Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (15)
Raspunsuri - Pagina 7
gabiarama spune:
Adi69 am admirat gradina realizata de tine .Cred ca si una reala ar arata la fel de bine daca e ingrijita de tine ( Cind te muti la casa?)
Eu am fost foarte puturoasa saptamina asta ,poate si din cauza enterocolitei baiatului cel mare .Am ramas insa restanta cu pozele a bunatatilor facute acum o saptamina :checul si tarta cu crema de lamiie
Intrebare pentru Natalia :blatul de la tortul nemtesc cu brinza e tare sau pufos .Vreau sa fac de pasti o tarta cu brinza ,dar cu blat moale ,pufos .
GABI31+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
Balbina spune:
Gabi, sanatate baiatului!
Arata tare yami si checul, si tarta. Dar am salivat cel mai tare la sectiunea tortului diplomat, nu stiu de cind ai poza aia acolo, dar eu abia acum am descoperit-o .
Blatul de la tortul nemtesc e mai tare, seamana cu cel fraded, de fursecuri. Pentru blat pufos, fa un blat de pandispan. Dar in acest caz, umplutura poti sa nu o coci, ci sa o faci in varianta cu gelatina.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Natalia,si eu tot o tava de 20/30 am folosit. M-am temut ca e putin aluat dar a iesit bine. Iata Astazi am facut si cu branza,am mai marit un pic cantitatea de aluat si a iesit imensa. Deci schimba si tava daca maresti cantitatile.
Si sa stii ca nu m-am putut abtine si am mai facut si un Krem ,dar nu l-am pozat ca a rezistat si e inca la frigider.
Miha si Robert
Balbina spune:
Miha, valeu, da ce harnicie a dat in tine! Foarte aratoase prajiturile, iti lasa gura apa.. Care din ele ti-a placut mai mult la gust?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Miha, valeu, da ce harnicie a dat in tine! Foarte aratoase prajiturile, iti lasa gura apa.. Care din ele ti-a placut mai mult la gust?
Krem-ul.
Merele le voi prefera intotdeauna inaintea branzei,deci mi-a placut mai mult cea cu mere .
Miha si Robert
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by LiliaToma
Am intrat sa va spun si eu ca am citit cu interes cum a reusit Roxana sa lucreze cu ciocolata alba. Deci s-a intarit? ca arata bine. Mie nu mi s-a intarit absolut deloc glazura de ciocolata alba. Roxana, de care ciocolata alba ai folosit? Eu Primola. Oare frisca a ajutat cel mai mult?
Lilia scuze ca raspund asa tarziu, am fost plecata.
am folosit chiar primola alba, si am pus doar putina frisca lichida...ce sa zic, maxim 50-60ml. am scris de la inceput ca trebuie avuta rabdare sa se intareasca, mai mult de 3-4 ore. daca stratul de ciocolata intins pe foaie nu e prea gros se intareste mai greu, asta am observat si eu. si am dat si frigiderul la o treapta mai jos la racire....sa se faca treaba mai repede. imi pare rau ca nu ti s-a intarit deloc....dar precis data viitoare iese si mai bine!
spor tuturor!
Roxana
carpatina spune:
Wowwwwww.... ce decoratii minunate faci Adi... felicitari!
Am citit ca le faci din fondant... dar, imi poate spune si mie cineva cum se face fondantul? Sau se cumpara?
Multumesc
LiliaToma spune:
Roxana, merci de raspuns. Eu nu am facut foaie, ci am turnat direct pe prajitura, in ideea ca se va intari ca si glazura din ciocolata. Dar a curs aproape toata. Dar o sa mai incerc cu siguranta daca zici ca se intareste.
Gata, fetelor, pauza pe saptamana asta.
Nu mai faceti bunataturi ca sa simtiti mai bine ziua de duminica. Pentru mine e mereu ca o vraja, cand mi-e frica sa gust din anumite mancaruri, pentru ca in subconstient, dupa 7 saptamani de post, inca ma gandesc la ce e voie si ce nu e voie.
Si cum ultimele zile sunt cele mai grele, mi-e si frica sa intru pe-aici, sau sa ma uit la poze...
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
bumbacel spune:
Dragele mele, dupa cum v-am zis de sarbatori ma apuc din nou de bucatarit
Natalia, pentru Tort nemtesc cu brinza e ok daca folosesc o forma de tarta (fara pereti detasabili)? Oare reusesc sa scot prajitura intreaga din forma?
Cu cat timp inainte pot sa fac tortul? Adica, cat e indicat sa-l tin la frigider?
Ce alte dulciuri pe care le pot face mai din timp imi puteti recomanda?
Am navalit cu intrebarile
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...
mariussimiuc spune:
Bumbacel,eu am facut tortul nemtesc am folosit o forma normala de tort in care am pus hartie de copt.Nu stiu cat poti sa-l tii la frigider,ca noi l-am papat imediat.
Miha si Robert