic (de ex toxo eu o fac lunar pt ca nu-s imunizata).
Despre epiziotomie ni s-a spus clar, dr decide daca si cat taie, in functie de cum decurge expulzia, cel putin asa e la maternitatea unde am nascut.
Stiu ca exista deja multe mame care-si urmaresc sarcina si chiar nasc numai cu moasa, fara dr, e alegerea lor, pt sarcini usoare si normale de ce nu la o adica.
Pup fetele,
Anto
25 si
Victor (8 octombrie 2005)
Antoanela23 spune:
Nma, intrebai la capitolul trecut, eu iau Mangeziu granule (aici se numeste Magnetop), un pliculet pe zi dizolvat intr-un pahar de apa. Nu-mi place, e bleah la gust (contine si bicarbonat de sodiu), dar am intrebat dr si a zis ca altfel nu-mi poate da.
Ghinetz, felicitari pt rez bune de la eco, numai bine si in continuare.
Anto
25 si
Victor (8 octombrie 2005)
Luna1 spune:
Simo se da cu avionul acum ce-i pasa!
Fetelor care optati pt cezariana, personal sunt impotriva cezarienei la cerere insa va respect parerea si optiunea, fiecare stie ce i se potriveste mai bine, stie limita de suportabilitate a durerii etc. Un singur sfat va dau, incercati sa nu faceti cezariana la rece ci la cald, adica nu il lasati pe doctor sa va convinga sa scoateti bebele la 37, 38 sapt doar ca e el in garda ci asteptati pana vrea bebe sa iasa (adica simtiti primele semne) si atunci mergeti la operatie. Asta inseamna ca bebe e total pregatit si nu i se provoaca un soc la nastere. Vi se va spune ca bebe e matur la 37 sapt, ca nu mai conteaza, ca puteti sa-l scoateti etc. Eu zic ca cel mai bine poate spune bebe cand vrea sa iasa, nu va fie frica, aveti timp destul de la primul semn, prima durere sa ajungeti la spital si sa faceti cezariana.
Anto pupici lui Victoras, dragutul de el!
Si aici se incearca calea de mijloc insa deja s-a ajuns la extreme. Adica se militeaza pentru natural total. Ok eu inteleg ca natura stie mai bine dar si noi oamenii o mai ajutam. Nu ai ginecolog, te urmareste moasa si cu medicul de familie, iti fac sangele de doua ori, un echo la 20 sapt si in rest ascultam inima o data pe luna, ne cantarim si gata. Optiuni de nastere ori total natural, ori cu epidurala sau gas and air (e oxigen cu nu stiu ce gaz de vezi stele verzi si esti droghi cateva minute) si gata. Restul, taietura ruptura ce o fi e treaba lor, nu stau sa-ti zica tie ce si cum. Ei decid. Chiar vorbeam cu o colega de serviciu care a nascut acum 6 ani si au lasat-o sa se rupa, s-a rupt orizontal nu vertical si i-au zis ca e ruptura mica si se reface si ea a zis ca si acum are o gaura sub intrarea in vagin. (nu stiu exact ce si cum ca n-am pus-o sa-mi arate). I-am zis ca eu le zic sa ma coasa oricat de mic ar fi si ii amentint ca-i dau in judecata ca doar de asta le e frica. Deci cine crede ca ai optiuni in afara se inseala, numai ca in loc sa-ti spuna ca nu se poate zambesc si te lasa sa crezi ca e ok, pana la urma tot ca ei se intampla.
Luna
20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc