Bucurii de sept-oct 2006 (55)
Raspunsuri - Pagina 6
Ignatica spune:
Lili o sa vezi cat de bine o sa fie la Sv inconjurata de cei dragi.
Super fratiorii Pufi si printesa Adelina.
Noi am dat azi analiza, David a facut pisu in 15 minute, dar am stat 2 ore jumate sa ne faca fisa de internare.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
floricel79 spune:
quote:
Originally posted by Mirabelac
[
Pe noi ne asteapta o saptamana mai grea, trebuie sa mergem la oftalmologie, la dermato si sa facem echografie de sold, David are o cuta in plus la un piciorush, mamicile din Iasi, a facut cineva la bebei? daca da, unde?
Mamici care v-ati confruntat cu asa ceva sau au avut bebeii cute in plus, neaparat au fost si probleme sau nu e relevanta chestia asta? Stiu ca doar Adriana-mica a avut probleme, mai este cineva?[/font=Book Antiqua][/purple]
Mirabela[/b], Roxana are cute asimetrice la picioruse si am fost la ortoped care a zis ca nu-i nici o problema! Eu cred ca e asa din cauza ca-i mai grasuta, are 8500 la 6 luni (tot atata a aavut si la 5 luni, se pare ca nu a mai luat in greutate luna asta, in concluzie incepem sa ne diversificam ca lumea). Ecografie nu am facut ca ne-a zis ca nici vorba de asa ceva la noi. Ne-a rechemat pe la 8-9 luni s-o mai vada din cauza costitelor care sunt putin "evazate" si dam 3 picaturi de Vigantol. Eu nu vad inca nici o ameliorare la coaste poate o sa se vada la un moment dat.
Voi aveti trimitere la eco?
poze cu noi
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)
floricel79 spune:
quote:
Originally posted by cucuoancea
Salutare!
Raportam si noi o noapte linistita...cum n-am mai avut pana acum. Dupa ce Maruca a plans aseara vreo ora in continuu...nu stiu de ce...a adormit in pat pe locul lui tati si se pare ca asa de mult i-a placut ca nu s-a mai sculat decat o data la 2 si o data la 8, dupa care a mai dormit pana la 10:30!!!! Toate bune si frumoase, doar ca de cand cu febra nu a mai papat ca lumea iar sanii mei m-au chinuit toata noaptea Cu toate tampoanele am murdarit 3 bluze si abia ma miscam in pat. Nici azi nu s-a omorat cu mancatul asa ca acum scriu si ...dau la pompitza! Ii pregatesc Anei o portzioara pt cand s-o scula, ca pe Maruca o voi pune la tzitzi si e pacat sa arunc bunatate de laptic. Nu m-as fi muls ca nu prea imi place activitatea, dar simteam ceva noduli durerosi in san si mi-e groaza sa nu ma pasca vreo mastita. Asa ca..fetelor...care alaptati si vreti sa incepeti diversificarea eu zic ca e tare buna o pompitza la casa omului. Azi noapte m-am chinuit cu mana si nu am avut mare randament, dar acum cu pompitza e foarte rapid. Chiar m gandeam zilele trecute ca probabil nu voi avea nevoie de pompa cand voi incepe diversificarea, fiindca nu am foarte mult lapte, adica sanii sunt moi mai mereu si produc strict cat ii trebuie Marucai. E....uite ca dupa nici 24 de ore in care fata a papat ceva mai putin au aparut problemele.
Gata, am strans 120 ml si vad ca nu mi e nimic umflat. Sper sa ii revina apetitul Marucai cadadeam si noi tare sa tragem bine la cantar peste 4 zile cand facem 6 luni
Ce liniste e pe aici...
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
Marina, apropo de diversificare si muls, e obligatoriu sa te mulgi cand incepi diversificarea? Nu ar trebui sa se autoregleze cantitatea de lapte produs in functie de noua cerere?
Eu n-as prea vrea sa ma mulg ca nu-mi place deloc si nici nu iese mai mult de 30-40ml dar daca suge bebe iese cat trebuie. Poate nici pompa mea nu e foarte buna (para aia care se lipeste de san e din plastic tare, nu din cauciuc) poate ca deja mi-am si setat creierul sa nu lase laptele sa iasa la pompa, nu stiu, cert este ca nu-mi place sa ma mulg si joi am programare la dentist si va trebui folosita anestezie si... cred ca ar trebui sa-mi fac totusi o rezerva de lapte!
Imi vine sa-i dau lapte praf decat sa ma mulg!
poze cu noi
floricel79 spune:
Sa va mai spunem despre noi...
despre diversificare, ca asta este distractia maxima la noi zilele astea.
Buburuza mea mananca pireu de fructe dimineata, cam de doua saptamani am inceput si azi a mancat cam 110ml si nu a mai vrut lapte dupa. Am incercat de 2 zile cu pireu de legume si nu vrea nici sa-l miroase, vorba aia. Azi a plans cand am incercat a treia oara sa-i dau putin cu lingurita: i-am pus putin in gurita si ea s-a uitat la mine cu ochii mari si tristi si dintr-o data i-au dat lacrimile si s-a pus pe-un plans... de parca i-am dat nu stiu ce. AM luat-o in brate, ne-am plimbat putin si cand s-o pun iar in scoica (nu avem inca scaun de masa) iar s-a pus pe plans - asa ca am renuntat si reluam maine.
Ce legume sa-i fac sa-i placa? Ati patit si voi la fel? Oare o sa manance vreodata legume???
poze cu noi
CristinaGoji spune:
Ce legume i-ai dat, Floricel? Incearca-le pe rand pe fiecare, poate nimeresti una care sa-i placa, pentru inceput.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
CristinaGoji spune:
Vladic incearca de vreo 2 zile sa se aseze in fundic, din pozitiz 4 labe, dar inca nu-i reuseste. Asa ca ma gandesc ca peste vreo saptamana va dau si eu vestea cu ridicatul singurel in fundic Asta daca nu cumva cupilu n'o avea alte planuri
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
festina spune:
quote:
festina am inteles, dar nu e iradiant pt ei asa de mici?
sa stii ca am ezitat destul de mult ... dar dr ortoped e prieten cu socrii mei si pana la urma am mers pe mana lui ... a zis ca aparatele sunt noi si nu e asa periculos ... am inteles ca si Davidutu lui Ignatica a facut doua radiografii
ahhhh si sa stii ca a trebuit sa ne iradiem si eu si tati pentru ca a trebuit sa-i tinem piciorusele imobilizate sa nu se miste
Mirabelac spune:
TORT DIPLOMAT
Ingrediente:
20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
400-500 g frisca
piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)
Gelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut. Ananasul se pune la scurs.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Laptele cu galbenusurile si zaharul se pun la fiert. Se adauga 1 lingura faina. Se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc. Se pune in crema luata de pe foc gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si albusurile spuma. Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma. Imbracam o cratita in celofan umezit. Piscoturile se scufunda foarte putin in sucul de la ananas. Practic doar le intorc pe o parte si pe alta in suc, altfel se inmoaie prea tare (cele pe care le folosesc eu). Se imbraca cu ele peretii cratitei. Se aseaza pe fundul cratitei fructe dupa imaginatia fiecareia sau dupa ce ai in casa. Se toarna jumatate din crema si se mai pun fructe. Se pune si restul de crema si se aseaza piscoturile care vor fi "fundul" tortului.
Se da la frigider. Se intoarce a doua zi. Deci daca vreti sa-l faceti pentru duminica, vineri seara puneti gelatina la inmuiat si sambata il preparati, iar duminica se poate rasturna. A doua zi se ia un platou care sa fie suficient de mare cat sa stea bine tortul pe el si se aseaza deasupra cratitei. Cu mainile tinand toartele cratitei si degetele mari tinand tava, printr-o miscare brusca se rastoarna. (am explicat asa pentru ca asta a fost unul din momentele de care m-am temut cand l-am facut prima data). Se inlatura celofanul.
Mirabela, mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.
www.geocities.com/bucurii2006/informatii.html" target="_blank">VREI SA-TI INSCRII BUCURIA PE SITE?
MamiLili spune:
Gety, sa foloseasca Maria noile achizitii cu placere.
Ignatica, multumesc de incurajari! Sunt convinsa c-o sa-mi fie bine. Greu mi-a fost acum 7 ani cand mi-am luat zborul spre facultate si-am lasat acasa parinti, iubit (acum sotz), si toti ceilalti. Si-am locuit 3 ani singura-cuc.
Mexxa a aparut azi?
Eloise, de ce esti asa zgarcita cu postarile pe forum?
Sephora ce-o face?
Alexutza, printzului curajos care a scapat de vaccin.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
www.geocities.com/bucurii2006/informatii.html" target="_blank">Bucuriile au site! Inscrie-te si tu pana pe 15 aprilie!
MamiLili spune:
quote:
TORT DIPLOMAT...
Si chiar trebuia sa scrii cu rosu sa ne sara in oki????
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
www.geocities.com/bucurii2006/informatii.html" target="_blank">Bucuriile au site! Inscrie-te si tu pana pe 15 aprilie!