Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)
Raspunsuri - Pagina 6
LiliaToma spune:
uau-uau-uau, Adi, am ramas muta de uimire. Atatea detalii, atata rabdare. Spune-mi te rog, ai avut un model al legumelor in fata? . Pentru ca eu daca nu vad modelul in fata, nu prea am imaginatie sa modelez. De asta mi-e taaare greu sa ma joc cu plastilina cand mi-o cere fetita mea . Ca nu stiu sa modelez mai mult de o minge si un patrat. Si eventual un sarpe..
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Roxana Claudia spune:
Mai fetelor va recomand din inima Tortul de Mere Adeline...eram dezamagita pentru ca eu voiam musai sa arate ca un tort si el arata mai degraba ca o tarta. Dupa ce l-am invelit in frisca si l-am lasat un pic la rece a rezultat un desert dulce-acrisor usor de facut si care mi-a impresionat sotul.
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Balbina spune:
Roxana, pai baga linkul spre reteta, sa stim si noi cu ce sa ne impresionam sotii. Ador prajiturile/torturile cu mere.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Am si eu la cuptor Prajitura turnata cu mere. Mi s-a parut ca a iesit cam putina compozitie pentru a o imparti in doua. O sa vad ce iese.Peste vreun sfert de ora.
Miha si Robert
Roxana Claudia spune:
Reteta nu mai stiu de pe unde am cules-o (cred ca de pe reteteculinare.ro) insa mare treaba am facut.
Merele pe care le alegeti ar fi bune mai acrisoare.
TORT DE MERE ADELINE
Ingrediente:
250 gr zahar, 1 pachet unt,2 kg mere mari,4 oua, 5 linguri zahar ,4 linguri faina, frisca
Mod de preparare
Merele se curata,se scobesc pentru a scoate miezul tare,cotorul si semintele. Se pun intr-un castron. Intre timp,într-o cratita mai adanca(de 3 litri) se caramelizeazã 250 de gr. de zahar (culoarea trebuie sã nu fie prea închisa), se adauga untul felii ,se amesteca usor pana devine o pasta omogenã, se trage apoi de pe foc. Se pun jumatatile de mere in acest sos, cratita se acoperã cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa pana merele se patrund (se incearca cu o furculita). In acest timp separati ouale, albusul se bate spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar. Albusurile se pun peste galbenusuri si adaugati 4 linguri de faina. Amestecati totul usor cu o lingura de lemn. Dupã ce ati incercat daca merele s-au facut, scoateti cratita din cuptor si puneti amestecul din albusuri si galbenusuri si dati din nou la cuptor, pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca, puneti pe gura cratitei o farfurie mare(cat apreciati ca va trebuie pt. tort) si rasurnati continutul. Lasati asa pana a doua zi(astfel tortul se autoinsiropeaza),cand il imbracati in frisca si il ornati cum vreti ,cu ciocolata,fructe.
Eu am lasat tortul doar cateva ore si tot a iesit bun.
Pofta buna!
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
mariussimiuc spune:
Am revenit sa va spun ca a iesit tare buna! Maine promit ca pun si poze,ca acum nu ma mai pot misca. Si maine o fac cu branza.
Miha si Robert
strumfi2004 spune:
Hehe, pana sa descopar deserturile Nataliei, tortul de mere era prajitura casei , il faceam la fel de des cum fac acum krem , fanii clubului stiu de ce
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
strumfi2004 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Si maine o fac cu branza.
Miha si RobertAzi poti fi caine...Maine poti fi copac...
Asa, Miha, asa, sa recuperezi din timpul saptamanii
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
Balbina spune:
Roxana, multumesc de reteta, am bagat-o la catastif deja.
Miha, si mie mi s-a parut cam putin aluat. Drept ca autoarea scrie ca a folosit o tava de 25/17 cm. Mie si una de 20/30 cm mi se pare cam mica, daca tot veni vorba . Deci data viitoare se pot mari cam cu 50% cantitatile pentru aluat. Apropo, cum ti-a iesit tie aluatul, asa cum scrie in reteta, curgea de pe lingura? Eu mai aveam putin si il framintam .
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze