Stelute de ianuarie - februarie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
Messa spune:
cristiana, eu sunt o puturoasa notorie. crezi ca daca as munci o zi intreaga pentru o mana de urzici m-as apucade ele? fii serioasa! Eu le fac asa: iau sacosa cu ele si o vars in chiuveta plina cu apa. Cu manusi chirurgicale in maini aleg repede urzicile bune si rup unele codite, frunzele palite etc (nu curat de tot tulpinile); pe urma pun la fiert un oloi cu apa, intre timp dau urzicile ude rapid prin robotul de bucatarie sa se marunteasca nitel si le arunc in oloiul cu apa fiarta. Dau totul intr-un clocot si pe urma pescuiesc ierbotenia cu scula aia ca o sita de metal care e buna si la pescuit cartofi prajiti. Pun la scurs in sita mare si am materialul de urzici. Dupa aia, ca toata lumea - calit ceapa, usturoi, in unt, cu sare... ma rog, reteta clasica.
In rest, eu sa ma kk pe el vaccin, arianna are febra (38) si e suparataaaa foc. Stau in noaptea asta planton 1 2 si 3 la rand.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
IoanaN spune:
Apropos de vaccine, azi l-am facut si noi...am facut rapelul la VHB si inca 2 intepaturi pt DTaP...vad ca in ro e mai sarac vaccinul. Sincer nu stiu cum mai e bine..ca noi nu ne-am vaccinat pt atatea...DTaP este pentru...diptheria-tetanus-acellular pertusis, polio, haemopholius influentae tip B, MMR-ul care este measels-mups-rubella asta se face si in ro cel pt varicela si pneumococ...3 intepaturi + unul oral care sigur nu se face in ro si am ezitat putin ca abia a fost pust la puncy in 2005 aici in state, dar am stat si am discutat putin cu dr si m-a lamurit ca e necesar pt rotavirus...un virus ce ataca linia intestinala...pe tot tractul ei, depimde unde se aseaza si provoaca tulburari puternice al copii..cu voma, diaree etc ce duce la o deshidratare puternica. Sunt multe cazuri cu decese am inteles...foarte greu se restabiliseaza hidric un copil afectat de rotavirus si nu poate retine nimci pe cale orala in stomacel...de multe ori au existat cazuri confundate cu enterocolite si au ajuns in coma la spital copii. Doamne fereste! asa ca efecte secundare nu-s si l-am facut si pe asta...adica l-a luat oral. Am o doctorita minunata ma ajuta tare mult. Matei a suferit ca un om mare azi..s euita la mine si se vaita si i-am pus comprese reci pe pulpite si a adormit...parca a plans si mai putin. Mi-a dat dr si niste picaturi de tylenol si i-am dat si pt febra si pt durere...
Am mai discutat cu ea si de confuzia care se face cand medicul recomada un anumit suc sau apa plata la bebei si mamicile s esprie si sar ca vaaai incep diversificare asa devreme si etc...in fapt diversificare are loc cand bebe e capabil sa inghita si trece pe solide...banana cu branza de casa, un morcov fiert, biscuite cu mar, carnita fiarta etc...lichide naturale fara zahar sunt super buen pt ei. Cele naturale de strugure alb si de mere...si sunt mult mai sanatoase decat ceaiurile indulcite artificial sau lamaia care o dam cand incep sa sughita...unde mai bui ca ajuta la o mai buna digestie si la prelungirea orelor de masa...cere laptic mai devreme de 4 ore ii bagi repde un suculet. cam atat...
va pup.
Ioana, mamica lui Matei Nicholas
marinar spune:
adina esti o frumusica. de ayleen ce samai spun... o printesa.
liuda ce roscatica e Diana...si frumoasa foc.
laura vad ca si david a descoperit degetul
. da el la baie doarme? ca asa reiese din poza...
bai, probabil ca ajuta si la slabit, dar in meniul meu nu exista urzici, spanac, stevie, loboda...mai e ceva? si de csnd am ramas gravida mananc ciuperci, dar nu imi sunt indispnsabile, si folosesc patrunjel. de marar tot nu pot sa ma apropii.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
marinar spune:
LA MULTE LUNISOARE:
Tudor bb de sim
Teodor bb de oana_bucur
LA MULTI ANI AVENTURA!! sa fii sanatoasa si fericita si sa ai parte de tot binele din lume. 
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
Catalina spune:
Hai neata frumoaselor. Messo mama, citind procesul mneatale de urzicare am descoperit de ce ale mele sunt bune de pus in gunoi (ca inca nu le-am aruncat, le-am lasat sa isi faca stagiul in frigi de macar o zi ... ): pai am sarit niste etape importante ... . Oricum, daca intreaba cineva acuma "dar urzici ai facut vreodata?" pot zice da. Acuma sa speram ca nu ma intreaba si daca le-a mancat cineva.
Noi ne-am trezit cu maaaaare chef de vorba. In special cu caruselul cu ursuleti. Pana acum tragea Matei cate un chiot din cand in cand, asa ca un ninja, dat acum leaga mai multe chiote, rezultand un urlet mai prelung care ne face sa ne tavalim de ras. Ma mir ca nu il doare gatul ... adica sper ca nu il doare.
Acu astept sa pice la datorie inca vreo ora sa imi fac si io treaba prin casa, apoi il astept sa se trezeasca si ies pe afara, chiar daca se promite o zi mai innorata. Asa zise Busu la ProTV cel putin.
Cam asta e pe ziua de azi,fetele pe care v-am fentat ieri cu iesirea, azi va mai bagati?
Pupici
anne_ispas spune:
E cineva dintre voi care are bb-ul cu reflux?![]()

Noua nu s-a pus diagnosticul vineri, dar abia pe 3 aprilie ne ducem la ecografie, cand o sa primim diagnosticul exact
.
Irina (04.01.2007)
http://new.photos.yahoo.com/anne_ispas/album/576460762395324308
zambeste, maine va fi mai rau!
sim spune:
Marina iti multumim tare mult! De fapt esti prima pe ziua de azi care ii ureaza de bine puiului meu. 

Toate cele bune va dorim si noi, tie si minunii tale de fetita.
O zi minunata va doresc!
laura-popy spune:
he,he, Marina, este asa topit la baita incat de cele mai multe ori adoarme. nu chiar asa profund cum era in acea seara, dar....
ma astept la mare tiganie cand va mai creste si voi vrea sa-l scot din baita....![]()
si ca tot vorbim de crestere, nu stiu altii cum sunt....dar eu as vrea parca sa opresc timpul in loc! iubesc atat de mult clipele astea incat nu vreau sa treaca...parca trec prea repede...as vrea sa dureze o clipa o ora, o ora o zi...si tot asa...nu stiu ce ma apucat, dar am senzatia ca trece fiecare zi asa repede...
am facut si noi vaccinul (de cumparat) si nu am avut nici macar temperatura

Laura si bb David Andrei ( 27ian2007)
Poze David
ylilimic spune:
Incerc sa vin cu viteza din urma...
Catalina - Mai fetelor, va ziceam de diferenta de fontanele? Cat de mare e normal sa fie fontanela la bebei? Matei are de 4 degete lungime si 3 latime, eu ii dau 4 pic de Vigantol. Adinush de ex zicea ca Ayleen are fontanela o gaurica asa cam cat unghia mare. La voi cum e? la Adam e cam de 2 degete schiloade lungime si 1 deget mic latime. Si la Matei cam tot asa a fost si la 1 an fix era bine inchisa.
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
monu spune:
Am fost la pedi, am scapat de viroza si avem ok pt vaccinare sapt viitoare. si avem 4.900 kg!!!!
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia