Hipospadias (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Sunt la servici, si vreau sa-ti spun, Sama, ca voi intra pe mess dupa ora 14-15, cand voi ajunge acasa.

Cele care deja ati operat copiii, spuneti-mi si mie, daca l-ar opera in jur de 10 august, pot pleca dupa 1 sept si sa-l las cu mama? Se vindeca pana atunci? Si daca i-ar apare fistule, cam in prima luna ar aparea sau pot apare mai tarziu?

Si inca ceva: cum e in salon, e umbra sau e chiar in soare?

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

fetelor,nu stiu daca va mai amintiti de mine,eu am un baietel de 2 ani si jumatate,care urina intrerupt.cand avea crisul meu 1 ani si
3luni,am mers la dr basca,la diagnosis,pt ca avea dureri mari la urinat.dr l a decalotat cu o pensa si mi a spus ca daca continua sa urineze intrerupt,sa revin la control.eu tot tp am suspectat o malformatie de tract urinar,mai ales ca el avusese o inf urinara la 2 luni si inapetenta,in sensul ca nu voia sa bea lapte,iar mai tz,cand am inceput diversificarea,nu se omora nici cu mancatul.eee,oricum,vreau sa va spun ca de 2 luni am scapat de pampers si cris nu mai urineaza intrerupt,ci intr un jet continuu....inf urinare n a mai facut de la 6 luni,deci eu cred ca ori il deranja pampersul atunci cand urina intrerupt, ori a avut ceva si s a rezolvat intre tp.pt ca am citit ca exista reflux urinar de grad mic,care dispare in tp.vreau sa va urez multa sanatate voua si copiilor vostri si o operatie reusita celor care si opereaza copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fetelor am lipsit pentru ca mama nu mai este... este tare greu...

Corina, eu am o retinere fata de pus pe internet poze sau filmulete cu familia mea. Asa ca-ti voi trimite cele doua pozitive (cantecele cantate de Adi) pe mail... sa-mi spui daca le-ai primit!

Monalac, imi pare tare bine ca s-au rezolvat problemele, am urmarit cam tot ce ai scris. Nu cred ca a fost de la pampers, dar se poate sa fi avut o malfomatie minora care sa se fi rezolvat de la sine, cu cresterea.

Yonacr, Cristina, nu te jena sa pui intrebari, de aceea suntem aici sa ne ajutam. Acum trei ani jumatate cand l-am operat pe Adi tot ce gaseai pe net era in engleza si mi-a fost tare greu ca nu stiam mare lucru despre cum este la noi. Asa ca este bine ca suntem aici, sa ne ajutam unele pe altele. Sa ne traiasca baieteii si sa scape cat mai repede de hipospadias.

Sama imi pare bine ca Iannis incepe showul... si este bine.

Gratiela, cu este cu fistulele? Stef are doua?

Roxana, eu i-as face pregnylul, dar hotarastete cand il operezi. Este bina ca efectul lui sa fie maxim in perioada operatiei, adica penisul sa fie un pic marit, chiar daca trece dupa aceea. Noua ni l-a dat la un an dupa operatie, de aceea am ezitat sa-l fac.

Sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori78 spune:

Buna fetelor!
Filofteia imi pare tare rau pentru mama ta - condoleante!
Andrei are deja 4 saptamani de la operatie; trebuie sa ii mai cada o ata de pe testicol; in rest cred eu ca este bine - cred ca face bine pisu.
Asteptam sa mergem la control dupa 10iunie - speram sa fie bine!
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Emilia, condoleante, imi pare rau.

Trimite-mi si mie cantecelele cu Adi, cand poti, te rog.

In legatura cu operatia, daca dr Basca spune ca in august, il operez in august, daca nu...cand spune el. Nu stiu ce sa fac cu Pregnylul, ca nu vreau sa i-l fac degeaba, voi ce spuneti, ce sa fac ca nu stiu, sa incep de saptamana asta, sapt viitoare...asta daca-l va opera in august, dar daca nu, ii trece efectul pana in octombrie, nu? Trebuia eu atunci cand a spus ca daca suntem de acord cu operatia in august, sa-i fi spus clar ca da, asa...imi vine destul de greu si cu concediul, tin incurcate si alte colege, care trebuia sa-si ia atunci, pur si simplu nu stiu cum sa fac, o fii prea mic sa-l opereze la 9 luni, el e mai dezvoltat, are peste 10 kg , dati-va si voi cu parerea ca nu mai stiu ce sa zic. Pe alta parte as fi vrut sa plec in concediu macar la inceputul lui septembrie, ca dupa 15 incepe Oana scoala, oricum mie una numai de concediu nu-mi arde, dar merita si ele sa le duc undeva in vara asta.
Credeti-ma ca acum spun "gata, lasa operatia ptr in octombrie", mai stau putin ma gandesc si spun " daca totusi e mai bine ptr luna august", nici eu nu stiu cum o fi mai bine. Sa nu-i fac Pregnylul ala acum , sa merg doar in august sa vad ce spune dr, si sa i-l fac in septembrie...cred ca mai am putin si o iau din loc.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly30 spune:

Of, Doamne, Emi!
Banuiesc prin ce treci...vorbele sunt prea putine...
Nu stiu ce pot spune...o mie de vorbe nu-ti vor alina macar amarul...plang si nu-mi gasesc cuvinte care sa te intareasca, nu-mi gasesc puterea nici pentru mine sa trec mai departe...
Dumnezeu sa o odihneasca pe scumpa ta mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Ma alatur si eu la topicul acesta, deoarece si baietelul meu a fost diagnosticat cu hipospadias peno-balanic
V-am citit toate posturile si am vazut ca voi v-ati operat baieteii la varste destul de marisoare. Mie mi-a recomandat dr. neonatologa din spital sa-l operez la 6 luni, dar imi pare mult prea mic.
Inca nu l-am dus la un chirurg sa-l vada, m-am gandit sa-l duc abia pe la 6 luni la control, in niciun caz la operatie.
Eu inca mai sper intr-un miracol, cei doi pediatri ai lui bb mi-au zis ca poate se rezolva "de la sine". A auzit cineva de asa ceva?

Mergi la inceput

Multumesc multe fetelor pentru ganduri...

Alina, cine l-a diagnosticat pe baietelul tau? Ai fost la vreun chirurg sau urolog? De la sine nu se poate rezolva hipospadias... atat doar poate fi o forma foarte usoara care nu necesita operatie. Drept sa spun nu stiu ce inseamna peno-balanic. Unde exact este gaurica? Pe gland sau dupa? Pe fata sau spate?

Roxana, am trimis si la tine cantecele, sa-mi spui da le-ai primit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Multumesc multe fetelor pentru ganduri...

Alina, cine l-a diagnosticat pe baietelul tau? Ai fost la vreun chirurg sau urolog? De la sine nu se poate rezolva hipospadias... atat doar poate fi o forma foarte usoara care nu necesita operatie. Drept sa spun nu stiu ce inseamna peno-balanic. Unde exact este gaurica? Pe gland sau dupa? Pe fata sau spate?

In primul rand, condoleante. Am citit despre drama prin care treci, si-mi pare sincer rau, desi nu te cunosc.
Baietelul meu a fost diagnosticat in maternitate, de neonatolog, si de un medic de la spital.
El are, de fapt, doua gaurele. Una in varf, si una cam la 2 mm, in spatele glandului, aproape de santul balanic. Desigur, pipi face prin cea de-a doua gaurica.
Acum, nici eu nu-s lamurita ce inseamna forma usoara. Acum nu pare mare lucru, ca e inca mic, dar cand va creste, se va deplasa si orificiul respectiv, ceea ce nu va fi bine. Plus ca are glandul decalotat si destul de tumefiat.
Ma ingrozaste gandul la operatie.

Mergi la inceput

Alina, forma usoara este atunci cand penisul arata normal, gaurica este foarte aproape de unde ar fi trebuit sa fie si copilul poate urina din picioare.

Formele de hipospadias sunt foarte diversificate. Din ce am citit eu de la fete nici o forma nu seamana cu cealalata.
Important este ca se poate rezolva. Stiu ca a opera copilul suna foarte infricosator, dar este bine ca se poate face ceva si ca rezultatele duc spre o viata sexuala normala. In primul rand nu te lasa prada deznadejdii, ca nu este cazul. Va fi greu, dar va fi bine pana la urma.
Acum important este sa-l consulte un medic care face astfel de operatii, sa stie daca cumva exista uretra si pentru gaurica din varf. Faptul ca afost diagnosticat din maternitate nu indica o forma usoara. Nu vreau sa te sperii, dar asta este realitatea. De obicei formele usoare le observa alti medici care consulta copilul mai tarziu. Neonatologii nu se prea pricep la hipospadias, asa ca un dr care face astfel de operatii s-ar putea sa-ti puna un alt diagnostic.
Ce inseamna ca are glandul decalotat? Este adunata pielita deasupra? Exista pielita in exces sau este mai putina?
Poti sa ne intrebi orice. Fetele iti vor spune din experienta lor.
Numai bine si fruntea sus!

Mergi la inceput