Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (30)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Asa.. Imbracat si trimis terorist la plimbare, cu altcineva normal .

Mai vroiam sa-i raspund Roxanicai(parca?), cu baia seara/dormit peste noapte. Tocmai ca sa nu ne mai scoale noaptea ii facem baia in jur de ora 22. Mananca apoi la 23 si pana dimineata la 6-7 doarme.

E cam tarziu si cateodata obositor pt noi sa-i facem baie atunci, dar decat sa ne trezeasca la 2,3,4 noaptea... Plus ca-i convenabil programul si daca mai vrem sa iesim seara pe undeva; nu trebuie ca la 8 fix sa fim acasa.

Iar cu scaunul de masa. La fel ca si caruciorul si scaunul de masina, mi se pare indispensabil. In afara ca nu alergi cu mancarea dupa bb prin casa, ca este f usor de curatzat; bb il poate folosi in deplina siguranta, bucurandu-se de compania ta si jucandu-se in acelasi timp. Iar tu poti sa si gatesti, sa mananci, sa respiri, etc.

Normal ca sunt de preferat cele de calitate, pt ca bb sa fie cat mai in siguranta. Cum zicea si Ralumat, cele cu baza larga, tzepene si solide. Am observat ca cele italienesti par mai zdravene.

Eu sunt f multumita de Brevi; a fost calarit de Matei vreo 4 ani si acum il asteapta pe conu.

4 luni

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaCat spune:

quote:
Originally posted by alexandra_25

A...si am uitat sa va intreb ce era mai important....lui Mark i s-a facut o zabala in coltul gurii...nu-mi dau seama de la ce..oare de la jucarii??????...

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti
Azi fac 4 luni....yupiiiii

Si Nicole are la fel si ea tine manuta in gurita sa nu fie de la saliva eu asa m-am gandit.
Poze Nicole

Nicole Oana Cat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Puiul a adormit din nou...la san.Asa ca, desi il tin in brate si imi rupe mana stanga, hai sa va mai scriu cate ceva.
madaluta, si eu folosesc caciulita aproape tot timpul, n-am mai zis asta...pt. ca m-am gandit ca o sa ma injure fetele, pt. ca majoritatea isi tin puii fara. Adica, doar de vreo 2 sapt. ii mai scot caciulita ziua, dar mai mult ca experiment...cam ca la lasatul cu funduletzul gol.Cand e f. cald, il las si cateva ore fara caciulita, dar altfel...nu prea.Si apoi, ne mai plimbam prin casa, in carut....si nu am aceeasi temperatura peste tot (apartamentul e cu 3 camere, 2 holuri - la parter), asa ca neaparat trebuie sa folosim caciulita...plus alte accesorii, daca e mai rece, in unele zile.O singura noapte am lasat copilul fara caciulita si m-am tot framantat gandindu-ma ca i-ar fi frig, asa ca...am reluat vechiul obicei.Daca bebe ar fi avut ceva mai mult par....si mai mare, poate l-as fi lasat fara caciulita.Dar asa....nu ma risc.De altfel, de la bun inceput l-am cam infofolit si mi-e teama sa-l las prea golutz.Treptat, cand se va incalzi de-a binelea, vom renunta la caciulita si...la ce se mai poate renunta la vremea respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Termometrul digital arata langa peretele exterior 20.9, in clipa asta. Pe peretele opus, unde este de altfel si patutul cu mamarutza noastra sunt 3 zecimi de grad in plus. Am umidificator si diferentele astea se mentin si cand e ala in functiune. Conteaza totusi ca e perete exterior...

Si tot nu mi-a spus nimeni ce e cu Ralumat si David... Please.....

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona
MAI FETELOR - de vre-o doua nopti mi se trezeste Kara in miez de noapte si nu mai vrea sa doarma 3 ore legate. Ieri de la 1 la 4, azi noapte de la 12.30 pana la 4.20
Va dati seama ca sunt cheuna de somn - dorm pe mine si cand o plimb pe strada.
Ce-i de facut? Ca doar nu o sa-i bag fenobarbital in laptele de seara.

Mirona, eu ca o posibila si drastica solutie iti sugerez asa (dupa ce excluzi cauze ca: foame, prea cald/frig, aer uscat, etc.): lasata singurica, in patut. Va plange ce va plange, apoi va adormi. Oricum ii mai bun decat fenobarbital.

Somnul este in cicluri. Iar spre finalul unui ciclu bb are somnul ff usor, iar unii se trezesc de-a binelea. Ideea e ca in acest caz bb sa invete sa adoarma singur la loc, respectiv sa se descurce fara mama, tata, dans, povesti sau biberon. Daca incepeti sa va jucati/conversati noaptea isi poate dezvolta un obicei. Si cu cat creste, cu atat se va desvata mai greu.

Matei mai avea momente cand bazia un pic peste noapte. Nu saream sa ne ducem la el. In 99% din cazuri se potolea in cateva minute.

4 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianarus78
Si tot nu mi-a spus nimeni ce e cu Ralumat si David... Please.....

Diana, stai linistita. Nu este nimic grav. Pe David l-a operat de fimoza. Asa speram sa dispara si presupusa infectie urinara si sa nu mai fie nevoie de alte, complicate investigatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

la o prima cautare pe net am gasit:

Simptomele infectiilor de tract urinar difera in functie de varsta. La nou-nascuti si sugarii mici sunt cel mai greu de diagnosticat, fiindca predomina semnele generale: febra, diaree, lipsa poftei de mancare, stare generala alterata pana la manifestari neurologice (convulsii) si manifestari septice. Un semn sugestiv pentru o infectie de tract urinar la nou-nascut este icterul. Cu cat copilul inainteaza in varsta, cu atat incep sa predomine semnele specifice infectiei urinare: dureri la mictiune, urinare frecventa, pierderea controlului sfincterian (copilul face pipi pe el) si nu de putine ori copilul urineaza cu sange (hematurie). De asemenea, febra insoteste de cele mai multe ori infectiile urinare, dar nu este obligatorie.

Incidenta difera tot in functie de varsta. Astfel, la nou-nascuti si sugari infectiile urinare apar mult mai frecvent la baieti, raportul fiind de 10 cazuri la baieti fata de unul la fete. In schimb, raportul se inverseaza la copiii peste 3 ani, fiind mai multe fetite cu infectii urinare decat baieti.

cazuri concrete, nu cunosc.
pup u all

mamica de bubamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

marani, e posibil sa ai dreptate cu Bephanten....dar sunt multe mamici care nu sunt multumite de rezultatele obtinute dupa aplicarea acestuia. Adica, dupa aplicare, sa las sa treaca 2-3 min. pana la punerea pampersului? In fine, oricum nu mai am acum Bephanten...

Nici eu nu am termometru digital, am 2 obisnuite...in cele 2 dormitoare in care stam cel mai mult.
dianocica, daca l-as pune la geam, cred ca m-as speria.:) Desi am termopane, geamurile sunt foarte reci uneori, chiar pare sa fie curent cateodata.Patutzul e in coltul opus sa zicem, destul de departe de geam.
In privintza baii, la noi nu prea conteaza ora...ca oricum nu adoarme imediat dupa aceasta...sau, daca adoarme imediat, nu tzine mult figura.Tre` sa ne mai jucam nitzel sau sa dansam, etc...ca sa obosim si sa ne ia somnul de-a binelea.Totusi, facem baitza in jurul orelor 20.00 sau chiar 21.00.

Uff....iar era cat pe ce sa-mi dea lacrimile....acum am vazut ditamai zgarietura pe nasucul copilului, trebuie sa-i tai unghiutzele neaparat...desi abia am ce taia. :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Ce daruri ati facut nasilor de botez?

www.photos.yahoo.com/ph//my_photos" target="_blank">pozele mele
Ruxmax cu bebe Tudor- 08.12.06

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinazot
Am si eu ceva nervi,in legatura cu tanti care sta cu micuta mea 4 ore pe zi.Offf,niciodata nu voi gasi pe cineva care sa fie macar jumate ca mine..Alessia nu VREA sa manance de la ea,de o luna incercam si fara succes,de ce??? habar nu am,se poate sa nu o placa???Eu trebuie sa vin sa imi hranesc copila,ca plange din gura de sarpe la ea,si imi e tare teama sa nu o bruscheze sau ce stiu eu,de copila are asa groaza de ea.Sunt zile cand mai pun baby.phonul si ascult ce se intampla,dar nu mi se pare nimic in neregula.Si tanti mai are o prostie in cap,nu o schimba de pampers,ca cica nu ;pute;,dar se intampla ca pampersul sa fie plin si sa nu miroasa.Vai ,vai,si asa imi intrerup eu munca in salon,saracele clientele mele,ma tot scuz si vin in casa sa vad repede de copila,Pt ce naiba o mai platesc pe femeia asta???
Moooor

In primul rand Alessiei.

In al doilea rand cu dadaca bau-bau... off, off. O luna de acomodare ar tb sa fie relativ suficient. E posibil ca dadaca sa fie nesigura pe ea si ca Alessia s-o simta? Tanti asta a mai ingrijit de bb asa mic? Are copii, respectiv i-a crescut cand erau mici?

Nu vreau sa ma gandesc c-ar putea-o brusca.. NU!! Dar ar fi o idee buna, vorba Mironei, sa instalezi o camera de supraveghere.

Cu pampersul poti impune tu regula = s-o schimbe de n ori/zi. Dupa masa, dupa somn, dupa kk, etc. In fond e platita de tine sa aiva grija de copilul tau in stilul in care vrei tu.

Mergi la inceput