Hipospadias (2)
Raspunsuri - Pagina 9
strumfi2004 spune:
Roxana, ce ne spui, cum a fost? te asteptam cu vesti.
Gratiela, Mariuca
si Stefu
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
roxana c. spune:
De dimineata am fost la servici dar nu a mers netul din cauza furtunii de aseara, asa ca n-am putut scrie, iar cand am venit de la servici era sa dau cu masina peste un pisoi in mijlocul drumului, l-am dus la locul lui si-am vazut ca mai avea 3 frati iar maica-sa era moarta, asa ca i-am infiat, am fost cu ei la dr, acum ...sa vad ce fac cu ei, de-abia le-a dat ochii.
Sa va spun ce-am facut: l-a controlat, i s-a retras hidrocelul, dar testicolul respectiv(stang) este flotant( sper sa nu spun prostii, n-am timp sa ma uit pe hartia aia, scriu in graba, asa ca scuzati-ma daca mai gresesc). Mi-a dat 3 fiole de Pregnyl, la interval de 3 zile sa i le fac. Acum nu mai tin minte, Emi, tu parca nu i le-ai facut lui adi, dar Sama, Gratiela, Aly....voi le-ati facut? V-a dat? A zis ca-s bune si ptr testicolul ala flotant ca sa se fixeze si ptr penis sa i se ingroase. Nu stiu ce sa fac: sa i le fac sau nu?
Mai ma duc pe 6 aug la spital sa-l vada si e posibil sa-l opereze atunci.
Asta asa in mare, intru mai tarziu sau maine sa va spun detalii ca-s pe fuga, am 3 copii, o pisica, un caine si m-am pricopsit si cu 4 pisoi. Apropo, nu vreti si voi?![]()
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE
Corina75 spune:
Vai de mine Roxana, si eu ma mai vait cu un copil mic si unul mare....ce familie numeroasa ai acolo....sa fiti sanatosi!
Bine ca s-a retras hidrocelul....cu testicolul flotant nu's ce sa zic, n-am mai auzit...
Iar de Pregnyl, noua nu ne-a zis nimeni sa luam, e adevarat ca noi am fost o singura data la Dr. Voinescu la consultatie, dar asta era cand avea Andu 11 luni, iar acum are 2 ani si 7 luni....
De programat la operatie inca nu?
Pupam toate mamicile...
Corina si
Andrei (24.11.2004)
roxana c. spune:
Acum sa va spun in detaliu:
Dupa ce mi-a spus ca pe 6 august sa ma duc la spital, i-am spus eu ca prefer clinica ptr ca la spital e lume multa si cu copil mic.....A spus ca sa ma duc dimineata, sa-l sun duminica, pe 5 aug si ca nu va fi lume multa ptr ca nu stie lumea ca este in spital, sunt doar cativa care stiu. Ca vine doar la inceputul lui aug ptr 1-2 sapt si mai vine dupa aceea in octombrie. Si ca poate-l opereaza atunci, daca putem si noi.
Pe drum ma tot gandeam la caldura- in august va fi si mai rau ca acum- dar totusi in octombrie ma gandesc ca va fi plin, acum poate-i ceva mai liber si dr si spitalul. Pe alta parte, vroiam sa plecam in concediu pe 23 aug, dar daca-l opereaza nu mai pot, n-as mai pleca deloc, dar ma gandesc la fete, ca de-abia asteapta sa mergem la mare, asa ca daca-l opereaza, ma gandeam sa plec la inceputul lui septembrie, pe Calin oricum il las acasa cu mama, dar acum spuneti-mi voi, cam cat dureaza pana se vindeca locul ala, pot pleca sa o las pe mama sau nu?
L-am intrebat pe dr daca e de ajuns o operatie sau nu, mi-a spus ca el asa crede, doar daca apare vreo fistula, atunci va mai fi nevoie de alta operatie, dar ca aceea ar fi usoara. 
In alta ordine de idei nu stiu ce sa fac cu Pregnylul, sa i-l fac, sa nu i-l fac, mi-a zis ca merg si 2 ture de cate 3 fiole, la interval de 2 sapt intre ele

. Va rog mult, mai dati-mi si mie fragmentul ala in care scria de Pregnyl si efectele secundare, dar tradus, l-am cautat si n-am dat de el.
Si inca o data, va rog, spuneti-mi daca voua v-a dat sa le faceti copiilor si cand, inainte sau dupa operatie si l-ati facut sau nu?
Sama , cand ai timp, trimite-mi si mie pe pm sumele pe care le-ai dat , cat si cui.
Cam atat, daca am uitat ceva, revin.
Roxana,
de
POZE
roxana c. spune:
Corina, e vorba de testicul retractil , parca asa scrie pe hartia aia, nu stiu sigur, dar e ....cum sa-ti spun, uneori este in afara, se simte, se vede, alteori este mai mic, si cand pipai vezi ca nu mai este in sacul lui, este bagat in abdomen, sau nu stiu, mai citisem pe forum despre asa ceva si intelesesem ca ar fi cat de cat normal, dar pana pe la 3 ani, dupa aceea necesita operatie , ca ar trebui sa se inchida un canal acolo si daca pana la 3 ani nu se inchidea singur, atunci trebuia operat, alti doctori spuneau ca pana la 1 an...Chiar era un subiect pe forum cu titlul asta, l-am citit acum cateva luni.
Doctorul mi-a spus ca este asa din cauza hidrocelului , ca apa aceea s-a dus, dar canalul acela nu este inchis inca.
Scuze daca n-am stiut sa explic prea bine.
Roxana,
de
POZE
sama spune:
Roxana intra pe mess si iti zic scorurile, adresa mea sama_dv@yahoo.com
De pregnyl,si noua ne-a dat, le-am facut, dar una pe saptamana.
Sama
si
Iannis.
strumfi2004 spune:
Roxana, lui Stefu nu i s-a dat Pregnyl, asa ca nu stiu ce sa-ti spun.
Dar daca i l-ar fi dat dr. Basca, eu i l-as fi facut.
In privinta operatiei, poate o lasati pe octombrie, si noi tot cam atunci o sa avem a doua intreventie pt fistule 
Asta am gasit eu despre pregnyl in subiect, nu stiu daca la asta te refereai:
postat de Emi:
<<"Some surgeons prefer to use pre-operative hormonal treatment in the form of creme or injections in severe forms of proximal hypospadias. The drawback with hormonal treatment is that it does not affect the penis only but affects the whole body including bone growth and the effect of hormons on the penis is temporary (1 month after therapy)."
Unii chirurgi prefera sa foloseasca tratamentul hormonal inainte operatiei, sub forma de crema sau injectii, in cazurile severe de hipospadias. Reversul in tratamentul cu hormoni este ca nu afecteaza numai penisul ci intregul organism inclusiv cresterea oaselor si efectul hormonilor asupra penisului este temporar (o luna dupa terapie).>>
Gratiela, Mariuca
si Stefu
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
yonacr spune:
roxana in septembrie doctorul nu este nici la clinica? as fi vrut sa merg la sfarsitul lui august sau in septembrie.
Pentru celelalte mamici care nu ma cunosc, ma numesc cristina si in 12.06.2007 am nascut un baietel, in maternitate i s-a pus diagnosticul de hipospadias. roxana a fost prima peste care am dat si m-a ajutat cu informatii, eram disperata.Nici acum nu sunt foarte bine dar imi impun sa nu ma gandesc foarte mult. Am citit aproape tot ce a-ti scris, o sa va mai necajesc cu intrebari.
Corina75 spune:
Cristina, imi pare rau ca ne intalnim pe subiectul asta cu problema baietilor nostri, totusi iti spun bine ai venit, in sensul ca e mai bine sa vorbim intre noi si sa stim ca nu suntem singure pe lume....
Sa-ti traiasca odorul, ce mititel este, dragalasul....
Roxana, am inteles acum cum e cu testiculul retractil, probabil iti aduci aminte ca pe Andrei l-am operat de hernie...i-au inchis canalul care trebuia sa se inchida singur....la copii poate sa apara oricand hernia ...dar nu imi dau seama ce diferenta o fi intre hernie-hidrocel-testicul retractil....
Mergeti la operatie cand simti tu ca e mai bine.....eu am simtit ca e mai bine sa-l mai las sa creasca...nu stiu de ce am simtit asa..pur si simplu...
Sama, ce mai face cel mic?
Aly, voi cum sunteti?
Celelalte mamici, ati plecat in concediu?
Corina si
Andrei (24.11.2004)
sama spune:
Buna fetelor,
bine ar fi sa o lasi si tu Alina ptr octombrie, in felul asta ne cam adunam aprope toate acolo in spital
, urat loc de adunare dar...
Bine ai venit si tu Cristina, sa-ti traiasca bebelul! Orice intrebari ai, le astept, daca te pot ajuta...cu cea mai mare placere.
De Iannis ce sa va zic...e bine...abia asteptam sa plecam in concediu, saptamana viitoare, sa ne relaxam un pic. E un nazdravan, toata ziua vrea sa mearga de colo colo, imi scoate toate alea de prin dulapuri...intr-un cuvant...a inceput showul
, dar asta e un semn bun,nu???
Va pupam pe toti(mamici si copii)
Sama si Iannis.
si